Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kastike’

Jouluinen kastike kasvismurekkeelle resepti

Ainekset
2 porkkanaa
2 dl kasvislientä
4 pientä etikkapunajuurta (noin kirsikkatomaatin kokoisia)
1 dl ”kasvirasvakermaa”
ripaus maustepippuria
(suolaa)
Ohjeet
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi kasvisliemessä.
Lisää etikkapunajuuret ja soseuta sauvasekoittimella. Halutessasi
sileämpää kastiketta puserra sose vielä siivilän läpi.
Lisää kerma ja maustepippuri, tarkista suola. Anna kastikkeen
kiehahtaa.
Jos haluat juoksevampaa kastiketta, lisää kerman tai kasvisliemen
määrää.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Punajuuripihvit ja kastike resepti ja ruokaohje

* 600 g punajuurta
* 200 g perunaa
* 1 Sipuli
* 3 munaa
* 1 tl suolaa
* mustapippuria
* kastike
* 200 g kermaviiliä
* 1 rkl pestoa
* suolaa
Punajuuripihvit ja kastike 6 Annosta
Kuori ja raasta punajuuret, perunat ja sipuli karkeaksi raasteeksi.
Riko munien rakenne ja lisää raasteen joukkoon. Mausta taikina. Paista
miedolla lämmöllä ohuita pihvejä ohukaispannussa. Pihvejä pitäisi tulla
12-14 kpl.[br][br]Sekoita kastike ja tarjoa pihvien kera.
Resepti: Punajuuripihvit ja kastike 6 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Remoulade-kastike resepti

Ainekset
1 prk (350g) majoneesia
1 dl kurkkusalaattia
1 rkl löysää hunajaa
1 kpl porkkanaa
1 kpl sipuli, pieni
1 kpl sitruuna
1 tl sitruunapippuria
tillimurskaa tai kuivattua
Ohjeet
Kaada majoneesi purkista tilavaan kulhoon. Purista sitruunasta mehu ja
lisää se majoneesin joukkoon. Sekoita kunnes mehu on imeytynyt
majoneesiin.
Sekoita kurkkusalaatti ja hunaja keskenään. Lisää ne majoneesiin. Lisää
majoneesiin hienolla terällä raastettu porkkana sekä veitsellä
mahdollisimman hienoksi paloiteltu sipuli.
Sekoita kevyesti ja lisää lopuksi sitruunapippuri ja tillimurska.
Jos kastike tuntuu liian kiinteältä, lisää vielä loraus esim.
apelsiinituoremehua, jotta saat kastikkeen viskositeetin sopivaksi.
Anna kastikkeen makuuntua muutaman tunnin ajan viileässä, ennen
käyttöä. Kastike säilyy viileässä noin viikon, mutta yleensä se tulee
syötyä ennen sitä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena

Vincent (kastike) resepti

Ainekset
nippu ruohosipulia
nippu persiljaa
2 kpl munaa, keitetty kovaksi
2½ dl majoneesia, perus
1 tl viinietikkaa, rakuuna
worchestershire-kastiketta
Ohjeet
1. Erota kanamunista keltuaiset ja hienonna ne kulhossa.
2. Sekoita joukkoon ruohosipulia ja persiljaa. Majoneesi ja
viinietikka, mausta kastike vielä worchestershire-kastikkeella.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Kukkakaalin kastike resepti

Ainekset
1½ rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
½ tl suolaa
hiukan valkopippuria
1 tl vähärasvaista ranskankermaa
½ dl ruohosipulia,
tilliä ja persiljasilppua
2 rkl majoneesia
Ohjeet
1. Sulata rasva kattilassa ruskistamatta sekoita joukkoon jauhot.
Kiehauta. [br][br]2. Lisää vähitellen sekoittaen maitoa. Sekoita
edelleen, kunnes kastike sakenee ja silenee.Keitä 5
minuuttia.[br][br]3. Mausta kastike suolalla japippurilla ja jäähdytä
hiukan.[br][br]4. Sekoita joukkoon ranskankerma, vihersilppu ja
majoneesi. [br][br]5. Tarjoa lisänä keitettyä kuumaa kukkakaalia ja
kylmäsavulohta, sekä salaattia, että hapanleipää.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Paholaisen kastike resepti

Ainekset
1 pieni sipuli
4-6 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
5 rkl sokeria
3 rkl sinappia
3 rkl ketsuppia
3/4 dl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl basilikaa (käytän tuoretta)
1/2 tl mustapippuria
3 dl öljyä
Ohjeet
”Pilko sipulit ja paprika tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
Lisää mausteet. Jauha kaikki aineet tasaiseksi soseeksi. Valuta lopuksi
öljy kastikkeen sekaan ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. –
Säilytä kastike jääkaapissa.
Tämä tujakka kastike pelastaa monenlaiset ruuat. Se sopii kostukkeeksi
kasviksille ja salaateille tai kaveriksi uuniperunoille, grillatulle
lihalle, lihapullille, makkaralle, riisiruuille ja makaronille.”
– kopioitu Apu-Pata-kirjasesta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Kinkulle kastike resepti

Ainekset
Ohjeet
Kinkun siivilöityyn paistoliemeen sekoitetaan omenasosetta ja
ranskankermaa tai smetanaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Hapanimelä kastike (kiinalainen keittiö) resepti

Ainekset
4 rkl ketsuppia
1 tl soijakastiketta
4 rkl etikkaa
4 rkl sokeria
1 1/4 dl vettä
1½ rkl maissitärkkelystä
5 rkl öljyä
Ohjeet
Sekoita muut ainekset keskenään, paitsi öljy. Kuumenna öljy kattilassa
ja lisää sitten muut ainekset ja kiehauta sakeaksi. Lisää joukkoon
haluamasi liha tai vihannekset. Voit käyttää myös dippikastikkeena
(kts. linkit esim. taikinoituihin kana- tai kalapaloihin).
Kuvassa kastikkeen määränä puoli annosta ohjeen annoksesta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Kastike kalalle resepti

Ainekset
2 rkl voita
1 pieni sipulia
1 tl vehnäjauhoja
1 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
2 dl Kermaa
tilliä
(pippuria ja suolaa)
Ohjeet
Sulata voi kattilassa. Lisää pilkottu sipuli. Ripottele vehnäjauhot,
lisää kalaliemi ja mausteet. Anna kastikkeen kypsyä pieni hetki. Lisää
valkoviiniä ja kermaa. Keitä kasaan, eli hiljalleen sen verran, että
jäljelle jää noin puolet.
Määrät noin arvoita!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Kalanmakuinen kastike kalalle kuin kalalle resepti

Ainekset
n 50 g voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
½ litraa vettä
1 kalaliemikuutio
jauhettua kurkkumaata (keltajuurta)
valkopippuria, suolaa tarvittaessa
1 rkl sinappia
½ sitruunan mehu
n 1 dl Kermaa
tillisilppua
2 kovaksi keitettyä kanamunaa
Ohjeet
Sulata rasva ja lisää jauhot, sekoita tasaiseksi ja lisää vesi,
kalaliemikuutio, valkopippuri, kurkkumaa ja sinappi. Anna kiehua noin 5
min. välillä aina sekoittaen. Lisää sitruunamehu, tillisilppu ja kerma.
Sekoita tasaiseksi ja anna hautua vielä muutama minutti. Silppua
kanamunat ja laita kastikkeeseen. Tarkista maku.
Tarjoile valmiiden kirjolohipullien ja tilliperunamuussin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit