Mainokset

Reseptit sanoilla ‘mausteiset’

Mausteiset Vihannekset resepti

Ainekset
400 g kiinteitä perunoita
3 KESKIKOKOISTA PORKKANAA
400 tuoretta parsakaalia
1 Sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 punaista chiliä
2-3 rkl RUOKAÖLJYÄ
1 tl kutakin:
kurkumaa, muskottipähkinää,kanelia
tuoretta inkivääriä raastettuna, suolaa.
1/4 mustapippuria
Ohjeet
Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat. Ja
pieni parsakaali.Keitä ensin perunoita ja porkkanoita vedessä 10min.
Lisää parsakaali ja keitä noin 5min. Kaada vesi pois.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja
kuullota sipuleita 3min. Puolita chili pitkittäin, poista siemenet ja
hienonna.
Kaada joukkoon chili, kurkuma, muskotti, kaneli, inkivääri, suola ja
pippuri.Kaada vihannekset mausteseoksen joukkoon ja kuullota vielä
matalalla lämmöllä 3-4min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Mausteiset broilerinkoivet ja bulgursalaattia

Resepti: Mausteiset broilerinkoivet ja bulgursalaattia

  • Broilerinkoivet:
  • 4 isoa kanankoipea
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 4 tl chilitahnaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • Bulgursalaatti:
  • 200 g bulguria
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 2 punasipulia
  • merisuolaa
  • oliiviöljyä
  • kastike:
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • nippu yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa
  • jauhettua juustokuminaa
  • jauhettuja korianterin siemeniä
    1. Mausteiset broilerinkoivet: Raasta inkivääri. Sekoita kaikki
      mausteainekset tahnaksi. Tee viiltoja koiven nahkaan ja hiero tahna
      koipiin. Nosta koivet voideltuun uunivuokaan ja paista 180 asteisessa
      uunissa noin 40 mi-1 tunti. Bulgursalaatti: Kuutioi kasvikset ja
      sekoita niiden joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Paahda kasviksia noin
    2. 0-40 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Valmista bulgur pakkauksen
      ohjeen mukaan. Hienonna valkosipuli ja yrtit. Sekoita kastikkeen
      ainekset ja kaada kastike sekä hieman jäähtyneet kasvikset kypsän
      bulgurin joukkoon. Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paprika

    Mausteiset pikkuleivät

    Resepti: Mausteiset pikkuleivät

    Ainekset

    • 1 dl tummaa sokeria
    • 1 dl tummaa siirappia
    • 150 g voita paloiteltuna pieniin paloihin
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl jauhettua kanelia
    • 2 tl jauhettua kardemummaa
    • 1 tl jauhettua inkivääriä
    • ripaus sahramia
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 dl kuorittuja ja rouhittuja pistaaseja tai mantelirouhetta
    • 100 g tummaa suklaata
    • 100 g valkoista suklaata

    1. Laita kattilaan sokeri ja siirappi. Keittele miedolla lämmöllä kunnes
      sokeri on sulanut. Nosta pois levyltä. Sekoita voikuutiot siirapin
      joukkoon ja sekoita kunnes voi on sulanut. Sekoita kuivat aineet
      keskenään pistaasirouhetta lukuunottamatta. Yhdistä kaikki ainekset ja
      sekoita taikinaksi. Nosta taikina jääkaapiin muutamaksi tunniksi.
      Muotoile taikinasta pieniä pikkuleipiä käsin tai piparkakkumuoteilla.
      Ripottele jokaisen pikkuleivän päälle pistaasirouhetta ja painele ne
      kevyesti kiinni taikinaan. Jätä pikkuleivät noin 3-5 mm paksuisiksi.
      Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pikkuleipiä noin 6 min. Varo
      polttamasta! Tehokkaan uunin lämpötilaa voi vähän tiputtaa. Jäähdytä
      pikkuleivät pellin päällä ja koristele. Sulata suklaat erikseen ja
      täytä pienet pursotin pussit, toinen valkosuklaalla ja toinen
      tummallasuklaalla. Pursota vuorotellen tummaa ja valkoista suklaata
      jäähtyneiden pikkuleipien päälle. Anna suklaan jähmettyä hyvin ennen
      kuin siirrät pikkuleivät tarjoilu- tai säilytysastiaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Mausteiset karitsavartaat

    Resepti: Mausteiset karitsavartaat

    Ainekset

    • 4 kpl (yht. noin 800 g lihaa) karitsan paahtopaistia tai karitsan
    • sisäfileetä
    • metallisia varrastikkuja
    • marinadi:
    • 2 sipulia hienonnettuna
    • 1 rkl jeeraa eli juustokuminaa (kokonaisena tai jauheena)
    • 2 tl korianterinsiemeniä
    • 1 tl kurkumaa (tuoretta juurta tai jauhetta)
    • 3 punaista tuoretta keskivahvaa chiliä
    • 5 mustapippuria
    • 3 valkosipulinkynttä
    • n.3 cm pala inkiviääriä
    • 1 rkl soijakastiketta
    • 1 sitruunan puristettu mehu
    • karkeaa merisuolaa
    • tarjolle lisäksi:
    • höyrytettyä riisiä
    • erilaisia chutney tahnoja
    • vaaleaa naan leipää
    • jogurttia joka on maustettu hunajalla, korianterilla ja sitruunalla

    1. Laita liha marinadiin vuorokautta ennen paistoa. Pilko liha paloiksi.
      Hienonna marinadin ainekset huhmareessa tahnaksi. Lisää marinadi ja
      lihat muovipussiin ja sulje pussi huolellisesti. Anna marinoitua yön
      yli.
    2. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Valmista
      lisukkeet ennen lihan paistoa. Jos teet seesamiperunoita, valmista ne
      myös valmiiksi. Höyrytä riisi, nosta chutneyt tarjoiluastiaan. Sekoita
      jogurtin joukkoon korianteri ja sitruuna ja nosta tarjoilukulho esille.
      Voit maustaa jogurtin myös chutneylla.
    3. Työnnä lihat vartaisiin ja paista vartaita grillivastuksen alla
      käännellen noin 10-15 min, riippuen minkä kokoisia lihapaloja leikkasit
      ja kuinka kypsästä lihasta pidät. Karitsan paahtopaisti ei tarvitse
      kovin pitkää kypsymisaikaa, se on erittäin mureaa. Sisäfilee valmistuu
      parissa minuutissa. Tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Mausteiset kermaperunat resepti ja ruokaohje

    * 10 kpl perunaa
    * 0,5 dl öljyä
    * merisuolaa myllystä
    * ”five peppers” -pippurisekoitus myllyssä
    * 1 dl ruokakermaa kevyt&paksu
    *
    *
    *
    *
    MAUSTEISET KERMAPERUNAT 4 Annosta
    Kuori perunat.
    Suikaloin perunat esim. monitoimikoneella ihan ohuiksi lastuiksi.
    Lisää perunalastujen sekaan öljy ja paljon pippureita myllystä sekä
    suolaa. Sekoita.
    Siirrä jääkaappiin / viileään maustumaan noin puoleksi tunniksi.
    Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lorauta ruokakerma päälle.
    Kypsennä 200 asteisessa uunissa vajaa tunti noin 50 min.
    * MAUSTEISET KERMAPERUNAT
    * MAUSTEISET KERMAPERUNAT
    Resepti: Mausteiset kermaperunat 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    aamiaismakkarat

    Mausteiset lihavartaat ja hiillosjuurekset

    Resepti: Mausteiset lihavartaat ja hiillosjuurekset

    Ainekset

    • 800 g naudan sisäfileetä
    • mausteseos:
    • 3 tl kuivattua basilikaa
    • 3 tl kuivattua salviaa
    • 3 tl kuivattua persiljaa
    • 2 tl valkosipulijauhetta
    • 3 rkl kuivattua sipulia
    • 5 mustapippuria
    • 2 tl Maldon suolaa
    • 0,5 dl ruokaöljyä
    • vartaaseen lihan lisäksi:
    • kirsikkatomaatteja ja paprikaa
    • hiillosjuurekset:
    • 400 g perunaa
    • 400 g punajuurta
    • 400 g lanttua
    • 200 g porkkanaa
    • tarjolle voita ja suolaa

    1. Laita mausteet huhmareeseen ja hienonna aivan hienoksi. Leikkaa liha
      noin 3×3 cm kokoisiksi paloiksi ja laita palat muovipussiin
      mausteseoksen ja öljyn kanssa. Sulje pussi tiiviisti ja laita
      jääkaapiin edellisenä iltana ennen retkeä. Valmista ensin juurekset. Ne
      kypsyvät kauemmin kuin liha. Älä kuori juureksia. Jos punajuuri tai
      lanttu ovat kovin suuria, halkaise ne pienemmiksi. Hautaa juurekset
      kokonaisina hiilloksen alle tuhkaan ja anna kypsyä tunti pari,
      juuresten koosta riippuen. Kun poimit juurekset hiilloksesta niin
      halkaise ne ja huomaat kuinka sisus on ihanan pehmeää ja sen voi
      lusikoida suuhun. Ripottele päälle vähän suolaa ja nokare voita. Pujota
      lihat vartaisiin tomaattien ja paprikapalojen kanssa. Nosta vartaat
      ritilälle hiilloksen päälle ja grillaa pari minuuttia varrasta välillä
      käännellen. Sisäfilee kypsyy nopeasti, joten juuresten on hyvä olla jo
      valmiina kun nostat lihat paistumaan. Valmistusaika: 2 h

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Mozzarella-krepit ja mausteiset raparperi-mansikat

    Resepti: Mozzarella-krepit ja mausteiset raparperi-mansikat

  • Mozzarella-krepit ja mausteiset raparperi-mansikat
  • Krepit
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl vichyä
  • 1-2 munaa
  • 0,5 dl voisulaa
  • 3 rkl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • voita paistamiseen
  • n. 400 g mozzarellaa
  • Raparperi-mansikat
  • 1-2 raparperin vartta
  • n. 500 g mansikoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 0,5 dl sitrunanmehua
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori
  • 3-4 kokonaista kardemummaa
    1. Tee ensin raparperi-mansikat. Kuori ja paloittele raparperi. Perkaa ja
      paloittele mansikat. Kiehauta mausteliemi siirappimaiseksi sokerista,
      balsamicosta, sitruunasta ja kardemummasta. Lisää liemeen pehmenemään
      raparperi ja lopuksi mansikat. Jäähdytä. Tee kreppitaikina. Mittaa
      jauhot kulhoon ja vispaa sekaan vichy, munat, sokeri ja suola. Anna
      taikinan turvota hetki ja paista krepit voissa. Leikkaa mozzarellasta
      viipaleet lettujen väliin ja paista pannulla vielä hetki. Tarjoile
      lämpimät letut viileiden raparperi-mansikoiden kera. Reseptit: Matleena
      Lahti

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat

    Mausteiset porsaankyljykset ja suklaa cookiet

    Resepti: Mausteiset porsaankyljykset ja suklaa cookiet

    Ainekset

    • Kyljykset:
    • 4 maustamatonta porsaankyljystä
    • marinadi:
    • 2 dl jogurttia
    • 2 valkosipulin kynttä
    • 1 rkl jauhettua korianteria
    • 2 tl kurkumaa
    • 2 tl paprikajauhetta
    • 1 tl suolaa
    • nippu tuoretta korianteria
    • Cookiet:
    • 1 pkt Sunmaid cookie taikinaa
    • 100 g tummaa suklaata

    1. Mausteiset porsaankyljykset: Hienonna valkosipuli. Sekoita marinadin
      ainekset keskenään ja valele porsaankyljykset niillä. Anna marinoitua
      pari tuntia tai yönyli. Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 min.
      Silppua tuore korianteri ja pyöritä porsaankyljykset juuri ennen
      tarjoulua yrttisilpussa. Voit myös sekoittaa korianterin riisin
      joukkoon. Valmis cookiet suklaakuorrutuksella: Valmista cookiet paketin
      ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja valele
      suklaata jäähtyneiden keksien päälle ja anna suklaan kovettua.
      Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    aamiaismakkarat

    Rosmariini mausteiset lohkoperunat

    Resepti: Rosmariini mausteiset lohkoperunat

  • 8-9 keskikokoista perunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hienonnettuja rosmariinilehtiä
  • suolaa ja pippuria
    1. Kuumenna uuni 225 asteiseksi Pese ja harjaa perunat huolellisesti. Älä
      kuitenkaan kuori niitä. Leikkaa perunat lohkoiksi ja siirrä ne
      paperoidulle uunipellille. Liruta päälle oliiviöljyä ja mausta
      rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kunnes ovat
      kypsiä n. 30 min. Koristele tuoreella rosmariinilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    piirakka

    Mausteiset tapaspyörykät (vko 44)

    Resepti: Mausteiset tapaspyörykät (vko 44)

    Ainekset

    • 130 g mausteista makkaraa
    • 130 g jauhelihaa
    • 3 kpl valkosipulinkynsiä
    • 2 kpl sipulia (ryvässipulia..?!)
    • 75 g vaaleaa leipää
    • 1 kpl kananmunia
    • 2 rkl tuoretta persiljasilppua (lisäksi tarjoiluun)
    • 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
    • suolaa maun mukaan, eli riittävästi
    • vasta (itse) rouhittua mustapippuria
    • Tabascoa myös maun mukaan,varoen mutta riittävästi

    1. Kiitos reseptistä Jenni! Palkinnoksi Jenni sai Kenwoodin
      sauvasekoitinsarjan. Kuori makkarat, hienonna ne. Lisää jauheliha,
      sipulit, sekä loput aineet lukuun ottamatta Tabascoa. Sekoita hyvin.
      Muotoile taikinasta n.18 pikku pyörykkää. Kuumenna öljy ja lisää
      pyörykät, paista kauniin ruskeiksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit