Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kostutettu’

Kirsikkakolasiirapilla kostutettu suklaakakku

Resepti: Kirsikkakolasiirapilla kostutettu suklaakakku

Ainekset

  • 2 dl muscovadosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata (kaakaota väh. 70%)
  • 2 rkl viskiä
  • 2 rkl vahvaa kahvia
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 dl Coca Cola Cherryä
  • tarjolle kermavaahtoa

  1. Vaahdota munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sulata voi ja
    suklaapalat varovasti kattilassa. Mausta seos viskillä ja kahvilla.
    Sekoita keskenään kaakaojauhe, jauhot, leivinjauhe ja sekoita hieman
    jäähtyneen suklaan joukkoon. Lisää joukkoon muna-sokerivaahto. Sekoita
    hyvin. Kaada seos irtopohjaiseen 23 cm:n kokoiseen kakkuvuokaan. Paista
    kakkua 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kakun pitää jäähdä hieman
    löysäksi keskeltä. Kun kakku on uunissa, valmista siirappi. Keitä
    kirsikan makuista kolaa miedolla lämmöllä kokoon, kunnes määrä on
    puolittunut. Anna jäähtyä. Anna kakun jäähtyä vähän ja kaada
    colasiirappi tasaisesti kakun päälle. Tarjoile kakku kermavaahdon
    kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit