Mainokset

Reseptit sanoilla ‘laakerinlehtiliemessä’

Paahdettua karitsanpotkaa laakerinlehtiliemessä

Resepti: Paahdettua karitsanpotkaa laakerinlehtiliemessä

  • 4 kpl karitsan potkaa
  • 4 kpl perunaa
  • 1/2 kpl kesäkurpitsa
  • 6 kpl valkosipulin kynttä
  • 3 kpl salottisipulia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl pientä naurista
  • 5 kpl laakerinlehteä (mieluiten tuoreita)
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • cayennepippuria
  • Keitinliemi:
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl porkkana
  • 1/2 kpl selleri
  • 1/2 kpl palsternakka
  • 10 kpl valkosipulin kynttä
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • timjamia
  • suolaa
  • kokonaisia valkopippureita
    1. Laita potkat kylmän, juoksevan veden alle ja anna veden valua kunnes
      vesi on kirkasta. Laita potkat kiehumaan ja kuori vaahto pois. Lisää
      kuutioidut keitinliemen ainekset. Keitä potkia noin 2 ½ tuntia, kunnes
      liha alkaa irrota luusta. Siivilöi liemi talteen kattilaan ja jäähdytä,
      kuori rasva pois. Pilko kasvikset kauniiksi kuutioksi ja hienonna
      yrtit. Lämmitä potkat 120°C uunissa noin 15 minuuttia, nosta lämpö
    2. 20°C noin 5 minuutiksi. Kun nostat uunin lämpötilan niin lisää
      kuutiodut kasvikset uunivuokaan. Laita liemi kiehumaan ja lisää tuoreet
      laakerinlehdet, yrtit ja uunista vihannekset, keitä muutama minuutti.
      Tarkista maku ja suola, tarjoa potkan kanssa lautasella.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit