Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kastike’

Jouluinen kastike kasvismurekkeelle resepti

Ainekset
2 porkkanaa
2 dl kasvislientä
4 pientä etikkapunajuurta (noin kirsikkatomaatin kokoisia)
1 dl ”kasvirasvakermaa”
ripaus maustepippuria
(suolaa)
Ohjeet
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi kasvisliemessä.
Lisää etikkapunajuuret ja soseuta sauvasekoittimella. Halutessasi
sileämpää kastiketta puserra sose vielä siivilän läpi.
Lisää kerma ja maustepippuri, tarkista suola. Anna kastikkeen
kiehahtaa.
Jos haluat juoksevampaa kastiketta, lisää kerman tai kasvisliemen
määrää.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Punajuuripihvit ja kastike resepti ja ruokaohje

* 600 g punajuurta
* 200 g perunaa
* 1 Sipuli
* 3 munaa
* 1 tl suolaa
* mustapippuria
* kastike
* 200 g kermaviiliä
* 1 rkl pestoa
* suolaa
Punajuuripihvit ja kastike 6 Annosta
Kuori ja raasta punajuuret, perunat ja sipuli karkeaksi raasteeksi.
Riko munien rakenne ja lisää raasteen joukkoon. Mausta taikina. Paista
miedolla lämmöllä ohuita pihvejä ohukaispannussa. Pihvejä pitäisi tulla
12-14 kpl.[br][br]Sekoita kastike ja tarjoa pihvien kera.
Resepti: Punajuuripihvit ja kastike 6 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Kinkulle kastike resepti

Ainekset
Ohjeet
Kinkun siivilöityyn paistoliemeen sekoitetaan omenasosetta ja
ranskankermaa tai smetanaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Hapanimelä kastike (kiinalainen keittiö) resepti

Ainekset
4 rkl ketsuppia
1 tl soijakastiketta
4 rkl etikkaa
4 rkl sokeria
1 1/4 dl vettä
1½ rkl maissitärkkelystä
5 rkl öljyä
Ohjeet
Sekoita muut ainekset keskenään, paitsi öljy. Kuumenna öljy kattilassa
ja lisää sitten muut ainekset ja kiehauta sakeaksi. Lisää joukkoon
haluamasi liha tai vihannekset. Voit käyttää myös dippikastikkeena
(kts. linkit esim. taikinoituihin kana- tai kalapaloihin).
Kuvassa kastikkeen määränä puoli annosta ohjeen annoksesta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Kastike kalalle resepti

Ainekset
2 rkl voita
1 pieni sipulia
1 tl vehnäjauhoja
1 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
2 dl Kermaa
tilliä
(pippuria ja suolaa)
Ohjeet
Sulata voi kattilassa. Lisää pilkottu sipuli. Ripottele vehnäjauhot,
lisää kalaliemi ja mausteet. Anna kastikkeen kypsyä pieni hetki. Lisää
valkoviiniä ja kermaa. Keitä kasaan, eli hiljalleen sen verran, että
jäljelle jää noin puolet.
Määrät noin arvoita!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Kalanmakuinen kastike kalalle kuin kalalle resepti

Ainekset
n 50 g voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
½ litraa vettä
1 kalaliemikuutio
jauhettua kurkkumaata (keltajuurta)
valkopippuria, suolaa tarvittaessa
1 rkl sinappia
½ sitruunan mehu
n 1 dl Kermaa
tillisilppua
2 kovaksi keitettyä kanamunaa
Ohjeet
Sulata rasva ja lisää jauhot, sekoita tasaiseksi ja lisää vesi,
kalaliemikuutio, valkopippuri, kurkkumaa ja sinappi. Anna kiehua noin 5
min. välillä aina sekoittaen. Lisää sitruunamehu, tillisilppu ja kerma.
Sekoita tasaiseksi ja anna hautua vielä muutama minutti. Silppua
kanamunat ja laita kastikkeeseen. Tarkista maku.
Tarjoile valmiiden kirjolohipullien ja tilliperunamuussin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Kastike uuniperunalle resepti

Ainekset
1 nippu varsiselleriä
2 prk tonnikalaa öljyssä
2 prk kermaviiliä (Hyla)
1 prk smetanaa
Ohjeet
Pilko varsiselleri sopivankokoisiksi paloiksi ja pistä yleiskoneeseen.
Kun varsiselleri on silppuuntunut, lisää loput ainekset, pyöräytä hetki
yleiskoneessa. Laita kastike hetkeksi jäähtymään jääkaappiin. Valmis
tarjoiltavaksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Broilerwok-kastike resepti

Ainekset
400-500 g hunajamarinoituja broilerin suikaleita
1-2 prk creme bonjour cuisine (vihreä kansi)
1 pss wok-vihanneksia
(suolaa)
Ohjeet
* Paista broilersuikaleet paistokasarissa
* Lisää vihannekset ja creme bonjour
* Anna hautua hiljaisella lämmöllä kunnes broilerit ja vihannekset
ovat kokonaan kypsiä
* Tarkista suolan maku ja lisää tarvittaessa
* HUOM! Loistavan hyvää myös ihan ilman vihanneksiakin, jos ei niistä
satu pitämään..

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

PORONPAISTI KASTIKE resepti

Ainekset
N.1 KG PORONPAISTIA
2 kpl sipulia
voita
vehnäjauhoja
2 dl Kermaa
Suola
Ohjeet
-Mennään lappiin otetaan yksi poro.Eku aloitetaas uudestaan.
-Poista lihasta kalvot.Leikkaa aika isoiksi palasiksi.
-Ruskista lihat voissa pienissä erissä hienonnetun sipulin kanssa(lisää
sipuli vasta,kun olet saanut lihojen yhteen pintaan ruskeutta)
-Kaada kattilaan.Suolaa makusi mukaan.
-Valmista perus ruskea kastike.Kaada kattilaan lihojen päälle.
-Keitä noin tunti eli kunnes lihat ovat mureita.
-Lisää kerma.Lämmitä sekoittaen.Elä enään kiehauta.
-Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.(Puikula)
-Poroa on ainakin meillä päin vaikea saada(paitsi käristystä ja se on
taas eri juttu) ja jos löytää kaupasta maksaa maltaita.Itse olen
hakenut lapista talven tarpeet.Netistä voi katsoa paliskunnat voi ehkä
tilata.Täällä kotikokissa on varmaan mukana myös lapin ihmisiä ehkä
hekin voisivat ystävällisesti neuvoa asiassa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Nakki/Makkara kastike resepti

Ainekset
1 paketti nakkeja/makkaraa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
140 g tomaattipyrettä
1 lihaliemikuutio
½ litraa vettä
KASTIKKEEN MAUSTAMISEEN
chilijauhetta
Cayenne pippuria (ole varovainen, varsinkin jos perheessä pieniä
lapsia!)
jauhettua mustapippuria
paprikajauhetta
Ohjeet
1. Kuutioi sipuli ja valkosipulin kynnet, viipaloi makkara/nakit.
2. Heitä sipulit pannulle, jossa hieman öljyä. Kuullota. Heitä perään
valkosipuli ja makkara/nakin palat.
3. Pyörittele pannulla, kunnes lihatuote ottaa hieman väriä (ei
kuitenkaan sitä mustaa.)
4. Lisää vesi, mausteet (oman maun mukaan!) ja lihaliemi kuutio.
Sekoita, kunnes lihaliemi kuutio on liuennut. Anna kiehua miedolla
lämmöllä, kunnes vesi määrä on lähes kokonaan haihtunut.
5. Lisää tomaattipyre, sekoita hyvin ja anna kiehua hetken.
Ja se on sillä selvä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit