Mainokset

Reseptit sanoilla ‘katkarapupasta’

savulohi- katkarapupasta resepti

Ainekset
n.200 g lämminsavulohta
n150 g katkarapuja
1 prk creme bonjour pippuria
2 prk kevytkermaa
suolaa
Ohjeet
Kiehauta kermat ja juusto. Lisää lohi ja katkaravut sekä mausteet.
Lämmitä ja nauti pastan kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Katkarapupasta ja vadelma-marenkijäädyke

Resepti: Katkarapupasta ja vadelma-marenkijäädyke

Ainekset

  • Katkarapupasta:
  • 300 g katkarapuja
  • 2 limetin mehu
  • 1 iso sipuli
  • rypsiöljyä kuullotukseen
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sweet chili – kastiketta
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • pinaatti-tagliatelle pastaa
  • Vadelma-marenkijäädyke:
  • 4 dl maitorahkaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa jauheena
  • 4 dl vadelmia
  • 2 dl valmiita marenkeja murskana
  • tarjoiluun vadelmia

  1. Katkarapupasta: Sulata katkaravut ja purista päälle limettien mehut.
    Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki kattilassa öljyssä. Lisää
    kattilaan creme fraiche, kerma ja sweet chili kastike. Mausta suolalla
    ja pippurilla. Kun kastike on kuumaa, lisää katkaravut liemineen.
    Sekoita ja tarjoile pastan kanssa. Vadelma-marenkijäädyke: Vaahdota
    kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään maitorahka, kermavaahto,
    tomusokeri ja vanilja tai vaniljasokeri. Murskaa marengit. Sekoita
    vielä vadelmat ja marenkimurska rahka-kermavaahdon joukkoon. Kaada
    pakkasen kestävään vuokaan ja pakasta yön yli. Ota vuoka huoneen
    lämpöön hieman ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile
    kuumien vadelmien kanssa (kuumenna vadelmat esim. kattilassa tai
    mikroaaltouunissa). Reseptit: Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Katkarapupasta

Resepti: Katkarapupasta

  • 4 rkl voita
  • 3 rkl sipulia
  • ½ tl cayanepippuria
  • ½ tl papprikajauhetta
  • 1 prk smetanaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • 800 g katkarapuja
    1. kuulota hienonnettu sipuli ja lisää mausteet.lisää ranskankerma,smetana
      ja katkaravut kuumenna seos.tarjoa keitetyn pastan tai riisin kera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas

    Nopea katkarapupasta 2:lle

    Resepti: Nopea katkarapupasta 2:lle

  • 300 g jättikatkarapuja (kypsentämättömiä)
  • 1 dl laadukkaita kalamataoliiveja
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 1 nippu rucolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
    1. Sulata katkaravut varovasti. Halkaise kirsikkatomaatit kahtia. Kuori ja
      hienonna valkosipuli. Halkaise oliivit kahtia.
    2. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
    3. Paista katkarapuja pannulla muutama minuutti, kunnes liha muuttuu
      valkoiseksi.
    4. Valuta spagetti ja kaada takaisin kattilaan. Valuta päälle oliiviöljyä
      ja kaada pasta sekaan oliivit, kirsikkatomaatit sekä hienonnettu
      valkosipuli. Sekoita. Lisää mukaan katkaravut.
    5. Annostele lautasille ja nostele muutama katkarapu annoksen päälle.
      Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Koristele rucolalla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jouluruokapoyta

    Katkarapupasta sitruskastikkeella ja suklaakakkua

    Resepti: Katkarapupasta sitruskastikkeella ja suklaakakkua

    Ainekset

    • Katkarapupasta:
    • 400 g isoja katkaravun pyrstöjä
    • 300 g linguine-pastaa
    • 2 dl kanalientä
    • 4 dl kermaa
    • 2 sitruunaa
    • 1 pnt ruohosipulia
    • 1 tl suolaa
    • mustapippuria
    • parmesanjuustoraastetta
    • Suklaakakku:
    • 200 g voita
    • 200 g tummaa suklaata
    • 200 g tomusokeria
    • 100 g vehnäjauhoja
    • 3 kpl valkuaista
    • 3 kpl keltuaista
    • 1 kpl appelsiinin mehu ja kuori

    1. Katkarapupasta: Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja purista sitruunoiden
      mehu joukkoon. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää kerma,
      kiehauta ja hauduta 5 minuuttia. Keitä pasta al dente, kaada
      keitinvesin pois ja lisää pastat sitruskastikkeen joukkoon. Raasta
      sitruunan kuori, hienonna ruohosipuli ja sekoita ne joukkoon. Tarkista
      maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kuumenna pannu, lisää nokare
      voita ja paista isot katkaravun pyrstöt nopeasti pannulla. Mausta
      kevyesti suolalla. Nosta mehukkaat ravut pastan päälle, viimeistele
      parmesaaniraasteella ja nauti hyvän viini kera. Suklaakakku: Sulata
      suklaa, voi ja puolet sokerista kattilassa. Lisää keltuaiset,
      appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä vehnäjauhot. Sekoita taikina
      tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.
      Nostele taikinan joukkoon. Paista annosvuoissa 130 asteessa 25
      minuuttia tai pitkässä leipävuoassa 10-15 minuuttia kauemmin. Jäähdytä
      ja tarjoile. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikkaa_kermalla
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit