Mainokset

Reseptit sanoilla ‘korma’

Intialainen Murgh korma (broileria) resepti

Ainekset
2 cm pala tuoretta inkivääriä
6 kynttä valkosipulia pilkottuna
2 rkl öljyä
2 kpl laakerin lehtiä
1 kpl kanelitanko
8 kpl kokonaista kardemummaa
4 kpl kokonaista neilikkaa
1 tl kuminan siemeniä
2 kpl sipulia
1 rkl korianterin siemeniä
3 kpl luumutomaatteja
400 g broileria (broilerin rintaa/ broilerin jauhelihaa)
1 tl chilijauhetta
~1 tl suolaa
3 dl Kermaa
Ohjeet
Jauha inkivääri, valkosipulit ja 3 rkl vettä tasaiseksi tahnaksi.
Hienonna sipulit silpuksi.
Kuumenna öljy laakeassa pannussa kuumaksi ja lisää laakerin lehdet,
kaneli, kardemumma, kuminan siemenet ja neilikka. Freesaa hetki ja
lisää sipulit. Ruskista n. 3 minuuttia/ kunnes sipulit ruskettuvat.
Lisää inkivääritahna, rouhi korianterin siemenet ja lisää. Kuumenna
minuutin ajan.
Hienonna luumutomaatit ja lisää.
Lisää kuutioidut broilerin fileet tai broilerin jauheliha. Lisää
chilijauhe, suola ja 1,5 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi.
Käännä levy pienemmälle ja hauduta keskilämmöllä n. 15 minuuttia
käännellen broileripaloja sillointällöin.
Lisää kerma ja kuumenna kunnes seos sakenee sopivaksi.
Tarjoile esimerkiksi riisin ja linssileivän tai naanleivän kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Intialainen Navratan korma (kasvisruoka) resepti

Ainekset
4 kpl porkkanaa
4 kpl perunaa
200 g kukkakaalia
1 kpl paprika
2 kpl tomaatteja
3 rkl tomaattipyrettä
2 kpl sipulia
1,5 tl inkivääritahnaa
1,5 tl valkosipulitahnaa
suolaa
1 tl kurkumaa
1,5 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
2 tl garam masalaa
(0,5 dl kermaa)
3 rkl öljyä
2 rkl gheetä
1,5 dl vettä
150 g kuivatuja hedelmiä/pähkinöitä : cashew, rusinoita..
Ohjeet
Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja keitä tomaatteja kiehuvassa
vedessä n. 5min.
Tiputa tomaatit jääkylmään veteenja anna jäähtyä. Kuori tomaatit
jäähtyneenä ja hienonna tomaatin liha kuutioiksi.
Hienonna porkkana, peruna, kukkakaali, paprika ja sipulit.
Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehuvaksi, lisää suolaa ja porkkanat
+ peruna. Keitä 15 min, lisää kukkakaali ja paprikat.
Keitä kasviksia kunnes ne ovat al dente.
Kaada lävikköön ja huuhtele viileällä vedellä.
Ota puolet käyttämästäsi kirkastetusta voista ja paista kuivahedelmiä
n.1min keskilämmöllä. Aseta sivuun.
Kuumenna öljyä laakealla pannulla.
Freesaa sipuli, inkivääritahna ja valkosipulitahna kunnes sipulit ovat
kullan ruskeita. Lisää mausteet ja freesaa 2-3 minuuttia.
Lisää tomaattipyree, tomaattikuutiot ja kuivahedelmät.
Sekoita hyvin ja kuumenna n.4min.
Lisää vesi ja kuumenna keskilämmöllä kunnes seos tulee paksuhkoksi.
Lisää kerma ja esikypsennetyt vihannekset.
Keitä seosta 5-7 minuuttia ja tarjoa kuumana.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Kana korma

Resepti: Kana korma

Ainekset

  • Kana Korma
  • 400 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
  • Mausteseos
  • 1 tl punaista chilipippuria
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl jeeraa (juustokuminaa)
  • 1 tl currya
  • 1-2 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • Kasvikset
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 150 g kukkakaalia
  • 100 g papuja
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl kanalientä

  1. Kana Korma Sekoita kaikki mausteet keskenään kulhossa ja lisää
    fileesuikaleet joukkoon. Anna maustua vähintään 30 minuutin ajan. Kuori
    ja paloittele sillä välin kasvikset. Paista maustuneet broilerit
    pannulla ja lisää kasvikset joukkoon. Lisää kanaliemi ja kerma ja
    hauduta 15 minuuttia. Halutessasi tarjoile korma riisin kanssa.
    Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit