Mainokset

Reseptit sanoilla ‘katkaravuilla’

Katkaravuilla ja kylmäsavulohella kuorrutettua grillattua

Resepti: Katkaravuilla ja kylmäsavulohella kuorrutettua grillattua

Ainekset

  • 600 g tuoretta merilohta
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 50 g suolakurkkukuutioita
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2-3 rkl currya
  • ripaus cayennepippuria
  • mustapippuria myllystä
  • 3-4 rkl parmesan-juustoraastetta

  1. Leikkaa lohifileestä viistosti nahkaa myöden neljä viipaletta. Pariloi
    lohet kuumalla teflonpannulla nopeasti kummaltakin puolelta rapeiksi.
    Mausta pippurilla. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi ja
    suikaloi pieniksi. Sekoita kaikki loput aineet keskenään,
    parmesan-juustosta puolet. Sivele täyte pariloitujen lohiviipaleiden
    päälle ja ripottele loput parmesan-juustosta pintaan. Grillaa lohet
    uunissa grillivastuksilla noin 10 minuuttia 220-asteessa, kunnes pinta
    on rapea.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Paistettu riisi katkaravuilla resepti ja ruokaohje

* 6 dl keitettyä riisiä (enemmänkin voi laittaa)
* 200 g katkarapuja (mieluummin isoja)
* 1 porkkana
* 1 Sipuli
* 2 kananmunaa
* soijaa
* seesamiöljyä
* limemehua
Paistettu riisi katkaravuilla 3 Annosta
Jos sinulla ei ole esimerkiksi edellisenä päivänä tähteeksi jäänyttä
riisiä, keitä sitä riisin oman keitto-ohjeen mukaan. Edellisenä päivänä
keitetty riisi toimii paremmin, koska se ei ole niin vetistä kuin
vastakeitetty. Itse käytin tässä jasmiiniriisiä.
Sulata jäiset katkaravut (esim. mikrossa sulatusteholla, ei missään
nimessä täydellä teholla, ettei ne mene kasaan). Silppua sipuli ja
raasta porkkana. Riko kananmunat wokkipannuun miedolle lämmölle ja
hämmennä niitä koko ajan, jotta tuloksena on vielä hieman löysää
”kokkelia”. Kaada munakokkeli pois pannulta vaikka lautaselle.
Kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa pannulla ja lisää
porkkanaraaste joukkoon. Lisää riisi ja katkaravut pannulle ja
sekoittele taas hyvin. Tässä vaiheessa levy saa olla aika kuumalla.
Kaada munakokkeli paistoksen joukkoon, sekoittele ja mausta koko setti
soijalla, seesamiöljyllä ja limemehulla.
Soijaa voi kaataa joukkoon pari lorausta, limemehua noin
ruokalusikallisen verran ja seesamiöljyä ehkä tee- tai
ruokalusikallinen (kannattaa maistella ja lisätä mausteita oman maun
mukaan). Sitten kun maku on kohdallaan ja riisit ovat irronneet
toisistaan, ruoka on valmista!
* Paistettu riisi katkaravuilla
Resepti: Paistettu riisi katkaravuilla 3 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit