Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lampaanniska’

Lampaanniska mozzarella-tomaattikääröissä

Resepti: Lampaanniska mozzarella-tomaattikääröissä

Ainekset

  • 800 g lampaanniskaa paloina
  • 100 g mozzarella- tai scamorzajuustoa
  • 4 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • 400 g fenkolia
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • ½ dl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. oregano ja lehtipersilja)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 1 rkl + ½ dl oliiviöljyä
  • ½ rkl sitruunanmehua

  1. Tee marinadi: Kuori ja viipaloi valkosipuli. Yhdistä se öljyn, yrttien,
    siruunamehun, tomaattipyreen ja hunajan kanssa. Nosta liha marinadiin
    ja anna maustua vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
  2. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Leikkaa alumiinifoliosta kahdeksan arkkia
    (25 x 25 cm). Laita kaksi arkkia päällekkäin. Nosta lihat folioille.
    Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Nosta ne lihalle. Valuta päälle noin 1
    rkl marinadia. Kääri foliot tiiviiksi paketeiksi. Jätä saumapuoli
    ylöspäin. Nosta paketit uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa
    noin kaksi tuntia.
  3. Valmista uunifenkolit: Halkaise fenkolit. Keitä ne suolalla maustetussa
    vedessä (1 rkl suolaa/1 l vettä) melkein kypsiksi, noin 10 minuuttia.
    Lämmitä uuni 225 asteeseen. Valuta ja nosta fenkolit vuokaan. Kuori ja
    hienonna valkosipulit. Rouhi pinjansiemenet karkeahkoksi. Laita
    valkosipulit, pinjansiemenet, leivänmurut, yrtit ja mausteet kulhoon.
    Lisää 1 rkl öljyä, sitruunankuori ja -mehu. Ripottele seos fenkoleille.
    Valuta päälle 1/2 dl oliiviöljyä. Kypsennä fenkoleita 225-asteisen
    uunin yläosassa, kunnes ne ovat kypsiä ja kuorrutus on saanut väriä,
    noin 10 minuuttia. Ohje: Sanna Kekäläinen, juomasuositus: Terhi
    Oksanen-Alén, kuva: Reetta Pasanen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit