Mainokset

Reseptit sanoilla ‘mango-paprikachutney’

Paahdettua ankanrintaa, mango-paprikachutney ja limeaiolia

Resepti: Paahdettua ankanrintaa, mango-paprikachutney ja limeaiolia

Ainekset

  • 600 g ankanrintaa
  • maldon suolaa
  • valkopippuria
  • sokeria
  • Mango-paprikachutney:
  • 1 kpl kypsä mango (mielellään thai mango)
  • 2 kpl punaista paprikaa
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1/2 punasipuli
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 tl suolaa
  • 1 kpl tuore hienonnettu jalopeno
  • tilkka oliiviöljyä
  • Perunakroketti:
  • 10 kpl asterix perunaa
  • 3 kpl keltuaista
  • muskottia
  • öljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 4 rkl hienonnettua cashewpähkinää
  • tuoreleipäraastetta ja kananmunaa
  • Limeaioli:
  • 2 kpl keltuaista
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 1 tl sokeria
  • valkopippuria
  • 3 rkl limen mehua
  • 1 raastettu limen kuori
  • suolaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä

  1. Tee ankanrintaan nahkapuolelle viillot ja laita kylmälle pannulle
    nahkapuoli alaspäin. Paista hiljalleen niin, että rasva sulaa pois ja
    pinta tulee rapeaksi, paista sitten nopeasti toiselta puolelta. Mausta
    fileet sokerilla ja pippurilla ja kypsennä loppuun uunissa 200 asteessa
    noin 12 minuuttia. Nosta pois uunista ja suolaa, anna vetäytyä noin 5
    minuuttia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mango-paprikachutney: Puolita
    paprikat ja poista siemenet, lohko puolikkaat vielä kahtia. Sivele
    kevyesti oliiviöljyllä ja laita 220 asteiseen uuniin paahtumaan noin 12
    minuutiksi. Ota pois uunista ja anna jäähtyä, kuori ja kuutioi. Kuori
    ja kuutioi mango, hienonna sipuli, raasta inkivääri, hienonna jalopeno,
    sekoita ainekset keskenään. Laita tilkka öljyä kattilaan ja lisää
    etikka, lisää mango, sipuli ja jalopeno ja paprikat, sekoita varovasti.
    Lisää mausteet, anna hautua hetki ja tarkista maku. Perunakroketti:
    Kuori perunat ja keitä kypsäksi. Kaada vesi huolellisesti pois ja anna
    höyrystyä. Paseeraa ja lisää kuumaan massaan kananmunan keltuaiset ja
    mausteet sekä pähkinä, anna jäähtyä. Muotoile pyöreiksi palloiksi ja
    pyörittele kananmunassa ja leipäraasteessa ja friteeraa öljyssä.
    Limeaioli: Sekoita keltuainen, sinappi, sokeri, valkopippuri ja vatkaa
    sekaisin. Lisää joukkoon limen kuori ja limenmehu ja öljy ohuena
    nauhana. Tarkista maku.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit