Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kuhaa’

Kuhaa riviera

Resepti: Kuhaa riviera

Ainekset

  • 50 g purjoa
  • 50 g porkkanaa
  • 50 g herkkusieniä
  • keitinlientä
  • kermaa
  • keltuaisia
  • 1,5 kg kuhaa

  1. Kala fileroidaan ja haudutetaan kalaliemessä. Kastike valmistetaan
    haudutusliemestä, kermasta ja keltuaisista. Kastike valutetaan kalan
    päälle ja koristellaan purjo-, porkkana-ja herkkusieniviipaleilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Oliiveilla kuorrutettua grillattua kuhaa ja

Resepti: Oliiveilla kuorrutettua grillattua kuhaa ja

Ainekset

  • 4 kuhafileetä
  • 100 g mustia oliiveja
  • 2 raastettua vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • ½ dl silputtua persiljaa
  • ½ dl silputtua basilikaa
  • ½ dl kapriksia
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • muusi:
  • 8 rosamunda perunaa
  • pala tryffeliä viipaloituna
  • ½ dl tryffeliöljyä
  • 1 dl kuohukermaa
  • mustapippuria
  • suolaa

  1. Laita kaikki aineet kalaa lukuunottamatta tehosekoittimeen ja anna
    pyöriä tasaiseksi tahnaksi. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurille ja
    sivele pinnat tahnalla. Grillaa 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
    Nosta kuhafileet tryffeliperunamuusin päälle. Muusi: Keitä perunat
    kypsiksi. Paseeraa ne siivilän läpi tasaiseksi. Lisää kuuma kerma ja
    tryffeliöljy voimakkaasti sekoittaen. Sekoita viipaloidut
    tryffelilastut joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Paistettua kuhaa, vermuttikurkkuja ja piparjuurimuusi

Resepti: Paistettua kuhaa, vermuttikurkkuja ja piparjuurimuusi

  • 4 kpl suomustettuja kuhafileitä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka kuohukermaa
  • Kurkut:
  • 1 kpl kurkku
  • 1 dl kuivaa vermuttia
  • 150 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • perunamuusin maustamiseen tuoretta piparjuurta ja dijon-sinappia
    1. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla, anna maustua noin 5 min.
      Pyörittele tilkassa kermaa ja paista voissa kuumalla pannulla. Kuori
      kurkku ja tee kuorimaveitsellä pitkiä viipaleita. Höyrytä
      kurkkuviipaleet suolalla ja valkopippurilla maustetussa vermutissa.
      Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Vatkaa kastikkeen joukkoon kuutioitu
      kylmä voi ja kaada kurkkujen päälle. Valmista perunamuusi tai
      murskattua perunaa ja mausta se raastetulla tuoreella piparjuurella ja
      dijon-sinapilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Savoijinkaaliin käärittyä kuhaa

    Resepti: Savoijinkaaliin käärittyä kuhaa

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä
    • 1 dl kalalientä
    • 1 dl valkoviiniä
    • 3 tomaattia
    • 2 porkkanaa
    • 1 kesäkurpitsa
    • 0,5 purjoa
    • savoijinkaalin sisälehtiä
    • valkopippuria myllystä
    • suolaa

    1. Jokaiseen kääryleeseen tarvitset kahden kämmenen kokoisen lehden.
      Käärön tekeminen on helpompaa, jos keität ensin kaalinlehtiä pienen
      hetken. Jäähdytä keitetty lehti nopeasti jäävedessä, jotta kypsyminen
      lakkaa ja väri pysyy kauniin vihreänä. Jos kaalin lehtiruoto on kovin
      paksu, voit leikata sitä hieman ohuemmaksi. Leikkaa porkkanat,
      kesäkurpitsa ja purjo tulitikun mittaisiksi spagetinomaisiksi
      suikaleiksi. Pane ne minuutiksi kiehuvaan veteen ja nosta sitten
      hetkeksi jääveteen, jotta väri ja maku säilyvät. Kuivaa suikaleet
      esimerkiksi talouspaperin päällä ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi ja sekoita niiden
      joukkoon vihannessuikaleet. Mausta kuhafileet suolalla ja
      vastajauhetulla valkopippurilla. Nosta fileen pääpuoleen runsas
      ruokalusikallinen tomaattivihannessekoitusta ja puoli ruokalusikallista
      voita. Kääri filee rullalle ja nosta rulla sisäpuolelta suolalla ja
      valkopippurilla maustetun kaalinlehden päälle. Kääri lehti tiiviiksi
      rullaksi. Pane rulla ylösalaisin voideltuun uunivuokaan, jonka pohjalla
      on tilkka valkoviiniä tai kalalientä. Peitä tiiviisti foliolla ja
      paista 225 C uunissa 15-20 minuuttia. Valmiin pinnan voit voidella
      kalaliemellä ja voilla. Ripottele päälle hiven karkeaa suolaa. Keitä
      käärö kypsäksi kalaliemessä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit

    Omena-yrttitahnalla kuorrutettua kuhaa omenalime-kastikkeella

    Resepti: Omena-yrttitahnalla kuorrutettua kuhaa omenalime-kastikkeella

    Ainekset

    • 150 g kuhafileetä henkeä kohden
    • Omena-yrttitahna:
    • 2 kpl omenaa
    • yrttejä (basilika, ruohosipuli, kirveli)
    • 2 viip. vaaleaa leipää (leikkaa kantit pois)
    • 1 limen mehu
    • 2 rkl voita
    • valkopippuria myllystä
    • Maldon -suolaa
    • Omena-limekastike:
    • 2 kpl omenaa
    • 2 limen mehu
    • 1 rkl silputtua ruohosipulia
    • 1 rkl sweet-chili kastiketta
    • 1 tl voita

    1. Valmista Omena-yrttitahna: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Nosta
      kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi.
      Mausta pippurilla ja suolalla. Aseta kuhafileet uunipellille (fileen
      ulkopuoli ylöspäin) ja levitä fileiden päälle ohut, tasainen kerros
      kuorrutustahnaa. Paista 180C -asteisessa uunissa 7-10 minuuttia, kunnes
      kuorrutus saa kauniin värin ja kala on juuri ja juuri kypsää.
      Omena-limekastike: Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat
      lohkoiksi ja nostele kattilaan. Kaada päälle limen mehu ja anna kiehua
      miedolla tulella hetki, kunnes omenat ovat pehmenneet. Lisää
      chilikastike, ruohosipuli, voi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    Paahdettua kuhaa ja pinaattia

    Resepti: Paahdettua kuhaa ja pinaattia

  • Paahdettua kuhaa
  • 800 g kuhafileitä
  • 25 g kirkastettua voita
  • Tarjolle
  • 600 g uusia perunoita
  • (1 arkki leivinpaperia)
  • Pinaattikastike
  • 1 pnt kevätsipulia
  • ruokaöljyä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kasvis- tai kalalientä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 20 g voita
    1. Kuha Poista kuhasta ruodot V-leikkauksen avulla. Suolaa kuhafileet ja
      kuumenna pannu. Kaada kirkastettua voita pannuun ja laita fileet
      nahkapuoli alaspäin pannulle. Nosta päälle arkki leivinpaperia ja
      toinen paistinpannu. Näin takaat, ettei kala käpristy ja saat tasaisen
      paistopinnan. Paista n. 1 min verran per puoli ja käännä kalapalat.
      Tarjoile suoraan pannulta uusien perunoiden sekä pinaattikastikkeen
      kanssa. Pinaattikastike Viipaloi kevätsipuli renkaiksi ja kuullota
      nopeasti pannulla. Lisää kalaliemi sekä kerma ja anna hautua 15 min
      ajan. Kaada pinaatit joukkoon ja mausta hyvin. Jos pinaateissa on isot
      ja paksut lehtiruodot niin poista ne. Kaada lopuksi seos
      tehosekoittimeen ja soseuta kastike tasaiseksi.Voit käyttää myös
      sauvasekoitinta. Jos haluat kastikkeesta vielä paksumpaa, laita se
      takaisin kattilaan ja suurusta kastikesuurusteella. Reseptit: Alex
      Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    illallinen

    Suolattua kuhaa mausteliemessä

    Resepti: Suolattua kuhaa mausteliemessä

    Ainekset

    • 400 g kuhaa nahkoineen
    • 100 g karkeaa merisuolaa
    • MAUSTELIEMI:
    • 1 1/2 dl maissiöljyä
    • 5-6 rkl limen tai sitruunan mehua
    • 2 cl akvaviittia
    • mustapippuria rouheena
    • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
    • 2 rkl hienonnettua tilliä

    1. Aseta kuhafileet vuokaan, jonka pohjalla on noin 1/3 suolasta. Peitä
      fileet kokonaan lopulla suolalla. Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi.
      Ota fileet suolasta ja huuhtele niitä kylmän, juoksevan veden alla
    2. 0-30 minuuttia, niin että fileet ovat upoksissa vedessä huuhtelun
      ajan. Kuivaa fileet ja leikkaa viistoon ohuiksi viipaleiksi. Asettele
      viipaleet lautaselle, niin että lautasen pohja peittyy kokonaan. Sivele
      viipaleet hyvin sekoitetulla mausteliemellä, rouhi päälle mustapippuria
      ja sirota lopuksi yrtit. Tarjoa alkuruokana leivän kanssa tai salaatin
      ja uusien perunoiden kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen

    Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Resepti: Paistettua kuhaa mannerheimin tapaan

    Ainekset

    • Kuhaa Mannerheimin tapaan
    • 4 kuhaseläkettä
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä
    • korppujauhoja
    • voita paistamiseen
    • Piparjuurivoi
    • 4 rkl raastettua piparjuurta
    • 4 rkl voita
    • Herkkusienikastike
    • 100 g tuoreita herkkusieniä
    • 2 rkl voita
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 8 dl kuohukermaa
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä

    1. Kuhaa Mannerheimin tapaan Mausta kuhaseläkkeet ja leivitä
      korppujauholla. Paista runsaassa voissa kypsiksi. Laita paistettujen
      kuhaseläkkeiden päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita. Tarjoa
      herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Piparjuurivoi
      Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi. Herkkusienikastike Tee
      herkkusienikastike. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä
      kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
      Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä,
      kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla. Reseptit
      kirjasta: Risto ja Ritva Lehmusoksa: Manneheimin pöydässä

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    friteerattu_kana

    Kuhaa ja kirsikkatomaatteja

    Resepti: Kuhaa ja kirsikkatomaatteja

    Ainekset

    • 4 kpl kuha filettä (n. 120 g/kpl)
    • 2 dl raastettua cheddar-juustoa
    • 2 avocadoa
    • 4 kirsikkatomaattia
    • 1 kpl punasipuli
    • salviaa
    • mustapippuria
    • suolaa
    • 1/2 sitruunan mehu
    • 2 rkl valkoviiniä

    1. Laita uunipellille kalafile ja laita päälle kuoritut avocadolohkot,
      puolitetut kirsikkatomaatit, raastettu cheddarjuusto ja punasipuli
      viipaleet. Mausta suolalla ja pippurilla, sitruunanmehulla ja
      valkoviinillä. Paista 170 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    piirakka

    Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

    Resepti: Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä
    • 4 porkkanaa
    • 2 kesäkurpitsaa
    • 2 purjoa
    • 1 appelsiinin mehu
    • 0,5 dl sokeria
    • tammenlehväsalaattia
    • friseesalaattia
    • tomaattikuutioita
    • oliiviöljyä
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • suolaa

    1. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi, lisää appelsiinin mehu ja keitä
      hetki. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Sivele kalat
      oliiviöljyllä ja pariloi kevyesti. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat
      viipaleiksi ja ryöppää kypsiksi. Kypsennä pariloitua kalaa hetki
      uunissa. Kuullota ryöpätyt porkkanat, kesäkurpitsat ja suikaloitu purjo
      oliiviöljyssä. Roiski appelsiinikastiketta lautasille. Annostele
      kasvikset lautasille. Nosta kypsät kuhafileet vihannesten päälle.
      Lämmitä revityt salaatit, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet nopeasti
      oliiviöljyssä nosta kuhafileiden päälle. Rouhi vielä kalan pinnalle
      musta-pippuria myllystä ja tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillaus
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit