Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kolmonen’

Jaakko Kolmonen

Resepti: Jaakko Kolmonen

Ainekset

  • Taikina:
  • 1 l soseutettua perunaa
  • 150 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • Täyte:
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 dl hirven jauhelihaa
  • 2 dl sipulisilppua
  • 2 dl tatti – tai herkkusienikuutioita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

  1. Valmista ensin taikina. Vatkaa käsin tai koneella lämmin perunasose
    kylmäksi ja sitkomaiseksi massaksi. Lisää massaan voi ja suola
    vatkaamisen aikana. Kun massa on jäähtynyt, alusta jauhot taikinaan.
    Kypsennä jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon sipulisilppu ja
    sienikuutiot. Jatka kypsentämistä pari minuuttia. Mausta täyte suolalla
    ja pippurilla. Tee taikinasta pötkö, jaa se paloiksi ja pyörittele ne
    palloiksi. Taputtele pallot litteiksi ja ajele ne kaulimella puolen
    sentin paksuisiksi kakkaroiksi. Levitä täyte kakkaran toiseen laitaan,
    käännä taikina täytteen yli joulutortun tapaan ja sulje kakkara
    teevadin reunalla. Kakkaran voit sulkea myös haarukalla painellen.
    Voitele vatruskat vatkatulla munalla ja paista 250 asteessa
    vaaleanruskeiksi. Resepti: Jaakko Kolmonen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit