Mainokset

Reseptit sanoilla ‘minttu-mangochutney’

Intialainen lammascurry ja minttu-mangochutney

Resepti: Intialainen lammascurry ja minttu-mangochutney

Ainekset

  • Currytahna:
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 1 tl unikonsiemeniä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 dl huuhdeltuja ja murskattuja suolapähkinöitä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 vihreä chili
  • suolaa
  • sokeria
  • Lammascurry:
  • 600 g lampaan lapaa kuutioina
  • 4-6 perunaa
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 fenkoli
  • öljyä
  • vettä
  • Minttu-mangochutney:
  • 1 mango
  • 1 ruukku minttua
  • 1 sipuli
  • 1/2 vihreä chili
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa

  1. Keltainen currypaste: Pese ja kuivaa maapähkinät ja hienonna vihreä
    chili ja murskaa kaikki ainekset keskenään huhmareessa. Lammascurry:
    Paahda curry-seos tilkassa öljyä ja lisää joukkoon kuutioitu lammas,
    ruskista, lisää noin 5 dl vettä ja anna hautua n. 30 minuttia (riippuen
    lampaanlihan laadusta ja kuutioiden koosta). Kuori ja pilko kasvikset
    ja paahda uunissa tai kuivalla pannulla. Lisää kasvikset pataan ja
    lisää vettä tarvittaessa, kunnes lammas ja vihannekset ovat pehmeän
    kypsiä, tarkista maku ja tarjoile chutneyn kanssa. Minttu-mangochutney:
    Kuutioi mango ja hienonna minttu, chili ja sipuli. Laita sokeri
    kuivalle pannulle ja anna paahtua hetki, lisää sipuli ja chili, lisää
    etikka ja mango sekä tilkka vettä, anna kiehua aivan hiljalleen noin 10
    minuuttia, lisää suola ja minttu. Reseptit: Jyrki Sukula

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit