Mainokset

Reseptit sanoilla ‘marinoidut’

marinoidut dijoninsinappi silakkarullat resepti

Ainekset
600 g silakka fileitä
4 rkl dijonin sinappia
1 tl suolaa
½ dl tilliä
MARINOINTI LIEMI
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 dl etikkaa
2 laakerin lehteä
10 maustepippuria
punasipulia
Ohjeet
leikkaa fileistä selkäevät pois
voitele vuoka johon silakkafileet mahtuvat yhteen kerrokseen.
levitä fileet nahkapuoli alas päin leikkuulaudalle sivele fileet
sinapilla ja ripota suola ja tilli fileille ,kääri fileen häntäpäästä
aloittaen rullalle ja asettele vuokaan vieri viereen yhteen kerrokseen
paista uunissa 200ast 15 min.
mittaa kattilaan sokeri ,vesi ja mausteet ja kiehauta lisää sen jälkeen
etikka .
ota fileet uunista ja asettele tarjoilu astiaan pysty asentoon ja kaada
marinointi liemi päälle ja koristele punasipulilla ja tillillä.
anna maustua kylmässä yön yli .
ohje on pirkassa ja siellä on parempi kuvakin ,mutta tämä kuva on
meidän pöydältä .

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Marinoidut silakat resepti

Ainekset
450 gr pakastettua silakkaa, sulatettuna, nahattomana
1 rkl persiljasilppua
1 rkl valkosipulimurskaa
2-3 sitruunan mehu
2 kpl silputtua valko tai punasipulia
2 tl mustaa pippuria, myllystä
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
Ohjeet
Asettele silakat lasiselle-tai posliiniastialle.
Sekoita marinadin ainekset paitsi öljy ja levitä kalojen päälle.
Marinoi 1 vrk jääkaapissa.
Valuta liika liemi pois ja valele oliiviöljy kaloille.
NAUTI !

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Marinoidut kanttarellit resepti

Ainekset
1 litra kanttarelleja
2 kpl salottisipulia
4-5 kpl mustapippuria
Marinadi
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl valkoviiniä tai vettä
0,5 tl suolaa
4 kpl neilikkaa
1 kpl kanelitanko
2,5 rkl fariinisokeria
1 dl öljyä
Ohjeet
Puhdista sienet ja pilko pieniksi. Silppua sipulit. Paista sienet ja
sipulit öljyssä. Laita kanttarellisipuliseos lisättynä mustapippurit
puhtaisiin purkkeihin.
Marinadin valmistus:
Kuumenna kattilassa marinadin ainekset, ilman öljyä, ja keitä kokoon
noin 5-10 minuuttia. Lisää öljy. Siivilöi marinadi. Kaada siivilöity
marinadi sienisipuliseoksen päälle. Sulje korkit. Säilytys viileässä.
Anna marinoitua vähintään 1-2 viikkoa.
Tein marinadin sekä vedellä, että valkoviinillä. Valkoviini antaa
pehmeämmän suutuntuman. Veden kanssa etikka tulee enemmän ulos.
Molemmat erittäin hyviä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Marinoidut sipulit resepti

Ainekset
1/2 kg puna- ja keltapikkusipuleita
Marinadi
2 dl vettä
2 dl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1/2 dl hunajaa
1 tl suolaa
1 kpl kanelitanko
2 laakerinlehteä
10 neilikkaa
10 maustepippuria
10 rosepippuria
Ohjeet
Kuori sipulit. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja
mausteet. Kiehauta liemi. Lisää kuoritut sipulit ja keitä miedolla
lämmöllä noin 15 minuuttia. Jaa kuumat sipulit puhtaisiin
lasitölkkeihin ja kaada päälle liemi, josta on poistettu kanelitanko.
Sulje tiiviisti ja anna sipuleiden marinoitua jääkaapissa muutama
päivä. Säilyy viileässä noin kuukauden.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Marinoidut sipulirenkaat resepti

Ainekset
4 sipulia
n.2 dl Ranskalaista salaatinkastiketta (ohje rajamäen punaviinietikka
pullossa)
Ohjeet
Valmista ranskalainen salaatinkastike. (öljyä, punaviinietikkaa, vettä,
suolaa, mustapippuria, sokeria) Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja
laita sipuleita ja kastiketta kerroksittain esim. vuokaan. Anna
marinoitua yön yli.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Marinoidut munakoisot ja paprikat

Resepti: Marinoidut munakoisot ja paprikat

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • marinadi:
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 sitruunan mehu
  • tarjolle pieniä leipäpaloja esim. paahdettua patonkia

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Puhdista paprikat ja
    leikkaa ne paloiksi. Grillaa paprikat ja munakoisot parilalla tai
    grillissä pehmeiksi. Poista jäähtyneestä paprikasta kuori. Silppua
    timjami ja valkosipuli ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
    Nosta munakoisot ja paprikat marinadiin ja anna maustua yön yli.
    Leikkaa vihanneksista pieniä paloja ja nosta ne pienille leipäsille
    juuri ennen tarjoilua ja koristele yrteillä. Valmistusaika: 1 h min +
    marinointiaika

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Marinoidut kantarellit

Resepti: Marinoidut kantarellit

Ainekset

  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 10 mustapippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 rosmariinin oksaa
  • 4 timjamin oksaa
  • tarjolle paahdettua maalaisleipää

  1. Sekoita marinadiliemen ainekset ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä 5
    min.

Anna rosmariinin ja timjamin olla kokonaisina oksina. Puhdista
    kantarellit ja paista niitä hetki pannulla, kunnes niistä on neste
    haitunut. Kaada kantarellit ja liemi puhtaaseen, kannelliseen
    lasitölkkiin. Ne säilyvät hyvin useita kuukausia jos olet tölkittänyt
    ne puhtaaseen tölkkiin. Tarjoile niitä grillatun lihan tai kalan kanssa
    tai voileivän päällä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Marinoidut kanttarellit resepti ja ruokaohje

* 1 litra kanttarelleja
* 2 kpl salottisipulia
* 4-5 kpl mustapippuria
* Marinadi
* 1 dl valkoviinietikkaa
* 1 dl valkoviiniä tai vettä
* 0,5 tl suolaa
* 4 kpl neilikkaa
* 1 kpl kanelitanko
* 2,5 rkl fariinisokeria
* 1 dl öljyä
Marinoidut kanttarellit
Puhdista sienet ja pilko pieniksi. Silppua sipulit. Paista sienet ja
sipulit öljyssä. Laita kanttarellisipuliseos lisättynä mustapippurit
puhtaisiin purkkeihin.
Marinadin valmistus:
Kuumenna kattilassa marinadin ainekset, ilman öljyä, ja keitä kokoon
noin 5-10 minuuttia. Lisää öljy. Siivilöi marinadi. Kaada siivilöity
marinadi sienisipuliseoksen päälle. Sulje korkit. Säilytys viileässä.
Anna marinoitua vähintään 1-2 viikkoa.
Tein marinadin sekä vedellä, että valkoviinillä. Valkoviini antaa
pehmeämmän suutuntuman. Veden kanssa etikka tulee enemmän ulos.
Molemmat erittäin hyviä.
* Marinoidut kanttarellit
Resepti: Marinoidut kanttarellit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Caesarsalaatti, marinoidut marjat ja kuohuviinisabayon

Resepti: Caesarsalaatti, marinoidut marjat ja kuohuviinisabayon

Ainekset

  • Caesarsalaatti
  • 600 g romaine salaattia
  • 100 g kuorittuja rapuja
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 25 g parmesaanilastuja
  • Kastike
  • 1,5 dl majoneesia
  • 1 rkl sardiinifileitä kuutioituna
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 2 rkl parmesaania raastettuna
  • 1 tl dijon-sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Marinoidut mansikat
  • 1 l mansikoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 4 cl likööriä ( esim. Cointreau)
  • 1 pnt minttua
  • Sabayon
  • 2 dl kuohuviiniä
  • 6 keltuaista
  • 0,5 dl sokeria

  1. Caesarsalaatti Valmista ensiksi kastike. Sekoita kulhossa kaikki
    raaka-aineet ja tarkista maku. Paahda leivät rapeiksi ja kuutioi
    pieniksi paloiksi. Revi huuhdeltu ja kuivattu salaatti kulhoon ja
    pyörittele kastike joukkoon. Leikkaa päälle juustolastuja ja nosta
    lopuksi ravut mukaan. Marinoidut mansikat Kaada vesi ja sokeri
    kattilaan. Keitä 10 minuuttia, jolloin neste alkaa muuttua
    siirappimaiseksi. Lisää mintut ja likööri ja anna niiden maustaa lientä
  2. minuuttia. Jäähdytä marinadi huoneenlämpöiseksi ja kaada mansikoiden
    päälle. Anna mansikoiden maustua 15 minuuttia ja tarjoa
    kuohuviinisabayonen kera. Älä pidä mansikoita yli 30 minuuttia
    liemessä, koska ne alkavat helposti vetistyä. Sabayon Sekoita
    keltuaiset ja sokeri kattilassa. Lisää viiniä kattilaan ja kypsennä
    hiljalleen kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi. Resepit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Marinoidut poron potkakiekot resepti ja ruokaohje

* 500-600 g poron potkakiekkoja
* Marinadi:
* 1 dl öljyä
* 0,5 dl soijaa
* 1 kpl yksikyntistä valkosipulia murskana
* 2 rkl häränliha fondia
* mustapippuria myllystä
*
* 0,5 l noin vettä
MARINOIDUT PORON POTKAKIEKOT
Sulata potkakiekot ajoissa.
Valmista marinadi. Sekoita ainekset keskenään.
Lisää potkakiekot marinaadiin ja anna marinoitua ainakin yön yli.
(minulla marinoitui yli vuorokauden, melkein kaks)
Nosta potkakiekot huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
Ruskista kiekot pannulla öljyssä molemminpuolin, kauniin ruskeiksi
nopeasti. Myös marinadia saa mennä mukana, älä siis pyyhi ylimääräisiä
pois. Siirrä ruskistuneet kiekot uunipataan (kannellinen).
Laita vesi pannulle, kiehauta (saat maut) ja lisää sitten vesi
kiekkojen päälle niin, että peittyvät. Veden määrä voi vaihdella,
riippuu uunipadan koosta.
Kypsennä uunissa 175 astetta noin 2 – 3 tuntia. ”Hiljaa hyvä tulee”
Parhaimmillaan potkakiekot ovat, kun liha irtoaa ”ihan itsestään”
luusta.
Tarjoa vaikka muusin tai valkosipuliperunoiden ja tuoreen salaatin
kera.
* MARINOIDUT PORON POTKAKIEKOT
Resepti: Marinoidut poron potkakiekot

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit