Reseptit sanoilla ‘lipeäkala’
Lipeäkala-perunalaatikko resepti
Ainekset
500 g kypsää, paloiteltua lipeäkalaa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
suolaa, pippuria
1 munankeltuainen
750 g perunoita
2 rkl voita
2 dl kiehuvaa maitoa
suolaa, sokeria
1 munanvalkuainen
korppujauhoja
Ohjeet
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää kuuma maito
(4dl)pienissä erissä. Keitä 10min. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää
viimeksi kevyesti vatkattu keltuainen. Keitä kuoritut perunat kypsäksi
Ja tee niistä sosetta. Mausta suolalla,voilla ja ripauksella sokeria.
Lisää kuohkeaan perunasoseeseen kovaksi vatkattu valkuainen. Voitele
vuoka. Vuoan pohjalle ensin paloiteltu lipeäkala. Kaada kastike päälle.
Perunasose laitetaan viimeksi. Tee pinta vaikka lusikalla
koristeelliseksi. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 225 asteessa
kauniin väriseksi.
Hakusanat:
- lipeäkala mikrossa
- peruna-hirvenlihalaatikko
- hk imelletty perunalaatikko
- RUOKARESEPTIT LIPEÄKALA
- kermaviili perunalaatikko
- kylkisiivu laatikko
- perunalaatikko perunasosejauheesta
- lipeäkala keittoaika
- perunalaatikko viipale
- perunasiivu laatikko paistolämpötila
- perunalaatikko siivu perunoista
- perunalaatikko raastettu
- perunasose peruna laatikko
- poranalaatikko ilman kananmunaa
- pussissa keitetty lipeäkala
- ruokaohje kermaviili laatikko
- siivu peruna laatikko
- fasaaniruuaksi
- perunalaatikko kookosmaito
- peruna viipale laatikko
- hapankaali lihaperunalaatikko
- imelletty perunalaatikko ja kuuma maito
- kylkisiivu peruna laatikko
- laatikko joulukinkusta
- lipeäkala kstike
- lipeäkala kuva
- lipeäkala ohje
- lipeäkala paistolämpötila
- lipeäkala peruna
- Lipeäkala Uunissa valkokastike
- soseutuva peruna
Kuva galleriasta

Lipeäkala-perunalaatikko resepti
Ainekset
500 g kypsää, paloiteltua lipeäkalaa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
suolaa, pippuria
1 munankeltuainen
750 g perunoita
2 rkl voita
2 dl kiehuvaa maitoa
suolaa, sokeria
1 munanvalkuainen
korppujauhoja
Ohjeet
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää kuuma maito
(4dl)pienissä erissä. Keitä 10min. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää
viimeksi kevyesti vatkattu keltuainen. Keitä kuoritut perunat kypsäksi
Ja tee niistä sosetta. Mausta suolalla,voilla ja ripauksella sokeria.
Lisää kuohkeaan perunasoseeseen kovaksi vatkattu valkuainen. Voitele
vuoka. Vuoan pohjalle ensin paloiteltu lipeäkala. Kaada kastike päälle.
Perunasose laitetaan viimeksi. Tee pinta vaikka lusikalla
koristeelliseksi. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 225 asteessa
kauniin väriseksi.
Hakusanat:
- lipeäkalaa paistopussissa
- savukala-pepunalaatikko
- perunalaatikko hk
- perunasose soijarouhe
- viljaton imelletty perunalaatikko
Kuva galleriasta

Lipeäkala perinteiseen tapaan resepti
Ainekset
n.1½ kg lipeäkalaa
suolaa
Kastike:
5 rkl voita
5 rkl vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
suolaa
maustepippuria
Lisäkkeet:
keitettyjä perunoita, tai muusia
keitettyjä herneitä
rapeaksi paistettua pekonia
Ohjeet
Huuhtele kala kevyesti. Ripottele pinnalle suolaa ja pane kala
nahkapuoli päällepäin uunivuokaan.
Peitä vuoka alumiinifoliolla ja hauduta 200 asteisessa uunissa 30-50
minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
Valuta kalasta irronnut liemi huolellisesti pois, poista nahka ja
ruodot.
Valmista kastike. Kuumenna maito, sulata voi kattilassa ja vispilöi
joukkoon vehnäjauhot. Vispilöi joukkoon kuumaa maitoa pieni erä
kerrallaan. Keitä kastiketta kunnes se sakenee. Mausta suolalla ja
maustepippurilla. Maista ja lisää makuja tarvittaessa.
Annostele puhdistettua kalaa lautaselle tai tarjoiluvuokaan. Kaada
päälle reilusti kastiketta. Tarjoa perunamuusin-herneiden rapean
pekonin kera.
Vinkki: Kuorrutettu lipeäkala: sekoita kahden keltuaisen joukkoon 2 rkl
Dijonin-sinappia ja samanverran korppujauhoja. Levitä kuorruke
kypsennetylle, puhdistetulle kalalle ja kuorruta pinta rapeaksi
kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla.
Hakusanat:
Kuva galleriasta

Lipeäkala Moderni resepti
Ainekset
lipeäkalaa
4-8 punajuuria, keitettyjä
150 g pinaattia, tuoretta
Fetajuustokastike:
150 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
0,5 dl vettä
1 tl oliiviöljyä
mustapippuria
Ohjeet
1. Kypsennä lipeäkala ohjeen mukaan.
2. Keitä punajuuret kypsiksi hieman suolatussa vedessä. Kuori ne
juoksevan veden alla ja paloittele ne.
3. Kuumenna ruokkerma, vesi ja fetajuusto. Sekoita seos tasaiseksi ja
lisää oliiviöljy. Kääntele mustapippuria myllystä mausteeksi.
4. Järjestele isohkolle vadille punajuurilohkot ja pinaatti. Nosta
kuumat kalapalat kasviksille. Mausta kalat suolalla ja pippurilla
ja kaada päälle fetajuustokastike.
5. Kypsennä tarpeeksi kalaa niin tässä on annokset neljälle.
Hakusanat:
Kuva galleriasta

Lipeäkala ja Valkokastike helposti resepti
Ainekset
n.1 kg lipeäkalaa
n. 1/2 l maitoa
voita
4-5 rkl vehnäjauhoja
suolaa
maustepippuria
mustapippuria
Ohjeet
Laita kala pussissaan kiehuvaan suolalla maustettuun veteen, tee
pussiin reikiä. Anna ruveta uudestaan kiehumaan, kansi päälle, levy
pois päältä. Ota aika, 35 minuutin haudutuksen jälkeen kala on valmis!
Tee valkokastike kattilassa tai mikrossa. Mikrossa tehtynä ei ole
pohjaanpalamisen vaaraa. Sulata reilu pala voita ja sekoita siihen 4-5
rkl vehnäjauhoja, älä ruskista jos teet hellalla. Lisää maitoa ja
kuumenna mikrossa, lisää maitoa pikkuhiljaa kunnes kastike on halutun
paksuista ja sitä on tarpeeksi. Lisää valmiiseen kastikkeeseen 1 tl
suolaa.
Pöydässä laitetaan kalaa lautaselle sekä perunaa, sirotellaan päälle
musta- ja maustepippuria ja suolaa. Päälle kaadetaan kastiketta ja nyt
sirotellaan runsaasti pippureita ja suolaa. Juomaksi kuivaa
valkoviiniä.
Helppoa ja hyvää! Käytämme molempia pippureita ja paljon ja johan tulee
hyvää!
Hakusanat:
Kuva galleriasta

Lipeäkala ja valkokastike
Resepti: Lipeäkala ja valkokastike
-
Kääri kala harsokankaaseen ja pane kalapaketti suolalla maustettuun
veteen kiehumaan. Käytä mielellään emalikattilaa. Keitä kalaa
hiljalleen 15 minuuttia. Valuta ja poista nahka ja ruodot. Tarjoa kalan
kera maustepippuria ja maitokastiketta. Lisäkkeeksi sopivat hyvin
keitetyt perunat ja herneet. Valmista kastike. Sulata rasva kattilassa
ja sekoita siihen jauhot. Anna jauhojen turvota hetki ruskistumatta.
Lisää kuuma maito vähitellen koko ajan vispaten. Anna kastikkeen kiehua
hiljalleen viitisen minuuttia. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Hakusanat:
- valkokastike maizena
- valkokastike lohelle
- karppaajan lasagne
- lipeäkala
- lipeäkalareseptit
- valkokastike maizenasta
- maitokastike maizena
- lipeäkala soppa
- valkokastike maizenalla
- valkokastike kananmuna
- valkokastike sulatejuusto
- knorr valkokastike
- valkokastike ilman vehnäjauhoja
- kastike maizenasta
- lipeäkala uunissa
- maitokastike kalalle
- meksikolainen lipeäkala
- valkokastike lipeäkala
- valkokastike maissijauhosta
- valkokastike ruohosipuli
- valkokastike tillillä
- lipeäkala ohjeita
- lipeäkala muskotti
- kananmunakastike kermaviili ruohosipuli
- lipeäkala kastike muskotti
- valkokastike lipeä kalalle
- lasagne valkokastike
- valkokastike maizena lipeäkalallle
- valkokastike maizena lipeäkala
- kananmunakastikemaizenalla
- keitetty lipeäkala
- lasagne sulatejuusto
- kevennetty lipeäkala
- kinkkuvoileipäkakku valkokastike
- kananmunakastike ilman vehnäjauhoja
- valkokastike maizenasta mikrossa
- yhteishyvä vuokalasagne
- valkokastikkeesta rulla
- valkokastikemakkara
- valkokastike#
- jauhelihavalkokastike
- valkokastike sulatejuusto maito
- jouluinen lipeäkala
- valkokastike sitruunamehu
- valkokastike siskonmakkara
- kananmuna valkokastike
- valkokastike gluteiiniton
- valkokastike gluteeniton
- maidoton valkokastike
- lipeäkala ja muskotti
Kuva galleriasta

Perinteinen lipeäkala ja valkokastiketta
Resepti: Perinteinen lipeäkala ja valkokastiketta
Ainekset
- n. 800 g lipeäkalaa
- 25 g voita
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua musta- tai valkopippuria
- tarjolle keitettyjä herneitä ja keitettyjä perunoita
-
Lipeäkala uunissa: Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään
vuokaan avonaisena (ilman foliota) ja lisää suolaa 2 tl kalakiloa
kohden. Paistoaika on noin 40 minuuttia 175° C. Kaada kypsästä kalasta
vuokaan kerääntynyt liemi pois. Ohje sopiva määrälle 0,5-1,5 kg.
Suosittelemme uunissa kypsennystä. -
Lipeäkala keittäen pussissa tai ilman: Keitä teräskattilassa vesi 2 l
kiehuvaksi ja lisää 3 tl suolaa. Lisää veteen pistelty kalapussi
(vähintään 10 reikää), josta on valutettu ylimääräinen neste pois.
Sammuta liesi ja laita kansi kattilan päälle. Anna kalan kypsyä/hautua
liedellä noin 30-35 minuuttia. Älä kiehauta vettä, sillä kala hajoaa
helposti. Valuta kypsästä kalasta ylimääräinen liemi pois ja poista
kala varovasti pussista. Valmiin annoksen voi maustaa vielä maun
mukaan. -
Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja maito. Sekoita kastike
tasaiseksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia jatkuvasti
sekoittaen kunnes kastike saostuu. Lisää kastikkeeseen mausteet ja
tarkista maku. -
VINKKI! Varaa lipeäkalaa 300-500 g/annos. Jos haluat kalasta
valkoisempaa ja kiinteämpää, liota sitä kylmässä vedessä muutamia
tunteja. Lisää suolaa ja muita mausteita kypsennyksen jälkeen oman maun
mukaan. Käytä halutessasi elektronista paistolämpömittaria. Kypsän
kalan lämpötila on 69-70° C. Varoitus: Älä kuumenna tai kiehauta kalaa,
sillä jos kalan sisälämpö nousee yli 70° C saattaa kala hajota
helposti.
Hakusanat:
- paahtopaistin valmistus
- perinteinen vaniljakastike
- taatelikakun ohje
- perinteinen vaniljakiisseli
- prässätty häränrinta ohje
- kevyt porkkanalaatikko
- hirvenlihan paistolämpö
- lipeäkalan valmistus uunissa
- perunamakkaran paisto-ohje
- lohinyytit paistoaika
- appelsiinikastike letuille
- porsaankyljys kypsennys
- lipeäkala resepti
- oliivitapenadella kuorutetu naudanfile
- peuran sisäfile paistoaika
- tapenadetahna ohje
- pippurikastike maidolla
- hk pihvifilee paistoaika ei mittaria
- pirkka lipeäkala
- broilerirullat vihanneksilla
- valkokastiketta
- taatelikakunohje
- perinteinen vaniljakiisseli ohje
- piparkakkutalo kokoamisohje 0 5 kg
- perinteiset porsaankyljykset uunissa
- vanilijakastike ohje
- porkkanalaatikko johon ei tule riisiä
- porsaan pihvifilee maustaminen
- vanilja kastike ohje
- vanilijakastike ohjje
- vailijakiisseli tai - vanukasohje
- pottumuusi ilman maitoa resepti
- suklaavanukas vuoassa
- sitruunahyydyke ilman liivatetta
- riisipuuro maitojauheesta uunissa
- riisikakku ja mozzarella
- ranskalainen vaniljakastikeohje
- sari tammisen broilerikastike
- possun ulkopaisti paistolämpötila
- porsaspata jossa bulgarian jogurttia
- vaniljakastike vehnäjauho
- perinteinen vaniljakastike resepti
- kanajauheliha sisälämpö
- kalan paistaminen isolle määrälle
- joulun lipeäkala lisukkeilla
- jauhelihamunakas VUOKA
- hk pihvifilee uunissa ilman mittaria
- hirven lihan paistaminen liedellä
- helppo lipeäkala
- grilikylki savustus
Kuva galleriasta
