Mainokset

Reseptit sanoilla ‘maksapata’

Se oikea maksapata

Resepti: Se oikea maksapata

Ainekset

  • 300 gr maksasiivuja
  • 3 sipulia
  • 2 dl kuohukermaa , 3 porkkanaa , laakerinlehti

  1. Käännä maksaviipaleet vehnäjauhoissa ja paista paistinpannulla voissa.
    Laita paistetut viipaleet valurautapataan. Paista voissa sipulirenkaat
    ja lisää maksaviipaleiden päälle. Viipaloi porkkanat ja lisää pataan.
    Mausta suolalla ja laakerinlehdellä. Lisää vettä niin paljon että
    ainekset peittyvät. Anna hautua vähintään puoli tuntia , mielellään
    kauemminkin. Valmista paksuhko ruskea kastike ( peruskastike ) ja kaada
    päälle ja kiehauta. Kaada lopuksi kerma päälle. Tarjoa perunamuusin
    kanssa. Herkullisen muusin saat kun käytät puolet perunoita ja puolet
    lanttua.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Maksapata

Resepti: Maksapata

Ainekset

  • 600 g Naudan maksaa
  • 2 sipulia
  • 1-2 valkosipulia
  • n.200 g tomattipyrettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • n.4 rkl voita
  • 2-3 dl vettä
  • 1 lihaliemi- ja kasvisliemikuutio
  • suolaa(tarvittaessa),mustapippuria,meiramia

  1. Pilko sipulit ja kuullota ne voissa, esim.teflon kattilassa(halutessasi
    voit kuullottaa myös osan valkosipulista).Lisää
    tomaattipyre,sekoita,lisää vesi.Jätä kastike hautumaan.Tee maksasta
    suikaleita,tai pieniä paloja(olethan tietenkin poistanut siitä ensin
    kalvon). Ruskista maksa pannulla voissa(älä paista liian kovalla
    lämmöllä, maksa palaa helposti). Mausta maksat suolalla ja
    mustapippurilla.Lisää maksasuikaleet kastikkeeseen ja anna kiehua
    hiljalleen n.5 min.(jos keität kauan, maksasta tulee sitkeää).Purista
    valkosipulit kastikkeeseen,lisää kerma ja mausta meiramilla maun
    mukaan.Tarjoille keitetyn riisin, puolukkahillon ja tuoresalaatin
    kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana
Mainokset
Sivut