Mainokset

Reseptit sanoilla ‘keventäjät.fi’

Punajuuri-jauhelihapihvit (keventäjät.fi)

Resepti: Punajuuri-jauhelihapihvit (keventäjät.fi)

  • 400 g jauheliha kevyt 10 %, porsaanpaistia ja nautaa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1 dl Becel 7% kevyt ruoka
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 rkl timjami/salvia
  • 0,5 tl mustapippuria myllystä
  • 75 g silputtua sipulia
  • 150 g raastettua punajuurta (2 kpl)
  • 3 rkl kapriksia
    1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä uunipellin päälle
      leivinpaperi. Kypsennä hienoksi silputtua sipulia noin 1 minuutti
      mikrossa. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna
      turvota hetki. Mittaa joukkoon suola ja mausteet, osa kapriksista sekä
      muna. Rouhi päälle mustapippuria. Sekoita hyvin ja lisää vasta sen
      jälkeen punajuuriraaste ja jauheliha. Vatkaa taikinaksi ja muotoile
      taikinasta 8 yhtäsuurta palloa ja painele ne edelleen litteiksi
      pihveiksi ja nosta leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteessa uunin
      keskiosassa 17-18 minuuttia. Ripottele pihveille kapriksia. Nauti
      lisukkeeksi esim. vihreitä keitettyjä papuja, perunasurvosta tai
      keitettyjä perunoita ja kurkkua. VINKKI: Halutessasi voit lisätä yhden
      maustekurkun pieninä kuutioina mureketaikinan joukkoon.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat
    Mainokset
    Sivut