Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kesäkurpitsat’

Kesäkurpitsat

Resepti: Kesäkurpitsat

  • 2 kpl kesäkurpitsaa
  • 1 prk herkkusieniä
  • 1 pkt marinoimattomia broilerisuikaleita
    1. Minä viipaloin ensin kesäkurpitsat, sitten freesaan ne öljyssä. Samoin
      freesaan purkkiherkkusienet ja marinoimattomat broilerisuikaleet.
      Sitten laitan kaikki lasivuokaan ja sekaan laitan krosattuja tomaatteja
      purkista ja päälle juustoraastetta. Annan olla uunissa lämpötilassa 200
      ast. C 25-30 min. Herkullinen höystö on valmis ja nautitaan hyvän
      leivän tai oluen kanssa. Usein perheessämme laitamme tätä
      sunnuntai-iltana, kun päivän lounas on yleensä hieman tukevampi. Tämä
      on täyttävä, mutta ei kuitenkaan mikään kaloripommi. Perheessämme ei
      pidetä sipulista, mutta sipulin ystävät voivat freesata myös sipulia
      öljyssä ja lisätä uunivuokaan. Tämähän on sellainen ruoka, että
      kesäkurpitsoiden lisäksi voi panna ”sitä mitä kaapista löytyy”.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Täytetyt kesäkurpitsat resepti

    Ainekset
    2 kpl kesäkurpitsoita
    täyte:
    400 g jauhelihaa ( broileri tai kalkkuna tai sika/nauta)
    1 kpl pieni sipuli
    0,5 dl korppujauhoja
    2 dl ruokakermaa
    6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteija
    mustapippuria, aromat suolaa ja yrittytarha mausteita
    100 g parmesan ja emmental juustojen raasteita sekotuksena
    Ohjeet
    Halkaise kesäkurpitsat ja kaavi osa sisuksesta pois. Ruskista jauheliha
    öljyssä.Lisää lopuksi silputtu sipuli ja kuullota se. Mausta seos oman
    maun mukaan yrittymaste sekoituksilla, mustapippurilla ja aromatilla.
    Sekoita joukkoon pieneksi paloitellut kesäkurpitsat, korppujauhot ja
    ruokakerma. Tarkista maku ja mausta oman mielen mukaisesti sopivan
    makusta.
    Lisää jauheliha mössö kesäkurpitsoihin ja paista niitä uunissa 175
    asteessa 15 minuuttia. Lisää tämän jälkeen juustoraaste ja paista vielä
    10 minuuttia 225 asteessa jotta saadan juustosta kauniin ruskeaa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

    Resepti: Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

  • 2 kpl kesäkurpitsaa
  • 1 dl soijarouhetta
  • 2 dl vettä
  • 8 kpl tuoreita herkkusieniä
  • 1 porkkana
  • 1-2 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa
  • n.1 dl juustoraastetta
    1. Laita soijarouhe kulhoon ja mittaa vesi päälle. Anna turvota sen aikaa,
      kun valmistat täytettä. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja raaputa
      hedelmäliha kurpitsoista. Jätä sentin verran pohjalle ja reunoille
      hedelmälihaa. Aseta kesäkurpitsaveneet uuninkestäväään vuokaan. Raasta
      porkkana, silppua sipulit ja kurpitsaliha sekä kuutioi tomaatti ja
      herkkusienet. Voit kaltata tomaatit halutessasi. Hauduta kasvisseosta
      ja mausteita kattilassa. Lisää soijarouhe ja jatka hauduttamista 10
      min. Jaa seos kesäkurpitsan kuoriin. Ripottele pinnalle juustoraaste ja
      paista 200°C 10-15 minuuttia. Soijarouheen sijaan voit käyttää 200 g
      ruskistettua jauhelihaa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Jauhelihalla ja sienillä täytetyt kesäkurpitsat

    Resepti: Jauhelihalla ja sienillä täytetyt kesäkurpitsat

    Ainekset

    • Jauhelihalla ja sienillä täytetyt kesäkurpitsat:
    • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
    • 400 g jauhelihaa
    • 3 dl tuoreita sieniä
    • 1 purjosipuli
    • 2 dl kermaa
    • juustoraastetta
    • 1 lihaliemikuutio
    • 1 tl timjamia
    • suolaa ja pippuria

    1. Jauhelihalla ja sienillä täytetyt kesäkurpitsat: Halkaise pestyt
      kesäkurpitsat ja koverra sisusta. Paista pannulla jauheliha, sienet
      sekä hienonnettu purjosipuli mehukkaan kypsäksi ja lisää liemikuutio
      sekä mausteet. Kaada joukkoon lopuksi kerma ja lisää kesäkurpitsan
      sisus. Anna hautua hetki. Lusikoi täytettä koverrettuihin kurpitsoihin
      ja raasta juustoa päälle. Kypsennä ja gratinoi 200 asteisessa uunissa
    2. 5-20 minuutin ajan. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    aamiaismakkarat

    Täytetyt kesäkurpitsat

    Resepti: Täytetyt kesäkurpitsat

    Ainekset

    • 3 Kesäkurpitsaa (n.300g/kpl.)
    • 400g Jauhelihaa
    • 2rkl öljyä
    • 1 Iso sipuli
    • 2 Valkosipulinkynttä
    • 1tlk Tomaattimurskaa
    • 1/2tl Suolaa
    • 1/2tl Pippurista maustesekoitusta
    • 100g Sinihomejuustoa
    • 3rkl Vehnäjauhoja
    • Pinnalle juustoraastetta

    1. Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra
      kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi
      paloiksi.Hienonna sipuli ja valkosipuli.Kiehauta sipulisilppu öljyssä
      pannulla ja siirrä lautaselle.Ruskista jauheliha kahdessa
      erässä.Yhdistä joukkoon pehmennetty sipulisilppu,kurpitsan malto ja
      tomaattimurska.Mausta ja lisää sinihomejuusto.Ripottele pinnalle
      vehnäjauhot.Keitä seosta hiljalleen 10-15min. ilman kantta,jotta enin
      neste haihtuu.Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja
      jaa täyte.Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 225 asteessa noin
    2. 5minuuttia

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut

    Pariloitua kalkkunaa ja rakuunaiset kesäkurpitsat

    Resepti: Pariloitua kalkkunaa ja rakuunaiset kesäkurpitsat

    Ainekset

    • 2 kpl kalkkunan rintafilettä
    • 1/2 tl merisuolaa
    • 2 kynttä valkosipulia
    • 4 tl currya
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 1 pienehkö kesäkurpitsa
    • 3 tl rakuunaa
    • 1 pieni kurkku
    • jääsalaattia
    • 1 prk feta kuutioita
    • 1 dl kivettömiä oliiveja
    • 1 salaatti sipuli
    • 1 prk kermaviiliä
    • 1/2 tl mustapippuria
    • 1/4 tl aromisuolaa

    1. Kiitokset tästä reseptistä Kallelle! Sekoita puoleen desilitraan
      oliiviöljyä merisuola, puristetut valkosipulin kynnet ja 2
      teelusikallista currya. Kaada seos kalkkunan fileiden päälle ja pistä
      kylmään marinoitumaan. Sekoita loppuun oliiviöljyyn rakuunat ja kaada
      seos viipaloitujen kesäkurpitsojen päälle ja pistä sekin kylmään
      marinoitumaan. Tee curry-dippi sekoittamalla kermaviiliin loput
      currysta, mustapippuri ja aromisuola ja pistä jääkaappiin maustumaan.
      Leikkaa kurkusta päät pois ja katkaise keskeltä. Leikkaa noin
      puolensentin paksuisiksi tikuiksi. Tee sipulista renkaan puolikkaita.
      Halkaise oliivit ja valuta feta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Asettele
      lautasille jääsalaatin lehtiä ja niiden päälle feta ja oliivit.
      Sipulit, kurkut ja dippiä pienessä kupissa viereen. Pariloi tai paista
      kalkkunan rinnat kypsiksi ja pistä hetkeksi uuniin. Pariloi sillä välin
      kesäkurpitsat, valuta rasva pois ja nosta lautaselle. Kalkkunat uunista
      mukaan ja nauttimaan. Kaikki lauteselta löytyvä sopii käyttää dipin
      kautta ennen suuhun vientiä. Jos haluat annoksesta hieman tuhdimman,
      keitä lisukkeeksi vielä riisiä ja tee siitä muotilla kakku lautaselle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Kantarelleilla täytetyt kesäkurpitsat

    Resepti: Kantarelleilla täytetyt kesäkurpitsat

    Ainekset

    • 2 rkl öljyä
    • 1 dl purjosipulia hienonnettuna
    • 0,5 l kantarelleja
    • suolaa
    • hiven chilijauhetta
    • 2 dl kookoskermaa tai soijakermaa
    • 2 rkl sitruunamehua
    • PINNALLE
    • 0,5 dl kurpitsansiemeniä rouhittuna
    • 2 rkl korppujauhoja

    1. Kuullota öljyssä purjo ja sienet. Keitä kunnes kantarelleista irronnut
      neste on haihtunut. Mausta suolalla sekä chilillä. Sekoita joukkoon
      kookosmaito tai soijakerma ja sitruunamehu. Keitä kunnes muhennos
      sakenee. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra molemmista
      puolikkaista sisus. Leikkaa kurpitsanpuolikkaiden pohjista viipaleet
      niin, että puolikkaat pysyvät kypsennettäessä paikoillaan, ja pane
      uuninkestävälle vadille. Leikkaa kesäkurpitsaviipaleet suikaleiksi.
      Sekoita kesäkurpitsan sisus ja suikaleet muhennoksen joukkoon. Lusikoi
      täyte kurpitsoille. Sekoita siemenet sekä korppujauho ja ripottele
      kesäkurpitsojen päälle. Kypsennä uunissa 180 asteessa 20 minuuttia.
      Nauti raikkaan salaatin kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Säilötyt kurkut ja kesäkurpitsat

    Resepti: Säilötyt kurkut ja kesäkurpitsat

    Ainekset

    • 2 kg avomaankurkkua tai kesäkurpitsaa
    • myös sienet, paprikat, sipuli ja muut vihannekset sopivat
    • säilöntään hyvin
    • 100 g tuoretta tilliä
    • 50 g piparjuurta
    • 3 valkosipulinkynttä
    • mausteliemi:
    • 6 dl vettä
    • 4 dl väkiviinaetikkaa
    • 8 dl sokeria
    • 2 rkl suolaa
    • 1 rkl sinapinsiemeniä

    1. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne kuutioiksi tai siivuiksi.
      Huuhtele tillinippu. Kuori piparjuuri ja leikkaa ohuiksi lastuiksi.
      Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita lasipurkkien pohjalle
      runsaasti tilliä. Lisää kurkkusiivut, piparjuuri ja valkosipuli
      purkkeihin. Kiehauta mausteliemi ja kaada kuumana purkkeihin. Liemen
      tulee peittää ainekset kokonaan ja tulla aivan piripintaan. Sulje
      purkit tiiviisti kannella. Anna jäähtyä ja siirrä kylmään maustumaan.
      Muista puhdistaa purkit ja kannet huolellisesti ennen täyttöä.
    2. Tässä pari vinkkiä säilöntään: – Säilö ainoastaan tuoreita ja
      laadukkaita raaka-aineita. – Työvälineiden, tölkkien ja sulkimien on
      oltava erittäin puhtaita. – Upota tölkit, pullot, kannet ja korkit
      säilöntää edeltävänä päivänä kylmään veteen. Anna niiden liota yön yli.
      Liotuksen aikana astioiden pinnassa olevat itiöt heräävät, jolloin ne
      voidaan tuhota. Jos tätä ei tehdä, astioiden pinnassa on kuumennuksen
      jälkeenkin säilykkeitä pilaavia itiöitä. – Kuumenna tölkit ja pullot
      ennen täyttämistä. Voit kuumentaa tölkit ja pullot uunissa 100-125
      asteessa sanomalehteen käärittynä vähintään 15 minuuttia tai
      vesikattilassa keittämällä. – Täytä purkit piripintaan ja sulje kannet
      ja korkit huolellisesti heti täyttämisen jälkeen. Säilytä säilykkeet
      kylmässä ja mielellään valolta suojattuna.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikat

    Täytetyt kesäkurpitsat resepti ja ruokaohje

    * 1 -2 kesäkurpitsaa syöjää kohti. Tässä yksi keskikokoinen
    * porkkana hienoksi kuutioituna
    * helmisipuli, valkosipuli hienoksi silputtuna
    * voita, suolaa ja mustapippuria, tupsaus muskottia
    * tilkka valkoviiniä
    * desi kuohukermaa
    * persilja sopii hyvin, minulta unohtui pakastimeen
    * maizena suurustetta tarvittaessa
    * kourallinen raastettua cheddaria tai parmesaania
    Täytetyt kesäkurpitsat 2 Annosta
    halkaise kurpitsa ja kaavi siemenosa pois ja hienonna se pieneksi
    laita voi kuumenemaan ja freesaa siinä porkkana-sipulisilppua hetki.
    Lisää kurpitsan sisus. sekoittele hetki, että porisee hyvin. lirauta
    valkoviiniä tilkka ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu. Lisää
    kuohukerma ja keittele viitisen minuutti, paksunee hiukan. Tarvittaessa
    käytä suurusta, että tulee paksu muhennos.
    Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Lisää halutessasi silputtua
    persiljaa.
    Jaa täyte kurpitsoille, lisää juustoraaste ja paista 175 puolisen
    tuntia. Kunnes juusto saa kauniin värin.
    * Täytetyt kesäkurpitsat
    * Täytetyt kesäkurpitsat
    * Täytetyt kesäkurpitsat
    Resepti: Täytetyt kesäkurpitsat 2 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitto
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit