Mainokset

Reseptit sanoilla ‘makujen’

Maailman makujen sekasorto

Resepti: Maailman makujen sekasorto

  • 840 g hunaja marinoitua broileria
  • 800 g kiinalainen hapanimelä kastike
  • 4 dl riisi
  • 3-4 pkt tai………….. nuudeleita
    1. ruskista broilerin kauniin keltaiseksi vokissa. lisää kastike ja anna
      hautua kannen alla. sillä aikaa laita riisit tai nuudelit kiehumaan
      veteen. oman maun mukaan voit lisätä paprikoita ja mausteita
      kastikkeeseen. hyvän säväyksen antaa myös sitruuna mehu.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza_ranskalaiset

    Makujen

    Resepti: Makujen

    Ainekset

    • 600 g naudan paistia
    • 1 pkt pekonia
    • 2 sipulia
    • (0,5 dl brandya tai konjakkia)
    • 4 dl punaviiniä
    • 0,5 l vettä
    • suolaa ja pippuria
    • 1 tl timjamia (tai 4 oksaa tuoretta)
    • 3 laakerinlehteä
    • 2 valkosipulin kynttä
    • 8 pikkusipulia
    • voita ja/ tai öljyä
    • vehnäjauhoja

    1. Kuutioi liha reiluiksi kuutioiksi, pyöräytä ne vehnäjauhoissa ja ota
      niihin pannulla (voissa tai öljyssä) kaunis väri. Siirrä lihat
      uuninkestävään pataan. Ruskista pannulla myös pekonit ja hienonnetut
      salottisipulit sekä kaada ne pataan lihojen kaveriksi. Lisää pataan
      puolitetut valkosipulin kynnet, punaviini ja vesi sekä mausteet.
      Hauduta pataa uunissa 150-175 asteessa 2-3 tuntia ja lisää joukkoon
      kuoritut pikkusipulit. Jatka hauduttamista vielä puolesta tunnista
      tuntiin ja tarkista maku. Tarjoile esim. riisin kera. Resepti: Makujen
      Salaisuudet/Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kurpitsa

    Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

    Ainekset

    • 1 appelsiini
    • 1 sitruuna
    • 2 rkl sokeria
    • 1 plo punaviiniä
    • 2 laakerinlehteä
    • 2 tähtianista
    • 2 neilikkaa
    • 2 maustepippuria
    • 0,5 dl brandya

    1. Leikkaa appelsiini ja sitruuna viipaleiksi ja laita ne sekä kaikki muut
      aineet kattilaan. Kuumenna juomaa miedolla lämmöllä viittä vaille
      kiehuvaksi. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Makujen Salaisuudet/Hans

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans

    Ainekset

    • 6-8 punajuurta
    • 100 g kaalia
    • 1 sipuli
    • 1 porkkana
    • 1/4 selleriä
    • 2 valkosipulin kynttä
    • 2 rkl voita
    • 1 rkl sitruunamehua
    • 1,5 dl suolakurkkujen lientä
    • 1 l lihalientä
    • suolaa ja pippuria
    • 2 laakerinlehteä
    • ripaus sokeria
    • 2 oksaa tuoretta timjamia
    • Suolakurkkuterriini:
    • 4 suolakurkkua
    • 1 dl suolakurkkujen lientä
    • 4 liivatelehteä

    1. Kuori ja pilko juurekset, kaali sekä sipulit. Sulata voi kattilassa ja
      kuullota siinä kaikki vihannekset. Lisää nesteet ja mausteet ja anna
      keiton hautua n. 30-40 minuuttia. Siivilöi liemi ja tarkista maku.
      Suolakurkkuterrriini: Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta
      liemi ja sulata sinne liotetut liivatteet. Lado kurkkuviipaleet pieneen
      vuokaan ja kaada päälle suolakurkkuliemi. Hyydytä jääkaapissa muutama
      tunti ennen tarjoilua. Tarjoile punajuuriliemen kera
      suolakurkkuterriiniä ja smetanaa. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans
      Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Makujen Salaisuudet/

    Resepti: Makujen Salaisuudet/

    Ainekset

    • keitto:
    • 3 salottisipulia
    • 2 rkl voita
    • 1 tl raastettua inkivääriä
    • 600 g pakasteherneitä
    • 6 dl maitoa
    • 1 rkl valkoviinietikkaa
    • 1 dl kasvislientä
    • 1 dl kermaa
    • suolaa ja pippuria
    • uppomuna:
    • 4 pientä kananmunaa
    • 1 l vettä
    • suolaa ja pippuria
    • 2-3 laakerinlehteä
    • tuoretta timjamia pari oksaa
    • 0,5 dl etikkaa
    • pekonilastut:
    • 4 viipaletta pekonia

    1. Keitto: Hienonna sipulit ja kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää
      inkivääri, puolet herneistä ja maito. Keitä 15-20 minuuttia. Lisää
      loput herneet sekä valkoviinietikka, keitä hetki ja soseuta keitto
      tasaiseksi. Lisää kuohukerma ja liemi. Kiehauta ja tarkista maku.
      Uppomuna: Mittaa kattilaan vesi ja kaikki mausteet. Kiehauta liemi ja
      anna sen sitten poreilla kevyesti. Riko kananmunat veteen ja anna
      niiden hyytyä noin 4-5 minuuttia. Rikottaessa kananmunan voi ottaa
      vastaan kauhalla, jolloin se ei rikkoudu niin helposti. Tarjoile
      uppomunat hernekeiton lisäkkeenä. Pekonilastut: Paahda viipaleet
      rapeiksi uunissa tai pannulla. Rouhi ne veitsellä haluamasi kokoisiksi
      paloiksi ja ripottele hernekeiton päälle. Resepti: Makujen Salaisuudet/
      Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Makujen Salaisudet/

    Resepti: Makujen Salaisudet/

    Ainekset

    • Aioli:
    • 4 valkosipulin kynttä
    • 0,25-0,5 tl suolaa
    • 2 keltuaista
    • pippuria
    • 1 rkl valkosiinietikkaa
    • 3 dl rypsiöljyä
    • Pistou:
    • 100 g ryöpättyä pinaattia
    • 1 ruukku tuoretta basilikaa
    • suolaa ja pippuria
    • 1 valkosipulin kynsi
    • 2 rkl kuorittuja manteleita
    • 2-3 dl oliiviöljyä

    1. Aioli: Kiehauta kuoritut valkosipulin kynnet vedessä ja purista ne
      soseeksi. Mittaa tahosekoittimeen valkosipulisose, keltuaiset, suola ja
      pippuri sekä etikka. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koneen koko
      ajan käydessä. Jos aiolista tulee liian paksua voit ohentaa sitä
      vedellä tai laimealla omenamehulla. Pistou: Sekoita kaikki aineet
      tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi. Resepti: Makujen Salaisudet/
      Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitetyt_kananmunat

    Makujen Salaisuudet/ Hans

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans

  • 300 g savukalaa
  • 3 dl pennepastaa
  • 1 omena
  • 1/2 kurkku
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 3 paahtoleipäviipaletta
  • 2 dl majoneesia
  • 0,5 tl currya
  • suolaa ja pippuria
    1. Savukalasalaatti: Keitä pasta ja puhdista savukala sopivan kokoisiksi
      paloiksi. Leikkaa paahtoleivistä kantit pois ja kuutioi ne. Levitä
      leipäkuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda kuutioita 200
      asteisessa uunissa n. 5 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä.
      Pyöräytä niitä ympäri kerran pari paistamisen aikana jotta ne paistuvat
      tasaisesti kaikilta sivuilta. Kuori kurkku ja omena ja kuutioi ne.
      Sekoita kaikki aineet paitsi krutongit. Ripottele leipäkuutiot
      savukalasalaatin pinnalle ja tarjoile. Jos haluat voit tarjota currylla
      maustetun majoneesin erikseen. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans
      Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananaskana

    Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

    Ainekset

    • Taikina:
    • 100 g voita
    • 100 g tomusokeria
    • 1 kpl vaniljatanko
    • 1 kpl kananmuna
    • 200 g vehnäjauhoja
    • Täyte:
    • 200 g tummaa suklaata
    • 1 dl kermaa
    • 2 kpl kananmunaa
    • 2 rkl sokeria

    1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet veitsen kärjellä.
      Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi ja anna sen levätä
      jääkaapissa noin yksi tunti. Painele taikina pienehköön voideltuun
      piirakkavuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa n. 10-15 minuuttia.
      Valmista täyte: Kiehauta kerma kattilassa ja sulata siihen suklaa.
      Lisää muut aineet ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos paistetun
      piirakkapohjan päälle ja jatka tortun paistamista vielä 12-15 minuuttia
    2. 20 asteessa. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Makujen salaisuudet / Hans

    Resepti: Makujen salaisuudet / Hans

    Ainekset

    • 3 kpl kypsää avokadoa
    • 1 sitruunan mehu
    • nippu ruohosipulia hienonnettuna
    • 3 kpl tomaattia
    • 1-2 kpl punasipulia
    • 1 kpl valkosipulin kynsi
    • 200 g jumbokatkarapuja
    • 4 kpl viiriäisen munaa ja tai 2 kananmunaa
    • 4 viip. paahtoleipää
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 1-2 rkl valkoviinietikkaa
    • 1 tl sokeria
    • suolaa ja pippuria
    • 4 rkl avokadodressingiä
    • Avokadodressing:
    • 2 kpl avokadoa
    • 1 kpl keltuainen
    • 1 sitruunan mehu
    • 1 tl dijonsinappia
    • 1 kpl valkosipulin kynsi
    • 2 dl oliiviöljyä
    • suolaa ja pippuria

    1. Kuori avokadot ja leikkaa kuutioiksi. Purista sitruunamehu avokadojen
      päälle jotta ne eivät tummu. Kalttaa tomaatit ja poista niiden sisus.
      Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli, ruohosipuli ja
      valkosipuli. Sekoita oliiviöljystä, etikasta, sokerista, suolasta ja
      pippurista kastike ja marinoi siinä sipulit ja tomaattikuutiot. Paahda
      leivät voissa pannulla ja voitele ne avokadodressingillä. Kokoa
      leivälle ensin avokadoa sitten tomaatti-sipuliseosta. Asettele
      päällimmäiseksi ravut. Keitä viiriäisen tai kananmunat ja koristele
      leipä haluamallasi tavalla. Avokadodressing: Kuori ja soseuta avokadot.
      Lisää keltuainen, sitruunan mehu, sinappi ja valkosipuli. Soseuta
      tasaiseksi ja sekoita joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta valmis
      kastike suolalla ja pippurilla. Resepti: Makujen salaisuudet / Hans
      Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Makujen salaisuudet /

    Resepti: Makujen salaisuudet /

    Ainekset

    • Lohiterriini:
    • 500 g graavilohta ohuina siivuina
    • 2 kpl avokadoa
    • 1 kpl punasipulia
    • 1 kpl sitruunan mehua
    • 3 kpl liivatetta liotettuna
    • 1/4 tl cayennepippuria
    • 4 rkl ruohosipulia hienonnettuna
    • suolaa ja pippuria
    • Mätikastike:
    • 50 g muikunmätiä
    • 2 dl smetanaa
    • suolaa ja pippuria
    • 1 kpl sitruunan mehua
    • 1 tl sokeria
    • 1/2 dl kermaa

    1. Lohiterriini: Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota silppu
      kevyesti öljyssä. Soseuta avokadot sauvasekoittimella ja lisää mausteet
      sekä sipuli. Sekoita ruohosipulisilppu massaan lusikalla. Lämmitä
      sitruunamehua hieman ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivate
      avokadososeeseen ja sekoita massa tasaiseksi. Tarkista maku. Kokoa
      terriini vuokaan kerroksittain niin, että alin ja ylin kerros on lohta.
      Peitä valmis terriini kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna
      terriinin vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Leikkaa n. 1
      cm paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoile mätikastikkeen kera. Mätikastike:
      Sekoita kastikkeen aineet ja lisää lopuksi valutettu mäti. Tarkista
      maku ja anna vetäytyä jääkaapissa hetki. Resepti: Makujen salaisuudet /
      Hans Välimäki

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananaskana
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit