Mainokset

Reseptit sanoilla ‘madetta’

Paistettua madetta ja sitruunaperunoita

Resepti: Paistettua madetta ja sitruunaperunoita

Ainekset

  • 700 g madefileetä
  • 2 tl kapriksia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 sitruuna
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Sitruunaperunat:
  • 10 puikulaperunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl persiljaa

  1. Paistettua madetta: Poista matikasta keskiruoto ja leikkaa se sormen
    paksuisiksi paloiksi. Pyöritä palat ruisjauhoissa. Paista kalapaloja
    kuumalla pannulla voissa muutama minuutti. Kun ne ovat kullanruskeita
    lisää mukaan kaprikset, hienonnettu basilika ja sitruunan mehu. Mausta
    lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Sitruunaperunat: Keitä perunat
    kuorittuina suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.
    Sekoita kuumien perunoiden joukkoon voi, sitruunan raastettu kuori ja
    persilja. Tarjoile heti. Reseptit: Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Madetta jaavalaisittain ja inkivääri-riisiä

Resepti: Madetta jaavalaisittain ja inkivääri-riisiä

Ainekset

  • Made:
  • 600 g madefileetä
  • ruisjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • Kastike:
  • 1 hapan omena
  • 1 pieni purkki ananasviipaleita
  • 1 banaani
  • 2 dl appelsiinimehua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Inkivääririisi:
  • 3 dl basmatiriisiä
  • 3,5 dl vettä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • suolaa

  1. Madetta jaavalaisittain: Poista mateista keskiruoto ja suikaloi fileet
    pikkurillin paksuisiksi suikaleiksi. Pyöräytä suikaleet ruisjauhoissa
    ja paista voissa rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaavalainen
    kastike: Laita appelsiinimehu kattilaan kiehumaan. Kuori hedelmät ja
    paloittele ne. Nosta hedelmät kattilaan ja hauduta noin 5 minuuttia.
    Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastiketta niin, että hedelmät
    hieman soseutuvat. Inkivääririisi: Kiehauta vesi ja lisää riisi.
    Vähennä lämpöä. Anna riisin hautua noin 15 minuuttia. Riisi on valmista
    kun se on imenyt itseensä kaiken nesteen. Mausta suolalla ja
    raastetulla inkiväärillä. Reseptit: Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Pariloitua madetta, vihannessuikaleita ja tomaattikastiketta

Resepti: Pariloitua madetta, vihannessuikaleita ja tomaattikastiketta

  • 600-700 g madefileetä
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pieni purjo
  • 1 rasia rasia kirsikkatomaatteja
  • 0,5 l paseerattua tomaattia
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • Tabascoa
  • Maldon suolaa
    1. Pilko porkkanat, kesäkurpitsa ja purjo tulitikun kokoisiksi
      suikaleiksi. Ryöppää minuutti kiehuvassa vedessä ja nosta ne nopeasti
      jääveteen, jotta väri, maku ja rapeus säilyvät. Nosta vedestä ja kuivaa
      hyvin. Kalttaa kirsikkatomaatit nkiehauttamalla puoli minuuttia
      kiehuvassa vedessä. Kuullota silputut sipulit öljyssä. Lisää paseerattu
      tomaatti (purkista, jos et halua itse tehdä), viini ja anna kiehua
      hiljalleen hetki. Mausta kastike, halutessasi voit lisätä sekaan
      erilaisia yrttejä esim. ruohosipulia tai basilikaa. Pariloi
      ruodottomat, kevyesti öljyllä sivellyt madefileen palat molemmin puolin
      kypsäksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Jos fileet ovat suurikokoisia,
      jatka kypsentämistä hetki uunissa niin ettei pinta pala. Tarjoa syvällä
      lautasella kevyesti oliiviöljyssä kuumennetut, suolalla ja pippurilla
      maustetut vihannessuikaleet. Lisää tomaattikastike ja pariloitu made.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit