Mainokset

Reseptit sanoilla ‘keveämpi’

Pirjon keveämpi lasagne

Resepti: Pirjon keveämpi lasagne

Ainekset

  • Jauhelihakastike:
  • 2 kpl sipulia (Sydänmerkki)
  • 2 kpl valkosipulin kynttä (Sydänmerkki)
  • 400 g jauhelihaa, rasvaa max 7% (Sydänmerkki)
  • 1 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia (Sydänmerkki)
  • 1 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl basilikaa (Sydänmerkki)
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • Juustokastike:
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl rasvatonta maitoa (Sydänmerkki)
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 150 g kevytjuustoa raastettuna (Sydänmerkki)
  • Pasta:
  • 9-12 kpl täysjyvälasagnelevyä (Sydänmerkki)

  1. Valmista jauhelihakastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
    Ruskista jauheliha rasvassa ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja
    valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla
    lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia ja tarkista maku.
  2. Valmista juustokastike. Sekoita vehnäjauhot ja maito. Keitä miedolla
    lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja
    sekoita joukkoon juustoraaste.
  3. Kokoa lasagne. Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros
    jauhelihakastiketta. Aseta tämän jälkeen kerros pastalevyjä,
    jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Jatka samaan tapaan: jätä
    päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta. Paista ensin
  4. 00-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, vähennä lämpö 175-asteiseksi
    ja jatka kypsentämistä noin 40 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit