Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kolmen’

Kolmen juuston liuskeloota resepti ja ruokaohje

* 10 keskikokoista perunaa
* 1 iso nauris
* 300 g maalaiskasviksia
* 4 dl soijarouhetta
* 500 g paseerattua tomaattia
* 2-3 kynttä valkosipulia
* 1-2 tl kutakin maustetta: mustapippuri, basilika, jauhelihamauste,
chilisuola, soijakas
* 150 g rasvaista fetajuustoa
* 200 g mozzarellaa öljyssä
* 1 tlk kolmen juuston ruokakermaa
kolmen juuston liuskeloota 6 Annosta
Pese, kuori ja siivuta perunat ja nauris. Sekoita siivutettu
valkosipuli, paseerattu tomaatti, soijarouhe ja mausteet. Kokoa isoon
vuokaan peruna- ja naurissiivuja, maalaiskasviksia, tomaattikastiketta
ja murennettua fetaa kerroksittain. Kaada päälle juustokerma ja siivuta
mozzarella. Valuta juustosiivujen päälle muutama teelusikallinen
öljymarinadia. Paista 200 asteessa, kunnes perunat ovat pehmeitä.
* kolmen juuston liuskeloota
* kolmen juuston liuskeloota
* kolmen juuston liuskeloota
Resepti: Kolmen juuston liuskeloota 6 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Kolmen pippurin perhospihvi resepti ja ruokaohje

* 2 viipaletta brassi häränulkofilettä
* punapippuria, viherpippuria, mustapippuria
* suolaa
* paistamiseen voi+öljy
*
*
*
*
*
Kolmen pippurin perhospihvi 2 Annosta
Murskaa pippurit, suurinpiirtein yhtäpaljon kutakin. Leikkaa lihasta
siivu, mutta älä irtipoikki, seuraava siivu irti jne. Nuiji lihat.
Ripottele reilusti pippurimurskaa lihoille, painele vielä vähän. Paista
voi-öljy seoksessa. Mausta suolalla.
Lisänä Peruna-vihanneslaatikko ja gratinoitu parsakaali.
* Kolmen pippurin perhospihvi härkäperhonen
Resepti: Kolmen pippurin perhospihvi 2 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Kolmen juuston makaronilaatikko resepti

Ainekset
750 g jauhelihaa
1 kpl iso sipuli
basilika
jauhelihamauste
4-5 dl tummaa makaronia
kastike
2 prk kasvirasvasekoitetta
valkosipulijauhetta
yrttisuolaa
grillausmaustetta
mustapippuria
basilikaa
1 kpl kananmuna
½ kpl aurajuusto
1 pss Juusto-kasvirasvaseosraastetta
150 g Edamia raasteena
1 dl maitoa
päälle
200 g Edamia raasteena
Ohjeet
Kuullota sipuli, lisää jauheliha ja paista.
Keitä makaronit, makaronien sekaan voi laittaa oliiviöljyä tai jotain
muuta öljyä.
Valmista kastike. Ota kasvirasvasekoite. Lisää joukkoon mausteet sekä
kananmuna ja vatkaa. Leikkaa tai nypi paloja aurajuustosta ja raasta
edam -juusto. Laita osa Edamista kastikkeeseen, osa makaronilaatikon
päälle. Lisää maito.
Sekoita jauheliha ja makaroni keskenään ja laita vuokaan. Lisää kastike
ja päälle juustoraaste.
Uuni 175 asteeseen, anna ruoan olla uunissa noin 45-55 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Kääretorttu kolmen lasin tekniikalla resepti

Ainekset
4 munaa
n. 1,5 dl sokeria
n. 1,3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
Täytteet maun mukaan
Ohjeet
Ota kolme samanlaista juomalasia. Riko ensimmäiseen 4 kananmunaa.
Aloita nimenomaan tästä lasista, koska muita aineita on mahdollista
lisätä/vähentää vähän. Laita toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin
munia on ensimmäisessä lasissa. Kolmanteen lasiin tulevat kaikki kuivat
aineet eli ensin leivinjauhetta 1 tl, sitten perunajauhoja 2 rkl,
halutessasi kaakaojauhe (voi jättää poiskin niin tulee vaalea pohja) ja
viimeiseksi täytä lasi vehnäjauhoilla niin, että aineita on yhteensä
samaan tasoon kahden muun lasin kanssa.
Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.
Vaahto on sopivaa, kun pintaan jäävä kuvio pysyy hetken. Lisää siivilän
läpi kuivia aineita vähitellen ja kääntele mukaan. Älä vatkaa vaan
kääntele varovasti, mutta kuitenkin niin, että taikinasta tulee
tasaista.
Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Levitä
tasaiseksi koko pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8
minuuttia. Tarkkaile ettei pääse palamaan. Anna jäähtyä muutama
minuutti.
Levitä leivinpaperi pöydälle ja sirottele sille sokeria kauttaaltaan.
Kaada torttupohja sokeroidulle paperille ja irrota varovasti paistaessa
kiinni ollut paperi. Levitä torttupohjalle haluamasi täytteet (kuvassa
vanilliinikreemi ja marianne crush) ja rullaa leivinpaperia apuna
käyttäen käärölle. Kuorruta halutessasi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Kolmen juuston mureke resepti

Ainekset
400-500 g naudan jauhelihaa
1/2 kpl sipulia
1/2 kpl punaista chilipaprikaa
oliiviöljyä
paprikarouhetta
mustapippuria
suolaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1-2 kpl kananmunaa
1/2 kpl paprikaa
feta- tai halloumejuustoa
3 rkl punaista pestoa
tuoretta basilikaa
juustoraastetta
aurajuustomurua
Ohjeet
Lisää korppujauhoihin vesi ja maustemitallinen suolaa, paprikarouhetta
ja mustapippuria ja anna turvota.
Silppua sipuli ja chilipaprika ja kuullotta ne paistinpannulla ja
sekoita ne jauhelihan joukkoon. Mausta jauheliha mustapippurilla,
paprikarouheella ja suolalla. Lisää turvonneet ja maustetut
korppujauhot sekä kananmunat. Sekoita taikina sekaisin ja anna maustua.
Viipaloi feta ja paprika. Silppua basilika.
Ota jauhellihamassasta vajaa puolet ja tee siitä paistoastiaan
murekkeen pohja. Lisää fetasiivut, paprikat, pesto ja basilika. Tee
lopusta jauhelihataikinasta kansi murekkeelle.
Ripottele murekkeen päälle haluamaasi juustoraastetta ja
aurajuustomurua.
Paista 180 asteessa kypsäksi (noin puoli tuntia) kunnes juusto saa
kauniin värin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Kolmen Riisin jälkiruoka (Riisipuurotrio) resepti

Ainekset
1 pala riisipuuropohjaista mamman marjapiirakkaa
friteerattuja riisi-kookospalloja
intialaista riisivanukasta
mustikka-raparperihilloa
täyteläistä vaniljakastiketta
marsipaania, tomusokeria, kuivahedelmiä tms. koristeluun
Ohjeet
Kokoa annos mieleiseksesi käyttäen kaikkia raaka-aineita.
Nauti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Kolmen värin kakku

Resepti: Kolmen värin kakku

Ainekset

  • yhden pohjan ohje: (tätä pitää tehdä kolminkertaisesti jos haluaa
  • kolme kerrosta)
  • 3 kananmunaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,75 tl leivinjauhetta
  • täyte ja kuorrutus:
  • 1,5 kg maitorahkaa
  • 400 g valkosuklaata

  1. Vaaleaan kerrokseen ei tule muuta, mutta ruskeaan kerrokseen tulee 1 tl
    tummaa kaakaojauhetta ja punaiseen tulee 2 tippaa punaista
    karamelliväriä, jotka vatkataan alussa heti mukaan taikinaan. Tee kakku
    pohja kolmeen kertaan, yksi vaalea pohjam, yksi ruskea ja yksi
    punainen. Ota kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Vaahdota
    kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä vaiheessa myös ruskean
    kerroksen kaakao mukaan ja vaaleanpunaisen kerroksen karamelliväri.
    Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti ja
    kaada kakkuvuokaan. Valmista kerros kerrallaan. Paista 175 asteessa 20
    min. Kokeile kypsyyttä puisella tikulla. Käytä irtopohja vuokaa ja
    vuoraa pohja leivinpaperilla. Näin sinun on helppo liikutella kerroksia
    kun kokoat kakun. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja jäähdytä sitä
    hieman. Sekoita ainekset ja täytä kakun kerrokset täytteellä. Käytä
    täytettä runsaasti. Kuorruta kakku lopuksi. Kakkua ei tarvitse
    välttämättä kostuttaa koska pohja on niin kuohkea. Nosta kakku
    jääkaapiin noin 2 tunniksi ja tarjoile sitten. Kakku kostuu ja kuorrute
    jähmettyy vähän jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla juuri ennen
    tarjoilua. Valmistusaika: 2 h Annos 585 Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Pasta carbonara ja kolmen suklaan brownie

Resepti: Pasta carbonara ja kolmen suklaan brownie

Ainekset

  • Pasta carbonara
  • 500 g spaghettia
  • Kastike
  • 300 g pancettaa tai pekonia (maku ei ole sama, mutta pekoni käy jos
  • et löydä pancettaa
  • 5 munaa
  • 1 dl raastettua pecorinojuustoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Kolmen suklaan brownie
  • 50 g tummaa suklaata
  • 50 g maitosuklaata
  • 200 g voita
  • 2 dl valkoista sokeria
  • 2,5 dl tummaa sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 vaniljatanko tai 0,5 tl vaniljatahnaa
  • 100 g valkosuklaata

  1. Pasta carbonara Laita spaghetti kiehumaan runsaaseen suolattuun veteen.
    Sillä aikaa valmista kastike. Kuutioi pancetta pieniksi kuutioiksi.
    Laita se kylmälle ja kuivalle pannulle ilman öljyä. Kuumenna pannu
    kuumaksi ja paista pancetta rapeaksi. Riko munat kulhoon ja vatkaa
    niistä rakenne rikki. Raasta juusto ja lisää se kananmunien joukkoon.
    Lisää mustapippuri. Sekoita. Kun pasta on al dente kaada siitä vedet
    pois ja kaada valutettu pasta takaisin kattilaan. Kaada päälle
    kananmuna-juusto seos sekä paistettu pancetta ja sekoita nopeasti.
    Tarjoile heti. Kolmen suklaan brownie Sulata tummasuklaa, maitosuklaa
    ja voi kattilassa. Sekoita loput ainekset valkosuklaata lukuunottamatta
    ja lisää suklaa-voi seos joukkoon. Kaada taikina laakeaan vuokaan
    (esim. lasagnevuokaan) ja painele kuutioidut valkoiset suklaapalat
    taikinaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Mitään
    aineksia ei tarvitse vatkata, pelkkä sekoitus riittää. Reseptit: Sanna
    Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Kolmen suklaan tryffeliterriini

Resepti: Kolmen suklaan tryffeliterriini

Ainekset

  • tummasuklaa:
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • maitosuklaa:
  • 200 g maitosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • valkoinen suklaa:
  • 250 g suklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 30 g voita
  • tarjolle:
  • lakkoja

  1. Valmista jokainen kerros erikseen kuumentamalla kermaa kattilassa.
    Pilko suklaa ja lisää se kuumaan kermaan. Sekoita kunnes suklaa on
    sulanut. Valkoisessa kerroksessa lisää voi lopuksi nopeasti sulaan
    suklaaseen sekoittaen. Kaada jokainen kerros erikseen kelmulla
    vuorattuun vuokaan, ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen seuraavan
    kerroksen lisäämistä. Valmista jälkiruoka hyvissä ajoin etukäteen ennen
    illallista. Leikkaa terriinistä siivuja ja tarjoile ne kuumennettujen
    lakkojen kanssa.
  2. 5 palaa
    Valmistusaika: 1 vrk
  3. pala 340 Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Kolmen juuston tattipasta

Resepti: Kolmen juuston tattipasta

Ainekset

  • 2 dl tatteja (esim. Kaskein Marjan mietoon suolaveteen säilöttyjä
  • tai 1 dl kuivattuja tatteja)
  • 2 kpl pientä salottisipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl (kuohu)kermaa
  • 75 g sinihomejuustoa (Aura, Blå Castello tai Stilton)
  • 75 g parmesaanijuustoa
  • 75 g pehmeää tai puolikovaa, kermaista juustoa (esim. Fontina, Port
  • Salut, Havarti)
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta salviaa
  • 3 rkl paahdettuja, rouhittuja saksanpähkinöitä
  • Lisäksi
  • 400 g nauhapastaa tai spagettia

  1. Esikäsittele sienet: Jos käytät kuivattuja tatteja, laita ne likoamaan
    pieneen määrään vettä noin 1 tunti ennen kastikkeen tekoa. Sulata
    pakastetut tatit, noin 1 tunti huoneenlämmössä. Jos käytät suolaliemeen
    säilöttyjä tatteja, liota ja huuhtele niistä ylimääräinen suola. Valuta
    tatit ja purista vesi pois.
  2. Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli.
    Kuullota niitä pannussa voissa muutama minuutti. Lisää esikäsitellyt
    tatit pannuun ja jatka paistamista, kunnes tateista ei irtoa nestettä.
    Tässä vaiheessa voit laittaa pastan kiehumaan. Kaada kerma pannuun ja
    kuumenna kastiketta 3–5 minuuttia. Murustele sinihomejuusto. Raasta
    parmesaani ja kermajuusto. Hienonna salvia. Lisää juustot ja salvia
    pannuun. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
  3. Paahda pähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa muutama minuutti koko ajan
    sekoittaen. Rouhi pähkinät karkeaksi. Valuta pasta. Sekoita kastike ja
    pähkinät pastan joukkoon ja tarjoa heti.
    Ohje: Sanna Kekäläinen, juomasuositus: Terhi Oksanen-Alén, kuva: Reetta
    Pasanen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit