Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kermainen’

Kermainen broilervuoka resepti

Ainekset
5-6 dl kypsää puuro-tai risottoriisiä
1 rasia hunajamarinoituja broilerfilee suikaleita
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 iso sipuli
400 g viipaloituja herkkusieniä (säilyke)
1/2 l Kermaa
öljyä
suolaa
currya
pippuriseosta
Ohjeet
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Ruskista fileesuikaleet melkein kypsiksi.
Laita kattilaan tilkka öljyä ja kuullota siinä paloiteltu paprikat,
sipulit ja sienet. Lisää kerma ja mausteet. Anna hetki muhia ja
paksuuntua.
Levitä laakean, korkeareunaisen vuuan pohjalle riisi n. 2-3 cm
kerrokseksi, päälle paistetut broilerfileet ja lopuksi
kerma-vihannesseos.
”Töki” hieman kauhalla, jotta kerma valuu myös riisin joukkoon.
Paista 200 astetta 30-45 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Nopea kermainen kanapasta resepti

Ainekset
300-400 g hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita
3 dl kemaa (10-15%)
1 pkt aurajuustoa
2-5 kpl valkosipulinkynttä
suolaa
valko- ja mustapippuria
pastaa (sen verran kun 3-4 henk. syö)
Ohjeet
Laita pasta kiehumaan paketin ohjeiden mukaan. Ruskista kanat ja
valkosipulit. Mausta suolalla ja pippureilla. Lisää kerma ja murustettu
aurajuusto. Anna hautua niin että aurajuusto sulaa kerman joukkoon.
Sekoita valmis kastike ja pasta keskenään…

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Kermainen broilervuoka resepti

Ainekset
5-6 dl kypsää puuro-tai risottoriisiä
1 rasia hunajamarinoituja broilerfilee suikaleita
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 iso sipuli
400 g viipaloituja herkkusieniä (säilyke)
1/2 l Kermaa
öljyä
suolaa
currya
pippuriseosta
Ohjeet
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Ruskista fileesuikaleet melkein kypsiksi.
Laita kattilaan tilkka öljyä ja kuullota siinä paloiteltu paprikat,
sipulit ja sienet. Lisää kerma ja mausteet. Anna hetki muhia ja
paksuuntua.
Levitä laakean, korkeareunaisen vuuan pohjalle riisi n. 2-3 cm
kerrokseksi, päälle paistetut broilerfileet ja lopuksi
kerma-vihannesseos.
”Töki” hieman kauhalla, jotta kerma valuu myös riisin joukkoon.
Paista 200 astetta 30-45 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Kermainen poronkäristys resepti

Ainekset
100-140 g pekonia
250 g poronkäristystä
1 kpl Sipuli
2 dl Kermaa
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
Suikaloi pekoni (jos et käytä kuutioita), paista kunnes pekoni on
pehmennyt ja rasvaa on hieman irronnut. Laita pekoni talouspaperin
päälle sen jälkeen ja anna rasvan valua pois.
Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannuun jäinen käristysliha (jos on
kokonainen pala niin kuin minun ostama, kannattaa leikata se vähän
pienemmäksi ennen kuin laitat sen pannuun) ja sipuli ja paista niitä,
kunnes liha on sulanut ja saanut väriä.
Kaada joukkoon kerma ja hauduta noin 5 minuuttia. Mausta. Pekonin voit
lisätä loppuvaiheessa.
Tarjoa perunasoseen tai pastan kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

kermainen kanakastike ja riisiä resepti

Ainekset
400 g hunaja marinoitua kanaa
1 prk ruokakermaa
Curry
aromisuolaa
Ohjeet
paista kanat hyvin noin 10 minuuttia sen jälkeen lisää mausteet joita
voi laittaa oman käen mukaan mutta kannattaa olla varovainen ainakin
curryn kanssa.Lisää ruokakerma ja anna vielä olla jälkilämmöllä noin 5
minuuttia ja maista onko kana kypsää elä pidä helalla liian kauan että
ei tule liian kuivaa. Ps ruokakerman voi olla myös kolmen juuston kerma
mutta silloin jätä aromisuola pois.Kanan kanssa kannataa keittää riisiä
noin 3 desiä että jää toiselekkin päivälle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Kermainen muikkukeitto resepti

Ainekset
500 g perattuja tuoreita pikku muikkuja
1 l lapin puikulaperunoita
50-60 g pieniä lanttu/nauriskuutioita
1 kpl Sipuli
5 rkl hyla voita
2 dl hyla kuohukermaa
2 rkl Liperin myllyn täysjyvävehnäjauhoja
suolaa
jauhettua maustepippuria
ruohosipulia
tilliä
Ohjeet
* Kuori ja paloittele puikulaperunat ja lantut .Laita vedellä
täytettyyn kulhoon.
* Kuori ja paloittele sipuli ja laita paistinpannuun 1 rkl voita
sulamaan ja kuullota sipulia hetken aikaa.Siirrä sipulit syrjään.
* Laita 1 rkl voita pannulle ja siirrä muikut hetkeksi hautumaan
voisulassa, mausta samalla jauhetulla maustepippurilla ja suolalla
,lisää vettä niin että muikut juuri ja juuri peittyvät ja kypsennä
kypsiksi miedolla lämmöllä hauduttaen.Ps .Älä hämmennä. Valuta
muikut ja laita lautaselle syrjään.
* Laita vielä 2 rkl voita pannulle ja lisää täysjyvävehnäjauhot ja
kypsennä niitä ruskistamatta.Lisää pannulle hieman vettä ja vatkaa
jauhoseos tasaiseksi ja siirrä teräskattilaan.
* Laita paloitellut perunat , lanttukuutiot ja sipulimurske kattilaan
ja kaada kylmää vettä päälle niin että perunat peittyvät ,hauduta
kannen alla miedolla lämmöllä kypsiksi.Laita ensin lanttukuutiot
kypsymään noin 5-10min. ennenkuin lisäät sipulit ja perunat.
* Kaada lopuksi kuohukerma ja anna hautua hetken aikaa jonka jälkeen
laita muikut perunoiden päälle kattilaan.
* Maista ja lisää suolaa tarpeen vaatiessa ja ripottele tilli-ja
ruohosipulimursketta päälle ja nokare voita ja kansi päälle.Anna
olla hetken vielä levyn jälkilämmöllä.
* Tarjoile muikkukeitto kainuulaisen Pekka Heikkisen
puu-uuniruisleivän kanssa ja nauti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Kermainen Lihapullapasta resepti

Ainekset
1 pkt lihapullia
100 g mustapippuri tuorejuustoa
2 1/2 dl Kermaa (Flora 4%)
1 kpl lihaliemikuutio
1 rk Ketsuppia tai oman maun mukaan
200-300 g pastaa/makaroonia
Ohjeet
Keitä pasta ohjeen mukaan lihaliemessä ja valuta.
Kaada kerma kattilaan, lisää tuorejuusto ja ketsuppi. Anna kiehahtaa
kunnes tuorejuusto on sulanut kerman joukkoon.
Paloittele lihapullat ja lisää ne joukkoon.
Lopuksi sekoita pasta lihapullien ja kerman joukkoon ja anna hetken
hautua.
Vaihotehtoisesti kerman ja lihapullat voi jättää kastikkeeksikin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Kermainen broiler pastalaatikko resepti

Ainekset
300 g Simpukkapastaa
300 g broilersuikaleita
4-5 dl Kermaa
1 Sipuli
(tuorejuustoa aurinkokuivattu tomaatti)
currya
suolaa
persiljaa
juustoraastetta
Ohjeet
Keitä pasta. Pilko sipuli. Paista broilersuikaleet ja sipuli. Sekoita
joukkoon kerma, tuorejuusto ja mausteet. Kiehauta. Voitele uunivuoka ja
kaada sinne pasta ja broilerkastike. Ripottele juustoraastetta päälle.
200-astetta n.35min

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Kermainen rapukeitto

Resepti: Kermainen rapukeitto

Ainekset

  • 6 perunaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 0,5 purjoa
  • 2 rkl öljyä
  • 9 dl vettä
  • 4 rkl hummerifondia
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 150 g jokiravunpyrstöjä
  • tilliä

  1. Kuori ja kuutioi juurekset. Silppua purjo. Kuullota niitä hetki
    kattilassa öljyssä. Lisää vesi ja fondi ja anna juuresten kiehua
    kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja maito ja anna
    kiehua vielä noin 15 min. Lisää jokiravut aivan lopuksi ja koristele
    keitto tillillä. Jos otat keiton mukaan retkelle, pakkaa se
    ruokatermokseen niin se pysyy kuumana. Valmistusaika: 45 min Annos 359
    Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Kermainen paprikakastike

Resepti: Kermainen paprikakastike

Ainekset

  • 1 kpl Punainen paprika
  • 1 kpl Vihreä paprika
  • 1 kpl Keltainen paprika
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 rkl Voita
  • 3 rkl Liha-Fondia
  • 1 dl Vettä
  • 2 dl Kermaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 mm Cheynne-pippuria
  • 1 mm Valkopippuria
  • suolaa maun mukaan

  1. Freesaa kasvikset, lisää fondi,mausteet ja tomaattipyre. Lämmitä hetki
    että mausteet ja maut antavat arominsa. Lisää vesi ja kypsennä hetki.
    Lisää kerma ja hauduta vielä 10 min. Tarjoa pihvin päällä tai pastan
    kastikkeena.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit