Mainokset

Reseptit sanoilla ‘marinoidut’

marinoidut dijoninsinappi silakkarullat resepti

Ainekset
600 g silakka fileitä
4 rkl dijonin sinappia
1 tl suolaa
½ dl tilliä
MARINOINTI LIEMI
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 dl etikkaa
2 laakerin lehteä
10 maustepippuria
punasipulia
Ohjeet
leikkaa fileistä selkäevät pois
voitele vuoka johon silakkafileet mahtuvat yhteen kerrokseen.
levitä fileet nahkapuoli alas päin leikkuulaudalle sivele fileet
sinapilla ja ripota suola ja tilli fileille ,kääri fileen häntäpäästä
aloittaen rullalle ja asettele vuokaan vieri viereen yhteen kerrokseen
paista uunissa 200ast 15 min.
mittaa kattilaan sokeri ,vesi ja mausteet ja kiehauta lisää sen jälkeen
etikka .
ota fileet uunista ja asettele tarjoilu astiaan pysty asentoon ja kaada
marinointi liemi päälle ja koristele punasipulilla ja tillillä.
anna maustua kylmässä yön yli .
ohje on pirkassa ja siellä on parempi kuvakin ,mutta tämä kuva on
meidän pöydältä .

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Marinoidut silakat resepti

Ainekset
450 gr pakastettua silakkaa, sulatettuna, nahattomana
1 rkl persiljasilppua
1 rkl valkosipulimurskaa
2-3 sitruunan mehu
2 kpl silputtua valko tai punasipulia
2 tl mustaa pippuria, myllystä
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
Ohjeet
Asettele silakat lasiselle-tai posliiniastialle.
Sekoita marinadin ainekset paitsi öljy ja levitä kalojen päälle.
Marinoi 1 vrk jääkaapissa.
Valuta liika liemi pois ja valele oliiviöljy kaloille.
NAUTI !

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Marinoidut kanttarellit resepti

Ainekset
1 litra kanttarelleja
2 kpl salottisipulia
4-5 kpl mustapippuria
Marinadi
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl valkoviiniä tai vettä
0,5 tl suolaa
4 kpl neilikkaa
1 kpl kanelitanko
2,5 rkl fariinisokeria
1 dl öljyä
Ohjeet
Puhdista sienet ja pilko pieniksi. Silppua sipulit. Paista sienet ja
sipulit öljyssä. Laita kanttarellisipuliseos lisättynä mustapippurit
puhtaisiin purkkeihin.
Marinadin valmistus:
Kuumenna kattilassa marinadin ainekset, ilman öljyä, ja keitä kokoon
noin 5-10 minuuttia. Lisää öljy. Siivilöi marinadi. Kaada siivilöity
marinadi sienisipuliseoksen päälle. Sulje korkit. Säilytys viileässä.
Anna marinoitua vähintään 1-2 viikkoa.
Tein marinadin sekä vedellä, että valkoviinillä. Valkoviini antaa
pehmeämmän suutuntuman. Veden kanssa etikka tulee enemmän ulos.
Molemmat erittäin hyviä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Marinoidut sipulit resepti

Ainekset
1/2 kg puna- ja keltapikkusipuleita
Marinadi
2 dl vettä
2 dl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1/2 dl hunajaa
1 tl suolaa
1 kpl kanelitanko
2 laakerinlehteä
10 neilikkaa
10 maustepippuria
10 rosepippuria
Ohjeet
Kuori sipulit. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja
mausteet. Kiehauta liemi. Lisää kuoritut sipulit ja keitä miedolla
lämmöllä noin 15 minuuttia. Jaa kuumat sipulit puhtaisiin
lasitölkkeihin ja kaada päälle liemi, josta on poistettu kanelitanko.
Sulje tiiviisti ja anna sipuleiden marinoitua jääkaapissa muutama
päivä. Säilyy viileässä noin kuukauden.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Marinoidut sipulirenkaat resepti

Ainekset
4 sipulia
n.2 dl Ranskalaista salaatinkastiketta (ohje rajamäen punaviinietikka
pullossa)
Ohjeet
Valmista ranskalainen salaatinkastike. (öljyä, punaviinietikkaa, vettä,
suolaa, mustapippuria, sokeria) Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja
laita sipuleita ja kastiketta kerroksittain esim. vuokaan. Anna
marinoitua yön yli.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Marinoidut munakoisot ja paprikat

Resepti: Marinoidut munakoisot ja paprikat

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • marinadi:
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 sitruunan mehu
  • tarjolle pieniä leipäpaloja esim. paahdettua patonkia

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Puhdista paprikat ja
    leikkaa ne paloiksi. Grillaa paprikat ja munakoisot parilalla tai
    grillissä pehmeiksi. Poista jäähtyneestä paprikasta kuori. Silppua
    timjami ja valkosipuli ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
    Nosta munakoisot ja paprikat marinadiin ja anna maustua yön yli.
    Leikkaa vihanneksista pieniä paloja ja nosta ne pienille leipäsille
    juuri ennen tarjoilua ja koristele yrteillä. Valmistusaika: 1 h min +
    marinointiaika

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Nauriscarpaccio, marinoidut kirsikkatomaatit ja

Resepti: Nauriscarpaccio, marinoidut kirsikkatomaatit ja

Ainekset

  • Nauriscarpaccio, marinoidut kirsikkatomaatit ja vuohenjuustokreemi
  • 2 naurista
  • 3 l vettä
  • 1/4 dl suolaa
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl sormi- tai gourmetsuolaa
  • 5 pyöräytystä mustapippuria
  • 1/2 ruukkua hienonnettua ruohosipulia
  • 1/2 hienonnettua sipulia
  • Lisäksi: salaatinlehtiä
  • Marinoidut kirsikkatomaatit
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • n. 1 l vettä
  • 1/2 dl vaaleaa basamicoa tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • Vuohenjuustokreemi
  • 1/2 pkt (à 140g) kuorittua vuohenjuustoa (chévre tai riblaire,
  • esim. Président)
  • 1/4 dl kermaa
  • 1/4 dl valkoviiniä
  • 1/2 ruukkua persiljan rankoja
  • 1/2 ruukkua basilikan rankoja
  • 2-3 timjaminoksaa
  • 1 valkosipulin kynsi

  1. Kun valmistat koko annoksen, aloita tekemällä ensin vuohenjuustokreemi,
    jotta se ehtii tekeytyä jääkaapissa. Laita kaikki ainekset
    vuohenjuustoa lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta. Siivilöi liemi ja
    lisää se juuston kanssa yleiskoneen kulhoon. Aja tasaiseksi tahnaksi.
    Tässä vaiheessa kreemi voi näyttää löysältä, mutta se paksuuntuu
    jääkaapissa. Anna kreemin olla jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen
    tarjoamista.
  2. Valmistele nauriit: Kiehauta vesi ja suola. Kuori ja viipaloi nauris
    hyvin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi vihannesleikkurilla,
    mandoliinilla, juustohöylällä tai raastinraudan viipalointiosalla.
    Laita viipaleet kiehuvaan veteen. Anna veden kiehahtaa uudelleen, ja
    nosta naurisviipaleet heti siivilään ja juoksevan, kylmän veden alle
    tai nosta ne jääveteen, jotta ne eivät kypsy liikaa. Tarkoitus on
    pehmentää rakennetta vain hiukan. Erottele persiljan ja basilikan
    lehdet, ja säästä yrttien rangat vuohenjuustokreemiä varten. Kuumenna
    öljy noin 50 asteeseen; käytä apuna digitaalista paistolämpömittaria.
    Voit myös kokeilla öljyn lämpötilaa sormella: öljy on sopivaa kun se
    tuntuu sormeen hieman lämpimältä. Ole kuitenkin varovainen, sillä öljy
    kuumenee todella nopeasti. Laita yrttien lehdet tehosekoittimeen, ja
    kaada lämmin öljy lehtien päälle. Aja tehosekoitinta noin 2 minuuttia.
    Halutessasi voit siivilöidä yrtinlehdet pois öljyn joukosta tiheän
    siivilän läpi. Ota naurisviipaleet kylmästä vedestä, valuta ne hyvin
    siivilässä. Siirrä viipaleet yrttiöljyyn. Mausta suolalla, pippurilla,
    hienonnetulla ruohosipulilla ja pieniksi kuutoidulla sipulilla. Marinoi
    naurisviipaleita vähintään 15 minuuttia ja enintään 2–3 tuntia.
    Valmista viimeistään tässä vaiheessa vuohenjuustokreemi ja marinoidut
    kirsikkatomaatit. Huomioi, että kreemin tulee tekeytyä vähintään 1
    tunti.
  3. Kalttaa tomaatit: Tee veitsellä pieni viilto tomaatin yläosaan.
    Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Laita tomaatit kiehuvaan veteen 5–10
    sekunniksi tai kunnes kuori näyttää vähän irtoavan. Siirrä tomaatit
    jääveteen tai juoksevan kylmän veden alle. Kuori jäähtyneet tomaatit.
    Sekoita etikka, sokeri ja suola kulhossa. Anna liemen levätä muutama
    minuutti, jotta sokeri ja suola ehtivät hieman liueta. Nosta tomaatit
    liemeen 5 minuutiksi, pyöräytä tomaatteja muutaman kerran maustumisen
    aikana. Lisää öljy kulhoon ja anna tomaattien marinoitua vielä 10
    minuuttia ennen tarjoamista.
  4. Kokoa annokset: valuta naurisviipaleet siivilässä ja säästä tilkka
    marinadia annosten koristelua varten. Asettele naurisviipaleet
    haluamaasi muotoon lautasille. Nosta viereen marinoituja tomaatteja ja
    salaatinlehtiä, esimerkiksi punamangoldia. Pursota vuohenjuustokreemiä
    ja pirskottele nauriiden marinadia koristeeksi ja mausteeksi.
    Ohjeet: Kristian Perkola
    Juomasuositus: Terhi Oksanen-Alén
    Kuva: Tuukka Koski

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Persiljassa marinoidut grillatut fenkolit

Resepti: Persiljassa marinoidut grillatut fenkolit

  • 4 fenkolia
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
    1. Halkaise fenkolit. Keitä ne napakoiksi suolalla maustetussa vedessä,
      noin 15 minuuttia.
    2. Hienonna lehtipersilja kulhoon. Murskaa valkosipuli joukkoon. Lisää
      viinietikka, hunaja ja oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
      Valuta keitetyt fenkolit. Kääntele ne yrttiöljyyn noin puoleksi
      tunniksi.
    3. Grillaa fenkoleita noin 3 minuuttia molemmin puolin. Sivele ne lopuksi
      yrttiöljyllä. Tarjoa fenkolit salaatin ja esimerkiksi grillatun
      halloumijuuston kanssa.
      Kuva: Outi Väisänen
      Kuva: Sami Repo

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Marinoidut metsäsienet ja italialainen leikkelepöytä

    Resepti: Marinoidut metsäsienet ja italialainen leikkelepöytä

  • 1 l kantarelleja tai muita metsäsieniä esim. suppilovahveroita tai
  • tatteja
  • 2 punasipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • liemi:
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 dl omena-hunajaviinietikkaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 mustapippuria
  • tarjolle sienten kanssa:
  • 1 maalaisleipä
  • 100 g italialaista salamia
  • 150 g parmankinkkua
  • 1 dl mustia oliiveja
    1. Puhdista kantarellit ja kuutioi isot sienet pienemmiksi. Lohko
      punasipuli. Kuori valkosipulit ja halkaise ne. Kuumenna liemen ainekset
      kiehuvaksi. Laita sienet, sipulilohkot ja valkosipulit ilmatiiviiseen
      astiaan, kaada kuuma liemi päälle. Anna jäähtyä ja sulje astia. Nosta
      kylmään. Parin päivän päästä sienet ovat valmiita tarjottavaksi.
      Tarjoile sienet alkupalana hyvän leivän ja leikkeleiden kanssa.
      Valmistusaika: 15 min + marinointiaika jääkaapissa

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ystavanpaivakakku

    Marinoidut sipulirenkaat resepti ja ruokaohje

    * 4 sipulia
    * n.2 dl Ranskalaista salaatinkastiketta (ohje rajamäen
    punaviinietikka pullossa)
    Marinoidut sipulirenkaat
    Valmista ranskalainen salaatinkastike. (öljyä, punaviinietikkaa, vettä,
    suolaa, mustapippuria, sokeria) Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja
    laita sipuleita ja kastiketta kerroksittain esim. vuokaan. Anna
    marinoitua yön yli.
    * Marinoidut sipulirenkaat
    Resepti: Marinoidut sipulirenkaat

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit