Mainokset

Reseptit sanoilla ‘mughlain’

Kalkkunaa Mughlain tapaan resepti

Ainekset
iso sipuli ja valkosipulia reilusti, hienonnettuna
kananmuna
4 kalkkunafiletta (tai broiskua) au naturel
1 – 2 rkl garam masalaa
öljyä
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
4? kokonaisia neilikoita, vihreää kardemummaa, 5cm kanelitanko
pari laakerinlehteä
sahramia
1,5 dl rasvatonta maustamatonta jugurttia, Igorkin käy
1 rkl maissijauhoja lisättynä jugurttiin
kermaa loraus
suolaa ja mantelijauhoa
Ohjeet
Hiero garam masalaa fileiden pintaan. sekoita kananmunan sekaan suolaa
sekä pippuria ja voitele fileet kananmunalla.
Käytin omatekemääni masalaa, kaupan on toki ok, linkitin tuohon Minnan
ohjeen, joka on yksi vaihtoehto, jos haluaa tehdä itse.
Paista öljyssä kypsähköksi ja ruskeiksi, nosta pois ja pidä lämpimänä
jos suinkin
freesaa samassa pannussa sipulit, neilikat, kardemummat, laakerinlehdet
ja kanelitankoa. Kun sipuli on kaunista, (nosta pois liedeltä ja
jäähdytä jos lisäät sahramia) lisää kurkuma ja maissijauhojugurttiseos.
Nosta fileet liemineen takaisin kastikkeeseen ja rupsuttele kypsäksi.
Lisää kerma just ennen tarjoilua + sekoita lopuksi hyvin mantelijauhe
joukkoon.
Tarjoa kuumana vaikka pinaattiperunoiden kera.
Liki noudattaen ohjetta kirjasta Suuri Intialinen Keittokirja.
ohjeen esipuhe:
”Andhra Pradeshin seudun ruoka on kuulu tulisuudestaan, alueelta
tulevat kaikkein vahvimmat chilit. Paikallisen keittiön erikoisuus on
lempeä ruuanvalmistusmenetelmä, nizami, jossa ruoka rikastetaan
kermalla ja mantelijauholla. Menetelmä on alun perin omaksuttu
moguleilta. Tämä kanaruoka saa hienon arominsa myös sahramista.”
Eli ohje on kanalle, ajattelin tehdä broiskusta, mutta kaupassa oli
maustamattomana vain kalkkunaa… se on vahvempaa, siksi laitoin
kurkumaa, ohjeessa ei ehdoteta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit