Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuhaa’

Kuhaa rosepippuri-vadelmakastikkeella

Resepti: Kuhaa rosepippuri-vadelmakastikkeella

Ainekset

  • 1kg tuoretta kuhaa
  • 200g tuoreita tai pakastettuja vadelmia
  • 1dl oliiviöljyä

  1. Paista kuha rapeaksi, mausta suolalla ja valkopippurilla. Kastike:
    Vadelmien ja oliiviöljyn lisäksi kastikkeeseen tarvitaan 2rkl
    viinietikkaa, rouhittuja rosepippureita, 2 murskattua valkosipulin
    kynttä, suolaa, hieman ” hot saucea”. Laita kaikki kastikeainekset
    yhtäaikaa kattilaan ja keitä niin kauan, että vadelmat hajoavat. Kun
    kastike on valmista kaunis vadelmainen väri levittyy kastikkeeseen.
    Kaada kastike rapeaksi paistettujen kuhafileiden päälle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Paahdettua kuhaa ja pinaattia

Resepti: Paahdettua kuhaa ja pinaattia

  • Paahdettua kuhaa
  • 800 g kuhafileitä
  • 25 g kirkastettua voita
  • Tarjolle
  • 600 g uusia perunoita
  • (1 arkki leivinpaperia)
  • Pinaattikastike
  • 1 pnt kevätsipulia
  • ruokaöljyä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kasvis- tai kalalientä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 20 g voita
    1. Kuha Poista kuhasta ruodot V-leikkauksen avulla. Suolaa kuhafileet ja
      kuumenna pannu. Kaada kirkastettua voita pannuun ja laita fileet
      nahkapuoli alaspäin pannulle. Nosta päälle arkki leivinpaperia ja
      toinen paistinpannu. Näin takaat, ettei kala käpristy ja saat tasaisen
      paistopinnan. Paista n. 1 min verran per puoli ja käännä kalapalat.
      Tarjoile suoraan pannulta uusien perunoiden sekä pinaattikastikkeen
      kanssa. Pinaattikastike Viipaloi kevätsipuli renkaiksi ja kuullota
      nopeasti pannulla. Lisää kalaliemi sekä kerma ja anna hautua 15 min
      ajan. Kaada pinaatit joukkoon ja mausta hyvin. Jos pinaateissa on isot
      ja paksut lehtiruodot niin poista ne. Kaada lopuksi seos
      tehosekoittimeen ja soseuta kastike tasaiseksi.Voit käyttää myös
      sauvasekoitinta. Jos haluat kastikkeesta vielä paksumpaa, laita se
      takaisin kattilaan ja suurusta kastikesuurusteella. Reseptit: Alex
      Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vihreat_pavut

    Saitko taas hauen uistellessasi kuhaa

    Resepti: Saitko taas hauen uistellessasi kuhaa

  • 500 g haukea
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 punainen paprika
  • rasvaa paistamiseen
  • 1-2 dl vettä tai kalalientä (valkoviinikin käy)
  • sitruunapippuria, mustapippuria, suolaa,
  • soijakastiketta
  • 100 g tuorejuustoa, esim. yrtti-pippuri
  • tilliä
    1. Pilko hauki ja vihannekset suikaleiksi. Paista pannulla, kunnes kala
      alkaa kypsyä. Lisää tilkka vettä tai lientä ja halutessasi suurusta
      pata. Mausta reilusti ja hauduta hetki, että hauki ja kasvikset ovat
      täysin kypsiä. Lisöä tuorejuusto tai vaihtoehtoisesti kermaa. Koristele
      tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Resepti: Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Ainekset

    • Kuhaa Mannerheimin tapaan
    • 4 kuhaseläkettä
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä
    • korppujauhoja
    • voita paistamiseen
    • Piparjuurivoi
    • 4 rkl raastettua piparjuurta
    • 4 rkl voita
    • Herkkusienikastike
    • 100 g tuoreita herkkusieniä
    • 2 rkl voita
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 8 dl kuohukermaa
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä

    1. Kuhaa Mannerheimin tapaan Mausta kuhaseläkkeet ja leivitä
      korppujauholla. Paista runsaassa voissa kypsiksi. Laita paistettujen
      kuhaseläkkeiden päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita. Tarjoa
      herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Piparjuurivoi
      Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi. Herkkusienikastike Tee
      herkkusienikastike. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä
      kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
      Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä,
      kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla. Reseptit
      kirjasta: Risto ja Ritva Lehmusoksa: Manneheimin pöydässä

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    24.1.2002 markon kuhaa piimässä

    Resepti: 24.1.2002 markon kuhaa piimässä

    Ainekset

    • 1kpl/180g raakaa kalaa/henkilö (siikaa, kuhaa, ahventa)
    • 1/2 l talouspiimää
    • 1 puntti tuoretta tilliä
    • 1/2 tl valkopippuria
    • 1-2 rkl kuivattua rakuunaa
    • 1-2 rkl kuivattua kirveliä
    • 1-2 tl suolaa
    • 3 dl ohra/ruisjauhoja
    • 1 tl suolaa
    • öljyä
    • JYRKIN JA ANTIN YRTTIPERUNA
    • amazon perunoita
    • öljyä
    • erilaisia yrttejä, esim. tilliä, kirveliä, rakuunaa

    1. Kiitokset reseptistä Markolle! Sekoita 1/2 litraan piimää mausteet,
      leikattu tilli ja muut yrtit. Lisää kalafileet piimään ja anna maustua
      yön yli, välillä fileitä pyöritellen. Ota marinoidut fileet piimästä ja
      valuta ne ylimääräisestä piimästä. Sekoita jauhot ja suola (halutessasi
      voit lisätä kuiv.tilliä). Jauhota kalat yksi file kerrallaan paistoa
      varten. Kuumenna öljy pannulla ja laita jauhotettu file paistumaan.
      Paista filettä molemminpuolin kunnes pinta on saanut kauniin tasaisen
      värin. Herkullista uusien perunoiden kanssa. Halutessasi kastiketta,
      voit käyttää kermaviilikastiketta. Jyrkin ja Antin yrttiperuna: Kuori
      ja keitä perunat. Valmista yrttiöljy tehosekoittimessa tai esim.
      sauvasekoittimella. Hienonna keitetyt perunat ja lisää joukkoon
      yrttiöljy. Sekoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Kuhaa walewska

    Resepti: Kuhaa walewska

  • 700 g kuhafileetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • kastike:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • valkopippuria ja suolaa
  • Lisäksi: perunamuusia ja pari kananmunan keltuaista
    1. Voitele uunivuoka ja aseta kuhafileet siihen. Kaada päälle viini sekä
      kalaliemi. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 200°C uunissa
    2. 5 minuutin ajan. Kaada vuoassa oleva kuuma kalaliemi kattilaan ja
      keitä sitä muutaman minuutin ajan. Pidä samalla kala lämpimänä folion
      alla. Sulata voi eri kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää
      kalaliemi sekä kerma ja keitä n. 3 minuuttia. Ota kastike liedeltä,
      anna hetki jäähtyä ja lisää keltuainen joukkoon hyvin sekoittaen.
      Mausta maun mukaan. Valmista perinteinen perunamuhennos johon lisäät 2
      kananmunan keltuaista. Pursota muusi ruusukkeiksi uunivuoan reunoille,
      nosta kuhafileet keskelle, kaada saostunut kastike päälle ja gratinoi
    3. 50 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit

    Kuhaa riviera

    Resepti: Kuhaa riviera

    Ainekset

    • 50 g purjoa
    • 50 g porkkanaa
    • 50 g herkkusieniä
    • keitinlientä
    • kermaa
    • keltuaisia
    • 1,5 kg kuhaa

    1. Kala fileroidaan ja haudutetaan kalaliemessä. Kastike valmistetaan
      haudutusliemestä, kermasta ja keltuaisista. Kastike valutetaan kalan
      päälle ja koristellaan purjo-, porkkana-ja herkkusieniviipaleilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kana_perunat

    Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

    Resepti: Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

  • 700 g kukkakaalia
  • 1,5 l maitoa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl currya
  • 150 g voita
  • 1 iso nahallinen kuhafilee
  • kirkastettua voita
  • suolaa
  • pippuria
    1. Leikkaa kukkakaali saman kokoisiksi nupuiksi ja hienonna sipulit.
      Kuullota 50 g voissa curry, sipulit ja lisää kukkakaalin nuput.
      Pyöräytä muutaman kerran ja lisää maito. Keitä nuput juuri ja juuri
      kypsiksi (ettei maku kärsi). Soseuta tehosekoittimella tai
      sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi voilla.
      Paloittele nahallinen kuhafilee särmiksi paloiksi ja leikkaa ruotorivi
      pois. Paista kirkastetussa voissa tai tavallisessa voissa kalaan rapea
      pinta. Tarjoile keitto kalan kera. Reseptit: Anu Antila, kokki,
      Ravintola Näsinneula

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaatti

    Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

    Resepti: Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

    Ainekset

    • Kuha:
    • 4 suomustettua kuhafileetä
    • 1 nippu tuoretta salviaa
    • 1 sitruuna
    • 50 g voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Parsa-perunapaistos:
    • 1 nippu vihreää parsaa
    • 6 perunaa
    • kevätsipulia
    • nokare voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Sitruuna-kermaviilikastike:
    • 1 prk kermaviiliä
    • 1 valkosipulinkynsi
    • puolikas sitruuna
    • pari tippaa tabascoa
    • suolaa ja valkopippuria

    1. Salvialla maustettua kuhaa: Mausta kuhafileet lihapuolelta suolalla ja
      valkopippurilla. Aseta fileet pellille leivinpaperin päälle. Ruskista
      voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnettua salviaa ja 1 sitruunan
      mehu. Lusikoi kuhafileiden päälle. Paista kala fileitä 200 asteisessa
      uunissa noin 7-10 minuuttia. Parsa-perunapaistos: Kuori parsat
      huolellisesti. Pilko ne noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi
      perunat. Hienonna kevätsipuli. Keitä perunaviipaleet ja parsat kypsiksi
      (noin 5 minuuttia). Sulata kuumalla pannulla nokare voita tai tilkka
      oliiviöljyä ja lisää kypsät perunat sekä parsat mukaan. Pyöräytä pari
      kertaa ja lisää kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
      Sitruuna-kermaviilikastike: Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja
      purista mehu kermaviilin joukkoon. Hienonna mukaan myös
      valkosipulinkynsi. Mausta kastike tabascolla, suolalla ja
      valkopippurilla. Anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen
      tarjoilua.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Savoijinkaaliin käärittyä kuhaa

    Resepti: Savoijinkaaliin käärittyä kuhaa

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä
    • 1 dl kalalientä
    • 1 dl valkoviiniä
    • 3 tomaattia
    • 2 porkkanaa
    • 1 kesäkurpitsa
    • 0,5 purjoa
    • savoijinkaalin sisälehtiä
    • valkopippuria myllystä
    • suolaa

    1. Jokaiseen kääryleeseen tarvitset kahden kämmenen kokoisen lehden.
      Käärön tekeminen on helpompaa, jos keität ensin kaalinlehtiä pienen
      hetken. Jäähdytä keitetty lehti nopeasti jäävedessä, jotta kypsyminen
      lakkaa ja väri pysyy kauniin vihreänä. Jos kaalin lehtiruoto on kovin
      paksu, voit leikata sitä hieman ohuemmaksi. Leikkaa porkkanat,
      kesäkurpitsa ja purjo tulitikun mittaisiksi spagetinomaisiksi
      suikaleiksi. Pane ne minuutiksi kiehuvaan veteen ja nosta sitten
      hetkeksi jääveteen, jotta väri ja maku säilyvät. Kuivaa suikaleet
      esimerkiksi talouspaperin päällä ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi ja sekoita niiden
      joukkoon vihannessuikaleet. Mausta kuhafileet suolalla ja
      vastajauhetulla valkopippurilla. Nosta fileen pääpuoleen runsas
      ruokalusikallinen tomaattivihannessekoitusta ja puoli ruokalusikallista
      voita. Kääri filee rullalle ja nosta rulla sisäpuolelta suolalla ja
      valkopippurilla maustetun kaalinlehden päälle. Kääri lehti tiiviiksi
      rullaksi. Pane rulla ylösalaisin voideltuun uunivuokaan, jonka pohjalla
      on tilkka valkoviiniä tai kalalientä. Peitä tiiviisti foliolla ja
      paista 225 C uunissa 15-20 minuuttia. Valmiin pinnan voit voidella
      kalaliemellä ja voilla. Ripottele päälle hiven karkeaa suolaa. Keitä
      käärö kypsäksi kalaliemessä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit