Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuhaa’

Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

Resepti: Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

  • 700 g kukkakaalia
  • 1,5 l maitoa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl currya
  • 150 g voita
  • 1 iso nahallinen kuhafilee
  • kirkastettua voita
  • suolaa
  • pippuria
    1. Leikkaa kukkakaali saman kokoisiksi nupuiksi ja hienonna sipulit.
      Kuullota 50 g voissa curry, sipulit ja lisää kukkakaalin nuput.
      Pyöräytä muutaman kerran ja lisää maito. Keitä nuput juuri ja juuri
      kypsiksi (ettei maku kärsi). Soseuta tehosekoittimella tai
      sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi voilla.
      Paloittele nahallinen kuhafilee särmiksi paloiksi ja leikkaa ruotorivi
      pois. Paista kirkastetussa voissa tai tavallisessa voissa kalaan rapea
      pinta. Tarjoile keitto kalan kera. Reseptit: Anu Antila, kokki,
      Ravintola Näsinneula

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kana_perunat

    Tuorepastapedillä lepäilevää kuhaa

    Resepti: Tuorepastapedillä lepäilevää kuhaa

  • 2 kpl kuhafileitä
  • 1,5 dl hyvää chardonnay- tai riesling valkoviiniä
  • 2 kpl porkkanoita
  • 1 kpl reilu pala bataattia
  • 0,5 pkt pinaattituorepastaa
  • 1 dl vettä
  • 1/4 pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
  • 1 dl ruoanvalmistuskermaa
  • 0,5 pala kalaliemikuutio
  • 1 tl hunajaa
    1. Kuumenna paistinpannulla vesi ja liuota puolikas kalaliemikuutio
      veteen. lisää valkoviini ja koskenlaskija sekaan. huolehdi, että
      koskenlaskija sulaa kunnolla. suurusta vesi-vehnäjauhoseoksella. lisää
      kerma. pyöräytä myllystä mustapippuria varovasti maun mukaan. laita
      kuhafileet kypsymään valmiiseen kastikkeeseen. kuori porkkanat ja
      bataatti. tee porkkanasta ohuita tikkuja ja freesaa voissa (+öljyssä).
      lisää jonkin ajan kuluttua bataatti (isompina tikkuina). kypsytä
      kevyesti al denteksi. mausta hunajalla, maldon-suolalla ja
      mustapippurilla. keitä pinaattituorepasta pakkauksen ohjeen mukaan ja
      valuta. annostele pasta lautaselle ja nosta varovasti kuhafile pastan
      päälle. annostele kastike päälle. sekä nosta viereen
      porkkana-baataatti-seosta. raasta päälle parmesaania ja koristele annos
      tuoreella timjamilla. ja voila, nautinnon täydentää hyvä
      riesling/chardonnay-viini.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

    Resepti: Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

    Ainekset

    • 600 g kuhaa fileenä
    • suolaa
    • Sitruuna-sipulikastike:
    • 2 rkl voita
    • 1 punasipuli hienonnettuna
    • 1 dl valkoviiniä
    • 3 rkl sitruunamehua
    • 2 tl hunajaa
    • suolaa
    • vastajauhettua valkopippuria
    • 3 dl kuohukermaa

    1. Valmista kastike. Kuullota sipuli voissa. Lisää valkoviini,
      sitruunamehu, hunaja ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes neste on
      haihtunut puoleen. Lisää kerma ja keitä kunnes kastike sakenee hieman.
      Tarkista maku. Laita kuivalle kuumalle paistinpannulle ripaus suolaa.
      Laita kalat pannulle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna kalan ruskistua
      ensin kunnolla ennen kuin käännät sen. Jos kala ei ole täysin
      ruskistunut se jää pannuun kiinni. Paahda kala kummaltakin puolelta
      kauniin ruskeaksi. Ohut kala kypsyy nopeasti, noin 2 minuutissa per
      puoli. Paksumpia kalanpaloja voit jälkikypsentää tarvittaessa 200
      asteisessa uunissa 3-5 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi paistettua
      kesäkurpitsaa tai keitettyjä perunoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit

    Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

    Resepti: Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

    Ainekset

    • Kuha:
    • 4 suomustettua kuhafileetä
    • 1 nippu tuoretta salviaa
    • 1 sitruuna
    • 50 g voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Parsa-perunapaistos:
    • 1 nippu vihreää parsaa
    • 6 perunaa
    • kevätsipulia
    • nokare voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Sitruuna-kermaviilikastike:
    • 1 prk kermaviiliä
    • 1 valkosipulinkynsi
    • puolikas sitruuna
    • pari tippaa tabascoa
    • suolaa ja valkopippuria

    1. Salvialla maustettua kuhaa: Mausta kuhafileet lihapuolelta suolalla ja
      valkopippurilla. Aseta fileet pellille leivinpaperin päälle. Ruskista
      voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnettua salviaa ja 1 sitruunan
      mehu. Lusikoi kuhafileiden päälle. Paista kala fileitä 200 asteisessa
      uunissa noin 7-10 minuuttia. Parsa-perunapaistos: Kuori parsat
      huolellisesti. Pilko ne noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi
      perunat. Hienonna kevätsipuli. Keitä perunaviipaleet ja parsat kypsiksi
      (noin 5 minuuttia). Sulata kuumalla pannulla nokare voita tai tilkka
      oliiviöljyä ja lisää kypsät perunat sekä parsat mukaan. Pyöräytä pari
      kertaa ja lisää kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
      Sitruuna-kermaviilikastike: Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja
      purista mehu kermaviilin joukkoon. Hienonna mukaan myös
      valkosipulinkynsi. Mausta kastike tabascolla, suolalla ja
      valkopippurilla. Anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen
      tarjoilua.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Kuhaa rosepippuri-vadelmakastikkeella

    Resepti: Kuhaa rosepippuri-vadelmakastikkeella

    Ainekset

    • 1kg tuoretta kuhaa
    • 200g tuoreita tai pakastettuja vadelmia
    • 1dl oliiviöljyä

    1. Paista kuha rapeaksi, mausta suolalla ja valkopippurilla. Kastike:
      Vadelmien ja oliiviöljyn lisäksi kastikkeeseen tarvitaan 2rkl
      viinietikkaa, rouhittuja rosepippureita, 2 murskattua valkosipulin
      kynttä, suolaa, hieman ” hot saucea”. Laita kaikki kastikeainekset
      yhtäaikaa kattilaan ja keitä niin kauan, että vadelmat hajoavat. Kun
      kastike on valmista kaunis vadelmainen väri levittyy kastikkeeseen.
      Kaada kastike rapeaksi paistettujen kuhafileiden päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    illallinen

    Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

    Resepti: Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

    Ainekset

    • Kuha:
    • 700 g nahallista kuhafileetä
    • 1 tl suolaa
    • valkopippuria
    • 1 dl kirkastettua voita
    • Yrttiperunasalaatti:
    • 10 kiinteämaltoista perunaa
    • 1 varsi juuriselleriä
    • 1 punasipuli
    • 1 punainen paprika
    • 2 vihreää omenaa
    • nippu tuoretta tilliä
    • nippu tuoretta basilikaa
    • oliiviöljyä
    • 1 sitruunan kuori ja mehu
    • suolaa
    • valkopippuria

    1. Paahdettua kuhaa: Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna
      paistinpannu. Kaada voita pannulle ja nosta fileet pannulle nahkapuoli
      alaspäin. Laita leivinpaperi kalan päälle ja toinen pannu tai kattila
      painoksi päälle noin yhdeksi minuutiksi. Näin filee ei käperry kokoon
      kuumuudesta ja saat tasaisen paistopinnan. Käännä kala ja paista
      kypsäksi. Yrtti-perunasalaatti: Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti
      suolalla maustetussa vedessä. Pyöräytä kiehuvassa vedessä myös
      varsiselleriviipaleet. Jäähdytä ja kuutioi perunat. Leikkaa myös
      punasipuli, paprika ja vihreät omenat kuutioiksi. Hienonna tilli ja
      basilika. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja mausta oliiviöljyllä sekä
      sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Tarkista maku ja mausta
      tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Anna salaatin tekeytyä hetki
      ja tarjoile kalan kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Saitko taas hauen uistellessasi kuhaa

    Resepti: Saitko taas hauen uistellessasi kuhaa

  • 500 g haukea
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 punainen paprika
  • rasvaa paistamiseen
  • 1-2 dl vettä tai kalalientä (valkoviinikin käy)
  • sitruunapippuria, mustapippuria, suolaa,
  • soijakastiketta
  • 100 g tuorejuustoa, esim. yrtti-pippuri
  • tilliä
    1. Pilko hauki ja vihannekset suikaleiksi. Paista pannulla, kunnes kala
      alkaa kypsyä. Lisää tilkka vettä tai lientä ja halutessasi suurusta
      pata. Mausta reilusti ja hauduta hetki, että hauki ja kasvikset ovat
      täysin kypsiä. Lisöä tuorejuusto tai vaihtoehtoisesti kermaa. Koristele
      tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Paahdettua kuhaa, valkoviini-fenkolikastiketta ja

    Resepti: Paahdettua kuhaa, valkoviini-fenkolikastiketta ja

    Ainekset

    • Kuha:
    • 4 nahallista kuhafileetä
    • 1 fenkoli
    • 1 pieni sipuli
    • 2 dl valkoviiniä
    • 2 dl kermaa
    • 1 tl suolaa
    • valkopippuri
    • Juuresletut:
    • 2 perunaa
    • 2 porkkanaa
    • ½ palsternakka
    • 1 pieni sipuli
    • 2 munaa
    • 1 dl maitoa
    • ½ tl suolaa ja pippuria

    1. Juuresletut: Pese ja kuori juurekset. Raasta kaikki juuresaineet ja
      yhdistä. Sekoita juuresten joukkoon munat, maito sekä mausteet. Anna
      taikinan levätä hetki. Paista rapeita lettuja ohukaspannulla. Kuha:
      Pese ja suikaloi fenkoli. Freesaa se hiennonnetun sipulin kanssa ja
      lisää kattilaan viini. Anna hautua muutama minuutti ja lisää kerma.Anna
      kiehua vielä hetki. Voit vaahdottaa kastikkeen sauvasekoittimella
      kuohkeaksi tai tarjota sellaisenaan Paahda fileet kuumalla pannulla
      nahkapuoli alaspäin. Pun nahka on kauniin ruskea ja rapea käännä kala
      ja kypsennä vielä hetki toiselta puolelta. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lampaankylki

    24.1.2002 markon kuhaa piimässä

    Resepti: 24.1.2002 markon kuhaa piimässä

    Ainekset

    • 1kpl/180g raakaa kalaa/henkilö (siikaa, kuhaa, ahventa)
    • 1/2 l talouspiimää
    • 1 puntti tuoretta tilliä
    • 1/2 tl valkopippuria
    • 1-2 rkl kuivattua rakuunaa
    • 1-2 rkl kuivattua kirveliä
    • 1-2 tl suolaa
    • 3 dl ohra/ruisjauhoja
    • 1 tl suolaa
    • öljyä
    • JYRKIN JA ANTIN YRTTIPERUNA
    • amazon perunoita
    • öljyä
    • erilaisia yrttejä, esim. tilliä, kirveliä, rakuunaa

    1. Kiitokset reseptistä Markolle! Sekoita 1/2 litraan piimää mausteet,
      leikattu tilli ja muut yrtit. Lisää kalafileet piimään ja anna maustua
      yön yli, välillä fileitä pyöritellen. Ota marinoidut fileet piimästä ja
      valuta ne ylimääräisestä piimästä. Sekoita jauhot ja suola (halutessasi
      voit lisätä kuiv.tilliä). Jauhota kalat yksi file kerrallaan paistoa
      varten. Kuumenna öljy pannulla ja laita jauhotettu file paistumaan.
      Paista filettä molemminpuolin kunnes pinta on saanut kauniin tasaisen
      värin. Herkullista uusien perunoiden kanssa. Halutessasi kastiketta,
      voit käyttää kermaviilikastiketta. Jyrkin ja Antin yrttiperuna: Kuori
      ja keitä perunat. Valmista yrttiöljy tehosekoittimessa tai esim.
      sauvasekoittimella. Hienonna keitetyt perunat ja lisää joukkoon
      yrttiöljy. Sekoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza

    Kuhaa, sieniä ja röstiperunaa

    Resepti: Kuhaa, sieniä ja röstiperunaa

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä suomustettuna
    • suolaa ja pippuria
    • 1/2 sitruunan mehu
    • 1 kg perunoita
    • 200 g voita (kirkastettuna)
    • 1 sipuli
    • 100 g pekonia
    • 500 g sieniä
    • 2 rkl silputtua persiljaa ja ruohosipulia
    • suolaa ja pippuria

    1. Kuori perunat. Laita kuoritut perunat kylmään veteen kattilaan.
      Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä nipin napin kypsiksi 10-15 min.
      Valuta hyvin ja anna jäähtyä. Raasta karkeaksi raasteeksi. Silppua
      pekoni ja sipuli, kuullota niitä pannulla niin, että sipuli pehmenee.
      Kaada perunaraasteen sekaan, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita
      hyvin. Kuumenna pannussa puolet jäljellä olevasta voista, lisää
      perunaseos ja painele seosta varovasti tiiviiksi kakuksi pannuun.
      Paista n. 10 minuuttia ja lisää välillä vähän voita laidoille ja
      ravistele pannua. Peitä pannu varovasti lautasella ja kumoa rösti
      lautaselle. Käännä rösti lautasen avulla. Paista toiselta puolelta n. 7
      min. Lisää tarvittaessa voita reunoille. Siirrä pois lämmöltä ja pidä
      lämpimänä. Kuumenna jälleen pannussa hieman voita. Lisää sienet ja
      paista sekoitellen 3-5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Hämmennä
      joukkoon persiljasilppu. Tarjoile rösti sienillä peitettynä. Röstin
      voit paistaa myös annoskokoisina esim. lettupannulla. Paista kuhafileet
      pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit