Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuhaa’

Kuhaa ja korvasientä resepti

Ainekset
pari desiä esikäsiteltyä korvasientä
voita, jauhoja
salottisipulia
2 dl Kermaa
suolaa, mustapippuria
tilkka sherryä
2 nahantonta kuhafilettä
voita, suolaa, valkopippurirouhetta
Ohjeet
kastike: freesaa silputtua sipulia ja sienisilppua voissa. Sirota pari
tl jauhoja ja tilkka sherryä + pyöräytä tasaiseksi. Lisää kerma koko
ajan sekoitelleen, kunnes tasaista kastiketta. Kiehuttele hiljakseen
kymmenisen minuuttia. Mausta.
Kala: ripottele kalafileille suolaa sekä pippurirouhetta ja laita voi
pannulle kuumentumaan. paista kuumalla pannulla rapeiksi.
Tarjoa perunan ja korvasienimuhennoksen kera kuumana.
Juomana shamppanja tai hyvä hapokas valkoviini

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Suolattua kuhaa

Resepti: Suolattua kuhaa

  • 300 g kuhafileitä nahkoineen
  • 100 g karkeaa suolaa
  • 1,5 dl maissiöljyä
  • 2 sitruunaa
  • 1 limetti
  • 2 cl vodkaa
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 dl halutessasi ruohosipulia
    1. Suolattua kuhaa: Pyörittele kuhafileet, joissa on nahat karkeassa
      suolassa ja laita vuokaan (fileiden pitää peittyä suolaan). Anna
      suolautua noin 3-4 tuntia. Pyyhi suola pois. Pese fileet juoksevan
      kylmän veden alla noin 15 minuuttia. Kuivaa hyvin. Leikkaa fileestä
      hyvin ohuita siivuja. Sekoita sitruunoiden ja limen mehu sekä
      maissiöljy, vodka ja tilli (halutessasi lisäksi ruohosipuli). Laita
      vuokaan kastiketta ja kalasiivut ja sivele loppu kastike vielä kalojen
      päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Höyrytettyä kuhaa ja Wokattuja vihaneksia resepti

    Ainekset
    600 g nahallista suomustettuja kuhafilettä
    chiliöljyä vaikkapa Amoy
    tuoretta korianteria hienonnettuna
    200 g ohuina suikaleina
    100 g siitakesieniä ohuinaviipaleina
    100 g banbunversoja esim amoy
    ruukullinen rukolasalattia
    100 g esikiehutettujauja keväsipuleita tahi purjoa makusi mukaan
    1/2 pussia riisinuudeleita
    öljyä paistamiseen
    6 rkl sitrunakastiketta esim. amoy
    suolaa
    tuoretta korianteria
    Ohjeet
    Pane riisinuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä,että ne
    pehmenevät.Puhdista kuhafile täysin ruodottomaksi.Irroita villolla
    ,mutta jätä nahka ehjäksi.Sivele kalojen pinnat mausteöljyllä ja kääri
    huolellisesti tuorekelmuun.Pane kalat kypsymään kuumaan vesihöyryyn
    ritilän päällä n.5min.Kypsennä vihannekset wokilla tahi pannula.Pane
    ensinmäiseksi pannule porkkanat,sitten sienet ja lopuksi banbunversot
    ja rucola.Mausta sitruunaöljyllä.Lisää hieman vettä kirpeyden
    vähentämiseksi. Lisää esikypsennetytt kevätsipulin varret ja pehmeneet
    riisinuudelit.Annostele kauniisti lautaselle.Sitten poistat kaloista
    tuorekelmun ja nostat kalafileet vihannesten pälle.Koristele tuorella
    korjanterilla.Sen jälkeen naapurin ukkokin on niin kades että lähtee
    hakemaan itsellensä thai vaimoa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

    Resepti: Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

  • 600 g ruodotonta kuhafileetä
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 sipulia
  • 1 suolakurkku
  • 4 perunaa
  • 2 rkl kaprista
  • 1 pieni puntti silputtua persiljaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl smetanaa
  • voita
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
    1. Silppua sipuli, kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota vähässä voissa
      kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.
      Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippureilla ja
      tarkista suola. Sivele maustettujen kuhafileiden päälle ohuesti pehmeää
      voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa
      grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa kastikkeena
      sinappi-smetanaa. Koristele tuoreilla yrteillä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Punajuurimarinoitua kuhaa

    Resepti: Punajuurimarinoitua kuhaa

    Ainekset

    • 3 raakaa punajuurta
    • 1 tl kurkumaa
    • 1 tl korianteria
    • 1 tl fenkolia
    • 2 dl valkoviinikastiketta
    • musta- ja valkopippuria myllystä
    • suolaa
    • 4 kuhafileetä

    1. Keitä hyvin pestyt punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta tasaiseksi.
      Leikkaa kuhafileestä ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu
      levitä sille puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet
      seoksesta tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja
      lado päälle kuhasiivut. Ripottele kevyesti suolaa pinnalle. Peitä kuhat
      sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja punajuurisose. Levitä
      päälle kelmu, jotta voit painella kevyesti pinnan tiiviiksi. Anna
      maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot ja soseet ja
      nosta kuhasiivut valkoviinikastikkeen päälle lautaselle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohi

    Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Resepti: Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Ainekset

    • Kuhaa Mannerheimin tapaan
    • 4 kuhaseläkettä
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä
    • korppujauhoja
    • voita paistamiseen
    • Piparjuurivoi
    • 4 rkl raastettua piparjuurta
    • 4 rkl voita
    • Herkkusienikastike
    • 100 g tuoreita herkkusieniä
    • 2 rkl voita
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 8 dl kuohukermaa
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä

    1. Kuhaa Mannerheimin tapaan Mausta kuhaseläkkeet ja leivitä
      korppujauholla. Paista runsaassa voissa kypsiksi. Laita paistettujen
      kuhaseläkkeiden päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita. Tarjoa
      herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Piparjuurivoi
      Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi. Herkkusienikastike Tee
      herkkusienikastike. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä
      kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
      Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä,
      kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla. Reseptit
      kirjasta: Risto ja Ritva Lehmusoksa: Manneheimin pöydässä

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    katkarapusalaatti

    Kuhaa ja kirsikkatomaatteja

    Resepti: Kuhaa ja kirsikkatomaatteja

    Ainekset

    • 4 kpl kuha filettä (n. 120 g/kpl)
    • 2 dl raastettua cheddar-juustoa
    • 2 avocadoa
    • 4 kirsikkatomaattia
    • 1 kpl punasipuli
    • salviaa
    • mustapippuria
    • suolaa
    • 1/2 sitruunan mehu
    • 2 rkl valkoviiniä

    1. Laita uunipellille kalafile ja laita päälle kuoritut avocadolohkot,
      puolitetut kirsikkatomaatit, raastettu cheddarjuusto ja punasipuli
      viipaleet. Mausta suolalla ja pippurilla, sitruunanmehulla ja
      valkoviinillä. Paista 170 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviksia

    Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

    Resepti: Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä
    • 4 porkkanaa
    • 2 kesäkurpitsaa
    • 2 purjoa
    • 1 appelsiinin mehu
    • 0,5 dl sokeria
    • tammenlehväsalaattia
    • friseesalaattia
    • tomaattikuutioita
    • oliiviöljyä
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • suolaa

    1. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi, lisää appelsiinin mehu ja keitä
      hetki. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Sivele kalat
      oliiviöljyllä ja pariloi kevyesti. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat
      viipaleiksi ja ryöppää kypsiksi. Kypsennä pariloitua kalaa hetki
      uunissa. Kuullota ryöpätyt porkkanat, kesäkurpitsat ja suikaloitu purjo
      oliiviöljyssä. Roiski appelsiinikastiketta lautasille. Annostele
      kasvikset lautasille. Nosta kypsät kuhafileet vihannesten päälle.
      Lämmitä revityt salaatit, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet nopeasti
      oliiviöljyssä nosta kuhafileiden päälle. Rouhi vielä kalan pinnalle
      musta-pippuria myllystä ja tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Kuhaa walewska

    Resepti: Kuhaa walewska

  • 700 g kuhafileetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • kastike:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • valkopippuria ja suolaa
  • Lisäksi: perunamuusia ja pari kananmunan keltuaista
    1. Voitele uunivuoka ja aseta kuhafileet siihen. Kaada päälle viini sekä
      kalaliemi. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 200°C uunissa
    2. 5 minuutin ajan. Kaada vuoassa oleva kuuma kalaliemi kattilaan ja
      keitä sitä muutaman minuutin ajan. Pidä samalla kala lämpimänä folion
      alla. Sulata voi eri kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää
      kalaliemi sekä kerma ja keitä n. 3 minuuttia. Ota kastike liedeltä,
      anna hetki jäähtyä ja lisää keltuainen joukkoon hyvin sekoittaen.
      Mausta maun mukaan. Valmista perinteinen perunamuhennos johon lisäät 2
      kananmunan keltuaista. Pursota muusi ruusukkeiksi uunivuoan reunoille,
      nosta kuhafileet keskelle, kaada saostunut kastike päälle ja gratinoi
    3. 50 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Kuningas kuhaa lumella

    Resepti: Kuningas kuhaa lumella

    Ainekset

    • 4 kpl Kuhafilettä
    • 150 g Kylmäsavulohta
    • 2 kpl Pientä sipulia
    • 2 rkl Voita
    • 1 nippu Tilliä
    • 1 kpl Lime
    • 1 plo Puolikuivaa valkoviiniä
    • 2 dl Kuohukermaa
    • 3 dl Vahvaa kalakientä
    • 15 kpl Puikuloita
    • 2 kpl Porkkanaa
    • suolaa,valkopippuria,

    1. Levitä kuhafileet leikkuulaudalle,mausta valkopippurilla,tillisilpulla
      ja suolalla, peitä kuhafileet siivutetuilla kylmäsavulohi viipaleilla,
      puserra limemehua lohisiivujen mausteeksi, kierrä fileet rullille ja
      sido kiinni kalastajalangalla. Pilko sipulit hienoksi ja kuullota
      voissa korkea reunaisessa pannussa tai kattilassa pehmeäksi lisää 2rkl
      sokeria, Lisää valkoviiniä ja kalalientä suhteessa 1/1, lämmitä
      kiehuvaksi, laita kuharullat liemeen ja vähennä lämpöä niin paljon että
      liemi ei kiehu täysillä, kypsennä kunnes rullat ovat läpikypsiä n.10 –
    2. 2min poista rullat liemestä ja pidä lämpimänä. Kiehauta keitinlientä
      voimaakkaasti kunnes jäljellä on alle puolet alkuperäisestä määrästä,
      maista suola. vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita keitinliemeen
      juuri ennen tarjoilua niin saat herkullisen kastikkeen. Kuori puikulat
      ja keitä kypsäksi, puserra isoreikäisen siivilän läpi tai käytä
      perunalumeen tekoon erillistä puserrinta. raasta porkkanat noin 2mm
      vahvuisiksi ”tikuiksi” tai leikkaa veitsellä. kiehauta vesi ja suola,
      laita porkkanat siivilään ja upota kiehuvaan veteen n,2 min älä keitä
      täysin kypsäksi. tarkasta kypsyys ja kun se vaikutta sopivalta huuhtele
      kylmässä juoksevassa vedessä. lämmitä ennen tarjoilua esim. mikrossa

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit