Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuhaa’

Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

Resepti: Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

Ainekset

  • 4 kuhafileetä
  • 4 porkkanaa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 2 purjoa
  • 1 appelsiinin mehu
  • 0,5 dl sokeria
  • tammenlehväsalaattia
  • friseesalaattia
  • tomaattikuutioita
  • oliiviöljyä
  • valko- ja mustapippuria myllystä
  • suolaa

  1. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi, lisää appelsiinin mehu ja keitä
    hetki. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Sivele kalat
    oliiviöljyllä ja pariloi kevyesti. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat
    viipaleiksi ja ryöppää kypsiksi. Kypsennä pariloitua kalaa hetki
    uunissa. Kuullota ryöpätyt porkkanat, kesäkurpitsat ja suikaloitu purjo
    oliiviöljyssä. Roiski appelsiinikastiketta lautasille. Annostele
    kasvikset lautasille. Nosta kypsät kuhafileet vihannesten päälle.
    Lämmitä revityt salaatit, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet nopeasti
    oliiviöljyssä nosta kuhafileiden päälle. Rouhi vielä kalan pinnalle
    musta-pippuria myllystä ja tarjoile heti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Kuhaa walewska

Resepti: Kuhaa walewska

  • 700 g kuhafileetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • kastike:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • valkopippuria ja suolaa
  • Lisäksi: perunamuusia ja pari kananmunan keltuaista
    1. Voitele uunivuoka ja aseta kuhafileet siihen. Kaada päälle viini sekä
      kalaliemi. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 200°C uunissa
    2. 5 minuutin ajan. Kaada vuoassa oleva kuuma kalaliemi kattilaan ja
      keitä sitä muutaman minuutin ajan. Pidä samalla kala lämpimänä folion
      alla. Sulata voi eri kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää
      kalaliemi sekä kerma ja keitä n. 3 minuuttia. Ota kastike liedeltä,
      anna hetki jäähtyä ja lisää keltuainen joukkoon hyvin sekoittaen.
      Mausta maun mukaan. Valmista perinteinen perunamuhennos johon lisäät 2
      kananmunan keltuaista. Pursota muusi ruusukkeiksi uunivuoan reunoille,
      nosta kuhafileet keskelle, kaada saostunut kastike päälle ja gratinoi
    3. 50 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Kuningas kuhaa lumella

    Resepti: Kuningas kuhaa lumella

    Ainekset

    • 4 kpl Kuhafilettä
    • 150 g Kylmäsavulohta
    • 2 kpl Pientä sipulia
    • 2 rkl Voita
    • 1 nippu Tilliä
    • 1 kpl Lime
    • 1 plo Puolikuivaa valkoviiniä
    • 2 dl Kuohukermaa
    • 3 dl Vahvaa kalakientä
    • 15 kpl Puikuloita
    • 2 kpl Porkkanaa
    • suolaa,valkopippuria,

    1. Levitä kuhafileet leikkuulaudalle,mausta valkopippurilla,tillisilpulla
      ja suolalla, peitä kuhafileet siivutetuilla kylmäsavulohi viipaleilla,
      puserra limemehua lohisiivujen mausteeksi, kierrä fileet rullille ja
      sido kiinni kalastajalangalla. Pilko sipulit hienoksi ja kuullota
      voissa korkea reunaisessa pannussa tai kattilassa pehmeäksi lisää 2rkl
      sokeria, Lisää valkoviiniä ja kalalientä suhteessa 1/1, lämmitä
      kiehuvaksi, laita kuharullat liemeen ja vähennä lämpöä niin paljon että
      liemi ei kiehu täysillä, kypsennä kunnes rullat ovat läpikypsiä n.10 –
    2. 2min poista rullat liemestä ja pidä lämpimänä. Kiehauta keitinlientä
      voimaakkaasti kunnes jäljellä on alle puolet alkuperäisestä määrästä,
      maista suola. vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita keitinliemeen
      juuri ennen tarjoilua niin saat herkullisen kastikkeen. Kuori puikulat
      ja keitä kypsäksi, puserra isoreikäisen siivilän läpi tai käytä
      perunalumeen tekoon erillistä puserrinta. raasta porkkanat noin 2mm
      vahvuisiksi ”tikuiksi” tai leikkaa veitsellä. kiehauta vesi ja suola,
      laita porkkanat siivilään ja upota kiehuvaan veteen n,2 min älä keitä
      täysin kypsäksi. tarkasta kypsyys ja kun se vaikutta sopivalta huuhtele
      kylmässä juoksevassa vedessä. lämmitä ennen tarjoilua esim. mikrossa

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ranskalaiset_perunat

    Seesaminsiemenillä kuorrutettua kuhaa, mantelipyrettä

    Resepti: Seesaminsiemenillä kuorrutettua kuhaa, mantelipyrettä

    Ainekset

    • 4 ruodotonta kuhafileetä
    • 1 dl seesaminsiemeniä
    • 200 g voita
    • 2 rkl seesamiöljyä
    • 100 g kuorittua perunaa
    • 300 g kuorittua selleriä
    • 50 g paahdettua mantelilastuja
    • 1 dl hienonnettua persiljaa
    • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
    • mustapippuria myllystä
    • merisuolaa myllystä

    1. Keitä kuoritut perunat ja sellerikuutiot vedessä lempeällä lämmöllä
      kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna kuivahtaa. Lisää pehmeä voi,
      persilja, ruohosipuli ja sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi pyreeksi.
      Mausta kalat vatsapuolelta ja nosta voidellulle uunipellille nahka
      ylöspäin. Sivele kalan pintaan seesamiöljyllä maustettua notkeaa voita.
      Ripottele runsaasti seesaminsiemeniä voin päälle ja grillaa muutama
      minuutti noin 220-asteisessa uunissa grillivastuksilla. Nosta
      juurespyreetä lautasen keskelle ja sirottele päälle mantelilastuja.
      Nostele kuhat pyreen päälle. Koristeeksi ja tietenkin makua korostamaan
      voit friteerata öljyssä ohuita sellerin suikaleita kalan päälle.
      Tarjoile seesamiöljyllä maustetun voikastikkeen kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vihreat_pavut

    Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

    Resepti: Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

  • 700 g kukkakaalia
  • 1,5 l maitoa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl currya
  • 150 g voita
  • 1 iso nahallinen kuhafilee
  • kirkastettua voita
  • suolaa
  • pippuria
    1. Leikkaa kukkakaali saman kokoisiksi nupuiksi ja hienonna sipulit.
      Kuullota 50 g voissa curry, sipulit ja lisää kukkakaalin nuput.
      Pyöräytä muutaman kerran ja lisää maito. Keitä nuput juuri ja juuri
      kypsiksi (ettei maku kärsi). Soseuta tehosekoittimella tai
      sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi voilla.
      Paloittele nahallinen kuhafilee särmiksi paloiksi ja leikkaa ruotorivi
      pois. Paista kirkastetussa voissa tai tavallisessa voissa kalaan rapea
      pinta. Tarjoile keitto kalan kera. Reseptit: Anu Antila, kokki,
      Ravintola Näsinneula

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Tuorepastapedillä lepäilevää kuhaa

    Resepti: Tuorepastapedillä lepäilevää kuhaa

  • 2 kpl kuhafileitä
  • 1,5 dl hyvää chardonnay- tai riesling valkoviiniä
  • 2 kpl porkkanoita
  • 1 kpl reilu pala bataattia
  • 0,5 pkt pinaattituorepastaa
  • 1 dl vettä
  • 1/4 pkt Koskenlaskijaa (voimakas)
  • 1 dl ruoanvalmistuskermaa
  • 0,5 pala kalaliemikuutio
  • 1 tl hunajaa
    1. Kuumenna paistinpannulla vesi ja liuota puolikas kalaliemikuutio
      veteen. lisää valkoviini ja koskenlaskija sekaan. huolehdi, että
      koskenlaskija sulaa kunnolla. suurusta vesi-vehnäjauhoseoksella. lisää
      kerma. pyöräytä myllystä mustapippuria varovasti maun mukaan. laita
      kuhafileet kypsymään valmiiseen kastikkeeseen. kuori porkkanat ja
      bataatti. tee porkkanasta ohuita tikkuja ja freesaa voissa (+öljyssä).
      lisää jonkin ajan kuluttua bataatti (isompina tikkuina). kypsytä
      kevyesti al denteksi. mausta hunajalla, maldon-suolalla ja
      mustapippurilla. keitä pinaattituorepasta pakkauksen ohjeen mukaan ja
      valuta. annostele pasta lautaselle ja nosta varovasti kuhafile pastan
      päälle. annostele kastike päälle. sekä nosta viereen
      porkkana-baataatti-seosta. raasta päälle parmesaania ja koristele annos
      tuoreella timjamilla. ja voila, nautinnon täydentää hyvä
      riesling/chardonnay-viini.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut

    Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

    Resepti: Paahdettua kuhaa ja sitruuna-sipulikastiketta

    Ainekset

    • 600 g kuhaa fileenä
    • suolaa
    • Sitruuna-sipulikastike:
    • 2 rkl voita
    • 1 punasipuli hienonnettuna
    • 1 dl valkoviiniä
    • 3 rkl sitruunamehua
    • 2 tl hunajaa
    • suolaa
    • vastajauhettua valkopippuria
    • 3 dl kuohukermaa

    1. Valmista kastike. Kuullota sipuli voissa. Lisää valkoviini,
      sitruunamehu, hunaja ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes neste on
      haihtunut puoleen. Lisää kerma ja keitä kunnes kastike sakenee hieman.
      Tarkista maku. Laita kuivalle kuumalle paistinpannulle ripaus suolaa.
      Laita kalat pannulle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna kalan ruskistua
      ensin kunnolla ennen kuin käännät sen. Jos kala ei ole täysin
      ruskistunut se jää pannuun kiinni. Paahda kala kummaltakin puolelta
      kauniin ruskeaksi. Ohut kala kypsyy nopeasti, noin 2 minuutissa per
      puoli. Paksumpia kalanpaloja voit jälkikypsentää tarvittaessa 200
      asteisessa uunissa 3-5 minuuttia. Tarjoa lisäkkeeksi paistettua
      kesäkurpitsaa tai keitettyjä perunoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ranskalaiset_perunat

    Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

    Resepti: Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

    Ainekset

    • Kuha:
    • 4 suomustettua kuhafileetä
    • 1 nippu tuoretta salviaa
    • 1 sitruuna
    • 50 g voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Parsa-perunapaistos:
    • 1 nippu vihreää parsaa
    • 6 perunaa
    • kevätsipulia
    • nokare voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Sitruuna-kermaviilikastike:
    • 1 prk kermaviiliä
    • 1 valkosipulinkynsi
    • puolikas sitruuna
    • pari tippaa tabascoa
    • suolaa ja valkopippuria

    1. Salvialla maustettua kuhaa: Mausta kuhafileet lihapuolelta suolalla ja
      valkopippurilla. Aseta fileet pellille leivinpaperin päälle. Ruskista
      voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnettua salviaa ja 1 sitruunan
      mehu. Lusikoi kuhafileiden päälle. Paista kala fileitä 200 asteisessa
      uunissa noin 7-10 minuuttia. Parsa-perunapaistos: Kuori parsat
      huolellisesti. Pilko ne noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi
      perunat. Hienonna kevätsipuli. Keitä perunaviipaleet ja parsat kypsiksi
      (noin 5 minuuttia). Sulata kuumalla pannulla nokare voita tai tilkka
      oliiviöljyä ja lisää kypsät perunat sekä parsat mukaan. Pyöräytä pari
      kertaa ja lisää kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
      Sitruuna-kermaviilikastike: Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja
      purista mehu kermaviilin joukkoon. Hienonna mukaan myös
      valkosipulinkynsi. Mausta kastike tabascolla, suolalla ja
      valkopippurilla. Anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen
      tarjoilua.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaattikeitto

    Kuhaa rosepippuri-vadelmakastikkeella

    Resepti: Kuhaa rosepippuri-vadelmakastikkeella

    Ainekset

    • 1kg tuoretta kuhaa
    • 200g tuoreita tai pakastettuja vadelmia
    • 1dl oliiviöljyä

    1. Paista kuha rapeaksi, mausta suolalla ja valkopippurilla. Kastike:
      Vadelmien ja oliiviöljyn lisäksi kastikkeeseen tarvitaan 2rkl
      viinietikkaa, rouhittuja rosepippureita, 2 murskattua valkosipulin
      kynttä, suolaa, hieman ” hot saucea”. Laita kaikki kastikeainekset
      yhtäaikaa kattilaan ja keitä niin kauan, että vadelmat hajoavat. Kun
      kastike on valmista kaunis vadelmainen väri levittyy kastikkeeseen.
      Kaada kastike rapeaksi paistettujen kuhafileiden päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jalkiruoka

    Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

    Resepti: Yrttiperunasalaattia ja rapeaksi paistettua kuhaa

    Ainekset

    • Kuha:
    • 700 g nahallista kuhafileetä
    • 1 tl suolaa
    • valkopippuria
    • 1 dl kirkastettua voita
    • Yrttiperunasalaatti:
    • 10 kiinteämaltoista perunaa
    • 1 varsi juuriselleriä
    • 1 punasipuli
    • 1 punainen paprika
    • 2 vihreää omenaa
    • nippu tuoretta tilliä
    • nippu tuoretta basilikaa
    • oliiviöljyä
    • 1 sitruunan kuori ja mehu
    • suolaa
    • valkopippuria

    1. Paahdettua kuhaa: Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna
      paistinpannu. Kaada voita pannulle ja nosta fileet pannulle nahkapuoli
      alaspäin. Laita leivinpaperi kalan päälle ja toinen pannu tai kattila
      painoksi päälle noin yhdeksi minuutiksi. Näin filee ei käperry kokoon
      kuumuudesta ja saat tasaisen paistopinnan. Käännä kala ja paista
      kypsäksi. Yrtti-perunasalaatti: Keitä perunat napakan kypsiksi kevyesti
      suolalla maustetussa vedessä. Pyöräytä kiehuvassa vedessä myös
      varsiselleriviipaleet. Jäähdytä ja kuutioi perunat. Leikkaa myös
      punasipuli, paprika ja vihreät omenat kuutioiksi. Hienonna tilli ja
      basilika. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja mausta oliiviöljyllä sekä
      sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Tarkista maku ja mausta
      tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Anna salaatin tekeytyä hetki
      ja tarjoile kalan kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    katkarapusalaatti
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit