Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuhaa’

Kuhaa ja korvasientä resepti

Ainekset
pari desiä esikäsiteltyä korvasientä
voita, jauhoja
salottisipulia
2 dl Kermaa
suolaa, mustapippuria
tilkka sherryä
2 nahantonta kuhafilettä
voita, suolaa, valkopippurirouhetta
Ohjeet
kastike: freesaa silputtua sipulia ja sienisilppua voissa. Sirota pari
tl jauhoja ja tilkka sherryä + pyöräytä tasaiseksi. Lisää kerma koko
ajan sekoitelleen, kunnes tasaista kastiketta. Kiehuttele hiljakseen
kymmenisen minuuttia. Mausta.
Kala: ripottele kalafileille suolaa sekä pippurirouhetta ja laita voi
pannulle kuumentumaan. paista kuumalla pannulla rapeiksi.
Tarjoa perunan ja korvasienimuhennoksen kera kuumana.
Juomana shamppanja tai hyvä hapokas valkoviini

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Suolattua kuhaa

Resepti: Suolattua kuhaa

  • 300 g kuhafileitä nahkoineen
  • 100 g karkeaa suolaa
  • 1,5 dl maissiöljyä
  • 2 sitruunaa
  • 1 limetti
  • 2 cl vodkaa
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 dl halutessasi ruohosipulia
    1. Suolattua kuhaa: Pyörittele kuhafileet, joissa on nahat karkeassa
      suolassa ja laita vuokaan (fileiden pitää peittyä suolaan). Anna
      suolautua noin 3-4 tuntia. Pyyhi suola pois. Pese fileet juoksevan
      kylmän veden alla noin 15 minuuttia. Kuivaa hyvin. Leikkaa fileestä
      hyvin ohuita siivuja. Sekoita sitruunoiden ja limen mehu sekä
      maissiöljy, vodka ja tilli (halutessasi lisäksi ruohosipuli). Laita
      vuokaan kastiketta ja kalasiivut ja sivele loppu kastike vielä kalojen
      päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ystavanpaivakakku

    Höyrytettyä kuhaa ja Wokattuja vihaneksia resepti

    Ainekset
    600 g nahallista suomustettuja kuhafilettä
    chiliöljyä vaikkapa Amoy
    tuoretta korianteria hienonnettuna
    200 g ohuina suikaleina
    100 g siitakesieniä ohuinaviipaleina
    100 g banbunversoja esim amoy
    ruukullinen rukolasalattia
    100 g esikiehutettujauja keväsipuleita tahi purjoa makusi mukaan
    1/2 pussia riisinuudeleita
    öljyä paistamiseen
    6 rkl sitrunakastiketta esim. amoy
    suolaa
    tuoretta korianteria
    Ohjeet
    Pane riisinuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä,että ne
    pehmenevät.Puhdista kuhafile täysin ruodottomaksi.Irroita villolla
    ,mutta jätä nahka ehjäksi.Sivele kalojen pinnat mausteöljyllä ja kääri
    huolellisesti tuorekelmuun.Pane kalat kypsymään kuumaan vesihöyryyn
    ritilän päällä n.5min.Kypsennä vihannekset wokilla tahi pannula.Pane
    ensinmäiseksi pannule porkkanat,sitten sienet ja lopuksi banbunversot
    ja rucola.Mausta sitruunaöljyllä.Lisää hieman vettä kirpeyden
    vähentämiseksi. Lisää esikypsennetytt kevätsipulin varret ja pehmeneet
    riisinuudelit.Annostele kauniisti lautaselle.Sitten poistat kaloista
    tuorekelmun ja nostat kalafileet vihannesten pälle.Koristele tuorella
    korjanterilla.Sen jälkeen naapurin ukkokin on niin kades että lähtee
    hakemaan itsellensä thai vaimoa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    voileivat

    Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

    Resepti: Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

  • 600 g ruodotonta kuhafileetä
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 sipulia
  • 1 suolakurkku
  • 4 perunaa
  • 2 rkl kaprista
  • 1 pieni puntti silputtua persiljaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl smetanaa
  • voita
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
    1. Silppua sipuli, kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota vähässä voissa
      kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.
      Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippureilla ja
      tarkista suola. Sivele maustettujen kuhafileiden päälle ohuesti pehmeää
      voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa
      grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa kastikkeena
      sinappi-smetanaa. Koristele tuoreilla yrteillä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut

    Punajuurimarinoitua kuhaa

    Resepti: Punajuurimarinoitua kuhaa

    Ainekset

    • 3 raakaa punajuurta
    • 1 tl kurkumaa
    • 1 tl korianteria
    • 1 tl fenkolia
    • 2 dl valkoviinikastiketta
    • musta- ja valkopippuria myllystä
    • suolaa
    • 4 kuhafileetä

    1. Keitä hyvin pestyt punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta tasaiseksi.
      Leikkaa kuhafileestä ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu
      levitä sille puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet
      seoksesta tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja
      lado päälle kuhasiivut. Ripottele kevyesti suolaa pinnalle. Peitä kuhat
      sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja punajuurisose. Levitä
      päälle kelmu, jotta voit painella kevyesti pinnan tiiviiksi. Anna
      maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot ja soseet ja
      nosta kuhasiivut valkoviinikastikkeen päälle lautaselle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kurpitsa

    Paahdettua kuhaa, valkoviini-fenkolikastiketta ja

    Resepti: Paahdettua kuhaa, valkoviini-fenkolikastiketta ja

    Ainekset

    • Kuha:
    • 4 nahallista kuhafileetä
    • 1 fenkoli
    • 1 pieni sipuli
    • 2 dl valkoviiniä
    • 2 dl kermaa
    • 1 tl suolaa
    • valkopippuri
    • Juuresletut:
    • 2 perunaa
    • 2 porkkanaa
    • ½ palsternakka
    • 1 pieni sipuli
    • 2 munaa
    • 1 dl maitoa
    • ½ tl suolaa ja pippuria

    1. Juuresletut: Pese ja kuori juurekset. Raasta kaikki juuresaineet ja
      yhdistä. Sekoita juuresten joukkoon munat, maito sekä mausteet. Anna
      taikinan levätä hetki. Paista rapeita lettuja ohukaspannulla. Kuha:
      Pese ja suikaloi fenkoli. Freesaa se hiennonnetun sipulin kanssa ja
      lisää kattilaan viini. Anna hautua muutama minuutti ja lisää kerma.Anna
      kiehua vielä hetki. Voit vaahdottaa kastikkeen sauvasekoittimella
      kuohkeaksi tai tarjota sellaisenaan Paahda fileet kuumalla pannulla
      nahkapuoli alaspäin. Pun nahka on kauniin ruskea ja rapea käännä kala
      ja kypsennä vielä hetki toiselta puolelta. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo

    24.1.2002 markon kuhaa piimässä

    Resepti: 24.1.2002 markon kuhaa piimässä

    Ainekset

    • 1kpl/180g raakaa kalaa/henkilö (siikaa, kuhaa, ahventa)
    • 1/2 l talouspiimää
    • 1 puntti tuoretta tilliä
    • 1/2 tl valkopippuria
    • 1-2 rkl kuivattua rakuunaa
    • 1-2 rkl kuivattua kirveliä
    • 1-2 tl suolaa
    • 3 dl ohra/ruisjauhoja
    • 1 tl suolaa
    • öljyä
    • JYRKIN JA ANTIN YRTTIPERUNA
    • amazon perunoita
    • öljyä
    • erilaisia yrttejä, esim. tilliä, kirveliä, rakuunaa

    1. Kiitokset reseptistä Markolle! Sekoita 1/2 litraan piimää mausteet,
      leikattu tilli ja muut yrtit. Lisää kalafileet piimään ja anna maustua
      yön yli, välillä fileitä pyöritellen. Ota marinoidut fileet piimästä ja
      valuta ne ylimääräisestä piimästä. Sekoita jauhot ja suola (halutessasi
      voit lisätä kuiv.tilliä). Jauhota kalat yksi file kerrallaan paistoa
      varten. Kuumenna öljy pannulla ja laita jauhotettu file paistumaan.
      Paista filettä molemminpuolin kunnes pinta on saanut kauniin tasaisen
      värin. Herkullista uusien perunoiden kanssa. Halutessasi kastiketta,
      voit käyttää kermaviilikastiketta. Jyrkin ja Antin yrttiperuna: Kuori
      ja keitä perunat. Valmista yrttiöljy tehosekoittimessa tai esim.
      sauvasekoittimella. Hienonna keitetyt perunat ja lisää joukkoon
      yrttiöljy. Sekoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ystavanpaivakakku

    Kuhaa, sieniä ja röstiperunaa

    Resepti: Kuhaa, sieniä ja röstiperunaa

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä suomustettuna
    • suolaa ja pippuria
    • 1/2 sitruunan mehu
    • 1 kg perunoita
    • 200 g voita (kirkastettuna)
    • 1 sipuli
    • 100 g pekonia
    • 500 g sieniä
    • 2 rkl silputtua persiljaa ja ruohosipulia
    • suolaa ja pippuria

    1. Kuori perunat. Laita kuoritut perunat kylmään veteen kattilaan.
      Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä nipin napin kypsiksi 10-15 min.
      Valuta hyvin ja anna jäähtyä. Raasta karkeaksi raasteeksi. Silppua
      pekoni ja sipuli, kuullota niitä pannulla niin, että sipuli pehmenee.
      Kaada perunaraasteen sekaan, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita
      hyvin. Kuumenna pannussa puolet jäljellä olevasta voista, lisää
      perunaseos ja painele seosta varovasti tiiviiksi kakuksi pannuun.
      Paista n. 10 minuuttia ja lisää välillä vähän voita laidoille ja
      ravistele pannua. Peitä pannu varovasti lautasella ja kumoa rösti
      lautaselle. Käännä rösti lautasen avulla. Paista toiselta puolelta n. 7
      min. Lisää tarvittaessa voita reunoille. Siirrä pois lämmöltä ja pidä
      lämpimänä. Kuumenna jälleen pannussa hieman voita. Lisää sienet ja
      paista sekoitellen 3-5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Hämmennä
      joukkoon persiljasilppu. Tarjoile rösti sienillä peitettynä. Röstin
      voit paistaa myös annoskokoisina esim. lettupannulla. Paista kuhafileet
      pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kaali

    Kuhaa riviera

    Resepti: Kuhaa riviera

    Ainekset

    • 50 g purjoa
    • 50 g porkkanaa
    • 50 g herkkusieniä
    • keitinlientä
    • kermaa
    • keltuaisia
    • 1,5 kg kuhaa

    1. Kala fileroidaan ja haudutetaan kalaliemessä. Kastike valmistetaan
      haudutusliemestä, kermasta ja keltuaisista. Kastike valutetaan kalan
      päälle ja koristellaan purjo-, porkkana-ja herkkusieniviipaleilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lampaankylki

    Oliiveilla kuorrutettua grillattua kuhaa ja

    Resepti: Oliiveilla kuorrutettua grillattua kuhaa ja

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä
    • 100 g mustia oliiveja
    • 2 raastettua vaaleaa paahtoleipäviipaletta
    • ½ dl silputtua persiljaa
    • ½ dl silputtua basilikaa
    • ½ dl kapriksia
    • 1 murskattu valkosipulinkynsi
    • ½ dl oliiviöljyä
    • mustapippuria
    • suolaa
    • muusi:
    • 8 rosamunda perunaa
    • pala tryffeliä viipaloituna
    • ½ dl tryffeliöljyä
    • 1 dl kuohukermaa
    • mustapippuria
    • suolaa

    1. Laita kaikki aineet kalaa lukuunottamatta tehosekoittimeen ja anna
      pyöriä tasaiseksi tahnaksi. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurille ja
      sivele pinnat tahnalla. Grillaa 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
      Nosta kuhafileet tryffeliperunamuusin päälle. Muusi: Keitä perunat
      kypsiksi. Paseeraa ne siivilän läpi tasaiseksi. Lisää kuuma kerma ja
      tryffeliöljy voimakkaasti sekoittaen. Sekoita viipaloidut
      tryffelilastut joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    friteerattu_kana
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit