Mainokset

Reseptit sanoilla ‘merellinen’

Merellinen tomaattikeitto resepti

Ainekset
1 purkki simpukoita
1 pussi katkarapuja
5-10 dl Tomaattikeittoa
1 purkki raejuustoa
Ohjeet
Lämmitä tomaattikeitto liedellä ja kupliessa/kiehuessa lisää simpukat
sekä katkaravut.Anna tekeytyä välillä sekoittaen 5-10min.
Lisää raejuustoa sekaan sen verran kuin itse tykkäät.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala

Merellinen piirakka ja omenasalaatti

Resepti: Merellinen piirakka ja omenasalaatti

Ainekset

  • Merellinen piirakka:
  • 1 kpl n. 400 g valmista ruistaikinaa
  • 1 prk tonnikalaa
  • 3 dl katkarapuja
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 kananmunaa
  • Omenasalaatti:
  • 1 nippu vihreää salaattia
  • 2 punaista omenaa
  • 2 vihreää omenaa
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 0,5 kurkku

  1. Tonnikala-katkarapu piirakka: Painele sulanut ruistaikina piirakkavuoan
    pohjalle. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 200
    asteessa noin 30 min. Omenasalaatti: Kuutioi omenat ja purista niiden
    päälle sitruunamehua. Revi salaatti kulhoon ja lisää omenat. Kuori
    kurkku ja leikkaa se kahtia. Kaavi lusikalla kurkun kostea sisus pois
    ja leikkaa kurkku siivuiksi ja lisää se salaattiin. Lisää auringonkukan
    siemenet lopuksi. Reseptit: Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Merellinen äyriäispata ja hyvää leipää

Resepti: Merellinen äyriäispata ja hyvää leipää

  • Merellinen äyriäispata:
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ripaus sahramia
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 3-5 dl kalalientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 8 perunaa
  • 2 dl katkarapuja
  • 2 dl säilykesimpukoita
  • Hyvä leipä:
  • kaksi isoa tai neljä pienempää leipää
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • 0,5 pala tuorehiivaa
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 8-10 dl vehnäjauhoja
  • pinnalle rakeista merisuolaa ja oliiviöljyä
    1. Merellinen äyriäispata: Kuori sipuli, halkaise paprikat ja poista
      siemenet. Leikkaa sipuli ja paprika kuutioiksi. Kuumenna öljy kasarissa
      ja kuullota sipuli- ja paprikakuutiot siinä. Lisää silputut
      valkosipulin kynnet, sahrami, persilja, kalaliemi, tomaattipyree ja
      pilkotut perunat. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 15
      minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja simpukat ja anna kuumentua
      nopeasti. Tarjoile itse tehdyn tuoreen leivän kanssa. Hyvä leipä:
      Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon oliiviöljy
      ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten. Vaivaa noin 5-10 min
      kunnes taikina irtoilee kulhon reunoista. Laita taikina yöksi
      jääkaappiin. Taikina voi olla kylmässä vaikka vuorokauden, se ei siitä
      pahene, päin vastoin, leivän maku paranee mitä kauemmin taikina saa
      levätä. Ota taikina jääkaapista ja vaivaa sitä hetki. Leivo kaksi tai
      neljä leipää. Nosta leivät leivinpaperin päälle liinan alle ja anna
      kohota lämpimässä noin tunnin ajan. Tee veitsellä kuvio leivän pintaan
      ja nosta leivät 250 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Voitele leipää
      oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista vielä noin 10-15
      minuuttia. Saat rapean pinnan jos uunissa on pohjalla hieman vettä.
      Leipä on kypsä kun sen pohja kumisee koputtaessa ja se tuntuu kevyeltä.
      Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat_uunissa

    Merellinen persilja pasta

    Resepti: Merellinen persilja pasta

    Ainekset

    • 2 nippua persiljaa
    • 1-2 kokonaista valkosipulia (n.10 kynttä)
    • 1-1,5 Cayanne-pippuria
    • 2 prk valkosimpukoita (almejas)

    1. Kahdelle ———————————————- Pari nippua
      persiljaa 1 tai 2 kokonaista valkosipulia (n.10 kynttä) 1 tai 1,5
      Cayanne-pippuri oliiviöljyä 2 prk valkosimpukoita (almejas)
      ———————————————- Silppua tuore persilja
      ja PURISTA valkosipuli. Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja
      cayanne-pippuri. Anna sen kuumentua varovasti hetken. Lisää
      valkosipulimurska ja puolet tai yli persiljasta, mutta ÄLÄ paista
      niitä, vaan lisää vettä tai lientä simpukkapurkista. Pidä pienellä
      tulella kunnes se on hyvin keitetty, ÄLÄ peitä kannella. Lisää pikku
      hiljaa simpukkalientä keittämisen aikana, mutta älä anna sen kiehua
      tyhjiin. Kun spagetti on valmista lisää simpukat. Älä enää anna kiehua.
      Kaada kastike spagettien päälle lautasella ja tarjoa vasta rouhetun
      mustapippurin ja punaviinin kanssa. Lisää loppu persilja lautaselle
      tuoreena. Ei muuta salaisuutta kuin, että sitä ei saa paistaa, vaan
      hauduttaa pienellä tulella!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza_ranskalaiset

    Merellinen tapas

    Resepti: Merellinen tapas

    Ainekset

    • 300gkylmäsavulohi viipaleita
    • rasia yrttimaust.tuorejuustoa
    • 2 valkosip.kynttä mursk.
    • 3rkl majoneesia
    • n.300g katkarapuja

    1. sekoita tuorejuustoon majoneesi ja murskatut valkosipulinkynnet sivele
      seosta lohi viipaleille asettele sulaneet katkaravut viipaleelle ja
      kääri rullalle.koristele tillillä tarjoilu vinkki ota n.3-4cm tuoretta
      kurkkua,koverra hieman sisusta pois ja laita rulla siihen.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Merellinen keitto resepti ja ruokaohje

    * 1,2 l kalalientä
    * 2 sipulia
    * 2-3 valkosipulinkynttä
    * tilkka öljyä
    * 1 rkl currya
    * 4 perunaa
    * 1 iso prk tomaattimurskaa liemineen
    * tilkka hunajaa
    * 1½ dl kuivaa valkoviiniä (tai ouzoa tai pastista)
    * 300-400 g lohta paloina
    * suolaa, pippuria
    * basilikaa, rakuunaa
    * 2 dl Ranskankermaa
    * 200 g katkarapuja
    * hienonnettua tilliä
    MERELLINEN KEITTO 4 Annosta
    Paloittele sipulit, hienonna valkosipulit ja kuullota molemmat
    öljytilkassa. Lisää curry ja anna senkin kiehahtaa. Lisää kalaliemi
    kattilaan. Paloittele perunat kattilaan ja keitä, kunnes ne ovat
    kypsiä. Lisää tomaattimurska ja viini (ouzo tai pastis). Kuumenna
    kiehumapisteeseen ja pane kalapalat mukaan kypsymään. Mausta. Kypsennä
    hiljalleen 5 min. Tarkista maku ja lisää kerma ja katkaravut. Kuumenna
    vain sen verran, että katkaravut kuumenevat. Ripota tilli pintaan juuri
    ennen tarjoamista.
    Resepti: Merellinen keitto 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pihvi_sipulirenkaat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit