Mainokset

Reseptit sanoilla ‘marinoitu’

Marinoitu hauki resepti

Ainekset
600 gr haukifilettä
Marinadi:
½ dl öljyä
½ dl vettä
3-4 rkl sitruunan mehua
1 punasipuli
1 dl hienonnettua tilliä/persiljaa ja/tai ruohosipulia
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
Ohjeet
Hienonna sipuli.
Nosta haukaifile laakeaan pannuun tai vuokaan.
Sekoita marinadi ja kaada kalan päälle.
Anna marinoitua 2-3 tuntia jääkaapissa.
Käännä kalaa pari kertaa.
Peitä kala alumiinifoliollaja kypsennä liedellä hyvin miedolla lämmöllä
10-15 minuuttia.
Uunissa + 200 C:ssa 20-25 minuuttia tai mikrossa 8-12 minuuttia.
TYarjoa lisäkkeenä hyvää perunamuusia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Marinoitu porkkanasalaatti resepti

Ainekset
5 keskikokoista luomuporkkanaa
2,5 rkl öljyä
2 rkl tuoretta silputua basilikaa
3 rkl tuoretta silputtua minttua tai vastaava määrä kuivattua
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
Ohjeet
Kuori ja viipaloi porkkanat vinosti. Kuullota porkkanaviipaleita
pannulla miedolla lämmöllä öljyssä kunnes ne pvat hiukan pehmenneet.
Lisää mausteet ja kuumenna vielä hetken ajan. Aseta tarjoiluastiaan.
Anna makujen vetäytyä viileässä vähintään parin tunnin ajan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

marinoitu punasipuli resepti

Ainekset
5-6 kpl punasipulia
0,5 dl vaaleaa balsamicoa
1,5 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
mustapippuria
n.0,5 dl punajuuren lientä tai tummaa marjamehua
Ohjeet
Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
Tee marinointiliemi.Sekoita öljy balsamicon joukkoon,lisää ripaus
suolaa,sokeria sekä mustapippuria.
Lisää marinadiin väriä antamaan punajuuren lientä tai tummaa marjamehua
n.0,5 dl.Värjää punasipulin punaiseksi.
Laita leikatut sipulit kannelliseen astiaan ja kaada päälle marinadi.
Laita rasia jääkaappiin ja ravistele välillä.
Säilyy n.5 päivää jääkaapissa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Marinoitu riistapata hapankastikeessa resepti

Ainekset
500-600 g luutonta hirven-tai poronlihaa esim.lapaa
3 pekoniviipaletta
1-2 rkl voita tai margariinia
3-4 sipulia tai 250g pikkusipuleita
1 prk kirkasta lihalientä
2 tl maissijauhoja
1-1½ dl Ranskankermaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa
valko tai mustapippuria
1 PIENI PURJOSIPULI
Marinaadi:
10 katajanmarjaa
6 mustapippuria
3 maustepippuria
5 dl maitoa
2 rkl viinietikaa
Ohjeet
Leikaa liha pikkusormen kokoiseksi suikaleiksi.Murskaa katajanmarjat ja
pippurit kevyesti ja sekoita maidon ja viinietikan kanssa
marinaadiksi.Pane liha marinaadiin,peitä kulho ja anna seistä kylmässä
vähintään 10 tuntia.Nosta liha marinaadista ja valuta se hyvin.Leikaa
pekoni suikaleiksi.Ruskista rasva suuressa paistinpannussa ja pane
panuun osa lihasta ja pekonista.Ruskista hyvällä lämmöllä voimakaan
ruskeaksi.Sirrä paistettu liha pataan.Paista loppuliha ja pekoni ja
sirrä pataan.Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.Paista kauniin
värisiksi ja pane pataan.kaada osa lihaliemestä paistinpanuun,sekoita
ja kaada liemi ja loppuliemi pataan.Hauduta lihaa kannen alla miedolla
lämmöllä keittäen mureaksi,aikaa kuluu 1-1½ tuntia.Sekoita maissijauhot
ja 1rkl vettä.Kaada suurus pataan ja sekoita jokoon
ranskankerma.Kiehuta koko ajan hämmentäen.Mausta pata paprikajauheella
ja lisää tarvittaessa suolalla ja vastajauhettua pippuria.Huuhtele
purjpsipuli ja suikaloi se.Pane purjosipulisuikaleet päälimmäiseksi
pataan ja pehmitä kannen alla muutaman minuttia.Vihje:Pataa voi panna
makua antamaan kanttarelleja tai
sekasieniä.Tarjoiluehdotus:Manteliperunat,punainen hyytelö ja
maustekurkku.Juomana voisi olla hyvä Punaviini,olut tai kivennäisvesi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Sitruunassa ja yrteissä marinoitu kikherne-kanapata

Resepti: Sitruunassa ja yrteissä marinoitu kikherne-kanapata

Ainekset

  • 4 broilerin rintaleikettä/koipea
  • 1 1/2 dl oliiveja
  • 3 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 4 pientä sipulia
  • 1 tlk (265/400g) kikherneitä
  • 1 1/2 rkl kanafondia
  • Yrtti-sitruunamarinadi
  • 1 ruukku salviaa
  • 1 ruukku timjamia
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 (luomu)sitruuna
  • 1 tl mustapippureita
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä

  1. Valmista marinadi: Hienonna salvia ja timjami suureen kulhoon. Kuori
    valkosipulinkynnet. Purista/raasta 5 kynttä kulhoon. Leikkaa lopuista
    kynsistä kannat pois ja jätä kynnet kokonaisiksi. Pese sitruuna
    huolellisesti ja viipaloi se. Lisää valkosipulinkynnet,
    sitruunaviipaleet ja loput marinadin ainekset kulhoon ja sekoita. Upota
    broilerinkoivet/-leikkeet ja oliivit marinadiin. Peitä kulho kannella
    tai tuorekelmulla ja pane jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mielellään
    seuraavaan päivään.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi. Poista
    paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa suuriksi suikaleiksi. Kuori
    sipulit ja puolita ne kantoineen, jotta palat pysyvät koossa. Pane
    kasvikset uunipataan. Huuhtele kikherneet lävikössä ja lisää pataan.
    Sekoita kanafondi kasvisten joukkoon.
  3. Nosta broilerit marinadista ja pyyhi yrtit pois niiden pinnalta. Paahda
    broilerinkoipiin/-leikkeisiin kauniin ruskea pinta kuivassa, kuumassa
    paistinpannussa, 1–2 minuuttia joka sivulta.
  4. Pane broilerit pataan. Kaada marinadi päälle. Pane pata 225-asteisen
    uunin keskitasoon 20–30 minuutiksi, kunnes ruoan pinta on saanut väriä.
    Suojaa pata kannella tai alumiinifoliolla ja laske lämpö 200 asteeseen.
    Hauduta pataa noin 60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
    Ohje: Outi Väisänen
    Juomasuositus: Tuomas Tanttu
    Kuva: Sami Repo

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Salvia- ja timjamiöljyssä marinoitu pecorino

Resepti: Salvia- ja timjamiöljyssä marinoitu pecorino

  • 300 g pecorino-juustoa (esim. Pecorino Toscano 4 kk)
  • 1 dl mustia kuivattuja oliiveja (tai tavallisia kalamata-oliiveja)
  • 3/4 dl varrellisia kapriksia
  • 1 tl murskattuja viherpippureita
  • 5–6 (sitruuna)timjaminoksaa
  • 10–12 tuoretta salvianlehteä
  • 4–5 dl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä (mieluiten italialaista)
    1. Puhdista lasipurkki (vet. 5–6 dl) huolellisesti. Poista pecorinosta
      vahakuori, ja leikkaa juusto haluamasi kokoisiksi viipaleiksi.
      Sommittele puolet juustonpaloista purkkiin. Annostele puolet oliiveista
      ja kapriksista juuston päälle. Lisää toinen kerros juustoa, oliiveja ja
      kapriksia. Mittaa rouhitut viherpippurit päälle. Asettele yrtit
      ainesten lomaan. Kaada päälle oliiviöljyä sen verran, että ainekset
      peittyvät. Sulje purkki tiiviisti ja siirrä se jääkaappiin
      marinoitumaan noin viikoksi.
    2. Nauti marinoitu juusto salaatin kera, pienenä alkupalana rapeakuorisen
      leivän kera.
      Vinkki! Jääkaapissa neitsytoliiviöljy samenee ja jähmettyy.
      Huoneenlämmössä se muuttuu nopeasti takaisin juoksevaksi. Makuun tällä
      ei ole vaikutusta.
      Ohje: Elina Jyväs
      Kuva: Reetta Pasanen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Marinoitu mustekala

    Resepti: Marinoitu mustekala

    Ainekset

    • 2 mediu mustekalaa
    • 1 kkp oliiviöljyä
    • 1 kkp viinietikkaa
    • 1 iso sipuli
    • 1 rkl oreganoa
    • 1 tl pippuria
    • 2 tl rosmariinia
    • ½ kkp sitruunan mehua

    1. Keitä mustekalaa paljossa vedessä noin 2h. Sen jälkeen pese ja poista
      nahka. Leikkaa lonkeroista sopivia paloja. Laita kulhoon kaikki muut
      ainekset paitsi sitruunan mehu. Lisää mustekalat ja sekoita hyvin.
      Peitä kulho ja anna maustua viileessä pari tuntia tai yön yli. Kun
      mustekalat ovat maustuneet, tarjoile sitruunamehun kera. Nauti leivän
      kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Marinoitu melonisalaatti

    Resepti: Marinoitu melonisalaatti

    Ainekset

    • ½ galia meloni
    • ½ hunajameloni
    • 4 basilikan lehteä
    • 6 mintun lehteä
    • 3 rkl sokeria
    • 3 rkl vettä
    • ½ appelsiinin mehu
    • ½ appelsiinin raastettu kuori

    1. Kuutio melonit reilun kokoiseksi kuutioiksi. Laita kattilaan vesi ja
      appelsiininmehu, lisää sokeri ja kuumenna, lisää raastettu appelsiinin
      kuori. Lisää lopuksi hienonnettu basilika ja minttu. Kaada
      melonikuutioiden päälle ja sekoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    piirakka

    Marinoitu squash

    Resepti: Marinoitu squash

    Ainekset

    • 1 kesäkurpitsa
    • 1-2 kynttä valkosipulia
    • oliiviöljyä
    • fetaa

    1. Viipaloi kesäkurpitsa ja upota valkosipuli-oliiviöljyseokseen (esim.
      muovipussiin). Riittävän marinoinnin jälkeen viipaleet paistetaan
      rapeiksi joko grillissä tai parilalla. Kuumien rapeiden viipaleiden
      päälle fetaa, tarvittaessa kastikkeeksi erinomaista viinietikkaa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza

    Kokonaisena paistettu, marinoitu entrecote

    Resepti: Kokonaisena paistettu, marinoitu entrecote

    Ainekset

    • 1 kg entrecotepala
    • 0,5 dl hyvää oliiviöljyä
    • 2 sipulia
    • 6 valkosipulin kynttä
    • basilikaa
    • persilja
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • karkeaa suolaa

    1. Poista lihasta liiat rasvat ja kalvot. Sivele pintaan mausteet ja öljy.
      Anna maustu jääkaapissa kelmun alla päivän pari. Valuta liiat öljyt
      pinnasta ja sido liha narulla hyvin. Ruskista kevyesti, nosta
      paistovuokaan ja paista 180 C uunissa noin 1 tunti. Kääri liha folioon
      ja anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Tarjoa ryöpättyjen
      kasvisten, valkosipulin kynsien ja punaviinikastikkeen kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit