Mainokset

Reseptit sanoilla ‘lohta’

Lohta balsamikkokastikessa resepti

Ainekset
500 g Tuoretta ruodotonta lohta
1,5 d giacobazzi 4 viinilehden tummaa balsamietikaa
suolaa
pippuria
oliviöljyä paistamiseen
rukola ja lehtisalattiseos joka kostutetaan hyvällä
neitsytoliiviöljyllä
vanilialla maustettua balsamix cremeä
Ohjeet
Leikaa lohifileet kuutioiksi.Laita marinoitumaan balsamietikaan n.abaut
15min.Kumenna paistinpannu oliviöljyllä.Paista valutetut
kalakuutio.Palat saavat jäädä keskeltä hieman roosaksi.Mausta suolalla
ja pippurilla.Laita kypsät kalakuutiot neitsytöljyllä kostutelle
salattipedille ja pursota ohut verkko Balsamicremeä pälle ja lopuksi
vaikka iso lasi ala lidlin Kivenäisvesi ja vaikkapa juustosämpylä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Lohta ja sienimuhennosta resepti

Ainekset
4 kpl lohimedaljonkeja
paistamiseen voita (margariinia)
Kermaviilikastike
1 prkl kermaviiliä
1 rkl sinappia
valkopippuria
suolaa
sokeria
Sienimuhennos
300 g sekasieniä
4 pientä sipulia
2 dl Kermaa
voita
suolaa
Ohjeet
Valmista kermaviilikastike jääkaappiin tekeytymään ajoissa.
Tee sieni-sipulimuhennos hautumaan. Paista sienet ja sipuli voissa ja
hauduta kermassa. Suolaa saa laittaa aika reilusti.
Perunat kannattaa laittaa kiehumaan tässä vaiheessa.
Paista lohi
Nauti!!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Pariloitua lohta kurkkusalaatin kanssa resepti

Ainekset
lohifileetä
4 kpl perhosleikkeinä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl maustesuolaa
1 kpl kurkkua
2 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
1 dl vettä
1/2 maustem. valkopippuria
1 maustem. suolaa
Ohjeet
Aloita kurkkusalaatin valmistuksesta. Kuori kurkku. Leikkaa se
pituussuunnassa kahtia ja koverra siitä siemenet pois. Leikkaa kurkku
sen jälkeen 1/4cm paksuiksi viipaleiksi.
Yhdistä liemiainekset. sekoita kurkkuviipaleet liemeen ja lisää
joukkoon persilja. Kurkkusalaatin pitää tekeytyä vähintään 1 tunti
ennen tarjoilua.
Kääntele lohiviipaleet öljyssä. Mausta ne suolalla.
Pariloi viipaleita ulkogrillissä tai pariapannulla n.3minuuttia
kummaltakin puolelta.
Tarjoa lohiviipaleiden lisäkkeenä kurkkusalaattia,sitruunalohkoja ja
leipää.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Lohta kiiviminttukastikkeessa resepti

Ainekset
600 g lohta tai kirjolohta
sitruuna
Kastike:
4 kiiviä
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
1 rkl dijonsinappia
1 rkl hunajaa
0,5 tl mustapippuria
2-3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
Ohjeet
Leikkaa lohi neljään osaan, purista sitruunanmehu kalojen päälle.
Grillaa tai paista kalat, nahkapuoli ensin alaspäin.
Tee kastike. Leikkaa kiivit pieniksi kuutioiksi, sekoita muut aineet ja
kaada kiivien päälle. Tarjoa perunan tai riisin kera.
370 kcal (1560 kj) 1 heng.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Pastaa ja lohta

Resepti: Pastaa ja lohta

  • hyvää pastaa maun mukaan
  • Kylmäsavustettua kirjolohta
  • vihanneksia
  • Keitettyjä munia
    1. Valmista pasta ohjeen mukaan. Lado lohi uunipellille.Purista pinnalle
      sitruunamehua.Käytä uunissa.Valmista vihannekset wokissa.Nesteeksi
      maitoa ja soijaa mausteeksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviskeitto

    Lohta, punajuurivoikastiketta ja sitrusperunaa

    Resepti: Lohta, punajuurivoikastiketta ja sitrusperunaa

    Ainekset

    • 700 g lohta tai nieriää
    • suolaa
    • 2 dl punajuurimehua
    • 2 tl rakuunaviinietikkaa
    • 1 dl kuohukermaa
    • 70 g voita
    • valkopippuria myllystä
    • ripaus cayannepippuria
    • 8 perunaa
    • 100 g voita
    • 1 sitruuunan mehu ja kuori
    • suolaa ja pippuria

    1. Paahdettu lohi: Puhdista lohifilee ja mausta suolla. Paahda kuumalla
      pannulla tai grillaa mehevän kypsäksi. Tarjoa lisäkkeiden kanssa.
      Sitrusperunat: Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Paahda voita hetki
      kattilassa ja lisää sitruunan kuori sekä mehu. Pyörittele perunat
      voissa ja tarjoa kuumana kalan kanssa. Punajuurivoikastike Kiehauta
      punajuurimehu, etikka ja kerma kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja
      lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta
      pippureilla ja tarkista suola. Jos valmistat punajuurimehun itse
      mehulingolla, tarvitset n. 1 kilon punajuuria.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut

    Uunissa savustettua lohta ja yrttimuhennettua maa-artisokkaa

    Resepti: Uunissa savustettua lohta ja yrttimuhennettua maa-artisokkaa

    Ainekset

    • 0,8-1 kg lohifileetä
    • suolaa
    • sokeria
    • valkopippuria
    • timjamia
    • 1 kpl uuniin sopiva savustuspussi
    • Yrttimuhennettu maa-artisokka:
    • 500 g maa-artisokkaa
    • 0,75 l vettä
    • 1 sipuli
    • 1 porkkana
    • 1/4 juuriselleriä
    • 2 oksaa persiljaa
    • 2 oksaa basilikaa
    • 2 laakerinlehteä
    • 1 valkosipulin kynsi
    • 10 viherpippuria
    • 1/2 appelsiini viipaleina
    • 2 rkl valkoviiniä
    • 1 rkl valkoviinietikkaa
    • 1 rkl maissijauhoja
    • 50 g voita
    • 1 dl hienonnettua persiljaa

    1. Graavaa lohi. Hiero pintaan mausteet ja vie jääkaappiin pariksi
      tunniksi graavaantumaan. Pyyhi mausteet lohen pinnasta. Leikkaa
      annospaloiksi. Savusta savustuspussin ohjeen mukaan. Savustuspusseja on
      miedon savun, normaalisavun ja voimakkaan savun aromilla varustettuina.
      Tottuneen savustajan kannattaa valita näistä suoraan voimakkaan savun
      pussi. Valmista maa-artisokkamuhennos. Kuori ja viipaloi maa-artisokat
      ja laita ne heti kylmään veteen, niin ne eivät tummu. Valmista
      mausteliemi. Mittaa kattilaan vesi, pilkotut porkkana, sipuli ja
      selleri, persiljan ja basilikan oksat, valkosipulin kynsi puolitettuna,
      laakerinlehdet ja viherpippurit. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20
      minuuttia. Lisää sitten appelsiiniviipaleet, valkoviini sekä etikka.
      Kiehauta ja siivilöi. Säästä kattilaan 4 dl lientä kastiketta varten ja
      kaada loput toiseen kattilaan maa-artisokkien keittämistä varten. Lisää
      kastikeliemeen maissijauho pieneen vesitilkkaan liuotettuna ja kuumenna
      kastiketta niin, että se sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää voi
      sekä hienonnettu persilja. Sekoita kastike tasaiseksi
      sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja
      pippuria sekä ripaus sokeria. Keitä maa-artisokat pehmeiksi
      mausteliemessä. Jos sitä ei ole riittävästi lisää hieman vettä tai
      kasvislientä. Valuta kypsät maa-artisokat lävikössä ja lisää ne
      yrttivoikastikkeen joukkoon. Lämmitä muhennos liedellä ja tarjoile.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikkaa_kermalla

    Lohta ruistaikinassa

    Resepti: Lohta ruistaikinassa

    Ainekset

    • 400 g lohta fileenä
    • suolaa
    • vastajauhettua mustapippuria
    • MAUSTESEOS:
    • 2 rkl sitruunamehua
    • suolaa
    • 2 tl hunajaa
    • 2 tl sinappia
    • 0,5 dl hienonnettua tilliä
    • LISÄKSI:
    • 200 g valmista ruistaikinaa
    • 1 kananmuna voiteluun
    • 1 rkl ruiskorppujauhoja pinnalle

    1. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohifilee pituussuunnassa noin
      viiden sentin levyisiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
      Sekoita mausteseoksen aineet keskenään ja pyöritä lohisuikaleet
      seoksessa. Kauli ruistaikina noin 15 cm leveäksi ja 30 cm pitkäksi
      levyksi. Aseta maustetut lohipalat taikinan päälle pitkittäin noin
      kaksi senttiä reunasta. Voitele taikinan reunat kananmunalla ja kääri
      lohi taikinaan. Muotoile taikinasta pitkä pötkö ja sulje reunat
      tiiviisti. Voitele taikinan pinta kananmunalla ja pistele siihen reikiä
      haarukalla. Ripottele ruiskorppujauhot pinnalle. Kypsennä nyyttiä 220
      asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Anna paistoksen hetken
      levähtää ja leikkaa viipaleiksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Lohta ja katkarapua kurkkupedillä ja pähkinäsalsaa

    Resepti: Lohta ja katkarapua kurkkupedillä ja pähkinäsalsaa

    Ainekset

    • 300 g pala ruodotonta ja nahatonta lohta
    • 20 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
    • 2 limetin mehu
    • merisuolaa
    • 1 kurkku
    • salsa:
    • 1 rkl raakaruokosokeria
    • 4 rkl limetinmehua
    • 1 rkl inkivääritahnaa
    • 1 rkl sitruunaruohotahnaa
    • 1 rkl kalakastiketta
    • 2 tl seesamiöljyä
    • 1 dl maapähkinöitä
    • 1 dl korianteria

    1. Valmista ensin salsa. Murskaa maapähkinät ja hienonna korianteri.
      Sekoita kaikki ainekset tahnaksi. Kuori ja siivuta kurkku noin 1 cm
      kiekoiksi. Kuutioi lohi ja paista palat nopeasti. Paista ravut nopeasti
      pannulla. Purista päälle limen mehua ja ripottele päälle suolaa. Nosta
      lohi kurkun päälle ja lisää lusikalla vähän salsaa. Kiinnitä katkarapu
      cocktail tikulla. Valmistusaika: 40 min Annos 75,4 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Katkarapuskagen ja graavattua lohta saaristolaisleivällä

    Resepti: Katkarapuskagen ja graavattua lohta saaristolaisleivällä

  • 8 isoa vehnäpaahtoleipä viipaletta
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 4 rkl maustamatonta majoneesia
  • 2 rkl ranskankermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 tl sitruunanmehua
  • voita
  • 3 dl hienonnettua amerikansalaattia
  • Graavattua lohta saaristolaisleivällä:
  • 200-300 g graavattua lohta ohuina viipaleina
  • 4 pitkää viipaletta saaristolaisleipää
  • tillipesto:
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl parmesan-raastetta
  • 2 tl hienonnettuja pinjansiemeniä
  • 1 hienonnettu valkosipulin kynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • (voita leipien voiteluun)
    1. Katkarapuskagen: Kuori katkaravut ja hienonna niitä rouheasti
      veitsellä. Hienonna myös tilli ja ruohosipuli. Sekoita yrttien joukkoon
      ranskankerma ja majoneesi. Lisää seokseen katkaravut ja sitruunamehu.
      Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistin pannu kuumaksi.
      Voitele paahtoleipäviipaleet voilla ja paahda ne pannulla rapeiksi ja
      kauniin kullan keltaisiksi. Nosta lusikalla katkarapumassaa leivälle ja
      paina päälle toinen leipä. Leikkaa leivät kolmioiksi ja pakkaa leivät
      esimerkiksi voipaperiin tai tuorekelmuun. Graavattua lohta
      saaristolaisleivällä: Sekoita tillipeston ainekset esim.
      sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tahnamaiseksi kastikkeeksi.
      Voitele leipäviipaleet voilla ja tillipestolla. Leikkaa leivät kahtia.
      Laita toiselle puolikkaalle graavilohta ja nosta toinen puolikas
      päälle. Halutessasi voi paahtaa leivät pannulla rapeiksi ennen
      täyttämistä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit