Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lammaspata’

Lammaspata resepti

Ainekset
n. 1 kg luista lampaanlihaa annospaloina
(lapaa, etuselkää, rintaa)
2 rkl voita/margariinia/öljyä
1 rkl vehnäjauhoja
n. 0,5 l vettä
10 pientä sipulia tai
3-4 isoa sipulia
4-5 porkkanaa
pala lanttua
1 tlk tomaattisosetta
2 valkosipulin kynttä
1 tl rosmariinia
2 laakerinlehteä
Ohjeet
Osta liha valmiina annospaloina.
Ruskista lihapalat padassa öljyssä. Paista lihat kahdessa erässä, jotta
ne ruskistuvat kunnolla.
Mausta lihapalat suolalla ja mustapippurilla, ripottele päälle
vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada päälle vesi.
Lisää paloitellut porkkanat, kuutioitu lanttu ja kuoritut sipulit.
Mausta tomaattisoseella, rosmariinilla ja murskatuilla
valkosipulinkynsillä.
Anna padan hautua uunissa 175 asteessa 1,5-2 tuntia.
Tarkista maku.
Tarjoa lisäksi perunoita ja salaattia.

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Kashmirilainen lammaspata l. Rogan Josh resepti

Ainekset
2 rkl jauhettua korianteria
2 rkl jauhettua juustokumina
2 rkl valkopippureita
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
2 rkl raastettua kookosta (kookoshiutaleita)
10 -12 kuorittua mantelia
1/2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
8 valkosipulinkyntta
2 rkl chilihiutaleita
1/2-1 dl vetta
1 kg lampaan- tai naudanlihaa kuutioina
3 rkl ruokaoljya t. gheeta
3 sipulia hienonnettuna
3 perunaa kuutioituina
4 dl vetta
2 dl jogurttia
3 tomaattia lohkoina
suolaa
Ohjeet
Kuumenna pannua ja paahda korianteri, juustokumina, valkopippuri ja
muskottipahkina ilman rasvaa kunnes tuoksuu. Siirra pois pannulta.
Paahda samalla pannulla kookos kullanruskeaksi. Sekoita mausteet,
kookos, mantelit, inkivaari, valkosipulit ja ensimmainen vesiera
hienoksi tahnaksi morttelissa tai tehosekoittimella.[/p] Lammita
pannulla oljy ja lisaa hienonnettu sipuli seka maustetahna. Paista
kunnes kullankeltaista. Lisaa sekaan lihat, perunat, suola ja vesi.
Kypsenna miedolla lammolla poristen reilu tunti. Sekoita joukkoon
jogurtti ja tomaatit, keita kunnes liemi on saostunut. Tarjoa suurelta
vadilta riisin ja intialaisen raidan kera.[/p]

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Linssi-lammaspata resepti

Ainekset
2 dl vihreitä linssejä
0,5 l vettä
1 tl suolaa
kanelitanko
400 g lampaanjauhelihaa
20 g voita
suolaa, kuminaa, viher- tai mustapippuria
valkosipulinkynsiä maun mukaan
pieni kukkakaali
parsakaalin kukinto
0,5 dl ruohosipulisilppua
Ohjeet
Huuhtele linssit siivilässä juoksevalla kylmällä vedellä.Laita linssit,
vesi, suola ja kanelitanko kattilaan. Keitä 15min. Ruskista jauheliha
murumaiseksi. Mausta hyvin. Paloittele kaalit. Lisää ne ja jauheliha
kattilaan. Kypsennä 15min. Ripottele lopuksi ruohosipulisilppu päälle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Lammaspata resepti ja ruokaohje

* 1 kg lampaanpaloja, kyljyksiä, kylkeä, luisia kpl ym.
* 3 kpl sipulia
* 6 kpl valkosipulia
* 4 kpl laakerinlehteä
* 10 kpl mustapippuria
* 2 kpl porkkanoita
* 1 pss kuivattuja aprikooseja
* 1-2 prk kanttarelleja
* 1 plo punaviiniä
* koraus kanttarelli/riistafondia
* oliiviöljyä
* jeerakuminaa
* 1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
lammaspata
Leikkaa lammas sopiviksi annospaloiksi, poista rasva ja kalvot.
Ruskista palat kuumassa oliiviöljyssä kauniin rapeapintaisiksi. Laita
pataan. Pilko kuumalle pannulle sipulit, valkosipulit, porkkana ja
kanttarellit. Kuumenna niin että kasviksiin tulee hieman väriä ja
kanttarelleista haihtuu neste. Laita pataan, lisää myös aprikoosit,
laakerinlehdet, pippurit, jeerakumina. Laita pannuun tomaattimurska ja
loraus fondia. Kuumenna, kaada pataan. Lisää lopuksi punaviini, sen
verran kun hennot ja juo loput. Muista, että kun ostat
ruoanlaittopunkkua, osta sellaista, mitä muutenkin juiot, et mitään
halpaa ja karvasta litkua. Laita pataan kansi päälle ja pata uuniin +
100 asteeseen muutamaksi tunniksi. Katso välillä, että pata ei kuivu
eivätkä porkkanat hajoa ihan muusiksi. Jossakin vaiheessa ripottele
suurusta. Keitä perunat. Ota pata uunista, avaa toinen punkkupullo ja
nauti!
Resepti: Lammaspata

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Lammaspata ja suklaabanaanit

Resepti: Lammaspata ja suklaabanaanit

Ainekset

  • 400 g lampaan paistia tai lapaa
  • 3 perunaa
  • 1 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • n. 1 l lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja maustepippuria
  • 1 tl kuminaa
  • Banaanit:
  • 4 banaania
  • 100 g tummaa suklaata

  1. Lammaspata: Paloittele liha ja juurekset sekä perunat reiluiksi
    paloiksi. Halkaise valkosipulin kynnet ja leikkaa sipuli lohkoiksi.
    Ruskista padassa ensin lihat ja lisää sitten kaikki kasvikset. Lisää
    tomaattipyree ja paahda hetki. Kaada lihalientä pataan (niin että
    raaka-aineet peittyvät) ja lisää mausteet. Anna hautua noin 40
    minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile esim. riisin kera. (Halutessasi
    voit suurustaa padan 1-2 rkl maizenaa). Suklaabanaanit: Rouhi suklaa
    veitsellä. Halkaise banaanit pituussuunnassa ja ripottele suklaata
    leikkuupinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan tai
    kunnes suklaa sulaa lähes kokonaan. Tarjoa vaniljajäätelön kera.
    Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Irish stew eli irlantilainen lammaspata sekä luomumarjoja

Resepti: Irish stew eli irlantilainen lammaspata sekä luomumarjoja

Ainekset

  • Irlantilainen lammaspata:
  • 400 g lampaan lapaa tai niskaa
  • 6 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rosmariinin oksa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 pullo olutta
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • persiljaa
  • Marjoja valkoviinissä ja vaniljakermavaahtoa:
  • 1/2 l erilaisia luomumarjoja
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • mustaherukan lehtiä (tai minttua)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

  1. Irlantilainen lammaspata: Hienonna sipuli ja leikkaa lampaan liha n.
  2. x3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita padassa tilkassa
    öljyä, lisää lihat ja ruskista. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja
    sekoita. Kaada olut pataan ja lisää n. 2 l vettä. Hauduta tunnin
    verran. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat ja porkkanat sekä rosmariini
    ja laakerinlehti. Hauduta pataa juuresten kera vielä n. 1 tunti ja
    mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Viimeistele pata persiljalla.
    Tarjoile. Luomumarjoja valkoviinissä ja vaniljakermavaahtoa: Kiehauta
    kattilassa valkoviini, vesi ja sokeri. Laita joukkoon muutama
    mustaherukanlehti ja anna maustua hetki. Nosta lehdet pois ja kaada
    liemi hieman jäähtyneenä marjojen päälle ja jäähdytä. Vatkaa kerma
    vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoile marjojen kera. Reseptit:
    Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Lammaspata

Resepti: Lammaspata

Ainekset

  • 1 kg lampaan paistia
  • 8-10 salottisipulia
  • 5 porkkanaa
  • 2 naurista
  • 1 selleri
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 tomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl valkoviiniä
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 kpl valkosipulin kynttä
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • (vihreitä papuja tai herneitä)
  • timjamin oksia
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • merisuolaa

  1. Leikkaa liha ja juurekset kuutioiksi, mutta jätä salottisipulit
    kokonaisiksi. Kuumenna öljy valurautapadassa ja ruskista lihat
    kevyesti. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja jauhot. Lisää juurekset,
    vesi, valkoviini ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen kannen alla
    miedolla lämmöllä 1-1,5 tuntia välillä sekoittaen. Jos käytät papuja
    tai herneitä, lisää ne vasta loppuvaiheessa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika
Mainokset
Sivut