Mainokset

Reseptit sanoilla ‘”meidän’

Imelletty perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” resepti ja ruokaohje

* 1 kg jauhoisia perunoita
* 2-3 rl vehnäjauhoja
* 3-4 dl maitoa
* 1-2 rl sulaa voita
* 2 tl suolaa
* tarvittaessa
* 3-5 rl siirappia
Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan”
Perunat keitetään kypsiksi kuorineen suolattomassa vedessä.
Kuoritaan heti kuumina ja muussataan. Seokseen lisätään jauhot ja
sekoitetaan ne hyvin joukkoon.
Annetaan imeltyä useita tunteja, vaikka yön yli, lämpimässä paikassa.
Uunissa noin 30-40 asteessa alkaa ainakin imeltyä. Imeltyessä muusista
tulee löysää ja makeaa. Muusia voi välillä sekoittaa ja survoa lisää.
Kun perunamuussi on imeltynyt siihen lisätään maito ja suola. Nyt seos
on todella löysää, vellimäistä jopa. Jos perunasose ei ole mielestäsi
tarpeeksi makeaa voit lisätä hieman siirappia. Kaadetaan velli
laatikoihin, lisätään pari nokaretta voita päälle. Muista jättää
reilusti ”kuohumisvaraa” jotta uunissa kiehuessaan ei tule yli. Uunissa
perunalaatikkoa voi pitää pari tuntia 150 asteessa. Aluksi uunia voi
pitää kovemmalla hetken.
* Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Valmis! Hyvää
joulua!
* Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Perunat keitetään
suolattomassa vedessä.
* Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Käytä hanskoja
ettei näpit pala! 🙂
* Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Aluksi perunasose
on todella paksua. Tässä se on heti jauhojen lisäämisen jälkeen.
* Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Imeltymisen jälkeen
lisäsin maidon, suolan ja hiukan siirappia.
* Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Sauvasekoittimella
sain viimeiset klimpit pois soseesta ja siitä tuli samttisen
pehmeää.
* Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Valmiina uuniin.
Resepti: Imelletty perunalaatikko ”meidän mamman tapaan”

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit