Mainokset

Reseptit sanoilla ‘marinoitu’

Marinoitu hauki resepti

Ainekset
600 gr haukifilettä
Marinadi:
½ dl öljyä
½ dl vettä
3-4 rkl sitruunan mehua
1 punasipuli
1 dl hienonnettua tilliä/persiljaa ja/tai ruohosipulia
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
Ohjeet
Hienonna sipuli.
Nosta haukaifile laakeaan pannuun tai vuokaan.
Sekoita marinadi ja kaada kalan päälle.
Anna marinoitua 2-3 tuntia jääkaapissa.
Käännä kalaa pari kertaa.
Peitä kala alumiinifoliollaja kypsennä liedellä hyvin miedolla lämmöllä
10-15 minuuttia.
Uunissa + 200 C:ssa 20-25 minuuttia tai mikrossa 8-12 minuuttia.
TYarjoa lisäkkeenä hyvää perunamuusia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Marinoitu porkkanasalaatti resepti

Ainekset
5 keskikokoista luomuporkkanaa
2,5 rkl öljyä
2 rkl tuoretta silputua basilikaa
3 rkl tuoretta silputtua minttua tai vastaava määrä kuivattua
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
Ohjeet
Kuori ja viipaloi porkkanat vinosti. Kuullota porkkanaviipaleita
pannulla miedolla lämmöllä öljyssä kunnes ne pvat hiukan pehmenneet.
Lisää mausteet ja kuumenna vielä hetken ajan. Aseta tarjoiluastiaan.
Anna makujen vetäytyä viileässä vähintään parin tunnin ajan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

marinoitu punasipuli resepti

Ainekset
5-6 kpl punasipulia
0,5 dl vaaleaa balsamicoa
1,5 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
mustapippuria
n.0,5 dl punajuuren lientä tai tummaa marjamehua
Ohjeet
Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
Tee marinointiliemi.Sekoita öljy balsamicon joukkoon,lisää ripaus
suolaa,sokeria sekä mustapippuria.
Lisää marinadiin väriä antamaan punajuuren lientä tai tummaa marjamehua
n.0,5 dl.Värjää punasipulin punaiseksi.
Laita leikatut sipulit kannelliseen astiaan ja kaada päälle marinadi.
Laita rasia jääkaappiin ja ravistele välillä.
Säilyy n.5 päivää jääkaapissa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Marinoitu riistapata hapankastikeessa resepti

Ainekset
500-600 g luutonta hirven-tai poronlihaa esim.lapaa
3 pekoniviipaletta
1-2 rkl voita tai margariinia
3-4 sipulia tai 250g pikkusipuleita
1 prk kirkasta lihalientä
2 tl maissijauhoja
1-1½ dl Ranskankermaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa
valko tai mustapippuria
1 PIENI PURJOSIPULI
Marinaadi:
10 katajanmarjaa
6 mustapippuria
3 maustepippuria
5 dl maitoa
2 rkl viinietikaa
Ohjeet
Leikaa liha pikkusormen kokoiseksi suikaleiksi.Murskaa katajanmarjat ja
pippurit kevyesti ja sekoita maidon ja viinietikan kanssa
marinaadiksi.Pane liha marinaadiin,peitä kulho ja anna seistä kylmässä
vähintään 10 tuntia.Nosta liha marinaadista ja valuta se hyvin.Leikaa
pekoni suikaleiksi.Ruskista rasva suuressa paistinpannussa ja pane
panuun osa lihasta ja pekonista.Ruskista hyvällä lämmöllä voimakaan
ruskeaksi.Sirrä paistettu liha pataan.Paista loppuliha ja pekoni ja
sirrä pataan.Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.Paista kauniin
värisiksi ja pane pataan.kaada osa lihaliemestä paistinpanuun,sekoita
ja kaada liemi ja loppuliemi pataan.Hauduta lihaa kannen alla miedolla
lämmöllä keittäen mureaksi,aikaa kuluu 1-1½ tuntia.Sekoita maissijauhot
ja 1rkl vettä.Kaada suurus pataan ja sekoita jokoon
ranskankerma.Kiehuta koko ajan hämmentäen.Mausta pata paprikajauheella
ja lisää tarvittaessa suolalla ja vastajauhettua pippuria.Huuhtele
purjpsipuli ja suikaloi se.Pane purjosipulisuikaleet päälimmäiseksi
pataan ja pehmitä kannen alla muutaman minuttia.Vihje:Pataa voi panna
makua antamaan kanttarelleja tai
sekasieniä.Tarjoiluehdotus:Manteliperunat,punainen hyytelö ja
maustekurkku.Juomana voisi olla hyvä Punaviini,olut tai kivennäisvesi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Marinoitu mustekala

Resepti: Marinoitu mustekala

Ainekset

  • 2 mediu mustekalaa
  • 1 kkp oliiviöljyä
  • 1 kkp viinietikkaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tl pippuria
  • 2 tl rosmariinia
  • ½ kkp sitruunan mehua

  1. Keitä mustekalaa paljossa vedessä noin 2h. Sen jälkeen pese ja poista
    nahka. Leikkaa lonkeroista sopivia paloja. Laita kulhoon kaikki muut
    ainekset paitsi sitruunan mehu. Lisää mustekalat ja sekoita hyvin.
    Peitä kulho ja anna maustua viileessä pari tuntia tai yön yli. Kun
    mustekalat ovat maustuneet, tarjoile sitruunamehun kera. Nauti leivän
    kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Marinoitu melonisalaatti

Resepti: Marinoitu melonisalaatti

Ainekset

  • ½ galia meloni
  • ½ hunajameloni
  • 4 basilikan lehteä
  • 6 mintun lehteä
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl vettä
  • ½ appelsiinin mehu
  • ½ appelsiinin raastettu kuori

  1. Kuutio melonit reilun kokoiseksi kuutioiksi. Laita kattilaan vesi ja
    appelsiininmehu, lisää sokeri ja kuumenna, lisää raastettu appelsiinin
    kuori. Lisää lopuksi hienonnettu basilika ja minttu. Kaada
    melonikuutioiden päälle ja sekoita.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Marinoitu squash

Resepti: Marinoitu squash

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1-2 kynttä valkosipulia
  • oliiviöljyä
  • fetaa

  1. Viipaloi kesäkurpitsa ja upota valkosipuli-oliiviöljyseokseen (esim.
    muovipussiin). Riittävän marinoinnin jälkeen viipaleet paistetaan
    rapeiksi joko grillissä tai parilalla. Kuumien rapeiden viipaleiden
    päälle fetaa, tarvittaessa kastikkeeksi erinomaista viinietikkaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Kokonaisena paistettu, marinoitu entrecote

Resepti: Kokonaisena paistettu, marinoitu entrecote

Ainekset

  • 1 kg entrecotepala
  • 0,5 dl hyvää oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • basilikaa
  • persilja
  • valko- ja mustapippuria myllystä
  • karkeaa suolaa

  1. Poista lihasta liiat rasvat ja kalvot. Sivele pintaan mausteet ja öljy.
    Anna maustu jääkaapissa kelmun alla päivän pari. Valuta liiat öljyt
    pinnasta ja sido liha narulla hyvin. Ruskista kevyesti, nosta
    paistovuokaan ja paista 180 C uunissa noin 1 tunti. Kääri liha folioon
    ja anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Tarjoa ryöpättyjen
    kasvisten, valkosipulin kynsien ja punaviinikastikkeen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Marinoitu ja grillattu tonnikala

Resepti: Marinoitu ja grillattu tonnikala

Ainekset

  • 600 g tonnikalaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl HP-kastiketta
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • mustapippuria myllystä

  1. Sekoita kastike öljystä, HP:sta ja timjamista. Sivele tonnikalan
    kyljykset kastikkeella molemmin puolin. Grillaa nopeasti kuumalla
    grillillä molemmin puolin. Jätä kala vähän mediumiksi. Tonnikala on
    mehevä ja herkullinen kun se on raaka sisältä, jopa hyvinkin raaka.
    Ripottele grillattujen kyljysten päälle Maldon-suolaa. Jos kesäsade
    yllättää, grillatun lopputuloksen saa myös grillipannulla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Sitruunassa ja yrteissä marinoitu kikherne-kanapata

Resepti: Sitruunassa ja yrteissä marinoitu kikherne-kanapata

Ainekset

  • 4 broilerin rintaleikettä/koipea
  • 1 1/2 dl oliiveja
  • 3 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 4 pientä sipulia
  • 1 tlk (265/400g) kikherneitä
  • 1 1/2 rkl kanafondia
  • Yrtti-sitruunamarinadi
  • 1 ruukku salviaa
  • 1 ruukku timjamia
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 (luomu)sitruuna
  • 1 tl mustapippureita
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä

  1. Valmista marinadi: Hienonna salvia ja timjami suureen kulhoon. Kuori
    valkosipulinkynnet. Purista/raasta 5 kynttä kulhoon. Leikkaa lopuista
    kynsistä kannat pois ja jätä kynnet kokonaisiksi. Pese sitruuna
    huolellisesti ja viipaloi se. Lisää valkosipulinkynnet,
    sitruunaviipaleet ja loput marinadin ainekset kulhoon ja sekoita. Upota
    broilerinkoivet/-leikkeet ja oliivit marinadiin. Peitä kulho kannella
    tai tuorekelmulla ja pane jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mielellään
    seuraavaan päivään.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi. Poista
    paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa suuriksi suikaleiksi. Kuori
    sipulit ja puolita ne kantoineen, jotta palat pysyvät koossa. Pane
    kasvikset uunipataan. Huuhtele kikherneet lävikössä ja lisää pataan.
    Sekoita kanafondi kasvisten joukkoon.
  3. Nosta broilerit marinadista ja pyyhi yrtit pois niiden pinnalta. Paahda
    broilerinkoipiin/-leikkeisiin kauniin ruskea pinta kuivassa, kuumassa
    paistinpannussa, 1–2 minuuttia joka sivulta.
  4. Pane broilerit pataan. Kaada marinadi päälle. Pane pata 225-asteisen
    uunin keskitasoon 20–30 minuutiksi, kunnes ruoan pinta on saanut väriä.
    Suojaa pata kannella tai alumiinifoliolla ja laske lämpö 200 asteeseen.
    Hauduta pataa noin 60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
    Ohje: Outi Väisänen
    Juomasuositus: Tuomas Tanttu
    Kuva: Sami Repo

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit