Mainokset

Reseptit sanoilla ‘makea’

Makea chilikastike resepti

Ainekset
2 punasta paprikaa
2 punasta chiliä
5-10 valkosipulinkynttä
1½ dl sokeria
1 tl mineraalisuolaa
1 dl valkoviinietikkaa
Ohjeet
Huuhdo ja halkase paprikat ja chilit.Poista kannat ja siemenet ja
hienonna kumapsetki puolikkaat.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Pyöräytä vihannekset mielellään oikein hienoks monitoimikoneella tai
tehosekottimella.
Laita hienonnetut vihannekset,sokeri,suola ja viinietikka kattilaan ja
keitä seosta noin kymmenen minuuttia.
Laita seos pestyyn,kuumennettuun pulloon.Sulje pullo ja säylytä
viileessä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Jäätelöannos, nopea ja makea resepti

Ainekset
2 palloa saksanpähkinä vaahterasiirappijäätelöä
2 rkl kermalikööriä, esim. toffeenougat
spraypullosta valmiskermavaahtoa
suklaa rouhetta
Ohjeet
pyöritä kaksi palloa ja laita kivaan lasiin tai annoskulhoon.
laita kermalikööriä kastikkeeksi.
Ruiskauta kermavaahtoa päälle juuri ennen tarjoilua ja koristeeksi
raastettua suklaata.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Makea porsaan filee nuudelien kanssa

Resepti: Makea porsaan filee nuudelien kanssa

Ainekset

  • 4 sitruunaruohoa
  • 5 rkl itämaista kalakastiketta
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 0,5 dl seesamiöljyä
  • 2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 800 g porsaan sisäfileetä
  • kastike:
  • 2 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 1 punainen chili
  • 1 vihreä chili
  • 0,5 dl suolattuja maapähkinöitä
  • nuudelita

  1. Leikkaa sitruunaruoho halki ja leikkaa se paloiksi. Sekoita
    sitruunaruohon palat, kalakastike, kurkuma, raastettu inkivääri,
    hienonnettu valkosipuli, sokeri, seesamiöljy ja osa tuoreesta
    silputusta korianterista keskenään tahnamaiseksi marinadiksi. Leikkaa
    porsaan fileestä ohuita siivuja ja laita siivut marinadiin pariksi
    tunniksi tai yön yli. Kuumenna kattilassa riisiviinietikka ja sokeri
    miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut ja seos muuttunut
    siirappimaiseksi, eli noin 10 min. Hienonna chilit, suolapähkinät ja
    loput korianterista ja lisää kattilaan sokeriliemeen. Valmista nuudelit
    pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta porsaanfileet marinadista ja pyyhi
    ylimääräinen marinadi pois. Paista fileet kuumalla pannulla nopeasti
    molemmilta puolilta ja tarjoile kastikkeen ja nuudelien kanssa.
    Valmistusaika: 30 min + marinoitumisaika

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Antin makea soijakastike

Resepti: Antin makea soijakastike

Ainekset

  • 1 osa tummaa soijaa
  • 1 osa tummaa maissisiirappia
  • fariinisokeria
  • seesamiöljyä

  1. Sekoita keskenään yhtä paljon tummaa soijaa ja tummaa maissisiirappia.
    Lisää seokseen halutessasi fariinisokeria maun mukaan ja muutama tippa
    seesamiöljyä. Tämä kastike on yksi versio kiinalaisesta
    hapanimeläkastikkeesta. Kastike sopii mainiosti myös grilliruoille.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Makea taatelileipä ja kuohkea pistaasivoi

Resepti: Makea taatelileipä ja kuohkea pistaasivoi

Ainekset

  • Makea taatelileipä
  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 1 dl siirappia
  • 2 dl ruisrouhetta
  • 1 dl kaljamaltaita
  • 4 dl grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl hienonnettuja pehmeitä taateleita
  • 1 dl auringokukansiemeniä
  • 2 tl suolaa
  • Kuohkea pistaasivoi
  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 200 g voita
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1-2 rkl valkoista balsamicoa
  • 1 tl sormisuolaa

  1. Makea taatelileipä Yhdistä kulhossa neste ja siirappi keskenään.
    Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää ne
    sekoittaen nesteeseen. Anna taikinan turvota 15 minuutin ajan ja kaada
    sitten puuromainen seos voideltuun suorakaiteen muotoiseen 1,5 litran
    uunivuokaan. Paista leipää 175 asteessa noin 1-1,5 tuntia. Nosta leipä
    jäähtymään ritilälle ja kumoa hetken päästä. Kuohkea pistaasivoi Paahda
    pistaasit kuumalla pannulla ja jäähdytä hetki. Murskaa
    valkosipulinkynnet kulhoon ja lisää joukkoon pehmeä voi, etikka sekä
    hienonnettu persilja. Kaada lopuksi jäähtyneet pähkinät sekä suola
    kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Espanjalainen punaviini-päärynätorttu ja makea

Resepti: Espanjalainen punaviini-päärynätorttu ja makea

Ainekset

  • Taikina
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • Punaviinipäärynät
  • 4 keskikokoista päärynää
  • 1 (luomu)appelsiini
  • 1 (luomu)sitruuna
  • 2 kanelitankoa
  • 10 neilikkaa
  • 3/4 dl sokeria
  • n. 1 pullo (75cl) punaviiniä
  • Vaniljakreemi
  • 1 l täysmaitoa
  • 1 3/4 dl maissitärkkelysjauhoa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 5 kananmunan keltuaista
  • 1 vaniljatanko
  • 50 g kylmää voita
  • Makea punaviinikastike
  • n. 7 dl päärynöiden keitinlientä (ks. vinkki)
  • 2 kanelitankoa
  • 3/4 dl hyytelösokeria

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja suola kuohkeaksi yleiskoneella
    tai sähkövatkaimella. Lisää kanamuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää
    jauhot parissa erässä. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa
    sitä muutama minuutti, kunnes se on muotoiltavaa. Pyöritä taikina
    palloksi, kääri tuorekelmuun ja pane jääkaappiin vetäytymään 1
    tunniksi.
  2. Valmista punaviinipäärynät: Kuori päärynät ja halkaise ne
    pituussuunnassa. Pane päärynät kannelliseen kattilaan. Vuole
    appelsiinin ja sitruunan kuoret kuorimaveitsellä leveiksi suikaleiksi
    kattilaan. Lisää kanelitangot ja neilikat ja ripottele sokeri päälle.
    Kaada punaviiniä kattilaan sen verran, että päärynät peittyvät. Hauduta
    päärynöitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne
    ovat pehmenneet. Nosta kattila liedeltä ja jätä päärynät jäähtymään
    liemeen.
  3. Valmista vaniljakreemi: Kaada maito pinnoitettuun kattilaan. Sekoita
    maissitärkkelysjauho, sokeri ja keltuaiset maidon joukkoon. Halkaise
    vaniljatanko ja rapsuta siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Kuumenna
    seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Jatka keittämistä 3
    minuuttia voimakkaasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Sekoita voi
    joukkoon. Jäähdytä kreemi välillä sekoittaen.
  4. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle.
    Kauli taikinasta ympyrä, joka ulottuu hyvin matalan, irtopohjaisen
    piirakkavuoan (Ø n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta taikina vuokaan
    ja painele se vuoan reunoille. Tasoita reuna painelemalla ylimääräinen
    taikina pois. Paista torttupohjaa uunin keskitasossa 20–25 minuuttia.
    Jäähdytä pohja haaleaksi vuoassaan.
  5. Jos tarjoat tortun punaviinikastikkeen kanssa, pane kastike tässä
    vaiheessa hautumaan: Kaada siivilöity punaviiniliemi takaisin
    kattilaan. Pane päärynöiden keittämisessä käytetyt kanelitangot
    takaisin viinin joukkoon. Keitä lientä kasaan matalalla lämmöllä ilman
    kantta 30 minuuttia.
  6. Nosta päärynät liemestään. Siivilöi liemestä mausteet; säästä liemi ja
    kanelitangot mausteista punaviinikastiketta varten. Leikkaa
    päärynänpuolikkaista kanta. Viipaloi päärynät pituussuunnassa 1/2 cm:n
    paksuisiksi. Jätä reunimmaiset, pienet viipaleet käyttämättä. Leikkaa
    tarvittaessa siemenkodat pois. Nosta jäähtynyt torttupohja
    tarjoiluvadille. Lusikoi vaniljakreemi pursotin- tai pakastepussiin.
    Leikkaa pussin päähän reikä (Ø 2 cm). Pursota vaniljakreemi
    torttupohjalle spiraalin muotoon reunoilta keskustaan päin. Asettele
    päärynäviipaleet kreemin päälle. Pane torttu jääkaappiin viilenemään
    vähintään 1 tunniksi.
  7. Ota kanelitangot pois punaviinikastikkeesta. Sekoita hyytelösokeri
    punaviiniliemen joukkoon ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja
    jäähdytä haaleaksi.
    Ohje: Outi Väisänen
    Kuva: Arto Vuohelainen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Vohvelit ja suolainen sekä makea täyte

Resepti: Vohvelit ja suolainen sekä makea täyte

Ainekset

  • Vohvelit:
  • 4 dl maitoa
  • 225 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 4 munan keltuaista
  • 4 valkuaista
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 tl suolaa
  • Katkaraputäyte:
  • 300 g isoja kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl maustamatonta majoneesia
  • 1 dl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
  • 1 tl dijon sinappia
  • suolaa ja pippuria
  • Kinuskikermassa haudutetut omenarenkaat:
  • 4 omenaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita

  1. Vohvelit: Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää maito,
    keltuaiset sekä sulatettu voi. Anna turvota hetken aikaa ja vaahdota
    sillä aikaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää se lopuksi varoen
    joukkoon. Kuumenna vohvelirauta ja paista rapeita vohveleita.
    Katkaraputäyte: Sekoita kulhossa majoneesi, yrtit sekä mausteet ja
    lisää lopuksi katkaravut. Anna maustua kylmässä tunnin ajan ja tarjoile
    vohveleiden kera. Kinuskikermassa haudutetut omenarenkaat: Poista
    omenoista kota ja leikkaa ne 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Laita
    voinokare pannulle ja kuumenna omenasiivut pehmeiksi. Lisää sokeri,
    anna sen sulaa ja kaada lopuksi kerma päälle. Hauduta omenat
    kinuskikermassa muutaman minuutin ajan ja nostele ne lämpimien
    vohveleiden päälle. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Makea joululimppu

Resepti: Makea joululimppu

Ainekset

  • 5 dl piimää
  • 2 dl siirappia
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 rkl hienonnettua anista
  • 1 rkl hienonnettua fenkolia

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä piimä ja siirappi kattilassa
    kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon loput aineet kevyesti sekoitellen.
    Kaada löysähkö taikina leipävuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa
    noin tunti. Leipä kumahtelee pohjasta kun se on kypsä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Sienimunakas ja makea banaanimunakas

Resepti: Sienimunakas ja makea banaanimunakas

Ainekset

  • Sienimunakas:
  • 10 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 rasia siitakesieniä
  • 3 perunaa
  • pala purjoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippuria
  • Makea banaanimunakas:
  • 3 munaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl öljyä
  • 1-2 banaania viipaloituna

  1. Sienimunakas: Viipaloi sienet, perunat ja purjo sekä hienonna
    valkosipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla ja lisää joukkoon
    mausteet. Kaada puolet vihannesseoksesta hetkeksi lautaselle. Sekoita
    munat ja kerma kulhossa ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada
    puolet seoksesta pannulle paistettujen vihannesten päälle ja kypsennä
    munakas. Ripottele valmiin munakkaan päälle esim. hienonnettua
    persiljaa. Valmista toinen munakas samaan tapaan ja tarjoile salaatin
    kera. Makea banaanimunakas: Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti
    vaahdoksi. Lisää vesi, jauhot sekä vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi.
    Kuumenna öljy pannulla ja laita pannulle ensin banaaniviipaleet. Kaada
    pannulle sitten munakasseos. Pienennä lämpöä ja paista munakas
    valmiiksi. Ripottele pinnalle vielä muutama banaaniviipale ja taita
    munakas puoliksi. Valuta lautaselle ja koristele tomusokerilla. Tarjoa
    vaniljajäätelön kera. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Japanilainen makea munakasrulla resepti ja ruokaohje

* 4 munaa
* 3,5 rkl vettä
* 2 rkl sokeria
* 1 rkl vettä
* 1 tl väkiviinaetikkaa
* 1 ml suolaa
* 1 rkl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä
* 2 tl paahdettuja, kuorellisia seesaminsiemeniä
Japanilainen makea munakasrulla 4 Annosta
1) Riko munien rakenne.
2) Sekoita vesi (3,5 rkl) ja sokeri keskenään pienessä kulhossa ja
lisää seos munien joukkoon.
3) Sekoita loput vedestä (1 rkl), etikka ja suola keskenään ja lisää
joukkoon.
4) Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kaada siihen noin 1/5
munakasseosta.
5) Pienennä lämpöä.
6) Kun munakasseos on hyytynyt, mutta vielä pehmeä, kääri se rullaksi
pannun toiseen reunaan.
7) Lisää vähän öljyä ja taas 1/5 munakasseosta.
8) Kun seos on hyytynyt, kääri ensimmäinen munakasrulla sen sisään
pannun toiseen laitaan.
9) Jatka näin, kunnes kaikki seos on käytetty.
10) Paloittele munakas esim 8 osaan.
11) Asettele munakaspalat tarjolle ja ripottele päälle seesamisiemeniä.
Munakasrullan voi jäähdyttää ja käyttää myöhemmin. Se sopii myös
sushien täytteeksi.
Resepti: Japanilainen makea munakasrulla 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit