Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuhaa’

Kuhaa ja korvasientä resepti

Ainekset
pari desiä esikäsiteltyä korvasientä
voita, jauhoja
salottisipulia
2 dl Kermaa
suolaa, mustapippuria
tilkka sherryä
2 nahantonta kuhafilettä
voita, suolaa, valkopippurirouhetta
Ohjeet
kastike: freesaa silputtua sipulia ja sienisilppua voissa. Sirota pari
tl jauhoja ja tilkka sherryä + pyöräytä tasaiseksi. Lisää kerma koko
ajan sekoitelleen, kunnes tasaista kastiketta. Kiehuttele hiljakseen
kymmenisen minuuttia. Mausta.
Kala: ripottele kalafileille suolaa sekä pippurirouhetta ja laita voi
pannulle kuumentumaan. paista kuumalla pannulla rapeiksi.
Tarjoa perunan ja korvasienimuhennoksen kera kuumana.
Juomana shamppanja tai hyvä hapokas valkoviini

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Suolattua kuhaa

Resepti: Suolattua kuhaa

  • 300 g kuhafileitä nahkoineen
  • 100 g karkeaa suolaa
  • 1,5 dl maissiöljyä
  • 2 sitruunaa
  • 1 limetti
  • 2 cl vodkaa
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 dl halutessasi ruohosipulia
    1. Suolattua kuhaa: Pyörittele kuhafileet, joissa on nahat karkeassa
      suolassa ja laita vuokaan (fileiden pitää peittyä suolaan). Anna
      suolautua noin 3-4 tuntia. Pyyhi suola pois. Pese fileet juoksevan
      kylmän veden alla noin 15 minuuttia. Kuivaa hyvin. Leikkaa fileestä
      hyvin ohuita siivuja. Sekoita sitruunoiden ja limen mehu sekä
      maissiöljy, vodka ja tilli (halutessasi lisäksi ruohosipuli). Laita
      vuokaan kastiketta ja kalasiivut ja sivele loppu kastike vielä kalojen
      päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Höyrytettyä kuhaa ja Wokattuja vihaneksia resepti

    Ainekset
    600 g nahallista suomustettuja kuhafilettä
    chiliöljyä vaikkapa Amoy
    tuoretta korianteria hienonnettuna
    200 g ohuina suikaleina
    100 g siitakesieniä ohuinaviipaleina
    100 g banbunversoja esim amoy
    ruukullinen rukolasalattia
    100 g esikiehutettujauja keväsipuleita tahi purjoa makusi mukaan
    1/2 pussia riisinuudeleita
    öljyä paistamiseen
    6 rkl sitrunakastiketta esim. amoy
    suolaa
    tuoretta korianteria
    Ohjeet
    Pane riisinuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä,että ne
    pehmenevät.Puhdista kuhafile täysin ruodottomaksi.Irroita villolla
    ,mutta jätä nahka ehjäksi.Sivele kalojen pinnat mausteöljyllä ja kääri
    huolellisesti tuorekelmuun.Pane kalat kypsymään kuumaan vesihöyryyn
    ritilän päällä n.5min.Kypsennä vihannekset wokilla tahi pannula.Pane
    ensinmäiseksi pannule porkkanat,sitten sienet ja lopuksi banbunversot
    ja rucola.Mausta sitruunaöljyllä.Lisää hieman vettä kirpeyden
    vähentämiseksi. Lisää esikypsennetytt kevätsipulin varret ja pehmeneet
    riisinuudelit.Annostele kauniisti lautaselle.Sitten poistat kaloista
    tuorekelmun ja nostat kalafileet vihannesten pälle.Koristele tuorella
    korjanterilla.Sen jälkeen naapurin ukkokin on niin kades että lähtee
    hakemaan itsellensä thai vaimoa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaatti

    Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

    Resepti: Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

  • 600 g ruodotonta kuhafileetä
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 sipulia
  • 1 suolakurkku
  • 4 perunaa
  • 2 rkl kaprista
  • 1 pieni puntti silputtua persiljaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl smetanaa
  • voita
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
    1. Silppua sipuli, kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota vähässä voissa
      kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.
      Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippureilla ja
      tarkista suola. Sivele maustettujen kuhafileiden päälle ohuesti pehmeää
      voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa
      grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa kastikkeena
      sinappi-smetanaa. Koristele tuoreilla yrteillä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Punajuurimarinoitua kuhaa

    Resepti: Punajuurimarinoitua kuhaa

    Ainekset

    • 3 raakaa punajuurta
    • 1 tl kurkumaa
    • 1 tl korianteria
    • 1 tl fenkolia
    • 2 dl valkoviinikastiketta
    • musta- ja valkopippuria myllystä
    • suolaa
    • 4 kuhafileetä

    1. Keitä hyvin pestyt punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta tasaiseksi.
      Leikkaa kuhafileestä ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu
      levitä sille puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet
      seoksesta tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja
      lado päälle kuhasiivut. Ripottele kevyesti suolaa pinnalle. Peitä kuhat
      sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja punajuurisose. Levitä
      päälle kelmu, jotta voit painella kevyesti pinnan tiiviiksi. Anna
      maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot ja soseet ja
      nosta kuhasiivut valkoviinikastikkeen päälle lautaselle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat

    Seesaminsiemenillä kuorrutettua kuhaa, mantelipyrettä

    Resepti: Seesaminsiemenillä kuorrutettua kuhaa, mantelipyrettä

    Ainekset

    • 4 ruodotonta kuhafileetä
    • 1 dl seesaminsiemeniä
    • 200 g voita
    • 2 rkl seesamiöljyä
    • 100 g kuorittua perunaa
    • 300 g kuorittua selleriä
    • 50 g paahdettua mantelilastuja
    • 1 dl hienonnettua persiljaa
    • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
    • mustapippuria myllystä
    • merisuolaa myllystä

    1. Keitä kuoritut perunat ja sellerikuutiot vedessä lempeällä lämmöllä
      kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna kuivahtaa. Lisää pehmeä voi,
      persilja, ruohosipuli ja sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi pyreeksi.
      Mausta kalat vatsapuolelta ja nosta voidellulle uunipellille nahka
      ylöspäin. Sivele kalan pintaan seesamiöljyllä maustettua notkeaa voita.
      Ripottele runsaasti seesaminsiemeniä voin päälle ja grillaa muutama
      minuutti noin 220-asteisessa uunissa grillivastuksilla. Nosta
      juurespyreetä lautasen keskelle ja sirottele päälle mantelilastuja.
      Nostele kuhat pyreen päälle. Koristeeksi ja tietenkin makua korostamaan
      voit friteerata öljyssä ohuita sellerin suikaleita kalan päälle.
      Tarjoile seesamiöljyllä maustetun voikastikkeen kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

    Resepti: Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

  • 700 g kukkakaalia
  • 1,5 l maitoa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl currya
  • 150 g voita
  • 1 iso nahallinen kuhafilee
  • kirkastettua voita
  • suolaa
  • pippuria
    1. Leikkaa kukkakaali saman kokoisiksi nupuiksi ja hienonna sipulit.
      Kuullota 50 g voissa curry, sipulit ja lisää kukkakaalin nuput.
      Pyöräytä muutaman kerran ja lisää maito. Keitä nuput juuri ja juuri
      kypsiksi (ettei maku kärsi). Soseuta tehosekoittimella tai
      sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi voilla.
      Paloittele nahallinen kuhafilee särmiksi paloiksi ja leikkaa ruotorivi
      pois. Paista kirkastetussa voissa tai tavallisessa voissa kalaan rapea
      pinta. Tarjoile keitto kalan kera. Reseptit: Anu Antila, kokki,
      Ravintola Näsinneula

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    aamiaismakkarat

    Tuorepastapedillä lepäilevää kuhaa

    Resepti: Tuorepastapedillä lepäilevää kuhaa

  • 2 kpl kuhafileitä
  • 1,5 dl hyvää chardonnay- tai riesling valkoviiniä
  • 2 kpl porkkanoita
  • 1 kpl reilu pala bataattia
  • 0,5 pkt pinaattituorepastaa
  • 1 dl vettä
  • 1/4 pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
  • 1 dl ruoanvalmistuskermaa
  • 0,5 pala kalaliemikuutio
  • 1 tl hunajaa
    1. Kuumenna paistinpannulla vesi ja liuota puolikas kalaliemikuutio
      veteen. lisää valkoviini ja koskenlaskija sekaan. huolehdi, että
      koskenlaskija sulaa kunnolla. suurusta vesi-vehnäjauhoseoksella. lisää
      kerma. pyöräytä myllystä mustapippuria varovasti maun mukaan. laita
      kuhafileet kypsymään valmiiseen kastikkeeseen. kuori porkkanat ja
      bataatti. tee porkkanasta ohuita tikkuja ja freesaa voissa (+öljyssä).
      lisää jonkin ajan kuluttua bataatti (isompina tikkuina). kypsytä
      kevyesti al denteksi. mausta hunajalla, maldon-suolalla ja
      mustapippurilla. keitä pinaattituorepasta pakkauksen ohjeen mukaan ja
      valuta. annostele pasta lautaselle ja nosta varovasti kuhafile pastan
      päälle. annostele kastike päälle. sekä nosta viereen
      porkkana-baataatti-seosta. raasta päälle parmesaania ja koristele annos
      tuoreella timjamilla. ja voila, nautinnon täydentää hyvä
      riesling/chardonnay-viini.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lampaankylki

    Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

    Resepti: Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

    Ainekset

    • 600 g kuhaa fileenä
    • suolaa
    • Sitruuna-sipulikastike:
    • 2 rkl voita
    • 1 punasipuli hienonnettuna
    • 1 dl valkoviiniä
    • 3 rkl sitruunamehua
    • 2 tl hunajaa
    • suolaa
    • vastajauhettua valkopippuria
    • 3 dl kuohukermaa

    1. Valmista kastike. Kuullota sipuli voissa. Lisää valkoviini,
      sitruunamehu, hunaja ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes neste on
      haihtunut puoleen. Lisää kerma ja keitä kunnes kastike sakenee hieman.
      Tarkista maku. Laita kuivalle kuumalle paistinpannulle ripaus suolaa.
      Laita kalat pannulle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna kalan ruskistua
      ensin kunnolla ennen kuin käännät sen. Jos kala ei ole täysin
      ruskistunut se jää pannuun kiinni. Paahda kala kummaltakin puolelta
      kauniin ruskeaksi. Ohut kala kypsyy nopeasti, noin 2 minuutissa per
      puoli. Paksumpia kalanpaloja voit jälkikypsentää tarvittaessa 200
      asteisessa uunissa 3-5 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi paistettua
      kesäkurpitsaa tai keitettyjä perunoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

    Resepti: Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

    Ainekset

    • Kuha:
    • 4 suomustettua kuhafileetä
    • 1 nippu tuoretta salviaa
    • 1 sitruuna
    • 50 g voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Parsa-perunapaistos:
    • 1 nippu vihreää parsaa
    • 6 perunaa
    • kevätsipulia
    • nokare voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Sitruuna-kermaviilikastike:
    • 1 prk kermaviiliä
    • 1 valkosipulinkynsi
    • puolikas sitruuna
    • pari tippaa tabascoa
    • suolaa ja valkopippuria

    1. Salvialla maustettua kuhaa: Mausta kuhafileet lihapuolelta suolalla ja
      valkopippurilla. Aseta fileet pellille leivinpaperin päälle. Ruskista
      voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnettua salviaa ja 1 sitruunan
      mehu. Lusikoi kuhafileiden päälle. Paista kala fileitä 200 asteisessa
      uunissa noin 7-10 minuuttia. Parsa-perunapaistos: Kuori parsat
      huolellisesti. Pilko ne noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi
      perunat. Hienonna kevätsipuli. Keitä perunaviipaleet ja parsat kypsiksi
      (noin 5 minuuttia). Sulata kuumalla pannulla nokare voita tai tilkka
      oliiviöljyä ja lisää kypsät perunat sekä parsat mukaan. Pyöräytä pari
      kertaa ja lisää kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
      Sitruuna-kermaviilikastike: Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja
      purista mehu kermaviilin joukkoon. Hienonna mukaan myös
      valkosipulinkynsi. Mausta kastike tabascolla, suolalla ja
      valkopippurilla. Anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen
      tarjoilua.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit