Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lihacarpaccio’

Lihacarpaccio ja grillattua vuohenjuustoa

Resepti: Lihacarpaccio ja grillattua vuohenjuustoa

  • 1 dl HP-kastiketta
  • 0,3 dl Worchestershire-kastiketta
  • 0,3 dl tummaa portviiniä
  • 0,3 dl appelsiinimehua
  • 4 ohutta vuohenjuustoviipaletta
  • parmesan-juustoa
  • rucola-salaattia
  • mustapippuria myllystä
  • maldon-suolaa
  • 200 g naudan sisäfileetä
    1. Puhdista naudanfilee hyvin kalvoista ja rasvasta. Pakkaa tiukkaan
      kelmuun ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi, jotta filee kohmettuu
      sopivaksi käsittelyyn. Sekoita HP-kastike, Worchestershire-kastike,
      portviini ja appelsiinimehu keskenään ja mausta pippurilla. Sivele
      juoksevaa kastiketta lautasen pohjalle ja leikkaa file niin ohuiksi
      siivuiksi kuin pystyt lautaselle vieri viereen. Laita vielä leikattujen
      lihojen päälle kelmu ja paina vaikka pienen kattilan avulla lihat vielä
      ohuemmaksi. Mainio apuväline leikkaamisessa on pieni sähköllä toimiva
      siivuttaja. Grillaa juustot lautasella grillivastuksen alla pari
      minuuttia ja nosta kauniisti ruskettuneena lihojen päälle. Koristele
      parmesanlastuilla, rucolalla ja rouhi mustapippuria myllystä pintaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kana_perunat

    Lihacarpaccio

    Resepti: Lihacarpaccio

    Ainekset

    • n. 500g naudan sisäfileetä (ei-marmorista)
    • parmesanlastuja
    • kylmäpuristettua oliiviöljyä
    • sitruunan mehua
    • mustapippuria
    • (suolaa)
    • Rucola-salaattia

    1. Puhdista naudanfileen ohuempi pää hyvin kalvoista ja rasvasta. Pakkaa
      tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi, jotta filee
      kohmettuu sopivaksi käsittelyyn. Purista lautasille sitruunamehua ja
      levitä sormella oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea.
      Leikkaa filee niin ohuiksi siivuiksi kuin pystyt. Voit tehdä sen
      veitsellä, mutta parhaiten se onnistuu kotikäyttöön tarkoitetulla
      siivuttajalla. Asettele siivut lautaselle vieri viereen. Jos olet
      käyttänyt veistä ja siivuista on tullut liian paksuja tai epätasaisia,
      ei hätää! Ota pala kelmua, peitä siivut sillä ja painele siivut
      sormilla tasaisiksi, ohuiksi ja kauniiksi. Pirskottele päälle
      sitruunamehua, öljyä, rouhittua mustapippuria sekä runsaasti
      parmesan-lastuja ja rucolaa. ( Parhaat parmesanlastut muuten teet
      perunankuorima-veitsellä! )

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras

    Lihacarpaccio ja cashewpähkinöitä

    Resepti: Lihacarpaccio ja cashewpähkinöitä

  • 400 g naudan sisäfileetä
  • 50 g cashew-pähkinöitä
  • parmesanlastuja
  • vaaleita leipäkuutioita
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
    1. Poista naudanfileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja
      laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivaksi
      käsittelyyn. Paahda leipäkuutiot ja pähkinät oliiviöljyssä
      teflonpannulla rapeiksi. Kaada kautaselle oliiviöljyä sen verran, että
      lautanen on kostea. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt
      ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele
      vaikkapa pienen suorapohjaisen katilan pohjalla liha tasaisen ohueksi.
      Poista kelmu ja ripottele pinnalle pähkinää, leipää ja parmesanlastuja.
      Ripottele oliiviöljyä päälle. Mausta pippurilla ja suolalla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit