Mainokset

Reseptit sanoilla ‘maa-artisokat’

Kuorrutetut maa-artisokat

Resepti: Kuorrutetut maa-artisokat

Ainekset

  • 1 kg maa-artisokkia
  • vettä
  • suolaa
  • 1 rkl voita vuoan voiteluun
  • kuorrutuskastike:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl artisokkien keitinlientä
  • 2 rkl mantelijauhetta
  • vastajauhettua mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 dl savustettua lihaa pieninä kuutioina esim. lammasta, nautaa tai
  • possua)
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1 kananmuna

  1. Pese ja kuori maa-artisokat. Keitä melkein kypsiksi suolalla
    maustetussa vedessä. Ota 2 dl keitinlientä talteen kastiketta varten.
    Valuta artisokat lävikössä ja laita voideltuun uunivuokaan. Valmista
    kuorrutuskastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot. Kiehauta
    jauhoseos ja lisää keitinliemi. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
    Lisää mantelijauhe, mausteet, juustoraaste, savulihakuutiot ja
    persilja. Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen kananmuna. Levitä
    kastike artisokkien päälle. Kuorruta uunissa 250 asteessa tai grillissä
    kullanruskeaksi. Nauti leivän ja valkoviinin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit