Mainokset

Reseptit sanoilla ‘mausteiset’

Mausteiset Vihannekset resepti

Ainekset
400 g kiinteitä perunoita
3 KESKIKOKOISTA PORKKANAA
400 tuoretta parsakaalia
1 Sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 punaista chiliä
2-3 rkl RUOKAÖLJYÄ
1 tl kutakin:
kurkumaa, muskottipähkinää,kanelia
tuoretta inkivääriä raastettuna, suolaa.
1/4 mustapippuria
Ohjeet
Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat. Ja
pieni parsakaali.Keitä ensin perunoita ja porkkanoita vedessä 10min.
Lisää parsakaali ja keitä noin 5min. Kaada vesi pois.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja
kuullota sipuleita 3min. Puolita chili pitkittäin, poista siemenet ja
hienonna.
Kaada joukkoon chili, kurkuma, muskotti, kaneli, inkivääri, suola ja
pippuri.Kaada vihannekset mausteseoksen joukkoon ja kuullota vielä
matalalla lämmöllä 3-4min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Mausteiset broilerinkoivet ja bulgursalaattia

Resepti: Mausteiset broilerinkoivet ja bulgursalaattia

  • Broilerinkoivet:
  • 4 isoa kanankoipea
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 4 tl chilitahnaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • Bulgursalaatti:
  • 200 g bulguria
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 2 punasipulia
  • merisuolaa
  • oliiviöljyä
  • kastike:
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • nippu yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa
  • jauhettua juustokuminaa
  • jauhettuja korianterin siemeniä
    1. Mausteiset broilerinkoivet: Raasta inkivääri. Sekoita kaikki
      mausteainekset tahnaksi. Tee viiltoja koiven nahkaan ja hiero tahna
      koipiin. Nosta koivet voideltuun uunivuokaan ja paista 180 asteisessa
      uunissa noin 40 mi-1 tunti. Bulgursalaatti: Kuutioi kasvikset ja
      sekoita niiden joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Paahda kasviksia noin
    2. 0-40 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Valmista bulgur pakkauksen
      ohjeen mukaan. Hienonna valkosipuli ja yrtit. Sekoita kastikkeen
      ainekset ja kaada kastike sekä hieman jäähtyneet kasvikset kypsän
      bulgurin joukkoon. Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaatti

    Mausteiset tapaspyörykät (vko 44)

    Resepti: Mausteiset tapaspyörykät (vko 44)

    Ainekset

    • 130 g mausteista makkaraa
    • 130 g jauhelihaa
    • 3 kpl valkosipulinkynsiä
    • 2 kpl sipulia (ryvässipulia..?!)
    • 75 g vaaleaa leipää
    • 1 kpl kananmunia
    • 2 rkl tuoretta persiljasilppua (lisäksi tarjoiluun)
    • 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
    • suolaa maun mukaan, eli riittävästi
    • vasta (itse) rouhittua mustapippuria
    • Tabascoa myös maun mukaan,varoen mutta riittävästi

    1. Kiitos reseptistä Jenni! Palkinnoksi Jenni sai Kenwoodin
      sauvasekoitinsarjan. Kuori makkarat, hienonna ne. Lisää jauheliha,
      sipulit, sekä loput aineet lukuun ottamatta Tabascoa. Sekoita hyvin.
      Muotoile taikinasta n.18 pikku pyörykkää. Kuumenna öljy ja lisää
      pyörykät, paista kauniin ruskeiksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviskeitto

    Mausteiset marokkolaiset porkkanat

    Resepti: Mausteiset marokkolaiset porkkanat

    Ainekset

    • n.700 g kuorittuja porkkanoita
    • 0,6 dl oliiviöljyä
    • 4 tl limettimehua
    • 1/2 tl jauhettua kuminaa
    • 1/2 tl jauhettua kanelia
    • 1 tl suolaa
    • 3 rkl tuoreita persiljanlehtiä hienonnettuna

    1. Kiehauta runsaasti vettä kattilassa. Lisää kokonaiset porkkanat ja
      keitä ne hiljalleen pehmeiksi, muttei liian pehmeiksi, noin 12
      minuuttia. Valuta porkkanat ja anna niiden jäähtyä hetki.Sekoita
      porkkanoiden kypsyessä öljy, limettimehu, mausteet ja suola
      keskikokoisessa kulhossa. Leikkaa porkkanat runsaan puolen sentin
      paloiksi ja kumoa ne mausteseokseen. Sekoita joukkoon persiljasilppu.
      Tarjoa porkkanat lämpiminä tai jäähdytettyinä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit

    Mausteiset lammasvartaat

    Resepti: Mausteiset lammasvartaat

    Ainekset

    • 1,5 kg karitsan paahtopaistia
    • marinadi:
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 1 sitruunan kuori raastettuna ja puristettu mehu
    • 2 rkl viinietikkaa
    • 2 rkl hunajaa
    • 1 tl mustapippurirouhetta
    • 1 tl jauhettua korianterinsiementä
    • 1 tl jauhettua neilikkaa
    • 1 tl jauhettua kanelia
    • 1 tl jauhettua juustokuminaa
    • 1 tl kuivattua minttua
    • 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
    • suolaa

    1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Paloittele liha vartaaseen
      sopiviksi paloiksi (noin 3 x 3 cm). Pane lihapalat tiiviiseen
      muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja anna
      maustua yön yli jääkaapissa. Kääntele pussia maustumisen aikana. Ota
      liha lämpenemään noin tuntia ennen grillaamista. Työnnä marinoidut
      lihapalat vartaaseen ja grillaa niitä noin 10-15 minuuttia, riippuen
      lihapalojen koosta. Käännä vartaita grillauksen aikana muutaman kerran.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kurpitsa

    Mausteiset makkarat ja hillotut sipulit ja tomaatit

    Resepti: Mausteiset makkarat ja hillotut sipulit ja tomaatit

    Ainekset

    • 500 g salottisipuleita
    • 10 valkosipulinkynttä
    • 500 g kirsikkatomaatteja, punaisia ja keltaisia
    • hunajaliemi:
    • 2,5 dl vettä
    • 2,5 dl hunajalla maustettua etikkaa
    • 500 g hunajaa
    • mausteeksi inkiväärisiivuja ja valkopippureita
    • tarjolle: esim. mausteisia tuoremakkaroita grillattuna

    1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Keitä mausteliemi ja lisää
      siihen viipaloidut sipulit ja valkosipulin kynnet. Hauduta noin 10-15
      min. Lisää aivan lopuksi tomaatit. Anna kiehahtaa. Desinfioi
      säilykepurkki hyvin ja kaada kaikki liemineen päivineen
      säilykepurkkiin. Jäähdytä ja nosta jääkaapiin. Ne säilyvät hyvinä
      useita viikkoja, jopa kuukausia, riippuen kuinka hyvin desinfioit
      purkit. Tarjoile grillimakkaroiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ranskalaiset_perunat

    Mausteiset grilliribsit

    Resepti: Mausteiset grilliribsit

    Ainekset

    • 2 kg porsaan kylkeä
    • 3 l vettä
    • 2 rkl häränlihafondia
    • 3 vartta kesäsipulia
    • mausteseos:
    • 3 vartta kesäsipulia
    • 2 punaista keskivahvaa chiliä
    • 4 valkosipulinkynttä
    • 3 rkl raastettua piparjuurta
    • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
    • 1 tl kanelia
    • 1 tl mustapippurirouhetta
    • 1/4 tl neilikkajauhetta
    • 0,5 dl fariinisokeria
    • 2 rkl ruokaöljyä

    1. Lisää keitinveteen fondi ja pilkotut kesäsipulit. Keitä possunkylkeä
      pari tuntia. Sekoita mauseseoksen ainekset tehosekoittimessa. Kuivaa
      liha ja sivele mausteseos lihan pintaan. Anna seistä huoneenlämmössä
      noin puoli tuntia ja sen jälkeen grillaa miedolla lämmöllä noin tunti.
      Voit grillata ribsit myös ilman keittämistä, anna niiden paistua
      erittäin miedolla lämmöllä 2,5 – 3h.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohi

    Mausteiset pähkinät

    Resepti: Mausteiset pähkinät

    Ainekset

    • 500 g pähkinöitä ja siemeniä, esim.cashewpähkinöitä, pistaaseja,
    • kuorellisia manteleita, saksanpähkinöitä
    • 3 rkl hasselpähkinäöljyä
    • 3 rkl fariinisokeria
    • 2 tl makeaa paprikajauhetta
    • tuoretta rosmariinia koristeluun
    • suolakiteitä maustamiseen

    1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada
      pähkinät laakeaan paistoastiaan. Paahda pähkinöitä välillä sekoitellen
      noin 10 min tai kunnes pinnassa on vähän väriä. Nosta uunista, anna
      jäähtyä. Ripota päälle suolakiteitä. Tarjoa pienistä karamellivuoista.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    piirakka

    Mausteiset pikkuleivät

    Resepti: Mausteiset pikkuleivät

    Ainekset

    • 1 dl tummaa sokeria
    • 1 dl tummaa siirappia
    • 150 g voita paloiteltuna pieniin paloihin
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl jauhettua kanelia
    • 2 tl jauhettua kardemummaa
    • 1 tl jauhettua inkivääriä
    • ripaus sahramia
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 dl kuorittuja ja rouhittuja pistaaseja tai mantelirouhetta
    • 100 g tummaa suklaata
    • 100 g valkoista suklaata

    1. Laita kattilaan sokeri ja siirappi. Keittele miedolla lämmöllä kunnes
      sokeri on sulanut. Nosta pois levyltä. Sekoita voikuutiot siirapin
      joukkoon ja sekoita kunnes voi on sulanut. Sekoita kuivat aineet
      keskenään pistaasirouhetta lukuunottamatta. Yhdistä kaikki ainekset ja
      sekoita taikinaksi. Nosta taikina jääkaapiin muutamaksi tunniksi.
      Muotoile taikinasta pieniä pikkuleipiä käsin tai piparkakkumuoteilla.
      Ripottele jokaisen pikkuleivän päälle pistaasirouhetta ja painele ne
      kevyesti kiinni taikinaan. Jätä pikkuleivät noin 3-5 mm paksuisiksi.
      Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pikkuleipiä noin 6 min. Varo
      polttamasta! Tehokkaan uunin lämpötilaa voi vähän tiputtaa. Jäähdytä
      pikkuleivät pellin päällä ja koristele. Sulata suklaat erikseen ja
      täytä pienet pursotin pussit, toinen valkosuklaalla ja toinen
      tummallasuklaalla. Pursota vuorotellen tummaa ja valkoista suklaata
      jäähtyneiden pikkuleipien päälle. Anna suklaan jähmettyä hyvin ennen
      kuin siirrät pikkuleivät tarjoilu- tai säilytysastiaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    limonadi

    Mausteiset karitsavartaat

    Resepti: Mausteiset karitsavartaat

    Ainekset

    • 4 kpl (yht. noin 800 g lihaa) karitsan paahtopaistia tai karitsan
    • sisäfileetä
    • metallisia varrastikkuja
    • marinadi:
    • 2 sipulia hienonnettuna
    • 1 rkl jeeraa eli juustokuminaa (kokonaisena tai jauheena)
    • 2 tl korianterinsiemeniä
    • 1 tl kurkumaa (tuoretta juurta tai jauhetta)
    • 3 punaista tuoretta keskivahvaa chiliä
    • 5 mustapippuria
    • 3 valkosipulinkynttä
    • n.3 cm pala inkiviääriä
    • 1 rkl soijakastiketta
    • 1 sitruunan puristettu mehu
    • karkeaa merisuolaa
    • tarjolle lisäksi:
    • höyrytettyä riisiä
    • erilaisia chutney tahnoja
    • vaaleaa naan leipää
    • jogurttia joka on maustettu hunajalla, korianterilla ja sitruunalla

    1. Laita liha marinadiin vuorokautta ennen paistoa. Pilko liha paloiksi.
      Hienonna marinadin ainekset huhmareessa tahnaksi. Lisää marinadi ja
      lihat muovipussiin ja sulje pussi huolellisesti. Anna marinoitua yön
      yli.
    2. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Valmista
      lisukkeet ennen lihan paistoa. Jos teet seesamiperunoita, valmista ne
      myös valmiiksi. Höyrytä riisi, nosta chutneyt tarjoiluastiaan. Sekoita
      jogurtin joukkoon korianteri ja sitruuna ja nosta tarjoilukulho esille.
      Voit maustaa jogurtin myös chutneylla.
    3. Työnnä lihat vartaisiin ja paista vartaita grillivastuksen alla
      käännellen noin 10-15 min, riippuen minkä kokoisia lihapaloja leikkasit
      ja kuinka kypsästä lihasta pidät. Karitsan paahtopaisti ei tarvitse
      kovin pitkää kypsymisaikaa, se on erittäin mureaa. Sisäfilee valmistuu
      parissa minuutissa. Tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pihvi_sipulirenkaat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit