Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lihapata’

Helppo Lihapata resepti

Ainekset
1,5 Kg Naudan paahto, sisä tai ulkopaistia
laakerinlehtiä
maustepippuria
porkkanaa
vettä
suolaa
Ohjeet
Pilko paisti kuutioiksi
Ruskista kuutiot keyesti pannulla voissa tai öljyssä
Laita lihakuutiot pataan ja mukaan reilusti maustepippuria ja pari
laakerinlehteä mutta tässä vaiheessa ei mitään muuta. Ei suolaa, muita
mausteita tms.
Uuni 170 – 200 asteeseen
Mukaan vettä niin että lihat peittyvät, laita kansi päälle.
Anna kypsyä noin 4 tuntia, kokeile välillä lihan pehmeyttä mutta noin
neljä tuntia on hyvä aika, 170 asteessa 5 tuntiakaan ei välttämättä ole
liioittelua. 200 asteessa 3 tuntia saattaa riittää.
Puoli tuntia ennen neljän tunnin täyttymistä laita mukaan makusi mukaan
1-2 siivutettua porkkanaa tuomaan makua. Voit kähyttää myös muita
juureksia ja kokonaisia sipuleita. Sipuli hajoaa nesteeseen nopeasti
joten ei kannata pilkkoa ainakaan kovin pieneksi.
Mausta samalla liemi fondilla tai liemikuutiolla makusi mukaan ja lisää
tarpeen mukaan hieman suolaa.
Syödään keitettyjen perunoiden kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

Punainen lihapata resepti

Ainekset
1 kg lammasta
4 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
6 sipulia
10 rkl kirkastettua voita
4 vihreätä kaardemumman kapselia
6 kpl kokonaisia neilikoita
2 kanelitankoa
3 laakerinlehteä
8 kokonaista mustapippuria
4 tl paprikapulveria
0,5 tl chilipulveria
2 tl kurkumaa
2 tl jeeraa
suolaa
6 rkl jogurttia
400 g kuutioitua tomaattia
2 tl garam masalaa
1,5 rkl sarviapilaa
Ohjeet
1. Kuutioi liha 2×2 cm. Raasta inkivääri, hienonna sipulit.
2. Kuumenna voi padassa ja lisää sipulit. Kevyen paahdon jälkeen lisää
neilikat, kaardemumma, laakerinlehdet, kanelitankot ja mustapippurit
jatkaen paahtamista. Lisää liha ja ruskista jatkuvasti sekoittaen.
Lisää jauhetut mausteet, inkivääri ja suola.
3. Jogurtti, tomaatit ja 3dl vettä joukkoon. Kypsennä kannen alla 30
min. Lisää garam masala ja sarviapila.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Lihapata Marengo resepti

Ainekset
600 g vasikanpaistia
2 rkl voita
suolaa, paprikaa
200 g tuoreita herkkusienia viipaleina
4 pientä sipulia
2 rkl vehnäjauhoja
4 kuorittua tomaattia lohkoina
1 1/2 dl lihalientä
1 1/2 dl valkoviiniä
Ohjeet
Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista ne. Mausta. Lisää sienet, tomaatit
ja sipulit. Paista niitä lihan kanssa vähän aikaa. Ripottele päälle
vehnäjauhot. Sekoita jonkin aikaa. Lisää lihaliemi ja viini. Hauduta
kypsäksi kannen alla (1/2 t). Tarjoa riisin ja vihannesten kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Lihapata resepti

Ainekset
800 g Possun suikalelihaa
1 tölkki Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa(420g)
1 tölkki Herkkusieniä(400g)
2 sipulia
2 dl ruokakermaa
1 rkl sinappia
grillimaustetta
valkosipulirouhetta/-jauhetta
suolaa
vettä
Ohjeet
Ruskista suikalelihat pannussa ja laita ne uunivuokaan/pataan. Lisää
pilkottu sipuli ja loput ainekset. Mausteita voit laittaa oman maun
mukaan tai jopa korvata ne esim. kasvisliemi- tai lihaliemikuutiolla.
Lisää pataan lopuksi vettä sen verran että kaikki ainekset peittyvät.
Uuniin 175 astetta 1,5-2 tuntia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai
riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Muunneltu lihapata resepti

Ainekset
1200 g possun suikaleita
4 KESKIKOKOISTA PORKKANAA
2 sipulia
1 plo olutta
10 kpl maustepippureita
suolaa
valkosipulijauhetta
grillausmaustetta
vettä tarpeen mukaan
Ohjeet
Ruskista lihasuikaleet pannussa ja kaada pataan. Lisää silputtu sipuli,
paloiteltu porkkana, olut ja mausteet. Lisää lopuksi vettä niin että
ainekset peittyvät. Hauduta n. 175 ast. mitä kauemmin sen
parempi…Vähintään 1,5 tuntia….
Lisukkeeksi keitettyjä pottuja jollei niitä lisätty jo pataan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Lihapata

Resepti: Lihapata

  • 1 kg naudanpaistia,5×5 cm paloina
  • 200 g paistettua siankylkea.extrarasvaista
  • 4 kpl porkkanoita paloina,2 isoa sipulia lohkoina,
    1. pala palsternakkaa kuutioina, 30 cm varsiselleriä,+2
      laakerinlehteä,pippuria,suolaa,1 pieni lanttu paloina,200
      g.mustatorvisieniä+1 pullo punaviiniä-150 asteelle uuniin 3ksi tunniksi
      ja viimeiset 15 min lisätään 2 dl kermaa.Tarjotaa perunamuusin
      ,puolukkahillon ja höyrystetyn kukkakaalin kanssa(Yrttivoisulaa päälle)

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Meksikolainen lihapata maustettuna suklaalla

    Resepti: Meksikolainen lihapata maustettuna suklaalla

    Ainekset

    • 2 sipulia
    • 4 valkosipulin kynttä
    • 2 rkl öljyä
    • 800 g naudan sisäpaistia kuutioituna
    • 6 dl voimakasta punaviiniä (ei kovin tanniinista)
    • 3 rkl häränliha fondia
    • 2-3 dl vettä
    • suolaa
    • 3 punaista chilipalkoa
    • 100 g tummaa suklaata

    1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Nosta sipulit
      pataan. Lisää vähän öljyä ja paista lihapaloihin hyvä väri. Nosta palat
      pataan. Kaada päälle punaviiniä, fondia, vettä, suolaa ja hienonnetut
      chilit. Nosta pata 175 asteiseen uuniin noin 3 tunniksi. Sekoita
      välillä ja lisää tarvittaessa vähän vettä. Padasta pitääkin tulla aika
      kuivaa, se syödään sellaisenaan käärien tortillaleipien sisään. Lisää
      joukkoon aivan lopuksi rouhittu suklaa. Tarjoile lihan lisukkeena
      tortillaleipiä. Valmistusaika: 3,5 h Annos 525 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    voileivat

    Lihapata stroganoff

    Resepti: Lihapata stroganoff

    Ainekset

    • 800 g naudan sisä- tai ulkofileetä ( kalvoista puhdistettua )
    • 4 suolakurkkua
    • 2 sipulia
    • 1 rkl tomaattipyreetä
    • 1 rkl voita
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 5 dl suolakurkunlientä
    • 2 dl smetanaa
    • mustapippuria

    1. Leikkaa liha kuutioiksi. Silppua sipulit ja kuullota ne kattilassa voin
      kanssa. Ruskista lihanpalat pannulla tomaattipyreen kanssa. Ota lihat
      pannulta. Huuhtele pannu vedellä ja kaada liemi kattilaan sipuleiden
      päälle. Lisää vehnäjauho, sekoita ja kaada kurkkuliemi päälle. Anna
      padan kiehua kunnes jauhon maku on poistunut. Lisää lihanpalat ja anna
      kiehahtaa. Lisää sitten kuutioidut suolakurkut ja hauduta vielä hetki.
      Mausta mustapippurilla ja tarkista suola. Laita kuhunkin annokseen
      päälle ruokalusikallinen smetanaa. Tarjoile perunamuhennoksen tai
      puristetun perunalumen kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    englantilainen_aamiainen

    Daube provencal – provencen lihapata

    Resepti: Daube provencal – provencen lihapata

    Ainekset

    • 1 kg pataan sopivaa naudanlihaa muutaman sentin paloina
    • 1 sipuli isoina ohuina viipaleina
    • 1 porkkana ohuina viipaleina
    • 2 valkosipulinkynsiä silputtuna
    • 1 rkl timjamia
    • 1 laakerinlehti
    • 1 kuivattu appelsiininkuori suikale
    • 1/2 l punaviiniä
    • 3 rkl oliiviöljyä
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa
    • 1 rkl tomaattipyreetä
    • 50 g mustia ranskalaisia oliiveja
    • 1 rkl oliiviöljyä

    1. Laita kulhoon liha, sipuli, porkkana, valkosipuli, timjami,
      laakerinlehti ja appelsiininkuori. Lisää viini ja anna marinoitua
      kylmässä 12-24 tuntia. Ota lihat huoneenlämpöön pari tuntia ennen
      niiden paistamista. Paista lihapaloja padassa kuumassa oliiviöljyssä,
      niin että ne ruskistuvat joka puolelta. Siirrä lihat sitä mukaa
      syrjään, kun ne ruskistuvat. Kaada kuumaan pataan marinadi, ja kiehua
      hetki. Lisää lihat ja mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon
      toomaattipyre. Sulje kansi ja anna hautua uunissa 2-4 tuntia niin, että
      pata juuri ja juuri poreilee. Liha on kypsää, kun se helposti lohkeaa
      haarukalla. Anna jäähtyä kansi suljettuna 15 min. Sekoita joukkoon
      oliivit ja lusikallinen oliiviöljyä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit

    Pörkölt – unkarilainen lihapata

    Resepti: Pörkölt – unkarilainen lihapata

    Ainekset

    • 600 g naudan luutonta lapaa tai paistia kuutioina
    • 300 g mausteista raakamakkaraa paloina
    • 2 porkkanaa kuutioina
    • 2 sipulia hienonnettuna
    • 1/2 punaista paprikaa kuutioina
    • 1/2 vihreää paprikaa kuutioina
    • öljyä ruskistamiseen
    • voita ruskistamiseen
    • 3 rkl tomaattipyreetä
    • 2 tl makeaa paprikajauhetta tai paprikatahnaa
    • 1 tl chilijauhetta
    • suolaa
    • mustapippuria
    • laakerinlehti
    • vähän kuumaa lihalientä
    • 200 g hapankaalia
    • 2 suolakurkkua kuutioina

    1. Ruskista lihat ja makkarapalat pienissä erissä öljyn ja voin seoksessa
      ja lisää pataan. Kuullota vihanneskuutiot samalla pannulla, jolla
      ruskistit lihat. Lisää ne pataan. Lisää pataan tomaattipyree,
      paprikajauhe tai -tahna, chilijauhe, suola, mustapippuri ja
      laakerinlehti. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon ihan vähän lihalientä.
      Muhennos ei saa kiehua liian runsaassa nesteessä. Lisäile kuumaa lientä
      tarvittaessa vähän kerrallaan. Anna padan muhia noin 2-3 tuntia
      riippuen lihapalojen koosta. Lisää aivan lopuksi hapankaali ja
      suolakurkkukuutiot pataan ja kuumenna. Tarjoile keitettyjen perunoiden
      kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaattikeitto
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit