Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kirjolohta’

Limemarinoitua kirjolohta ja avocadosalaattia

Resepti: Limemarinoitua kirjolohta ja avocadosalaattia

Ainekset

  • 2 kpl limettejä
  • 1 kypsä avocado
  • 3 terttutomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • oliiviöljyä
  • pala tuoretta punaista chiliä
  • tuoretta basilikaa tai rucolaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 200 g kirjolohta

  1. Puhdista kirjolohipala, poista siis ruodot ja rasva, poista myös nahka.
    Kääri kala tiukasti muovikelmuun ja sitten vielä folioon, teippaa päät
    kiinni jotta paketista tulee todella tiukka ja makkaran mallinen.
    Halutessasi voit pyöräyttää kalapalan hienonnetuissa yrteissä ennen
    pakkaamista. Pakasta kala, anna olla pakastimessa vähintään 3 tuntia.
    Paloittele avocado 0,5 cm x 05 cm paloiksi. Poista tomaateista kuoret
    (veitsellä tai kalttaamalla), poista sisukset (ne voi säästää johonkin
    muuhun käyttöön, onhan se monesti tomaatin herkullisin osa!) ja
    paloittele tomaatin liha saman kokoiseksi kuin avocado. Hienonna puolet
    punasipulista. Sekoita aineet keskenään ja lisää yhden limetin mehu,
    hienonnettuja yrttejä, suolaa ja vastarouhittua mustapippuria maun
    mukaan. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla pannulla hetki, lisää
    avocosalaattiin. Purista toisen limetin mehu, sekoita siihen n. rkl
    oliiviöljyä, puolet punasipulista hienonnettuna, ja vähän hienonnettua
    chiliä. Sekoita hyvin. Leikkaa jäinen lohi veitsellä ohuiksi
    viipaleiksi (helppo leikata), levitä ne lautaselle niin että koko
    lautaspinta peitty (carpaccion tapaan) ja sivele pinnalle
    lime-oliiviöljykastiketta sattumineen. Tällöin lohi raakakypsyy
    limettimehun vaikutuksesta. Ripottele pinnalle vielä hieman suolaa.
    Nosta lusikalla reilu nokare salaattia kalan päälle, koristele
    yrtinoksalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena

Paistettua kirjolohta ja nokkosmuhennosta

Resepti: Paistettua kirjolohta ja nokkosmuhennosta

Ainekset

  • n.150 g pala kirjolohta per syöjä
  • suolaa
  • sitruunan kuorta
  • voita
  • koristeeksi yrttejä
  • muhennos:
  • 2 dl ryöpättyjä nokkosia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ruokaöljyä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla ja kuumalla pannulla. Ryöppää nokkoset
    ja hienonna ne. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota
    sipuleita hetki. Lisää pannulle ryöpätyt nokkoset ja kerma. Kuumenna ja
    mausta suolalla. Lisää lopuksi pinjansiemenet. Tarjoile lohen kanssa.
    Paista lohta nahkapuoli alaspäin pannulla voissa kunnes nahasta tulee
    rapea. Nosta hetkeksi 180 asteiseen uuniin kypsenemään. Jätä hieman
    liha hieman roseeksi. Ripottle päälle suolaa juuri ennen tarjoilua ja
    raasta puhtaasta sitruunasta vähän kuorta lohen päälle. Koristele
    yrteillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Paahdettua kirjolohta, ohrapaistos ja palsternakkakastiketta

Resepti: Paahdettua kirjolohta, ohrapaistos ja palsternakkakastiketta

  • Kirjolohi:
  • 800 g kirjolohta fileenä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka voita
  • rypsiöljyä
  • Ohrapaistos:
  • 200 g ohrasuurimoita
  • puolikas purjo
  • 2 kpl juuripersiljaa
  • nokare voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Palsternakkakastike:
  • 0,5 kg palsternakkaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 peruna
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • maustepippureita
  • valkopippureita
  • laakerinlehti
  • suolaa
  • tilkka öljyä
    1. Paahdettua kirjolohta: Leikkaa kirjolohi neljäksi palaksi. Suolaa ja
      pippuroi kalan pinta ja aseta kalapalat voideltuun uunivuokaan. Paista
    2. 00 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ohrapaistos: Liota ohraa yön
      yli vedessä. Valuta hyvin ja keitä runsaassa suolalla maustetussa
      vedessä noin 1 tunti. Sekoita ohraa välillä, jotta se ei tartu pohjaan.
      Valuta hyvin. Kuori juuripersilja ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
      Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa puoli-renkaiksi. Lämmitä voi
      kasarissa ja lisää juuripersilja viipaleet sekä purjo. Kuullota hetki
      ja lisää ohra. Paista hetki ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
      Palsternakkakastike: Kuori ja hienonna kasvikset. Kuullota niitä
      kevyesti kattilassa öljytilkassa. Lisää kerma ja kalaliemi sekä
      mausteet pienessä nyytissä tai harsopussissa. Anna hautua kypsäksi ja
      poista maustepussi. Soseuta kastike sileäksi ja ohenna tarvittaessa
      kalaliemellä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Reseptit:
      Henri Alèn

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza_ranskalaiset
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit