Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lampaanpaisti’

Lampaanpaisti höystettynä rosmariinilla ja valkosipulilla

Resepti: Lampaanpaisti höystettynä rosmariinilla ja valkosipulilla

Ainekset

  • 1 lampaanpaisti (n.2 kg)
  • 1/2 sitruunaa
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • 1 kourallinen tuoretta rosmariinia riivitynä
  • oliiviöljyä
  • muutamia ylimääräisiä rosmariinioksia

  1. Leikkaa paistin nahasta pois noin 2:n euron kolikon kokoisia paloja
    sieltä täältä. Hiero paistin pinta kevyesti sitruunalla. Leikkaa
    veitsellä liha irti luusta noin 10-12 cm:n matkalta paistin molemmista
    päistä eli tee ”tunneli” luuta seuraten. Murskaa pieni kourallinen
    rosmariinia ja 1 tl suolaa morttelissa. Lisää joukkoon valkosipuli ja 1
    rkl oliiviöljyä ja hiero ainekset tahnaksi. Hiero tahnaa nahkaan
    tekemiisi aukkoihin ja työnnä sitä tekemääsi tunneliin. Näin liha saa
    hienon maun. Hiero pintaan suolaa ja rosmariinia. Sido runsaasti
    rosmariininoksia paistin pintaan. Valuta hieman öljyä paksupohjaiseen
    uunipannuun ja pane lampaanpaisti pannuun. Paista sitä 225-asteisessa
    uunissa, kunnes se on sopivan kypsää. Kääntele paistia puolen tunnin
    välein. Paistoajat: roosa – 10 minuuttia/500g + 20 min medium – 13
    minuuttia/500g + 20 min kypsä – 20 minuuttia/500g + 20 minuuttia Anna
    lihan levätä aina vähintään 10 minuuttia ennen viipalointia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

Resepti: Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

Ainekset

  • Lampaanpaisti:
  • 1 lampaanviulu (n.2-3 kg)
  • 2-3 valkosipulia
  • rosmariinia
  • timjamia
  • laakerinlehtiä
  • oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • porkkanaa
  • sipulia
  • palsternakkaa
  • selleriä
  • 1,5 l lihalientä
  • 0,5 l punaviiniä
  • 3 rkl hunajaa
  • Haudutetut vihannekset:
  • 1/3 lanttu
  • 1 porkkana
  • 8 pikkusipulia
  • 12 herkkusientä
  • 12 pientä perunaa
  • 1 palsternakka
  • 12 papua
  • 15 valkosipulin kynttä

  1. Katkaise viulu niin, että se mahtuu uuniin. Painele veitsellä reikiä
    paistiin ja paina sormin valkosipulin kynsiä lihan sisään. Sivele
    pintaan hiukan oliiviöljyä ja huhmareessa murskatut mausteet (ei
    suolaa). Kääri liha kelmuun ja anna maustua viileässä 1-2 vrk. Ota
    paisti kahdeksi tunniksi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 250 C ja
    ruskista paisti kauttaaltaan uunipellillä uunissa välillä käännellen.
    Pilko juurekset ja laita reunalliselle uunipellille. Laita paisti
    juuresten päälle. Sekoita keskenään punaviini, hunaja ja lihaliemi.
    Kaada 1 l lientä paistin päälle ja laita uuniin n. 130 C. Paista 3,5-4
    tuntia koko ajan liemellä valellen. Kun paisti on ollut uunissa noin
  2. ,5 tuntia, ota se pois uunista, siivilöi liemi erilleen astiaan ja
    vaihda uunissa olleet vihannekset pilkottuihin särävihanneksiin. Laita
    lammas takaisin uuniin. Lammas on kypsä kun liha on sisältä 75-80 C.
    Ota lammas pois uunista ja sammuta uuni. Mausta lammas merisuolalla,
    kääri folioon ja laita uunin jälkilämpöön muhimaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit