Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lihapata’

Helppo Lihapata resepti

Ainekset
1,5 Kg Naudan paahto, sisä tai ulkopaistia
laakerinlehtiä
maustepippuria
porkkanaa
vettä
suolaa
Ohjeet
Pilko paisti kuutioiksi
Ruskista kuutiot keyesti pannulla voissa tai öljyssä
Laita lihakuutiot pataan ja mukaan reilusti maustepippuria ja pari
laakerinlehteä mutta tässä vaiheessa ei mitään muuta. Ei suolaa, muita
mausteita tms.
Uuni 170 – 200 asteeseen
Mukaan vettä niin että lihat peittyvät, laita kansi päälle.
Anna kypsyä noin 4 tuntia, kokeile välillä lihan pehmeyttä mutta noin
neljä tuntia on hyvä aika, 170 asteessa 5 tuntiakaan ei välttämättä ole
liioittelua. 200 asteessa 3 tuntia saattaa riittää.
Puoli tuntia ennen neljän tunnin täyttymistä laita mukaan makusi mukaan
1-2 siivutettua porkkanaa tuomaan makua. Voit kähyttää myös muita
juureksia ja kokonaisia sipuleita. Sipuli hajoaa nesteeseen nopeasti
joten ei kannata pilkkoa ainakaan kovin pieneksi.
Mausta samalla liemi fondilla tai liemikuutiolla makusi mukaan ja lisää
tarpeen mukaan hieman suolaa.
Syödään keitettyjen perunoiden kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Punainen lihapata resepti

Ainekset
1 kg lammasta
4 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
6 sipulia
10 rkl kirkastettua voita
4 vihreätä kaardemumman kapselia
6 kpl kokonaisia neilikoita
2 kanelitankoa
3 laakerinlehteä
8 kokonaista mustapippuria
4 tl paprikapulveria
0,5 tl chilipulveria
2 tl kurkumaa
2 tl jeeraa
suolaa
6 rkl jogurttia
400 g kuutioitua tomaattia
2 tl garam masalaa
1,5 rkl sarviapilaa
Ohjeet
1. Kuutioi liha 2×2 cm. Raasta inkivääri, hienonna sipulit.
2. Kuumenna voi padassa ja lisää sipulit. Kevyen paahdon jälkeen lisää
neilikat, kaardemumma, laakerinlehdet, kanelitankot ja mustapippurit
jatkaen paahtamista. Lisää liha ja ruskista jatkuvasti sekoittaen.
Lisää jauhetut mausteet, inkivääri ja suola.
3. Jogurtti, tomaatit ja 3dl vettä joukkoon. Kypsennä kannen alla 30
min. Lisää garam masala ja sarviapila.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Lihapata Marengo resepti

Ainekset
600 g vasikanpaistia
2 rkl voita
suolaa, paprikaa
200 g tuoreita herkkusienia viipaleina
4 pientä sipulia
2 rkl vehnäjauhoja
4 kuorittua tomaattia lohkoina
1 1/2 dl lihalientä
1 1/2 dl valkoviiniä
Ohjeet
Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista ne. Mausta. Lisää sienet, tomaatit
ja sipulit. Paista niitä lihan kanssa vähän aikaa. Ripottele päälle
vehnäjauhot. Sekoita jonkin aikaa. Lisää lihaliemi ja viini. Hauduta
kypsäksi kannen alla (1/2 t). Tarjoa riisin ja vihannesten kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Lihapata resepti

Ainekset
800 g Possun suikalelihaa
1 tölkki Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa(420g)
1 tölkki Herkkusieniä(400g)
2 sipulia
2 dl ruokakermaa
1 rkl sinappia
grillimaustetta
valkosipulirouhetta/-jauhetta
suolaa
vettä
Ohjeet
Ruskista suikalelihat pannussa ja laita ne uunivuokaan/pataan. Lisää
pilkottu sipuli ja loput ainekset. Mausteita voit laittaa oman maun
mukaan tai jopa korvata ne esim. kasvisliemi- tai lihaliemikuutiolla.
Lisää pataan lopuksi vettä sen verran että kaikki ainekset peittyvät.
Uuniin 175 astetta 1,5-2 tuntia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai
riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Muunneltu lihapata resepti

Ainekset
1200 g possun suikaleita
4 KESKIKOKOISTA PORKKANAA
2 sipulia
1 plo olutta
10 kpl maustepippureita
suolaa
valkosipulijauhetta
grillausmaustetta
vettä tarpeen mukaan
Ohjeet
Ruskista lihasuikaleet pannussa ja kaada pataan. Lisää silputtu sipuli,
paloiteltu porkkana, olut ja mausteet. Lisää lopuksi vettä niin että
ainekset peittyvät. Hauduta n. 175 ast. mitä kauemmin sen
parempi…Vähintään 1,5 tuntia….
Lisukkeeksi keitettyjä pottuja jollei niitä lisätty jo pataan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Lihapata

Resepti: Lihapata

  • 1 kg naudanpaistia,5×5 cm paloina
  • 200 g paistettua siankylkea.extrarasvaista
  • 4 kpl porkkanoita paloina,2 isoa sipulia lohkoina,
    1. pala palsternakkaa kuutioina, 30 cm varsiselleriä,+2
      laakerinlehteä,pippuria,suolaa,1 pieni lanttu paloina,200
      g.mustatorvisieniä+1 pullo punaviiniä-150 asteelle uuniin 3ksi tunniksi
      ja viimeiset 15 min lisätään 2 dl kermaa.Tarjotaa perunamuusin
      ,puolukkahillon ja höyrystetyn kukkakaalin kanssa(Yrttivoisulaa päälle)

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    katkarapusalaatti

    Meksikolainen lihapata maustettuna suklaalla

    Resepti: Meksikolainen lihapata maustettuna suklaalla

    Ainekset

    • 2 sipulia
    • 4 valkosipulin kynttä
    • 2 rkl öljyä
    • 800 g naudan sisäpaistia kuutioituna
    • 6 dl voimakasta punaviiniä (ei kovin tanniinista)
    • 3 rkl häränliha fondia
    • 2-3 dl vettä
    • suolaa
    • 3 punaista chilipalkoa
    • 100 g tummaa suklaata

    1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Nosta sipulit
      pataan. Lisää vähän öljyä ja paista lihapaloihin hyvä väri. Nosta palat
      pataan. Kaada päälle punaviiniä, fondia, vettä, suolaa ja hienonnetut
      chilit. Nosta pata 175 asteiseen uuniin noin 3 tunniksi. Sekoita
      välillä ja lisää tarvittaessa vähän vettä. Padasta pitääkin tulla aika
      kuivaa, se syödään sellaisenaan käärien tortillaleipien sisään. Lisää
      joukkoon aivan lopuksi rouhittu suklaa. Tarjoile lihan lisukkeena
      tortillaleipiä. Valmistusaika: 3,5 h Annos 525 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Stifado, kreikkalainen lihapata

    Resepti: Stifado, kreikkalainen lihapata

    Ainekset

    • 1,3 kg naudan ulko- tai kulmapaistia
    • 500 g sipulia
    • 1 valkosipuli
    • 2 tl suolaa
    • 2 tl oreganoa
    • 3 laakerinlehteä
    • 2 kanelitankoa
    • 3 dl punaviiniä
    • 400 g tomaattimurskaa
    • 1 dl hunajaa

    1. Leikkaa naudanpaisti isoiksi kuutioiksi. Lohko sipulit ja kuori
      valkosipuli. Laita lihakuutiot laakeaan uuninkestävään vuokaan ja
      ruskista niitä 250 asteessa 15 min. Ota vuoka uunista, lisää
      sipulilohkot, valkosipulinkynnet, mausteet, punaviini, tomaattimurska
      ja hunaja. Peitä kannella tai alumiinifoliolla. Hauduta uunissa 170
      asteessa 2,5 tuntia. Tarjoa riisin tai perunoiden ja kasvisten kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Lihapata kreikkalaisittain

    Resepti: Lihapata kreikkalaisittain

  • 1 kg naudanlihaa ulkopaisti käy hyvin
  • 2 dl oliiviöljyä, suolaa, pippuria
  • 1 kg pieniä sipuleja+muutama v-sipulin kynsi
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 1/2 dl etikkaa
  • 21/2 dl punaviiniä,saa olla voimakkaan makuista
  • 1-2 kpl laakerinlehteä
  • n.150 g voita
  • silputtua persiljaa
    1. Ruskista kuutioiksi paloiteltu liha öljyssä. Ripottele päälle
      suolaa,pippuria ja paista vielä hetki.Sekoita tomaattipyre n.1/2
      litraan vettä kaada lihojen joukkoon. Lisää myös etikka,viini sekä
      laakerinlehdet ja valkosipulit. Sipulikilo kuoritaan ja halkaistaan
      jonka jälkeen lisätään lihan seuraksi. Anna hautua miedolla lämmöllä n.
    2. 1/2 tuntia kunnes liha on kypsää ja pehmeää. Ripottele ennen tarjolle
      panoa pinnalle persiljasilppua maun mukaan. Tuoreella basilikalla
      maustettu perunasose tai riisi sopivat tarjottavaksi padan kanssa.
      Raikas salaatti sekä rapea patonki vielä lisäksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillaus

    Lihapata burgundin tapaan

    Resepti: Lihapata burgundin tapaan

    Ainekset

    • 170 g pekonia
    • 2 isoa porkkanaa
    • 1 iso sipuli
    • 4-6 valkosipulin kynttä
    • n.600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
    • 1 dl vettä
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • mustapippuria myllystä
    • bouquet garni
    • 3 dl lihalientä
    • n.3 dl punaviiniä
    • 3 rkl tomaattipyrettä
    • 2 tl soijakastiketta
    • rasia tuoreita herkkusieniä
    • 10-15 pientä sipulia

    1. Suikaloi pekoni. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet sekä
      suikaloi porkkanat. Kuutioi liha. Kuumenna kolmasosa pekonista pannulla
      ja paista sipulisilppu irronneessa rasvassa kauniin rukseaksi. Siirrä
      pataan. Ruskista porkkanasuikaleet kevyesti ja kaada sipulien joukkoon.
      Kuumenna puolet jäljellä olevasta pekonista ja ruskista lihakuutiot
      muutamassa erässä nopeasti kauniin ruskeaksi. Laita ruskistetut
      lihakuutiot pataan. Huuhtele pannu 1 dl vettä ja hulauta huuhteluvesi
      pataan. Ripottele vehnäjauhot lihojen päälle ja sekoita. Kaada
      punaviini ja lihaliemi myös pataan. Lisää mausteet ja pyree. Laita
      kansi päälle ja kypsennä pataa uunissa 175°C n. 2 tuntia. Kuumenna
      loppupekonit pannulla ja ruskista siinä kuoritut pikkusipulit kauniin
      värisiksi. Lisää ne pataan ja jatka hauduttamista. Ruskista
      herkkusienet kokonaisina ja laita 5 minuutiksi padan joukkoon. Tarkista
      maku, poista maustekimppu ja tuo tarjolle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit