Mainokset

Reseptit sanoilla ‘makea’

Makea chilikastike resepti

Ainekset
2 punasta paprikaa
2 punasta chiliä
5-10 valkosipulinkynttä
1½ dl sokeria
1 tl mineraalisuolaa
1 dl valkoviinietikkaa
Ohjeet
Huuhdo ja halkase paprikat ja chilit.Poista kannat ja siemenet ja
hienonna kumapsetki puolikkaat.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Pyöräytä vihannekset mielellään oikein hienoks monitoimikoneella tai
tehosekottimella.
Laita hienonnetut vihannekset,sokeri,suola ja viinietikka kattilaan ja
keitä seosta noin kymmenen minuuttia.
Laita seos pestyyn,kuumennettuun pulloon.Sulje pullo ja säylytä
viileessä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Jäätelöannos, nopea ja makea resepti

Ainekset
2 palloa saksanpähkinä vaahterasiirappijäätelöä
2 rkl kermalikööriä, esim. toffeenougat
spraypullosta valmiskermavaahtoa
suklaa rouhetta
Ohjeet
pyöritä kaksi palloa ja laita kivaan lasiin tai annoskulhoon.
laita kermalikööriä kastikkeeksi.
Ruiskauta kermavaahtoa päälle juuri ennen tarjoilua ja koristeeksi
raastettua suklaata.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Makea porsaan filee nuudelien kanssa

Resepti: Makea porsaan filee nuudelien kanssa

Ainekset

  • 4 sitruunaruohoa
  • 5 rkl itämaista kalakastiketta
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 0,5 dl seesamiöljyä
  • 2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 800 g porsaan sisäfileetä
  • kastike:
  • 2 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 1 punainen chili
  • 1 vihreä chili
  • 0,5 dl suolattuja maapähkinöitä
  • nuudelita

  1. Leikkaa sitruunaruoho halki ja leikkaa se paloiksi. Sekoita
    sitruunaruohon palat, kalakastike, kurkuma, raastettu inkivääri,
    hienonnettu valkosipuli, sokeri, seesamiöljy ja osa tuoreesta
    silputusta korianterista keskenään tahnamaiseksi marinadiksi. Leikkaa
    porsaan fileestä ohuita siivuja ja laita siivut marinadiin pariksi
    tunniksi tai yön yli. Kuumenna kattilassa riisiviinietikka ja sokeri
    miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut ja seos muuttunut
    siirappimaiseksi, eli noin 10 min. Hienonna chilit, suolapähkinät ja
    loput korianterista ja lisää kattilaan sokeriliemeen. Valmista nuudelit
    pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta porsaanfileet marinadista ja pyyhi
    ylimääräinen marinadi pois. Paista fileet kuumalla pannulla nopeasti
    molemmilta puolilta ja tarjoile kastikkeen ja nuudelien kanssa.
    Valmistusaika: 30 min + marinoitumisaika

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Makea omenapizza

Resepti: Makea omenapizza

  • 3 omenaa
  • 2rkl makeutusjauhetta
  • 1 valmis pizzapohja
  • 150g rahkaa
  • 1 muna
    1. Piosta omenista siemenkota ja viipaloi omena ohuiksi siivuiksi.Sekoita
      rahka, munat ja makeutusjauhe. Levitä rahkaseos pizzapohjalle ja aseta
      omena viipaleet päälle. Paista 200 asteessa n. 20 min

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Antin makea soijakastike

    Resepti: Antin makea soijakastike

    Ainekset

    • 1 osa tummaa soijaa
    • 1 osa tummaa maissisiirappia
    • fariinisokeria
    • seesamiöljyä

    1. Sekoita keskenään yhtä paljon tummaa soijaa ja tummaa maissisiirappia.
      Lisää seokseen halutessasi fariinisokeria maun mukaan ja muutama tippa
      seesamiöljyä. Tämä kastike on yksi versio kiinalaisesta
      hapanimeläkastikkeesta. Kastike sopii mainiosti myös grilliruoille.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    illallinen

    Espanjalainen punaviini-päärynätorttu ja makea

    Resepti: Espanjalainen punaviini-päärynätorttu ja makea

    Ainekset

    • Taikina
    • 125 g voita
    • 1 dl sokeria
    • 1/2 tl suolaa
    • 1 kananmuna
    • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
    • Punaviinipäärynät
    • 4 keskikokoista päärynää
    • 1 (luomu)appelsiini
    • 1 (luomu)sitruuna
    • 2 kanelitankoa
    • 10 neilikkaa
    • 3/4 dl sokeria
    • n. 1 pullo (75cl) punaviiniä
    • Vaniljakreemi
    • 1 l täysmaitoa
    • 1 3/4 dl maissitärkkelysjauhoa
    • 2 1/2 dl sokeria
    • 5 kananmunan keltuaista
    • 1 vaniljatanko
    • 50 g kylmää voita
    • Makea punaviinikastike
    • n. 7 dl päärynöiden keitinlientä (ks. vinkki)
    • 2 kanelitankoa
    • 3/4 dl hyytelösokeria

    1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja suola kuohkeaksi yleiskoneella
      tai sähkövatkaimella. Lisää kanamuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää
      jauhot parissa erässä. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa
      sitä muutama minuutti, kunnes se on muotoiltavaa. Pyöritä taikina
      palloksi, kääri tuorekelmuun ja pane jääkaappiin vetäytymään 1
      tunniksi.
    2. Valmista punaviinipäärynät: Kuori päärynät ja halkaise ne
      pituussuunnassa. Pane päärynät kannelliseen kattilaan. Vuole
      appelsiinin ja sitruunan kuoret kuorimaveitsellä leveiksi suikaleiksi
      kattilaan. Lisää kanelitangot ja neilikat ja ripottele sokeri päälle.
      Kaada punaviiniä kattilaan sen verran, että päärynät peittyvät. Hauduta
      päärynöitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne
      ovat pehmenneet. Nosta kattila liedeltä ja jätä päärynät jäähtymään
      liemeen.
    3. Valmista vaniljakreemi: Kaada maito pinnoitettuun kattilaan. Sekoita
      maissitärkkelysjauho, sokeri ja keltuaiset maidon joukkoon. Halkaise
      vaniljatanko ja rapsuta siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Kuumenna
      seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Jatka keittämistä 3
      minuuttia voimakkaasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Sekoita voi
      joukkoon. Jäähdytä kreemi välillä sekoittaen.
    4. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle.
      Kauli taikinasta ympyrä, joka ulottuu hyvin matalan, irtopohjaisen
      piirakkavuoan (Ø n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta taikina vuokaan
      ja painele se vuoan reunoille. Tasoita reuna painelemalla ylimääräinen
      taikina pois. Paista torttupohjaa uunin keskitasossa 20–25 minuuttia.
      Jäähdytä pohja haaleaksi vuoassaan.
    5. Jos tarjoat tortun punaviinikastikkeen kanssa, pane kastike tässä
      vaiheessa hautumaan: Kaada siivilöity punaviiniliemi takaisin
      kattilaan. Pane päärynöiden keittämisessä käytetyt kanelitangot
      takaisin viinin joukkoon. Keitä lientä kasaan matalalla lämmöllä ilman
      kantta 30 minuuttia.
    6. Nosta päärynät liemestään. Siivilöi liemestä mausteet; säästä liemi ja
      kanelitangot mausteista punaviinikastiketta varten. Leikkaa
      päärynänpuolikkaista kanta. Viipaloi päärynät pituussuunnassa 1/2 cm:n
      paksuisiksi. Jätä reunimmaiset, pienet viipaleet käyttämättä. Leikkaa
      tarvittaessa siemenkodat pois. Nosta jäähtynyt torttupohja
      tarjoiluvadille. Lusikoi vaniljakreemi pursotin- tai pakastepussiin.
      Leikkaa pussin päähän reikä (Ø 2 cm). Pursota vaniljakreemi
      torttupohjalle spiraalin muotoon reunoilta keskustaan päin. Asettele
      päärynäviipaleet kreemin päälle. Pane torttu jääkaappiin viilenemään
      vähintään 1 tunniksi.
    7. Ota kanelitangot pois punaviinikastikkeesta. Sekoita hyytelösokeri
      punaviiniliemen joukkoon ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja
      jäähdytä haaleaksi.
      Ohje: Outi Väisänen
      Kuva: Arto Vuohelainen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Makea joululimppu

    Resepti: Makea joululimppu

    Ainekset

    • 5 dl piimää
    • 2 dl siirappia
    • 5 dl ruisjauhoja
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 1/2 tl soodaa
    • 1-2 tl suolaa
    • 1 rkl hienonnettua anista
    • 1 rkl hienonnettua fenkolia

    1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä piimä ja siirappi kattilassa
      kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon loput aineet kevyesti sekoitellen.
      Kaada löysähkö taikina leipävuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa
      noin tunti. Leipä kumahtelee pohjasta kun se on kypsä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kana_perunat

    Japanilainen makea munakasrulla resepti ja ruokaohje

    * 4 munaa
    * 3,5 rkl vettä
    * 2 rkl sokeria
    * 1 rkl vettä
    * 1 tl väkiviinaetikkaa
    * 1 ml suolaa
    * 1 rkl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä
    * 2 tl paahdettuja, kuorellisia seesaminsiemeniä
    Japanilainen makea munakasrulla 4 Annosta
    1) Riko munien rakenne.
    2) Sekoita vesi (3,5 rkl) ja sokeri keskenään pienessä kulhossa ja
    lisää seos munien joukkoon.
    3) Sekoita loput vedestä (1 rkl), etikka ja suola keskenään ja lisää
    joukkoon.
    4) Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kaada siihen noin 1/5
    munakasseosta.
    5) Pienennä lämpöä.
    6) Kun munakasseos on hyytynyt, mutta vielä pehmeä, kääri se rullaksi
    pannun toiseen reunaan.
    7) Lisää vähän öljyä ja taas 1/5 munakasseosta.
    8) Kun seos on hyytynyt, kääri ensimmäinen munakasrulla sen sisään
    pannun toiseen laitaan.
    9) Jatka näin, kunnes kaikki seos on käytetty.
    10) Paloittele munakas esim 8 osaan.
    11) Asettele munakaspalat tarjolle ja ripottele päälle seesamisiemeniä.
    Munakasrullan voi jäähdyttää ja käyttää myöhemmin. Se sopii myös
    sushien täytteeksi.
    Resepti: Japanilainen makea munakasrulla 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillaus

    Makea taatelileipä ja kuohkea pistaasivoi

    Resepti: Makea taatelileipä ja kuohkea pistaasivoi

    Ainekset

    • Makea taatelileipä
    • 5 dl maitoa tai vettä
    • 1 dl siirappia
    • 2 dl ruisrouhetta
    • 1 dl kaljamaltaita
    • 4 dl grahamjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 dl hienonnettuja pehmeitä taateleita
    • 1 dl auringokukansiemeniä
    • 2 tl suolaa
    • Kuohkea pistaasivoi
    • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
    • 4 valkosipulinkynttä
    • 200 g voita
    • 1 dl silputtua persiljaa
    • 1-2 rkl valkoista balsamicoa
    • 1 tl sormisuolaa

    1. Makea taatelileipä Yhdistä kulhossa neste ja siirappi keskenään.
      Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää ne
      sekoittaen nesteeseen. Anna taikinan turvota 15 minuutin ajan ja kaada
      sitten puuromainen seos voideltuun suorakaiteen muotoiseen 1,5 litran
      uunivuokaan. Paista leipää 175 asteessa noin 1-1,5 tuntia. Nosta leipä
      jäähtymään ritilälle ja kumoa hetken päästä. Kuohkea pistaasivoi Paahda
      pistaasit kuumalla pannulla ja jäähdytä hetki. Murskaa
      valkosipulinkynnet kulhoon ja lisää joukkoon pehmeä voi, etikka sekä
      hienonnettu persilja. Kaada lopuksi jäähtyneet pähkinät sekä suola
      kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

    Vohvelit ja suolainen sekä makea täyte

    Resepti: Vohvelit ja suolainen sekä makea täyte

    Ainekset

    • Vohvelit:
    • 4 dl maitoa
    • 225 g vehnäjauhoja
    • 1,5 tl leivinjauhetta
    • 4 munan keltuaista
    • 4 valkuaista
    • 100 g sulatettua voita
    • 1 tl suolaa
    • Katkaraputäyte:
    • 300 g isoja kuorittuja katkarapuja
    • 1 dl maustamatonta majoneesia
    • 1 dl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
    • 1 tl dijon sinappia
    • suolaa ja pippuria
    • Kinuskikermassa haudutetut omenarenkaat:
    • 4 omenaa
    • 2 dl fariinisokeria
    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 rkl voita

    1. Vohvelit: Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää maito,
      keltuaiset sekä sulatettu voi. Anna turvota hetken aikaa ja vaahdota
      sillä aikaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää se lopuksi varoen
      joukkoon. Kuumenna vohvelirauta ja paista rapeita vohveleita.
      Katkaraputäyte: Sekoita kulhossa majoneesi, yrtit sekä mausteet ja
      lisää lopuksi katkaravut. Anna maustua kylmässä tunnin ajan ja tarjoile
      vohveleiden kera. Kinuskikermassa haudutetut omenarenkaat: Poista
      omenoista kota ja leikkaa ne 2 cm paksuisiksi siivuiksi. Laita
      voinokare pannulle ja kuumenna omenasiivut pehmeiksi. Lisää sokeri,
      anna sen sulaa ja kaada lopuksi kerma päälle. Hauduta omenat
      kinuskikermassa muutaman minuutin ajan ja nostele ne lämpimien
      vohveleiden päälle. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit