Mainokset

Reseptit sanoilla ‘mozzarellalla’

Mozzarellalla täytetyt kananrinnat

Resepti: Mozzarellalla täytetyt kananrinnat

Ainekset

  • 4 kpl kanan rintaleikkeitä
  • 1 mozzarellapallo
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Marinadi:
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 1 sitruunan mehu
  • sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl suolaa
  • timjamia
  • pippuria

  1. Sekoita marinadin ainekset. Laita kanan rintaleikkeet marinoitumaan
    pariksi tunniksi. Viipaloi mozzarella sekä valkosipulin kynnet. Pyyhi
    ylimääräiset marinadit pois ja leikkaa kanan rintaleikkeen paksuimpaan
    kohtaan viilto. Hiero viillon sisäpintaan hieman suolaa ja pippuria.
    Täytä mozzarellalla ja valkosipuliviipaleilla. Laita uuniastiaan ja
    kypsennä uunissa 200 C reilu puoli tuntia. Tarjoa lisäkkeenä pastaa/
    riisiä/ salaattia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Sisilialaiset jauhelihalla ja mozzarellalla täytetyt

Resepti: Sisilialaiset jauhelihalla ja mozzarellalla täytetyt

Ainekset

  • Täyte
  • 250 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 dl kuivattuja tatteja liotettuina ja hienonnettuina
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 tl savusuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • Riisi
  • 4 dl keitettyä puuroriisiä
  • 1 kananmuna
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 tl sahramia
  • 1/2 tl suolaa
  • Lisäksi
  • 250 g mozzarellajuustoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • n. 1 l kasvisöljyä

  1. Tee jauhelihatäyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna
    ilmakuivattu kinkku. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan pinnoitetussa
    pannussa. Lisää sipulit ja kinkku joukkoon. Kaada viini jauhelihan
    joukkoon, ja anna sen haihtua. Sekoita tomaattipyree ja sokeri sekä
    tatit joukkoon. Lisää timjami, persilja, suola ja pippuri, ja siirrä
    täyte sivuun odottamaan.
  2. Valmistele riisi. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta
    älä huuhtele. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää kananmuna,
    keltuainen, juusto, sahrami ja suola keitetyn, huoneenlämpöisen riisin
    joukkoon. Sekoita tahmeaksi.
  3. Kuutioi mozzarella. Sekoita suola ja pippuri vehnäjauhoihin pienessä
    kulhossa. Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa. Annostele
    korppujauhot kolmanteen kulhoon.
  4. Muotoile riisistä kostein käsin mandariinin kokoisia palloja. Halkaise
    ne sitten varovasti käsin tai pienellä veitsellä. Tee kumpaankin
    puoliskoon kuoppa peukalolla.
  5. Täytä kuoppa jauhelihamuhennoksella ja muutamalla mozzarellapalalla.
    Sulje riisipallo, ja pyörittele se ensin vehnäjauhoissa, sitten
    kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  6. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista palleroita kasviöljyssä
    muutama kerrallaan 3–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.
    Valuta pyörykät talouspaperin päällä. Kun kaikki pyörykät on paistettu,
    kuumenna ne vielä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoa höyryävän
    kuumina.
  7. Juomasuositus
    Lihatäytteisten, sahramilla maustettujen riisipallojen eli arancinien
    kaveriksi sopii maukas punaviini pyöryköiden kotiseudulta Sisiliasta.
    [8]Inycon Shiraz Viognier, 7,99e , on keskitäyteläinen, notkea ja
    kevyen mausteinen, kuten riisipyörykätkin.
    Ohje: Tiina Rantanen
    Kuva: Juha-Pekka Laakio

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

Mozzarellalla kuorrutetut portobellot

Resepti: Mozzarellalla kuorrutetut portobellot

Ainekset

  • 4 kpl portobellosientä
  • 1 kpl iso punasipuli
  • 1/2 pkt amerikan pekonia
  • pippuria
  • 2 kpl mozzarellapalloa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

  1. Ota sienistä jalka pois. Viipaloi jalat ja silppua sipuli sekä pekoni.
    Paista pannulla pekoni rapeaksi. Lisää sipuli sekä sienten jalat.
    Kuullota niin, että ne hieman pehmenevät. Mausta pippurilla. Laita
    seosta sienilakkien päälle ja aseta mozzarellaviipaleita pinnalle.
    Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia eli kunnes juusto
    sulaa. Viimeistele annos hienonnetulla basilikalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit