Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kypsennys’

Lipeäkalan kypsennys

Resepti: Lipeäkalan kypsennys

Ainekset

  1. Varaa lipeäkalaa 300-500 g/annos. Jos haluat kalasta valkoisempaa ja
    kiinteämpää, liota sitä kylmässä vedessä muutamia tunteja. Lisää suolaa
    ja muita mausteita kypsennyksen jälkeen oman maun mukaan. Käytä
    halutessasi elektronista paistolämpömittaria. Kypsän kalan lämpötila on
  2. 9-70° C. Varoitus: Älä kuumenna tai kiehauta kalaa, sillä jos kalan
    sisälämpö nousee yli 70° C saattaa kala hajota helposti.
  3. Lipeäkala uunissa: Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään
    vuokaan avonaisena (ilman foliota) ja lisää suolaa 2 tl kalakiloa
    kohden. Paistoaika on noin 40 minuuttia 175° C. Kaada kypsästä kalasta
    vuokaan kerääntynyt liemi pois. Ohje sopiva määrälle 0,5-1,5 kg.
    Suosittelemme uunissa kypsennystä.
  4. Lipeäkala keittäen pussissa tai ilman: Keitä teräskattilassa vesi 2 l
    kiehuvaksi ja lisää 3 tl suolaa. Lisää veteen pistelty kalapussi
    (vähintään 10 reikää), josta on valutettu ylimääräinen neste pois.
    Sammuta liesi ja laita kansi kattilan päälle. Anna kalan kypsyä/hautua
    liedellä noin 30-35 minuuttia. Älä kiehauta vettä, sillä kala hajoaa
    helposti. Valuta kypsästä kalasta ylimääräinen liemi pois ja poista
    kala varovasti pussista. Valmiin annoksen voi maustaa vielä maun
    mukaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti
Mainokset
Sivut