Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lanttulaatikko’

Lanttulaatikko kuin karamellia resepti ja ruokaohje

* 2 kpl isoa lanttua
* vettä ja suolaa
* 100 g voisulaa
* 2 dl kuohukermaa
* 2 rkl korppujauhoja
* 2 kpl Munia
* 1 dl siirappia
* suolaa, valkopippuria
* Pinnalle: korppujauhoja
Lanttulaatikko kuin karamellia 4 Annosta
Kuori ja paloittele lantut. Keitä niukassa kevyesti suolatussa vedessä
kypsäksi. Survo tasaiseksi soseeksi. Lisää voisula survokseen. Turvota
korppujauhoja hetki kermassa ja kaada soseeseen samoin kuin kevyesti
vatkatut munat.
Lisää siirappi ja mausteet. Maistele suola, jotta on sopivasti makusi
mukaan.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan ripottele päälle korppujauhoja.
Paista 175-asteessa noin 2 tuntia. Tuloksena karamellisen hyvää
lanttulootaa.
Resepti: Lanttulaatikko kuin karamellia 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Lanttulaatikko resepti

Ainekset
1 kg lanttuja pilkottuna
30 g voita
0,7 dl ruiskorppujauhoja
2-3,5 dl maitoa
0,4 dl siiraappia
Ohjeet
Keitä lanttukuutiot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Survo
soseeksi ja lisää jäähtyneeseen, mutta vielä lämpimään soseeseen loput
aineet. Paista hitaasti 140-150 asteisessa uunissa kunnes laatikot ovat
saaneet väriä. Voinokareita vielä pinnalle ennen ja jälkeen paiston.
Toi 30g ohjeessa sekoitetaan suoraan soseeseen. Eli voita menee
helposti n. 40-50g.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Anzkun lanttulaatikko resepti

Ainekset
1 kg lanttusosetta
1 dl vettä
1 dl korppujauhoa
2 munaa
2 dl vähälakt. kevytkermaa
1 dl siirappia
2 tl suolaa
1½ tl muskottipähkinää
ripaus valkopippuria
Pinnalle:
korppujauhoa
voinokareita
Ohjeet
Sekoita aineet keskenään. Tarkista maku.
Voitele foliovuoat ( 4 kpl à 0.5 l vuokaa) ja kaada seos vuokiin
Sirottele korppujauhoa pinnalle ja tee esim. veitsenpäällä reikiä
pintaan ja lisää vielä pieniä voinokareita korppujauhojen päälle
Paista 200-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Anzkun lanttulaatikko resepti

Ainekset
1 kg lanttusosetta
1 dl vettä
1 dl korppujauhoa
2 munaa
2 dl vähälakt. kevytkermaa
1 dl siirappia
2 tl suolaa
1½ tl muskottipähkinää
ripaus valkopippuria
Pinnalle:
korppujauhoa
voinokareita
Ohjeet
Sekoita aineet keskenään. Tarkista maku.
Voitele foliovuoat ( 4 kpl à 0.5 l vuokaa) ja kaada seos vuokiin
Sirottele korppujauhoa pinnalle ja tee esim. veitsenpäällä reikiä
pintaan ja lisää vielä pieniä voinokareita korppujauhojen päälle
Paista 200-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

LANTTULAATIKKO, SE PARAS resepti

Ainekset
1 kg lanttusosetta
3 rkl voisulaa
1 muna
1 dl korppujauhoja
2 dl Kermaa
2 dl siirappia
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
suolaa maun mukaan
Ohjeet
Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada seos voideltuihin vuokiin.
Ripottele pinnalle korppujauhoja. Pane pinnalle myös voinokareita.
Paista 1 1/2 – 2 tuntia 175 asteen lämmössä.
Paremmaksi loota ei voi tulla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Lanttulaatikko

Resepti: Lanttulaatikko

Ainekset

  • 2 litraa kananmunan kokoisia lanttulohkoja
  • vettä
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • siirappia
  • 1 rkl voita

  1. Keitä lanttulohkot pehmeiksi. Ota keitinvettä talteen. Soseuta
    kasvikset muusiksi. Jäähdytä massaa ja sekoita siihen jauhot sekä
    tilkka keitinvettä.
  2. Anna massan imeltyä perunalaatikkomassan kanssa samassa uunissa pari
    tuntia. Vatkaa muna ja sekoita ne massaan.
  3. Mausta laatikko suolalla ja tarvittaessa siirapilla. Laatikkomassan
    pitää olla puuroa notkeampaa. Voitele Eskimo foliovuoat rasvalla ja
    kaada sose vuokiin ja tasoita pinnat.
  4. Kuvioi pinnat haarukalla tai lusikalla. Kypsennä laatikoita
  5. 50-asteisessa uunissa vähintään kaksi tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Mantelinen lanttulaatikko

Resepti: Mantelinen lanttulaatikko

Ainekset

  • 1 kg lanttuja
  • vettä
  • suolaa
  • ripaus muskottia
  • ripaus neilikkaa
  • suolaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 3 rkl siirappia
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 dl kermaa
  • Vuoan voiteluun:
  • voita tai öljyä
  • Pinnalle:
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 rkl voita

  1. Kuori ja lohko lantut. Keitä lohkot suolalla maustetussa vedessä
    kypsiksi. Siivilöi keitinvesi pois ja soseuta. Lisää soseeseen
    mausteet, mantelirouhe, siirappi, korppujauho ja kerma rivakasti
    sekoittaen. Tarkista maku ja kaada sose voideltuun uunivuokaan.
    Ripottele pinnalle mantelirouhe ja laita voi nokareina laatikon päälle.
    Kypsennä uunissa 170 asteessa noin tunti kunnes pinta on kauniin
    ruskea. Nauti lisukkeena tai kasvisruokana.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit