Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lohi-juusto’

Pohojosen lämmin lohi-juusto leipä

Resepti: Pohojosen lämmin lohi-juusto leipä

Ainekset

  • 4 siivua tuoretta ruisleipää
  • leipäjuustoa
  • kylmäsavu lohta (graavattukin käy hätätapauksessa)
  • 2 kynttä valkosipulia
  • voita
  • tilliä

  1. – Voitele ruisleipä siivut kevyesti voilla. – Leikkaa leipäjuustosta n.
  2. sentin levyisiä ja leivän pituisia siivuja. – leikkaa
    kylmäsavulohesta ohuita siivuja Käytä leipäviipaleita uunissa ylimmällä
    tasolla grillivastuksien alla n. 1 min.Eli kunnes leivät on kevyesti
    paahtuneet. Peitä paahdetut ruisleivät leipäjuustolla. Jätä kuitenkin
    n. 1/3 leivän pinnasta tyhjäksi. Ripottele leipäjuuston päälle kevyesti
    valkosipulia. Paista uunissa grillivastuksen alla kunnes juusto alkaa
    pehmentymään. Asettele kylmäsavulohi siivut juuston päälle. Koristele
    tillillä. Sopii tarjoiltavaksi esim. saunaillan hiukopalaksi kylmän
    oluen kera. Sopii myös alkupalaksi. Reseptistä tulee salonkikelpoinen
    kun koko komeuden päälle tai lautaselle viereen lisätään smetanaa ja
    tuoretta sipulia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit