Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kikherne-kanapata’

Sitruunassa ja yrteissä marinoitu kikherne-kanapata

Resepti: Sitruunassa ja yrteissä marinoitu kikherne-kanapata

Ainekset

  • 4 broilerin rintaleikettä/koipea
  • 1 1/2 dl oliiveja
  • 3 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 4 pientä sipulia
  • 1 tlk (265/400g) kikherneitä
  • 1 1/2 rkl kanafondia
  • Yrtti-sitruunamarinadi
  • 1 ruukku salviaa
  • 1 ruukku timjamia
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 (luomu)sitruuna
  • 1 tl mustapippureita
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä

  1. Valmista marinadi: Hienonna salvia ja timjami suureen kulhoon. Kuori
    valkosipulinkynnet. Purista/raasta 5 kynttä kulhoon. Leikkaa lopuista
    kynsistä kannat pois ja jätä kynnet kokonaisiksi. Pese sitruuna
    huolellisesti ja viipaloi se. Lisää valkosipulinkynnet,
    sitruunaviipaleet ja loput marinadin ainekset kulhoon ja sekoita. Upota
    broilerinkoivet/-leikkeet ja oliivit marinadiin. Peitä kulho kannella
    tai tuorekelmulla ja pane jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mielellään
    seuraavaan päivään.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi. Poista
    paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa suuriksi suikaleiksi. Kuori
    sipulit ja puolita ne kantoineen, jotta palat pysyvät koossa. Pane
    kasvikset uunipataan. Huuhtele kikherneet lävikössä ja lisää pataan.
    Sekoita kanafondi kasvisten joukkoon.
  3. Nosta broilerit marinadista ja pyyhi yrtit pois niiden pinnalta. Paahda
    broilerinkoipiin/-leikkeisiin kauniin ruskea pinta kuivassa, kuumassa
    paistinpannussa, 1–2 minuuttia joka sivulta.
  4. Pane broilerit pataan. Kaada marinadi päälle. Pane pata 225-asteisen
    uunin keskitasoon 20–30 minuutiksi, kunnes ruoan pinta on saanut väriä.
    Suojaa pata kannella tai alumiinifoliolla ja laske lämpö 200 asteeseen.
    Hauduta pataa noin 60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
    Ohje: Outi Väisänen
    Juomasuositus: Tuomas Tanttu
    Kuva: Sami Repo

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit