Mainokset

Reseptit sanoilla ‘maa-artisokkaa’

Uunissa savustettua lohta ja yrttimuhennettua maa-artisokkaa

Resepti: Uunissa savustettua lohta ja yrttimuhennettua maa-artisokkaa

Ainekset

  • 0,8-1 kg lohifileetä
  • suolaa
  • sokeria
  • valkopippuria
  • timjamia
  • 1 kpl uuniin sopiva savustuspussi
  • Yrttimuhennettu maa-artisokka:
  • 500 g maa-artisokkaa
  • 0,75 l vettä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1/4 juuriselleriä
  • 2 oksaa persiljaa
  • 2 oksaa basilikaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 10 viherpippuria
  • 1/2 appelsiini viipaleina
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 50 g voita
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

  1. Graavaa lohi. Hiero pintaan mausteet ja vie jääkaappiin pariksi
    tunniksi graavaantumaan. Pyyhi mausteet lohen pinnasta. Leikkaa
    annospaloiksi. Savusta savustuspussin ohjeen mukaan. Savustuspusseja on
    miedon savun, normaalisavun ja voimakkaan savun aromilla varustettuina.
    Tottuneen savustajan kannattaa valita näistä suoraan voimakkaan savun
    pussi. Valmista maa-artisokkamuhennos. Kuori ja viipaloi maa-artisokat
    ja laita ne heti kylmään veteen, niin ne eivät tummu. Valmista
    mausteliemi. Mittaa kattilaan vesi, pilkotut porkkana, sipuli ja
    selleri, persiljan ja basilikan oksat, valkosipulin kynsi puolitettuna,
    laakerinlehdet ja viherpippurit. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20
    minuuttia. Lisää sitten appelsiiniviipaleet, valkoviini sekä etikka.
    Kiehauta ja siivilöi. Säästä kattilaan 4 dl lientä kastiketta varten ja
    kaada loput toiseen kattilaan maa-artisokkien keittämistä varten. Lisää
    kastikeliemeen maissijauho pieneen vesitilkkaan liuotettuna ja kuumenna
    kastiketta niin, että se sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää voi
    sekä hienonnettu persilja. Sekoita kastike tasaiseksi
    sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja
    pippuria sekä ripaus sokeria. Keitä maa-artisokat pehmeiksi
    mausteliemessä. Jos sitä ei ole riittävästi lisää hieman vettä tai
    kasvislientä. Valuta kypsät maa-artisokat lävikössä ja lisää ne
    yrttivoikastikkeen joukkoon. Lämmitä muhennos liedellä ja tarjoile.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit