Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lohi’

Soijamarinoitu lohi resepti

Ainekset
600 g lohifileetä
1 dl soijakastiketta
1 chilipalko hienonnettuna
1 rkl hedelmäsokeria
mustapippuria
KUULLOTETUT VIHANNEKSET:
1 kesäkurpitsa
1 porkkana
1 purjosipuli
1 paprika
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl hedelmäsokeria
mustapippuria
tilkka appelsiinimehua
Ohjeet
Poista lohifileestä rasva ja ruodot. Jaa neljäksi annospalaksi ja nosta
uunivuokaan. Sekoita marinadiainekset ja valele palat marinadilla.
Peitä kelmulla ja anna marinoitua pari tuntia.
Kypsennä lohipalat paistinpannulla öljyssä tai 200-asteisessa uunissa
12-15 minuuttia. Tarjoa kullotettujen vihannesten kanssa.
Kuullotetut vihannekset:
Suikaloi vihannekset. Kuulota niitä paistinpannulla öljyssä sopivan
pehmeiksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla
appelsiinimehua.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Piian tuoresuolattu lohi ja sen tarjolle leikkaaminen (graavilohi) resepti

Ainekset
1,5 kg ruodotonta lohifilettä
1 rkl hienoa suolaa, merkillä ei väliä, kunhan on hienoa
3 tl hienoa sokeria
pieniä ripauksia hyvin rouhittua mustapippuria
pieniä ripauksia sitruunapippuria ( tai kalamaustetta)
tosi runsaasti tillisilppua, mieluummin tuoretta
Ohjeet
Laita leivinpaperin päälle, tai kaksinkertaiselle voipaperin päälle
lohifile nahkapuoli alaspäin.
Ripottele tosi tasaisesti (ehdottomasti) hieno suola.
Ja sen jälkeen tosi tasaisesti hieno sokeri.
Levitä myös huolellisesti hieman hyvin rouhittua mustapippuria vähäsen
pintaan, sekä hieman myös sitruunapippuria.
Ja lopuksi runsaasti tillisilppua, painele tilli pintaan kämmenellä.
Käännä kaksinkertaisen voipaperin reunat siten, että saumapuolet jäävät
ylöspäin, niin, että tulee tiukka paketti.
Aseta kala laakealle vadille, jos kalasta sattuisi irtoamaan nestettä,
niin valuminen on huomioitu.
Vie kala viileään pariksi päiväksi. Kolmantena päivänä voit leikata
fileestä terävällä fileointi veitsellä ohuita siivuja painaen
hiljalleen veistä ja liu`uttaen sitä eteenpäin, niin, että tulee
ohuita, kauniita lohisiivuja.
Mutta leikkaa toki ensin lohen mahapuolella oleva rasvareunus kokonaan
pois, se on vaaleana kerroksena reunassa.
Myös vinkkinä: Kun leikkaat fileointiveitsellä siivuja: ota toiseen
käteen terävä haarukka, jolla pitelet kiinni lohesta, että liukas lohi
ei liu`u.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Kermainen Aura-lohi resepti

Ainekset
1 kg kirjolohifileetä paloiteltuna
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
0,5 tl valkopippuria
400 gr parsakaalia, kiehautettua tai pakastetta
200 gr porkkanoita, esikiehutettuna tai pakasteesta
50 gr voita
2 rkl siirappia
1,5 rkl soijakastiketta
80 gr aurajuustoa
2 dl kermaa, hyla
Ohjeet
Mausta kalanpalat suolalla ja pippureilla ja levitä ne voidellun
uunivuoan pohjalle.
Pilko vihannekset pieniksi paloiksi ja hauduta voissa pannulla.
Annavoin imeytyä vihanneksiin ja mausta ne siirapilla ja
soijalla.Levitä ne kalan päälle.
Ripottele päälle murennettu Aura-juusto.
Kaada vuokaan kerma.
Kypsennä 200 asteessa n. 30 min.
Tarjoa riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Lohi-kala-katkarapu mousse resepti

Ainekset
490 gr säilyke tai kirjolohta tai muuta kypsää kalaa
6 dl Ranskankermaa
3 rkl sitruunamehua
3 rkl chilikastiketta
0,5 tl sitruunapippuria
0,5 tl suolaa
1 nippu tilliä silputtuna
150 gr kuorittuja katkarapuja
6 kpl liivatelehteä
Koristeluun:
50-100 gr kuorittuja katkarapuja
sitruunanlohkoja, tilliä, salaatinlehtiä
Ohjeet
Liota liivakoita kylmässä vedessä 10 min.
Ota säilykelohesta liemi talteen ja poista ruodot.
Pane monitoimikoneeseen säilykelohi liemineen, ranskankerma,
sitruunamehu, chilikastike, hienonnettu tilli, suola ja pippuri.Sekoita
ainekset.
liota kuivaksi puserretut liivakot tilkassa kuumaa vettä ja lisää se
kalaseokseen samoin kuin katkaravut.
sekoita ainekset pienellä teholla.Kaada seos kelmulla vuorattuun
kakkuvuokaan ja anna hyytyä viileässä yön yli.
Kumoa vuoka salaatinlehtien päälle, poista kelmu.
Koristele katkaravuilla, tillillä ja sitruunanlohkoilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Sitruunainen lohi resepti

Ainekset
1 kpl lohifilettä (n. 800 g)
Marinadi
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 kpl sitruunan mehu
tuoretta tillisilppua
kastike
1 prk smetanaa
2 dl 15% ruokakermaa
Ohjeet
Valmista marinadi sekoittamalla öljy, hunaja, sitruunanmehu,
mustapippuri ja suola keskenään. Levitä marinadi tasaisesti vuokassa
olevan kalan päälle, lisää reilusti tuoretta tilliä ja anna maustua
muutama tunti, tai vähintään tunnin verran huoneenlämmössä.
Laita uuni lämpiämään noin 200 asteeseen. Valmista kastike lohelle
sekoittamalla smetana ja ruokakerma keskenään. Valuta täyte lohen
päälle ja paista kuumassa uunissa noin puoli tuntia.
Resepti on nopea ja helppo, mutta kalan marinointi vie aikaa.
Tarjoile lisänä esimerkiksi uuniperunoita. Tällöin voit laittaa isot
Rosamundaperunat uuniin pestyinä ja kuivattuina noin 45 minuutiksi
ennen kuin laitat kalan uuniin. (Siirrä tuolloin perunat ylätasolta
alatasolle).

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Lohi-tonnikalakastike resepti

Ainekset
600 g kirjolohisuikaleita (marinoituja)
2 prk tonnikalapaloja vedessä
1 kpl Sipuli
n. 6 dl ruokakermaa (esim. 7%, voit korvata osan maidolla)
n. 1 dl maustamatonta sulatejuustoa 9% (2 isoa
kukkuraruokalusikallista)
loraus soijakastiketta (n. 2-3 rkl)
½ kpl liemikuutio (kala tai kasvis)
Ohjeet
Kuullota pilkottu sipuli tilkassa öljyä ja lisää kirjolohisuikaleet
pannulle. Paista n. 5 minuuttia ja lisää valutetut tonnikalapalat.
Sekoita keskenään. Kaada sekaan ruokakerma ja murenna liemikuutio.
Lisää 2 isoa kukkuraruokalusikallista sulatejuustoa ja sekoittele
kunnes sulaa, mausta soijakastikkeella (antaa myös väriä). Anna keittyä
parisen minuuttia samalla sekoitellen.
Kastikkeesta saa jäädä paksua vähän muhennosmaista.
Tarjoa keitettyjen perunoiden, pastan tai riisin kera. Erityisen hyvää
perunamuusin kera.
Reseptistä ei ole unohtunut suola ;), suolaista ja täyteläistä makua
antaa liemikuutio, sulatejuusto ja soijakastike.
Jos käytät marinoimattomia lohisuikaleita, mausta ne tilkalla
sitruunamehua, suolalla, pippurilla, yrttisellä kalamausteella.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Lohi-kasvisvuoka resepti

Ainekset
400-500 g lohifilettä
1 nippu broccolia
1 pieni kesäkurpitsa
1 kpl keltainen paprika
2 kpl porkkanaa
2 munaa
5 dl maitoa
4 rkl sitruunan mehua
200 g kuoretonta vuohenmaitojuustoa
viherpippuria tai muuta maustetta
Ohjeet
1. viipaloi kesäkurpitsat laakean vuoan pohjalle ”pediksi”
2. aseta lohifile nahkoineen keskelle päälle
3. heittele muut paloitellut kasvikset fileen ympärille
4. nypi ja ripottele pehmeä vuohenmaitojuusto tasaisesti
päälimmäiseksi
5. valmista sitruunamehulla maustettu munamaito ja kaada vuokaan ja
mausta
6. paista 200 asteisen uunin ala-tasolla 1,5-2 tuntia
Nauti sellaisenaan tai pastan kera!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Kasvisliemessä kypsennetty lohi resepti

Ainekset
1 kg:n lohifilee
Kasvisliemi:
2½ l vettä
1 dl valkoviinietikaa
2 rkl suolaa
5 maustepippuria
2 valkopippuria
1 laakerinlehti
1 porkkana
1 Sipuli
TARJOILUUN:
Uusiaperunoita keitettynä majoneesi+mahd.kuohu-tai ranskankermaa
etikkakurkkuja
Ohjeet
Poista lohesta ruodot ja leikaa se riittävän pieniksi
annospaloiksi.Asettele palaset harvakseltaan syvälle tarjoiluvadille
tai korkeareunaiseen gratiinivuokaan.Kuori ja viipaloi sipuli ja
porkkana.Keitä sipuli ja porkkanaviipaleita
viinietikalla,suolalla,pippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa
vedessä 15 minuttia.Siivilöi kasvislientä raa`an lohen pääle niin,että
kalan yllä on noin1cm kasvislientä.Peitä voipaperilla ja anna lohen
jäähtyä hiljaleen.Näin koostumuksesta tulee täydellisen ja herkullisen
mehukas.Tillillä maustetut keitetyt uudet peruat ja kuohukerma tai
ranskankermalla jatkettu majoneesi sopivat erinomaisesti lohen
lisukeeksi.Tarjoa lisäksi etikkakurkkuja.Sanoisinpa että herkullista!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Täytetty lohi resepti

Ainekset
1 kokonainen lohi (1 – 2 kg)
TÄYTE
3½ dl keitettyä riisiä
4 keitettyä kananmunaa
2 dl hienonnettua pinaattia
2-3 tl suolaa
2 tl sitruunapippuria
100 g voita
Ohjeet
Esikäsittele kala; poista suolet ja kidukset. Huuhtele hyvin.
Asette kala sen jälkeen sopivan kokoiseen uunivuokaan tai uunipellille
jossa on leivinpaperi (älä laita uunivuokaan leivinpaperia).
Valmista täyte; keitä riisi, kananmunat ja hienonna pinaatti jos käytät
tuoretta, jos taas pakaste laita se melkein kypsän riisin sekaan
kiehumaan.
Tilsi kananmunat pieneksi murskaksi. Kaada vesi riisi-pinaatti
seoksesta. Sekoita munamössö riisi-pinaatti seokseen. Mausta suolalla
ja sitruunapippurilla.
Ripottele kalan sisälle suolaa ja sitruunapippuria oman maun mukaan.
Täytä kala päätä myöten. Asette kalan päälle ja täytteen päälle kalan
sisään pieniä voi lastuja.
Paista 225 asteessa noin 20 – 30 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Lohi-limepasta resepti

Ainekset
300 g Nauhapastaa
400 g nahatonta ja ruodotonta lohta
200 g ranskan kermaa
2 dl ruokakermaa
½ kanaliemikuutio
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 limen raastettu kuori ja mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria
Ohjeet
Keitä pasta. Leikka lohifile kuutioiksi. Sekoita kattilassa
ranskankerma, kerma, murennettu liemikuutio, hunaja, limen kuori ja
mehu, kiehautua.
Lisää lohikuutiot ja anna kastikkeen poreilla muutaman minuutin.
Tarjoile kastiketta pastan kanssa sekä halutessasi valkosipulivoissa
kuullotettujen kesäkurpitsasuikaleiden tai pinaatin kanssa.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit