Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kreikkalainen’

Kreikkalainen broileripata resepti

Ainekset
3-4 kpl koipireisiä (tai kokonainen broileri paloteltuna)
2 kpl sipulia
2 kpl paprikaa, esim. pun + kelt
5-8 kpl valkosipulinkynsiä (hienonna)
1 ps herne-maissi-paprikaa
2 kpl kanaliemikuutiota
5 dl pitkäjyväistä riisiä
vettä (valkoviiniä)
curryä, mustapippuria, chilijauhetta, suolaa
Ohjeet
-Leikkaa koivista ylimääräiset läskit pois. Ruskista rautapadassa
curryn kanssa kypsiksi. Nosta koivet pois padasta. Poista nahat
(roskiin) ja paloittele lihat luuttomiksi suupaloiksi. -Lisää pataan
öljyä ja curryä, kuumenna, lisää keittämätön riisi ja pilkotut
sipulit.Freesaa vähän kuultavaksi. Lisää vettä/viiniä ja
kanaliemikuutiot. -Laita broilerit takaisin pataan. Kypsennä hauduttaen
noin puolet riisin keittoajasta, lisää pilkotut paprikat ja he-ma-pa.
Hauduta kunnes riisi on kypsää. Tarkista mausteet.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Kreikkalainen hunajapiirakka resepti

Ainekset
POHJA:
n.3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
100 g voita tai margariinia
1 munankeltuainen
Täyte:
250 g tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 dl hunajaa
1 dl kuohukermaa
1 limetin kuori raastettuna
2 kanamuna
Koristeluun:
mangoa
ananaskirsikoita
Ohjeet
Pohja:Sekoita jauhot ja sokeri.Paloittele rasva ja lisää palaset
jauhoseokseen.Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti taikinaksi.Pane
piirakkataikina jääkappiin vetäytymään noin 30 minuutiksi.Laita uuni
225 asteeseen.Voitele ja jauhota piirakkavuoka(halkaisija noin 24
cm).Painele taikina vuokaan ja tue reuna
alumiinifoliokaistaleella,jotta taikina ei valu vuoan pohjalle
paistamisen aikana.Paista pohjaa uunin keskiosassa noi 10
minuttia.Poista foliosuikale.Jätä uuni pälle.Täyte:Vatkaa tuorejuusto
sähkövatkaimella.Lisää tomusokeri,hunaja,kerma,limetinkuori ja
muna.Vatkaa ainekset nopeasti tasaiseksi seokseksi.Kaada täyte
piirakkapohjan päälle.Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 20
minuttia.Anna piirakan jäähtyä.Koristele piirakka mangoviipaleilla ja
ananaskirsikoilla.Vetää sanattomaksi!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Kreikkalainen hunajapiirakka resepti

Ainekset
POHJA:
n.3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
100 g voita tai margariinia
1 munankeltuainen
Täyte:
250 g tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 dl hunajaa
1 dl kuohukermaa
1 limetin kuori raastettuna
2 kanamuna
Koristeluun:
mangoa
ananaskirsikoita
Ohjeet
Pohja:Sekoita jauhot ja sokeri.Paloittele rasva ja lisää palaset
jauhoseokseen.Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti taikinaksi.Pane
piirakkataikina jääkappiin vetäytymään noin 30 minuutiksi.Laita uuni
225 asteeseen.Voitele ja jauhota piirakkavuoka(halkaisija noin 24
cm).Painele taikina vuokaan ja tue reuna
alumiinifoliokaistaleella,jotta taikina ei valu vuoan pohjalle
paistamisen aikana.Paista pohjaa uunin keskiosassa noi 10
minuttia.Poista foliosuikale.Jätä uuni pälle.Täyte:Vatkaa tuorejuusto
sähkövatkaimella.Lisää tomusokeri,hunaja,kerma,limetinkuori ja
muna.Vatkaa ainekset nopeasti tasaiseksi seokseksi.Kaada täyte
piirakkapohjan päälle.Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 20
minuttia.Anna piirakan jäähtyä.Koristele piirakka mangoviipaleilla ja
ananaskirsikoilla.Vetää sanattomaksi!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

kreikkalainen maalaissalatti resepti

Ainekset
jäävuorisalaatti pieneksi pilkottu
noin10 pikkutomattia coktail puolitettu
puolikas kurkkua siivutettu puolesta puoli
1 paprika itse käytän punainen palottu
1pkt fetajuusto jos on fontana palottu
1 punasipuli siivutettu ohuiksi renkaiksi
noin20 oliivia mustaa miel. kalamata
plus kastike lukee lopussa
Ohjeet
laita jäävuorisalaatti laakean vuoan pohjalle siihen sitten tomaatti ja
kurkut ja paprika levitä kaikki tasaisesti sen jälkeen feta ja oliivit
sekä sipuli tee sen jälkeen kastike ensin 4rkl olivolja hyvää sitten
3rkl punaviinietikkaa ja 2-3 rklsitruunaa puristettumehua suolaa ja
mustapippuria jos on niin myös kuivattua basilikaa hyppysellinen vispaa
vispilällä tasaiseksi ja levitä salaatin päälle

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Kreikkalainen salaatti resepti

Ainekset
12 Kpl Keskikokoisia punaisia tomaatteja
2 Kpl keskikokoista kurkkua
1 Kpl Punasipuli (Voidaan käyttää myös miedompaa makeaa sipulia)
400 G Kreikkalaista fetaa (Valmistettu vuohen / lampaan ja ainoastaan
vuohen/ lampaan maidosta)
1-2 TL suolaa
1,5 DL Oliiviöljyä. – Menee rypsiöljykin, jos ei oliiviöljy maita.
Ohjeet
KYLLÄ! Siinä kaikki ainekset, älä edes harkitse sekoittavasi oliiveja
tämän sekaan! Useimmiten kreikkalaisessa salaatissa onkin oliiveja ja
esim. paprikaa, mutta tähän reseptiin ne eivät kuulu.
Katsoin huvikseni kreikkalaisten salaattien tarjontaa täällä ja kaikki
tuntuivat olevan jotain muuta mitä minä olen tottunut tekemään. Isäni
on kreikasta ja tämä on hänen perheeltään opittu kreikkalaisen salaatin
resepti. Lisäksi käytännön vinkki, kokonaisina kurkut ja tomaatit
säilyvät mainiosti ihan huoneen lämmössä, kun ovat vain auringolta
suojattuna.
Ota iso kulho esiin, here we go ->
1. Pilko tomaatit reiluiksi paloiksi, älä silppua. Yksi tomaatti noin
12 osaan.
2. Halkaise kurkku pitkittäin neljään osaan ja siivuta se noin sentin
paksuisiksi reiluiksi paloiksi.
3. Leikkaa sipulit puoliksi ja siivuta ne, jolloin saat mukavan
kokoisia kaaria.
4. Kreikkalaiseen tapaan feta muserretaan käsin salaattiin sopivan
kokoisiksi annospaloiksi. Mikäli haluat käyttää veistä -> Ota vasta
tässä vaiheessa feta pois jääkaapista, koska se on helpompaa
leikata kylmänä. Suosittelen terävää veistä, sillä oikea feta on
aika pehmeätä. Koita saada leikattua noin 1 – 1,5 cm kokoisia
kuutioita.
5. Kaada öljy ja suola salaatin sekaan.
6. Sekoita niin kauan salaattia että feta alkaa antamaan vaaleata
väriä myös muiden ainesten pintaan.
Suolan saa laittaa oman maun mukaan, mutta kreikkalainen salaatti on
usein reilusti suolattua, myös runsas öljyn käyttö kuuluu
Kreikkalaiseen keittiöön. Lisäksi kun ostat näitä raaka-aineita
kaupasta, otaksun että houkuttaisi ostaa puolet edullisempaa
lehmänmaidosta valmistettua ”salaattijuustoa”, mutta ei kannata.
Kreikkalainen feta on hintansa väärtiä.
Heitä ennakkoluulot romukoppaan ja kokeile!
Syntisen hyvää sellaisenaan, mutta sopii enemmän kuin mainiosti
kesäkuumalla grilliherkkujen kyytipojaksi. Om nom! Toimii myös erittäin
hyvin seuraavana päivänä, jos on sattunut ouzo maistumaan 😉
Καλή όρεξη! (Hyvää ruokahalua)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Kreikkalainen salaatti resepti ja ruokaohje

* 1 kurkku
* 1 vihreä paprika
* 1 punasipuli
* 250 g kirsikkatomaatteja
* 200 g fetajuustoa
* suolaa
* pippuria
* oliiviöljyä
* oregenoa

Kreikkalainen salaatti 4 Annosta

Tässä reseptissä ei juuri muuta tarvita kuin hyvä veitsi ja riittävän
iso kulho.

Pilko fetajuusto, kurkku ja paprika sopivan kokoisiksi paloiksi (itse
tykkään jättää kaiken isohkoiksi tässä salaatissa). Puolita tomaatit ja
tee sipulista ohuita puolikkaita renkaita. Kippaa ainekset
salaattikulhoon, rouhaise pari kierrosta pippuria myllystä ja ripottele
hieman suolaa perään. Lopuksi lorauta tilkka oliiviöljyä kastikkeeksi
(itselläni sattui olemaan basilikalla maustettua öljyä, joka toimi
tässä oikein hyvin) ja heitä joukkoon oreganoa oman maun mukaan.
Sekoittele vielä varovasti kaikki hyvin sekaisin, mutta varo rikkomasta
fetajuustoa.

Nauti.
* Kreikkalainen salaatti Salaatti valmiina tarjottavaksi!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Kreikkalainen rosvopaisti

Resepti: Kreikkalainen rosvopaisti

  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 fetajuustokuutiota
  • 1 porkkana halkaistuna
  • 0,5-1 sipuli
  • pala sellerinvartta
  • 1 lohkottu peruna
  • 1 rkl voita
  • 1-2 tl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • oreganoa
  • minttua
  • voipaperia
  • paksua foliota
  • n. 200 g:n pala lihaa
  • sitten folioon ja asetetaan uunivuokaan. Kypsennetään uunissa 200
  • asteessa tai grillisä noin kaksi tuntia.
  • __________________________________________________________________
    1. Kreikkalainen rosvopaisti, Arni Kleftiko, on annoskokoinen sovellus
      sitten folioon ja asetetaan uunivuokaan. Kypsennetään uunissa 200
      asteessa tai grillisä noin kaksi tuntia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Kreikkalainen leipä

    Resepti: Kreikkalainen leipä

    Ainekset

    • 1 pala hiivaa
    • 5 dl kädenläpöistä vettä
    • 1 rkl sokeria tai siirappia
    • 1 tl suolaa
    • 1 dl öljyä
    • noin 6-7 dl vehnäjauhoa
    • noin 6-7 dl hiivaleipäjauhoa
    • 1/2 prk pestoa
    • 150 g fetajuustoa paloina
    • 1 prk mustia kivettömiä oliiveja
    • 250 g rasia kirsikkatomaatteja
    • 10 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
    • juustoraastetta jos haluat
    • 1 ruukku tuoretta basilikaa tai meiramia

    1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri sekä osa
      öljystä. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja sekoita väleissä. Kun taikina
      alkaa paksuuntua, iske sormesi taikinaan ja vaivaa. Lisää jauhoja
      desilitra kerrallaan. Jauhoja on tarpeeksi, kun taikina on kimmoisa,
      mutta napakka. Lisää vaivaamisen loppupuolella loput öljystä taikinaan
      ja laita taikina lepäämään vedottomaan paikkaan. Anna kohota
      kaksinkertaiseksi, noin 30-50 minuuttia. Kaulitse taikina jauhotetulla
      alustalla isoksi levyksi. Levitä pesto vajaalle puolikkaalle levyä. Sen
      päälle murustele fetajuusto. Pilko oliivit pienemmiksi ja levitä ne
      myös sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Levitä taikinan päälle myös
      aurinkokuivatut tomaatit. Revi basilika tai meirami myös mukaan ja
      halutessasi laita juustoraastetta. On tärkeää, ettei täyte mene yli
      puolivälin levyn päällä, jotta leipä pysyy kasassa. Kääri levy rullalle
      kuten kääretorttu ja sulje painelemalla sauma tiukasti ja nosta se
      varoen leivinpaperoidulle pellille. Muotoile leivästä kranssi ja tee
      terävällä veitsellä muutama viilto leivän pintaan. Voit ripotella
      päälle hieman jauhoja, jos haluat enemmän näyttävyyttä ja
      maalaisleipäfiilistä. Anna vielä kohota 5 minuuttia ja sen jälkeen
      paista 200 asteessa noin 45-55 minuuttia. Kun pinta on kauniin ruskea
      ja pohjassa myös väriä, leipä on valmis. Toimii loistavasti esimerkiksi
      juhlapöydässä tai vaikka salaatin tai keiton kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Kreikkalainen salaatti resepti ja ruokaohje

    * 1 kurkku
    * 1 vihreä paprika
    * 1 punasipuli
    * 250 g kirsikkatomaatteja
    * 200 g fetajuustoa
    * suolaa
    * pippuria
    * oliiviöljyä
    * oregenoa
    Kreikkalainen salaatti 4 Annosta
    Tässä reseptissä ei juuri muuta tarvita kuin hyvä veitsi ja riittävän
    iso kulho.
    Pilko fetajuusto, kurkku ja paprika sopivan kokoisiksi paloiksi (itse
    tykkään jättää kaiken isohkoiksi tässä salaatissa). Puolita tomaatit ja
    tee sipulista ohuita puolikkaita renkaita. Kippaa ainekset
    salaattikulhoon, rouhaise pari kierrosta pippuria myllystä ja ripottele
    hieman suolaa perään. Lopuksi lorauta tilkka oliiviöljyä kastikkeeksi
    (itselläni sattui olemaan basilikalla maustettua öljyä, joka toimi
    tässä oikein hyvin) ja heitä joukkoon oreganoa oman maun mukaan.
    Sekoittele vielä varovasti kaikki hyvin sekaisin, mutta varo rikkomasta
    fetajuustoa.
    Nauti.
    * Kreikkalainen salaatti Salaatti valmiina tarjottavaksi!
    Resepti: Kreikkalainen salaatti 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen

    Ravani (eli kreikkalainen siirappikakku) resepti ja ruokaohje

    * 2½ dl sokeria
    * ½ dl margariinia
    * 5 kpl Munia
    * ½ dl maitoa
    * 2 tl appelsiinin kuoriraastetta
    * 1½ dl mannasuurimoita
    * 2½ dl vehnäjauhoja
    * 1 tl leivinjauhetta
    * vuoan voiteluun: margariinia
    * kostutus:
    * 2 dl siirappia
    * 0,75 dl vettä
    * ½ dl sitruunan mehua
    * TARJOILUUN:
    * 2½ dl floora-vispiä
    * 2 tl vaniliinisokeria
    Ravani (eli kreikkalainen siirappikakku)
    Sekoita margariini ja sokeri kulhossa, erottele kanamunista keltuaiset
    ja valkuaiset.[br][br]Lisää keltuaiset yksitellen rasva-sokeri seokseen
    samalla sekoittaen. [br]Lisää maito ja appelsiinin kuoriraaste, lisää
    mannasuurimot ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauho
    kulhossa, ja sekoita taikina tasaiseksi.[br][br]Vaahdota valkuaiset ja
    lisää taikinaan kevyesti taikinaan nostellen. [br][br]Kaada taikina
    voideltuun kakku- tai uunivuokaan. [br]Paista 175 asteessa n. 50
    minuuttia.[br]Tarkista kakun kypsyys tikulla. [br]Sekoita
    siirappiliemen ainekset kulhossa.[br]Valuta siirappiliemi kakun päälle,
    kun se on vielä lämmin.[br]Anna kakun vetäytyä vuoassa seuraavaan
    päivään.[br]Tarjoa kakku vuoasta tai leikkaa paloja tarjoiluvadille.
    [br][br]Nauti vaniliinisokerilla maustetun floora-vispivaahdon
    kera.[br]Idea! Kakku paranee entisestään, kun säilytät sitä jääkaapissa
    folioon käärittynä. [br]Kakku voi myös pakastaa.
    Resepti: Ravani (eli kreikkalainen siirappikakku)

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit