Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuhaa’

Kuhaa ja korvasientä resepti

Ainekset
pari desiä esikäsiteltyä korvasientä
voita, jauhoja
salottisipulia
2 dl Kermaa
suolaa, mustapippuria
tilkka sherryä
2 nahantonta kuhafilettä
voita, suolaa, valkopippurirouhetta
Ohjeet
kastike: freesaa silputtua sipulia ja sienisilppua voissa. Sirota pari
tl jauhoja ja tilkka sherryä + pyöräytä tasaiseksi. Lisää kerma koko
ajan sekoitelleen, kunnes tasaista kastiketta. Kiehuttele hiljakseen
kymmenisen minuuttia. Mausta.
Kala: ripottele kalafileille suolaa sekä pippurirouhetta ja laita voi
pannulle kuumentumaan. paista kuumalla pannulla rapeiksi.
Tarjoa perunan ja korvasienimuhennoksen kera kuumana.
Juomana shamppanja tai hyvä hapokas valkoviini

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Suolattua kuhaa

Resepti: Suolattua kuhaa

  • 300 g kuhafileitä nahkoineen
  • 100 g karkeaa suolaa
  • 1,5 dl maissiöljyä
  • 2 sitruunaa
  • 1 limetti
  • 2 cl vodkaa
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 dl halutessasi ruohosipulia
    1. Suolattua kuhaa: Pyörittele kuhafileet, joissa on nahat karkeassa
      suolassa ja laita vuokaan (fileiden pitää peittyä suolaan). Anna
      suolautua noin 3-4 tuntia. Pyyhi suola pois. Pese fileet juoksevan
      kylmän veden alla noin 15 minuuttia. Kuivaa hyvin. Leikkaa fileestä
      hyvin ohuita siivuja. Sekoita sitruunoiden ja limen mehu sekä
      maissiöljy, vodka ja tilli (halutessasi lisäksi ruohosipuli). Laita
      vuokaan kastiketta ja kalasiivut ja sivele loppu kastike vielä kalojen
      päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    friteerattu_kana

    Höyrytettyä kuhaa ja Wokattuja vihaneksia resepti

    Ainekset
    600 g nahallista suomustettuja kuhafilettä
    chiliöljyä vaikkapa Amoy
    tuoretta korianteria hienonnettuna
    200 g ohuina suikaleina
    100 g siitakesieniä ohuinaviipaleina
    100 g banbunversoja esim amoy
    ruukullinen rukolasalattia
    100 g esikiehutettujauja keväsipuleita tahi purjoa makusi mukaan
    1/2 pussia riisinuudeleita
    öljyä paistamiseen
    6 rkl sitrunakastiketta esim. amoy
    suolaa
    tuoretta korianteria
    Ohjeet
    Pane riisinuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä,että ne
    pehmenevät.Puhdista kuhafile täysin ruodottomaksi.Irroita villolla
    ,mutta jätä nahka ehjäksi.Sivele kalojen pinnat mausteöljyllä ja kääri
    huolellisesti tuorekelmuun.Pane kalat kypsymään kuumaan vesihöyryyn
    ritilän päällä n.5min.Kypsennä vihannekset wokilla tahi pannula.Pane
    ensinmäiseksi pannule porkkanat,sitten sienet ja lopuksi banbunversot
    ja rucola.Mausta sitruunaöljyllä.Lisää hieman vettä kirpeyden
    vähentämiseksi. Lisää esikypsennetytt kevätsipulin varret ja pehmeneet
    riisinuudelit.Annostele kauniisti lautaselle.Sitten poistat kaloista
    tuorekelmun ja nostat kalafileet vihannesten pälle.Koristele tuorella
    korjanterilla.Sen jälkeen naapurin ukkokin on niin kades että lähtee
    hakemaan itsellensä thai vaimoa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikkaa_kermalla

    Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

    Resepti: Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

  • 600 g ruodotonta kuhafileetä
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 sipulia
  • 1 suolakurkku
  • 4 perunaa
  • 2 rkl kaprista
  • 1 pieni puntti silputtua persiljaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl smetanaa
  • voita
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
    1. Silppua sipuli, kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota vähässä voissa
      kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.
      Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippureilla ja
      tarkista suola. Sivele maustettujen kuhafileiden päälle ohuesti pehmeää
      voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa
      grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa kastikkeena
      sinappi-smetanaa. Koristele tuoreilla yrteillä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    Punajuurimarinoitua kuhaa

    Resepti: Punajuurimarinoitua kuhaa

    Ainekset

    • 3 raakaa punajuurta
    • 1 tl kurkumaa
    • 1 tl korianteria
    • 1 tl fenkolia
    • 2 dl valkoviinikastiketta
    • musta- ja valkopippuria myllystä
    • suolaa
    • 4 kuhafileetä

    1. Keitä hyvin pestyt punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta tasaiseksi.
      Leikkaa kuhafileestä ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu
      levitä sille puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet
      seoksesta tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja
      lado päälle kuhasiivut. Ripottele kevyesti suolaa pinnalle. Peitä kuhat
      sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja punajuurisose. Levitä
      päälle kelmu, jotta voit painella kevyesti pinnan tiiviiksi. Anna
      maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot ja soseet ja
      nosta kuhasiivut valkoviinikastikkeen päälle lautaselle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Suolattua kuhaa mausteliemessä

    Resepti: Suolattua kuhaa mausteliemessä

    Ainekset

    • 400 g kuhaa nahkoineen
    • 100 g karkeaa merisuolaa
    • MAUSTELIEMI:
    • 1 1/2 dl maissiöljyä
    • 5-6 rkl limen tai sitruunan mehua
    • 2 cl akvaviittia
    • mustapippuria rouheena
    • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
    • 2 rkl hienonnettua tilliä

    1. Aseta kuhafileet vuokaan, jonka pohjalla on noin 1/3 suolasta. Peitä
      fileet kokonaan lopulla suolalla. Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi.
      Ota fileet suolasta ja huuhtele niitä kylmän, juoksevan veden alla
    2. 0-30 minuuttia, niin että fileet ovat upoksissa vedessä huuhtelun
      ajan. Kuivaa fileet ja leikkaa viistoon ohuiksi viipaleiksi. Asettele
      viipaleet lautaselle, niin että lautasen pohja peittyy kokonaan. Sivele
      viipaleet hyvin sekoitetulla mausteliemellä, rouhi päälle mustapippuria
      ja sirota lopuksi yrtit. Tarjoa alkuruokana leivän kanssa tai salaatin
      ja uusien perunoiden kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza_ranskalaiset

    Kuhaa ja kirsikkatomaatteja

    Resepti: Kuhaa ja kirsikkatomaatteja

    Ainekset

    • 4 kpl kuha filettä (n. 120 g/kpl)
    • 2 dl raastettua cheddar-juustoa
    • 2 avocadoa
    • 4 kirsikkatomaattia
    • 1 kpl punasipuli
    • salviaa
    • mustapippuria
    • suolaa
    • 1/2 sitruunan mehu
    • 2 rkl valkoviiniä

    1. Laita uunipellille kalafile ja laita päälle kuoritut avocadolohkot,
      puolitetut kirsikkatomaatit, raastettu cheddarjuusto ja punasipuli
      viipaleet. Mausta suolalla ja pippurilla, sitruunanmehulla ja
      valkoviinillä. Paista 170 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

    Kuningas kuhaa lumella

    Resepti: Kuningas kuhaa lumella

    Ainekset

    • 4 kpl Kuhafilettä
    • 150 g Kylmäsavulohta
    • 2 kpl Pientä sipulia
    • 2 rkl Voita
    • 1 nippu Tilliä
    • 1 kpl Lime
    • 1 plo Puolikuivaa valkoviiniä
    • 2 dl Kuohukermaa
    • 3 dl Vahvaa kalakientä
    • 15 kpl Puikuloita
    • 2 kpl Porkkanaa
    • suolaa,valkopippuria,

    1. Levitä kuhafileet leikkuulaudalle,mausta valkopippurilla,tillisilpulla
      ja suolalla, peitä kuhafileet siivutetuilla kylmäsavulohi viipaleilla,
      puserra limemehua lohisiivujen mausteeksi, kierrä fileet rullille ja
      sido kiinni kalastajalangalla. Pilko sipulit hienoksi ja kuullota
      voissa korkea reunaisessa pannussa tai kattilassa pehmeäksi lisää 2rkl
      sokeria, Lisää valkoviiniä ja kalalientä suhteessa 1/1, lämmitä
      kiehuvaksi, laita kuharullat liemeen ja vähennä lämpöä niin paljon että
      liemi ei kiehu täysillä, kypsennä kunnes rullat ovat läpikypsiä n.10 –
    2. 2min poista rullat liemestä ja pidä lämpimänä. Kiehauta keitinlientä
      voimaakkaasti kunnes jäljellä on alle puolet alkuperäisestä määrästä,
      maista suola. vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita keitinliemeen
      juuri ennen tarjoilua niin saat herkullisen kastikkeen. Kuori puikulat
      ja keitä kypsäksi, puserra isoreikäisen siivilän läpi tai käytä
      perunalumeen tekoon erillistä puserrinta. raasta porkkanat noin 2mm
      vahvuisiksi ”tikuiksi” tai leikkaa veitsellä. kiehauta vesi ja suola,
      laita porkkanat siivilään ja upota kiehuvaan veteen n,2 min älä keitä
      täysin kypsäksi. tarkasta kypsyys ja kun se vaikutta sopivalta huuhtele
      kylmässä juoksevassa vedessä. lämmitä ennen tarjoilua esim. mikrossa

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikkaa_kermalla

    Tuorepastapedillä lepäilevää kuhaa

    Resepti: Tuorepastapedillä lepäilevää kuhaa

  • 2 kpl kuhafileitä
  • 1,5 dl hyvää chardonnay- tai riesling valkoviiniä
  • 2 kpl porkkanoita
  • 1 kpl reilu pala bataattia
  • 0,5 pkt pinaattituorepastaa
  • 1 dl vettä
  • 1/4 pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
  • 1 dl ruoanvalmistuskermaa
  • 0,5 pala kalaliemikuutio
  • 1 tl hunajaa
    1. Kuumenna paistinpannulla vesi ja liuota puolikas kalaliemikuutio
      veteen. lisää valkoviini ja koskenlaskija sekaan. huolehdi, että
      koskenlaskija sulaa kunnolla. suurusta vesi-vehnäjauhoseoksella. lisää
      kerma. pyöräytä myllystä mustapippuria varovasti maun mukaan. laita
      kuhafileet kypsymään valmiiseen kastikkeeseen. kuori porkkanat ja
      bataatti. tee porkkanasta ohuita tikkuja ja freesaa voissa (+öljyssä).
      lisää jonkin ajan kuluttua bataatti (isompina tikkuina). kypsytä
      kevyesti al denteksi. mausta hunajalla, maldon-suolalla ja
      mustapippurilla. keitä pinaattituorepasta pakkauksen ohjeen mukaan ja
      valuta. annostele pasta lautaselle ja nosta varovasti kuhafile pastan
      päälle. annostele kastike päälle. sekä nosta viereen
      porkkana-baataatti-seosta. raasta päälle parmesaania ja koristele annos
      tuoreella timjamilla. ja voila, nautinnon täydentää hyvä
      riesling/chardonnay-viini.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

    Kuhaa rosepippuri-vadelmakastikkeella

    Resepti: Kuhaa rosepippuri-vadelmakastikkeella

    Ainekset

    • 1kg tuoretta kuhaa
    • 200g tuoreita tai pakastettuja vadelmia
    • 1dl oliiviöljyä

    1. Paista kuha rapeaksi, mausta suolalla ja valkopippurilla. Kastike:
      Vadelmien ja oliiviöljyn lisäksi kastikkeeseen tarvitaan 2rkl
      viinietikkaa, rouhittuja rosepippureita, 2 murskattua valkosipulin
      kynttä, suolaa, hieman ” hot saucea”. Laita kaikki kastikeainekset
      yhtäaikaa kattilaan ja keitä niin kauan, että vadelmat hajoavat. Kun
      kastike on valmista kaunis vadelmainen väri levittyy kastikkeeseen.
      Kaada kastike rapeaksi paistettujen kuhafileiden päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitetyt_kananmunat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit