Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuhaa’

Kuhaa ja korvasientä resepti

Ainekset
pari desiä esikäsiteltyä korvasientä
voita, jauhoja
salottisipulia
2 dl Kermaa
suolaa, mustapippuria
tilkka sherryä
2 nahantonta kuhafilettä
voita, suolaa, valkopippurirouhetta
Ohjeet
kastike: freesaa silputtua sipulia ja sienisilppua voissa. Sirota pari
tl jauhoja ja tilkka sherryä + pyöräytä tasaiseksi. Lisää kerma koko
ajan sekoitelleen, kunnes tasaista kastiketta. Kiehuttele hiljakseen
kymmenisen minuuttia. Mausta.
Kala: ripottele kalafileille suolaa sekä pippurirouhetta ja laita voi
pannulle kuumentumaan. paista kuumalla pannulla rapeiksi.
Tarjoa perunan ja korvasienimuhennoksen kera kuumana.
Juomana shamppanja tai hyvä hapokas valkoviini

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Suolattua kuhaa

Resepti: Suolattua kuhaa

  • 300 g kuhafileitä nahkoineen
  • 100 g karkeaa suolaa
  • 1,5 dl maissiöljyä
  • 2 sitruunaa
  • 1 limetti
  • 2 cl vodkaa
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 dl halutessasi ruohosipulia
    1. Suolattua kuhaa: Pyörittele kuhafileet, joissa on nahat karkeassa
      suolassa ja laita vuokaan (fileiden pitää peittyä suolaan). Anna
      suolautua noin 3-4 tuntia. Pyyhi suola pois. Pese fileet juoksevan
      kylmän veden alla noin 15 minuuttia. Kuivaa hyvin. Leikkaa fileestä
      hyvin ohuita siivuja. Sekoita sitruunoiden ja limen mehu sekä
      maissiöljy, vodka ja tilli (halutessasi lisäksi ruohosipuli). Laita
      vuokaan kastiketta ja kalasiivut ja sivele loppu kastike vielä kalojen
      päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviskeitto

    Höyrytettyä kuhaa ja Wokattuja vihaneksia resepti

    Ainekset
    600 g nahallista suomustettuja kuhafilettä
    chiliöljyä vaikkapa Amoy
    tuoretta korianteria hienonnettuna
    200 g ohuina suikaleina
    100 g siitakesieniä ohuinaviipaleina
    100 g banbunversoja esim amoy
    ruukullinen rukolasalattia
    100 g esikiehutettujauja keväsipuleita tahi purjoa makusi mukaan
    1/2 pussia riisinuudeleita
    öljyä paistamiseen
    6 rkl sitrunakastiketta esim. amoy
    suolaa
    tuoretta korianteria
    Ohjeet
    Pane riisinuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä,että ne
    pehmenevät.Puhdista kuhafile täysin ruodottomaksi.Irroita villolla
    ,mutta jätä nahka ehjäksi.Sivele kalojen pinnat mausteöljyllä ja kääri
    huolellisesti tuorekelmuun.Pane kalat kypsymään kuumaan vesihöyryyn
    ritilän päällä n.5min.Kypsennä vihannekset wokilla tahi pannula.Pane
    ensinmäiseksi pannule porkkanat,sitten sienet ja lopuksi banbunversot
    ja rucola.Mausta sitruunaöljyllä.Lisää hieman vettä kirpeyden
    vähentämiseksi. Lisää esikypsennetytt kevätsipulin varret ja pehmeneet
    riisinuudelit.Annostele kauniisti lautaselle.Sitten poistat kaloista
    tuorekelmun ja nostat kalafileet vihannesten pälle.Koristele tuorella
    korjanterilla.Sen jälkeen naapurin ukkokin on niin kades että lähtee
    hakemaan itsellensä thai vaimoa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka

    Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

    Resepti: Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

  • 600 g ruodotonta kuhafileetä
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 sipulia
  • 1 suolakurkku
  • 4 perunaa
  • 2 rkl kaprista
  • 1 pieni puntti silputtua persiljaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl smetanaa
  • voita
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
    1. Silppua sipuli, kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota vähässä voissa
      kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.
      Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippureilla ja
      tarkista suola. Sivele maustettujen kuhafileiden päälle ohuesti pehmeää
      voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa
      grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa kastikkeena
      sinappi-smetanaa. Koristele tuoreilla yrteillä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillaus

    Punajuurimarinoitua kuhaa

    Resepti: Punajuurimarinoitua kuhaa

    Ainekset

    • 3 raakaa punajuurta
    • 1 tl kurkumaa
    • 1 tl korianteria
    • 1 tl fenkolia
    • 2 dl valkoviinikastiketta
    • musta- ja valkopippuria myllystä
    • suolaa
    • 4 kuhafileetä

    1. Keitä hyvin pestyt punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta tasaiseksi.
      Leikkaa kuhafileestä ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu
      levitä sille puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet
      seoksesta tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja
      lado päälle kuhasiivut. Ripottele kevyesti suolaa pinnalle. Peitä kuhat
      sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja punajuurisose. Levitä
      päälle kelmu, jotta voit painella kevyesti pinnan tiiviiksi. Anna
      maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot ja soseet ja
      nosta kuhasiivut valkoviinikastikkeen päälle lautaselle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohikala

    Savoijinkaaliin käärittyä kuhaa

    Resepti: Savoijinkaaliin käärittyä kuhaa

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä
    • 1 dl kalalientä
    • 1 dl valkoviiniä
    • 3 tomaattia
    • 2 porkkanaa
    • 1 kesäkurpitsa
    • 0,5 purjoa
    • savoijinkaalin sisälehtiä
    • valkopippuria myllystä
    • suolaa

    1. Jokaiseen kääryleeseen tarvitset kahden kämmenen kokoisen lehden.
      Käärön tekeminen on helpompaa, jos keität ensin kaalinlehtiä pienen
      hetken. Jäähdytä keitetty lehti nopeasti jäävedessä, jotta kypsyminen
      lakkaa ja väri pysyy kauniin vihreänä. Jos kaalin lehtiruoto on kovin
      paksu, voit leikata sitä hieman ohuemmaksi. Leikkaa porkkanat,
      kesäkurpitsa ja purjo tulitikun mittaisiksi spagetinomaisiksi
      suikaleiksi. Pane ne minuutiksi kiehuvaan veteen ja nosta sitten
      hetkeksi jääveteen, jotta väri ja maku säilyvät. Kuivaa suikaleet
      esimerkiksi talouspaperin päällä ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi ja sekoita niiden
      joukkoon vihannessuikaleet. Mausta kuhafileet suolalla ja
      vastajauhetulla valkopippurilla. Nosta fileen pääpuoleen runsas
      ruokalusikallinen tomaattivihannessekoitusta ja puoli ruokalusikallista
      voita. Kääri filee rullalle ja nosta rulla sisäpuolelta suolalla ja
      valkopippurilla maustetun kaalinlehden päälle. Kääri lehti tiiviiksi
      rullaksi. Pane rulla ylösalaisin voideltuun uunivuokaan, jonka pohjalla
      on tilkka valkoviiniä tai kalalientä. Peitä tiiviisti foliolla ja
      paista 225 C uunissa 15-20 minuuttia. Valmiin pinnan voit voidella
      kalaliemellä ja voilla. Ripottele päälle hiven karkeaa suolaa. Keitä
      käärö kypsäksi kalaliemessä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pihvi_sipulirenkaat

    Omena-yrttitahnalla kuorrutettua kuhaa omenalime-kastikkeella

    Resepti: Omena-yrttitahnalla kuorrutettua kuhaa omenalime-kastikkeella

    Ainekset

    • 150 g kuhafileetä henkeä kohden
    • Omena-yrttitahna:
    • 2 kpl omenaa
    • yrttejä (basilika, ruohosipuli, kirveli)
    • 2 viip. vaaleaa leipää (leikkaa kantit pois)
    • 1 limen mehu
    • 2 rkl voita
    • valkopippuria myllystä
    • Maldon -suolaa
    • Omena-limekastike:
    • 2 kpl omenaa
    • 2 limen mehu
    • 1 rkl silputtua ruohosipulia
    • 1 rkl sweet-chili kastiketta
    • 1 tl voita

    1. Valmista Omena-yrttitahna: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Nosta
      kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi.
      Mausta pippurilla ja suolalla. Aseta kuhafileet uunipellille (fileen
      ulkopuoli ylöspäin) ja levitä fileiden päälle ohut, tasainen kerros
      kuorrutustahnaa. Paista 180C -asteisessa uunissa 7-10 minuuttia, kunnes
      kuorrutus saa kauniin värin ja kala on juuri ja juuri kypsää.
      Omena-limekastike: Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat
      lohkoiksi ja nostele kattilaan. Kaada päälle limen mehu ja anna kiehua
      miedolla tulella hetki, kunnes omenat ovat pehmenneet. Lisää
      chilikastike, ruohosipuli, voi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Paahdettua kuhaa ja pinaattia

    Resepti: Paahdettua kuhaa ja pinaattia

  • Paahdettua kuhaa
  • 800 g kuhafileitä
  • 25 g kirkastettua voita
  • Tarjolle
  • 600 g uusia perunoita
  • (1 arkki leivinpaperia)
  • Pinaattikastike
  • 1 pnt kevätsipulia
  • ruokaöljyä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kasvis- tai kalalientä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 20 g voita
    1. Kuha Poista kuhasta ruodot V-leikkauksen avulla. Suolaa kuhafileet ja
      kuumenna pannu. Kaada kirkastettua voita pannuun ja laita fileet
      nahkapuoli alaspäin pannulle. Nosta päälle arkki leivinpaperia ja
      toinen paistinpannu. Näin takaat, ettei kala käpristy ja saat tasaisen
      paistopinnan. Paista n. 1 min verran per puoli ja käännä kalapalat.
      Tarjoile suoraan pannulta uusien perunoiden sekä pinaattikastikkeen
      kanssa. Pinaattikastike Viipaloi kevätsipuli renkaiksi ja kuullota
      nopeasti pannulla. Lisää kalaliemi sekä kerma ja anna hautua 15 min
      ajan. Kaada pinaatit joukkoon ja mausta hyvin. Jos pinaateissa on isot
      ja paksut lehtiruodot niin poista ne. Kaada lopuksi seos
      tehosekoittimeen ja soseuta kastike tasaiseksi.Voit käyttää myös
      sauvasekoitinta. Jos haluat kastikkeesta vielä paksumpaa, laita se
      takaisin kattilaan ja suurusta kastikesuurusteella. Reseptit: Alex
      Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasvikset

    Suolattua kuhaa mausteliemessä

    Resepti: Suolattua kuhaa mausteliemessä

    Ainekset

    • 400 g kuhaa nahkoineen
    • 100 g karkeaa merisuolaa
    • MAUSTELIEMI:
    • 1 1/2 dl maissiöljyä
    • 5-6 rkl limen tai sitruunan mehua
    • 2 cl akvaviittia
    • mustapippuria rouheena
    • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
    • 2 rkl hienonnettua tilliä

    1. Aseta kuhafileet vuokaan, jonka pohjalla on noin 1/3 suolasta. Peitä
      fileet kokonaan lopulla suolalla. Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi.
      Ota fileet suolasta ja huuhtele niitä kylmän, juoksevan veden alla
    2. 0-30 minuuttia, niin että fileet ovat upoksissa vedessä huuhtelun
      ajan. Kuivaa fileet ja leikkaa viistoon ohuiksi viipaleiksi. Asettele
      viipaleet lautaselle, niin että lautasen pohja peittyy kokonaan. Sivele
      viipaleet hyvin sekoitetulla mausteliemellä, rouhi päälle mustapippuria
      ja sirota lopuksi yrtit. Tarjoa alkuruokana leivän kanssa tai salaatin
      ja uusien perunoiden kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasvikset

    Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Resepti: Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Ainekset

    • Kuhaa Mannerheimin tapaan
    • 4 kuhaseläkettä
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä
    • korppujauhoja
    • voita paistamiseen
    • Piparjuurivoi
    • 4 rkl raastettua piparjuurta
    • 4 rkl voita
    • Herkkusienikastike
    • 100 g tuoreita herkkusieniä
    • 2 rkl voita
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 8 dl kuohukermaa
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä

    1. Kuhaa Mannerheimin tapaan Mausta kuhaseläkkeet ja leivitä
      korppujauholla. Paista runsaassa voissa kypsiksi. Laita paistettujen
      kuhaseläkkeiden päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita. Tarjoa
      herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Piparjuurivoi
      Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi. Herkkusienikastike Tee
      herkkusienikastike. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä
      kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
      Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä,
      kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla. Reseptit
      kirjasta: Risto ja Ritva Lehmusoksa: Manneheimin pöydässä

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit