Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuha’

Keitetty kuha hollantilaiskastikeessa resepti

Ainekset
700-800 g kuhafileitä
4 dl vettä ( osa valkoviiniä )
kalaliemikuutio
hollantilaiskastike:
1 1/2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4,5 dl kalalientä ja kermaa puoliksi kumpaakin
2 keltuaista
2 rkl Kermaa
50 g voita
sitruunanmehua
suolaa ( rakuunaa )
Ohjeet
Kääri kuhafileet rullalle ja kiinnitä hammastikulla. Keitä kuumassa
liemessä 5-10 min. Nosta odottamaan ja pidä lämpöisenä.
Tee kastike. Sulata voi kattilassa. Sekoita jauhot, sekoita tasaiseksi.
Lisää liemi. Keitä muutamia minuutteja. Sekoita keltuaiset ja kerma.
Lisää kastikkeeseen. Vatkaa voimakkaasti kunnes sakenee. Ota pois
hellalta ja lisää voi. Älä keitä enää. Mausta.
Poista hammastikut kaloista. Nosta kalat pystyyn tarjoiluvadille. Kaada
osa kastikkeesta reunoille.
Keitä riisiä ja kasviksia kalojen kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Kuha-tatti-pinaattikastike resepti

Ainekset
400 g kuhafileetä
2 dl pakastettuja tai säilöttyje herkkutatteja
150 g pakastepinaattia
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
400 g pastaa
Ohjeet
Silppua sipulit, kuumenna öljy paistokasarissa tai wokissa ja lisää
joukkoon sipulit, Kuullota hetki. Lisää jäiset tai liotetut paloitellut
tatit kuumaan pannuun. Paista hetken aikaa. Lisää sulanut pinaatti.
Leikkaa kuhasta kahdella viillolla pystyruotorivi pois ja leikkaa
fileet poikittain parin cm:n suikaleiksi. Ripottele suikaleille vähän
suolaa ja lisää paistokasariin. Kääntele varovasti ja mausta. Kaada
joukkoon vettä. Kalapalojen kypsyminen kestää vain pari minuuttia.
Kaada kypsä valutettu pasta paistokasariin tai kaada pasta ensin
lämmitettyyn isoon kulhoon ja sekoita kastike varovasti joukkoon.
Muista laittaa pasta kiehumaan ajoissa, sillä kastike kypsyy nopeasti.
Halutessasi voit tarjota lisänä raastettua parmesaania tai muuta vahvaa
juustoa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Pikagraavattu sitruuna-viinimarja kuha

Resepti: Pikagraavattu sitruuna-viinimarja kuha

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • nippu tuoretta minttua
  • 200 g kuhaa ohuina siivuina
  • 1 limetin mehu
  • 0,5 l punaisia ja valkoisia viinimarjoja
  • sormisuolaa
  • ripaus sokeria
    1. Siivuta sipuli ohuen ohuiksi siivuiksi pitkittäin syiden mukaan. Laita
      siivut kulhoon ja sekoita ne vadelmaviinietikan ja mintun lehtien
      kanssa. Levitä kuhasiivut tarjoilualustalle tai suoraan lautasille.
      Purista limetistä mehua kalan päälle. Laita marjoja pieneen siivilään
      ja purista marjoista mehua siivilän läpi kuhan päälle. Ripottele päälle
      vielä sormisuolaa ja sokeria ja nostele punasipulia ja viinimarjoja
      koristeeksi. Valmistusaika: 30 min

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jalkiruoka

    Tillikuorrutettu kuha ja vuohenjuustotahna

    Resepti: Tillikuorrutettu kuha ja vuohenjuustotahna

  • 600 g kuha- tai siikafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria myllystä
  • Kuorrutus
  • 2 reilua viipaletta vaaleaa leipää
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria myllystä
  • Vuohenjuustotahna
  • 100 g vuohenjuustoa (esim. Chèvre Riblaire)
  • 2 dl (kevyt)ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • (1 dl hienonnettua tilliä)
    1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla.
      Tee kuorrutus: Poista leipäviipaleista kuoret. Laita leivän sisus ja
      muut kuorrutuksen ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä karkeahkoksi
      tahnaksi. Painele kuorrutusfileiden pintaan. Asettele fileet
      uunivuokaan. Kypsennä kalaa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
      Tarjoa varhaisperunoiden, vuohenjuustokastikkeen ja salaatin kanssa.
    2. Tee vuohenjuustokastike: Murustele vuohenjuusto ranskankerman joukkoon.
      Mausta suolalla ja mustapippurilla ja halutessasi hienonnetulla
      tillillä. Sekoita.
      Ohje: Sanna Kekäläinen
      Kuva: Reetta Pasanen
      Juomasuositus: Terhi Oksanen-Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    Sitruunamarinoitu kuha

    Resepti: Sitruunamarinoitu kuha

    Ainekset

    • n.500 g fileoitua kuhaa
    • 2 sitruunaa
    • 2 tl raastettua sitruunankuorta
    • 2 rkl öljyä
    • 2 vartta kesäsipulia
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 3 tomaattia
    • nippu ruohosipulia
    • sormisuolaa
    • mustapippuria

    1. Leikkaa kalafilee pieniksi paloiksi. Purista sitruunoista mehu ja
      raasta noin 2 teelusikallista kuorta. Sekoita mehu ja kuoriraaste
      kalapalojen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin 6 tuntia.
      Sekoittele välillä. Hienonna kesäsipuli ja valkosipuli. Kalttaa
      tomaatit ja leikkaa malto kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita
      kaikki ainekset kalan joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria ja anna
      maustua vielä muutama tunti. Tarjoile kylmänä alkupalana.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohi

    Savuteessä höyrytetty kuha ja vesikrassisalaatti

    Resepti: Savuteessä höyrytetty kuha ja vesikrassisalaatti

    Ainekset

    • 4 palaa (n. 200 g) kuhafileetä
    • 2 dl vettä
    • 1 1/2 rkl Lapsang Souchon -teelehtiä
    • sormisuolaa
    • mustapippuria myllystä
    • Salaatti
    • 15 cm:n pala kurkkua
    • 1-2 viher- tai kevätsipulia
    • 2 ruukkua vesikrassia
    • 2 dl pieneksi kuutioitua cantaloupe- tai hunajamelonia
    • 1/2 arkkia norimerilevää
    • Kastike
    • 1/2 dl riisiviinietikkaa
    • 1 rkl seesaminsiemenöljyä
    • 1/2 rkl soijakastiketta
    • 1 tl raastettua inkivääriä

    1. Valmista ensin salaatinkastike: Yhdistä kaikki ainekset ja jätä kastike
      huoneenlämpöön maustumaan.
    2. Valmista salaatti: Kuori kurkku, voit jättää osan kuoresta
      koristeraidoiksi. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja leikkaa se
      erittäin ohuiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Poista sipulista
      kova kanta ja leikkaa sipuli vinottain erittäin ohuiksi viipaleiksi.
      Huuhtele tarvittaessa vesikrassi ja kuivaa se salaattilingossa tai
      keittiöpyyhkeellä. Poista melonista kuoret ja siemenet ja leikkaa
      hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
    3. Jaa kurkku, sipuli, vesikrassi ja meloni 4 lautaselle. Leikkaa nori
      saksilla erittäin ohuiksi suikaleiksi ja jätä odottamaan.
    4. Höyrytä kala: Kiehauta vesi ja pane teelehdet hautumaan noin 5
      minuutiksi. Siivilöi tee höyrykattilan alaosaan. Vuoraa höyrytysosa
      leivinpaperilla ja pistele paperiin reikiä, jotta höyry pääsee sen
      läpi. Nosta höyrytysosa kattilan päälle. Kuumenna tee lähes kiehuvaksi.
      Nosta kalapalat leivinpaperin päälle ja peitä kattila kannella. Höyrytä
      kala lähes kypsäksi, noin 2–4 minuuttia kalapalojen koosta riippuen.
      Varo höyryttämästä kalaa hajoavan pehmeäksi.
    5. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja nosta palat salaatin päälle.
      Viimeistele annokset kastikkeella ja norisuikaleilla. Tarjoa heti.
      Ohje: Elina Jyväs
      Kuva: Sami Repo

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikat

    Täytetty kuha

    Resepti: Täytetty kuha

    Ainekset

    • 2 isoa kuhaa suomustettuna ja putsattuna
    • 1 dl puuroriisiä
    • 150 g pakastepinaattia
    • 2 keitettyä kananmunaa
    • 4 vartta kevätsipulia
    • 1 sitruunan mehu
    • mustapippurirouhetta
    • hienoa merisuolaa
    • 100 g voita
    • lisäksi: erilaisia juureksia esim. porkkanaa, perunaa ja
    • palsternakkaa, jotka on paahdettu uunissa.

    1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan lisäkeriisiksi. Sulata pinaatti ja
      keitä kananmunat. Hienonna kevätsipuli. Sekoita keitetty riisi,
      pinaatti, hienonnetut kananmunat, pilkotut kevätsipulit ja sitruunan
      mehu keskenään. Mausta mustapippurirouheella ja suolalla. Kuumenna uuni
    2. 00 asteeseen. Leikkaa kuhan pintaan viiltoja ja täytä ne voilla.
      Lusikoi täytettä kuhan sisään. Paista noin 20 – 30 min (riippuen kalan
      koosta) ja tarjoile uunijuuresten ja saaristolaisleivän kanssa.
      Valmistusaika: 1 h

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ystavanpaivakakku
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit