Mainokset

Reseptit sanoilla ‘mummon’

Mummon kalkkunamuussi resepti ja ruokaohje

* 300 gr Karinniemen kalkkunan paistijauhelihaa
* 1 kpl isohko sipuli
* 1-3 tl currya
* 50 gr voita tai oivariinia
* 6 kpl perunoita
* 1 kourallinen juustoraastetta
* 1/2 rl valkoista bianka balsamicokastiketta
Mummon kalkkunamuussi 4 Annosta
Keitä ensin perunat ja tee siitä makusi mukaista perunamuussia.
Paista jauheliha paistinpannussa. Jätä se hetkeksi lepäämään ja paista
pieneksi pilkotut sipulit runsaassa voissa tai oivariinissa pehmeiksi.
Lisää jauheliha joukkoon ja mausta suolalla, balsamicolla ja currylla
(laita currya makusi mukaan).
Paista hetki ja lisää vielä pannuun muutama rl voita tai oivariiniä.
Lusikoi laakean paistovadin pohjalle muusia noin puolentoista sentin
kerros. Kaada jauheliha/sipulipaistos muusin päälle. Lisää muusia
samanlainen kerros päälle. Ripottele päälle vielä kourallinen
juustoraastetta.
Paista noin 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarkkaile, että pinta
ei ruskistu liikaa. Kun pinta on sopivan ruskea, mummon kalkkunamuussi
on valmis.
* Mummon kalkkunamuussi
Resepti: Mummon kalkkunamuussi 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Mummon Hillokakku resepti

Ainekset
150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 kanamunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiinteää mansikkahilloa
Ohjeet
Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka.
Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi lisää kanamunat yksitellen
voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon.
Laita noin ½ taikinasta vuokaan. Levitä hilloa päälle ja lisää loput
taikinasta.
Paista 175 asteessa n ½ tunnista 45 min.
Koristele kakku mielesi mukaan.
Paranee vanhetessa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Mummon viili resepti

Ainekset
2-3 dl kevyt maitoa
1 rkl kevyt viiliä
Ohjeet
Otan kaupasta ostetusta viilistä lusikallisen viiliä ja sekoittelen
sitä vähän vaikkapa sopivan kokoisessa pakasterasiassa. Päälle kaadan
2-3 dl maitoa. Pidän rasiaa huoneen lämmössä seuraavaan päivään.
Kannellisissa rasioissa viiliä voi laittaa päällekkäin tarvittavan
määrän.
Valmiin viilin siirrän jääkaappiin. Syödessä laitan viilin päälle vähän
soijarouhetta, mysliä, leseitä, marjoja, hilloa – mitä nyt sattuu
sopivaa kaapissa olemaan. Niin, eikä pidä unohtaa, että viilin
päällehän kuuluu laittaa tietty talkkunajauhoja.
Lastenlapsetkin mökillä innostuivat syömään viiliä mukavana välipalana,
possut ja siilit laulun innoittamina 🙂
”Yksi ja kaksi ja kolme pientä possua
olivat ulkona aivan ilman tossuja.
Yksi ja kaksi ja kolme pientä siiliä
tahtoivat maistella mummon hyvää viiliä.
Possut ja siilit ne tapasivat torilla,
possut sai tossut ja siilit hyvää viiliäääää…”

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Mummon paras piirakka resepti

Ainekset
1 dl perunamuusijauhetta
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
2 dl vettä
TÄYTEVAIHTOEHDOT
1 ehdotus kypsää riisiä, tonnikalaa,munanviipaleita,mausteita
2 ehdotus kypsää riisiä, ruskistettua jauhelihaa sipulia,mausteita
Ohjeet
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon rasva. Lisää vesi ja
sekoita taikina tasaiseksi. Jos tarvii lisää jauhoja. Jaa perunataikina
2 osaan.2 piirakkaa varten. Kaaviloi kumpikin levy leivinpaperin päällä
suorakaiteen muotoiseksi levyksi. levitä valitsemasi täyte
piirakkalevyn toiselle laidalle ja taita toinen reuna leivinpaperin
avulla täytteen yli. Painele reunat tiiviisti yhteen. Voitele munalla
ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa n.25min. Piirakoiden sijasta
voit leipoa myös pasteijoita. Sopivat pikkusuolaiseksi kahvipöytään tai
iltapalaksi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Lanttukukko mummon tapaan resepti

Ainekset
Ruiskuori
½ l kylmää vettä
reilu 10 dl ruisjauhoja
2-3 dl vehnäjauhoja
sopivasti suolaa
loraus öljyä
TÄYTE
2 isoa lanttua
500 g sianlihaa (rasvaista)
reilusti suolaa
hieman mustapippuria
kourallinen puuroriisiä
voita
Ohjeet
Aloita kuorimalla ja suikaloimalla lantut. Laita lantunpalaset ja
suolaa kannelliseen kulhoon ja ravistele voimakkaasti hetki jotta
lantut hieman pehmenevät ja suola sekoittuu. Siirrä syrjään muhimaan.
Seuraavaksi valmista ruiskuori. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi,
joka ei saa tarttua käsiin kiinni. Käytä kaulimiseen reilusti
ruisjauhoja. Kauli taikina ovaalin muotoiseksi levyksi jonka tulee olla
keskeltä paksu, reunoilta ohuempi.
Ripottele puuroriisit taikinalevyn keskelle sitomaan kosteutta. Kasaa
päällekkäin paksu kerros lanttua ja hieman ohuemmalti sianlihaa,
ripottele väliin hieman mustapippuria ja jos tuntuu että suolalle on
vielä tarvetta, lisää sitäkin. Taittele kuoren reunat lanttujen päälle
ja saumaa kylmällä vedellä tiiviiksi paketiksi.
Mummollani on tapana paistaa kukkoa puulämmitteisessä uunissa ja jättää
se hautumaan yöksi hellankulmalle. Sähköuuniin suosittelisin ensin n.
tunnin paistoaikaa 250 asteessa niin että kukko saa väriä pintaan.
Tämän jälkeen kukkoa voi halutessa voidella voilla tai
voi-vesiseoksella. Se kääritään folioon ja annetaan paistua reilussa
sadassa asteessa neljästä kuuteen tuntia.
Jotta kuori vähän pehmenisi paistamisen jälkeen olisi kukko syytä
kääriä pyyhkeeseen.
Rasvaista ja suolaista mutta silti (tai juuri siksi) niin hyvää.
Samalla ohjeella syntyy myös savolaista pottukukkoa kun lantut korvaa
perunoilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

3.1.2002 parempia kuin mummon lihapullat, vuohenjuustopyrettä

Resepti: 3.1.2002 parempia kuin mummon lihapullat, vuohenjuustopyrettä

Ainekset

  • n. 1 kg jauhelihaa
  • 2-3 jauhoista, raakaa perunaa
  • perunan kokoinen pala palsternakkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • 2 tl sambalia tai tuoretta chiliä
  • yrttejä, kuten lipstikkaa ja iisoppia
  • rutkasti persiljaa
  • 3 sipulia
  • 1/2 valkosipulia
  • 1 tl korianteria
  • Kukkakaalivuohenjuustopyree:
  • 1 pieni kukkakaali
  • 100-150 g vuohenjuustoa ilman kuorta
  • 1 dl kermaa
  • pippuria, valkopippuria, suolaa
  • Raikkaat ananaskuutiot:
  • kuutioitua tuoretta ananasta
  • korianteria
  • limen mehua
  • tuoretta chiliä

  1. Sipuli ja valkosipuli pilkotaan mahdollisimman hienoksi ja haudutetaan
    kypsäksi. Perunat ja palsternakka raastetaan hienoksi raasteeksi.
    Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Lihapullat ruskistetaan pannulla
    ja laitetaan uunipannulle. Paistinpannu huuhdotaan uunipannulle.
    Nestettä, vettä tai oikeaa lihalientä voi lisätä tarpeen mukaan niin,
    että pannun pohja peittyy. Pullat ei kuitenkaan saa keittyä.
    Kypsennetään loppuun uunissa n. 200 asteessa. Kiitokset reseptistä
    Merjalle! Jyrkin ja Antin lisukkeet lihapullille:
    Kukkakaalivuohenjuustopyree: Keitä kukkakaali paloina vähässä vedessä
    kypsäksi niin, että vesi on lähes kokonaan kiehunut pois. Lisää kerma
    sekä vuohenjuusto paloina. Mausteeksi pippuria. Sekoita
    tehosekoittimessa tasaiseksi tai paseeraa eli soseuta pusertaen
    siivilän läpi. Tarkista vielä suola. Raikkaat ananaskuutiot: Silppua
    korianteri ja chili. Sekoita ainekset keskenään.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena

Mummon kurkut

Resepti: Mummon kurkut

Ainekset

  • 1 tuore kurkku
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • tilliä

  1. Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Suikaloi kurkku ohuiksi
    suikaleiksi. Laita kurkkusuikaleet, tilli, sokeri, suola ja etikka
    kannelliseen astiaan. Ravista sekaisin. Tarjoa esim. poronkäristyksen
    kanssa. Säilytä mummon kurkut viileässä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Kreikan mummon lihapullat

Resepti: Kreikan mummon lihapullat

Ainekset

  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 1 keitetty peruna
  • 1 sipuli
  • 0,5 dl valkoviiniä (vesikin käy)
  • 10 mustaa kivetöntä oliivia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • n. 75 g fetajuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus kuivattua minttua
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja

  1. Kuori ja raasta peruna ja sipuli. Hienonna feta ja oliivit. Silppua
    valkosipulinkynnet. Sekoita aineksista, viinistä ja mausteista tasainen
    seos. Jos seos tuntuu liian kovalta, lisää nestettä. Pyörittele
    seoksesta pyöryköitä. Laita lautaselle vehnäjauhot ja pyörittele pullat
    siinä juuri ennen paistamista. Paista pullat pannulla öljy-voiseoksessa
    tasaisen ruskeiksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Parempia kuin mummon lihapullat

Resepti: Parempia kuin mummon lihapullat

Ainekset

  • 2-3 jauhoista raakaa perunaa
  • perunan kooine pala palsternakkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • suolaa maun mukaan
  • 2 tl sambalia tai tuoretta chiliä
  • yrttejä kuten lipstikkaa ja iisoppia
  • rutkasti persiljaa
  • 3 sipulia
  • 0,5 valkosipulia
  • 1 tl korianteria
  • n. 1 kg jauhelihaa

  1. Sipuli ja valkosipuli pilkotaan mahdollisimman hienoksi ja haudutetaan
    kypsäksi. Perunat ja palsternakka raastetaan hienoksi raasteeksi.
    Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Lihapullat ruskistetaan pannulla
    ja laitetaan uunipannulle. Paistinpannu huuhdotaan uunipannulle.
    Nestettä, vettä tai oikeaa lihalientä (ei kuutiota!) voi lisätä tarpeen
    mukaan niin, että pannun pohja peittyy. Pullat ei kuitenkaan saa
    keittyä. Kypsennetään loppuun n. 200 asteessa. Reseptissä, kuten
    huomaatte, ei ole lainkaan pippuria eikä mitään puolivalmisteita. Olen
    allerginen hyvin monelle asialle, mm. pippurille ja kaikille
    elintarvikekemian lisäaineille. Kerman maitoallerginen voi korvata
    kookos- tai soijamaidolla. Testieni mukaan esim. kookosmaito sopii
    porkkanalaatikkoon yhtä hyvin kuin kerma, joten miksi ei myös tähän.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Mummon marjapiirakka

Resepti: Mummon marjapiirakka

Ainekset

  • 2 kpl munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1/2 dl kauraleseitä (Sydänmerkki)
  • 1/2 dl juoksevaa margariinia (Sydänmerkki)
  • 1 dl rasvatonta maitoa (Sydänmerkki)
  • Päälle:
  • 4-5 dl marjoja (Sydänmerkki)
  • 1/2 dl sokeria
  • (1 rkl perunajauhoja)

  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva ja maito.
    Sekoita varovasti tasaiseksi.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.
  4. Ripottele päälle marjat ja sokeri. Jos käytät pakastemarjoja, kannattaa
    niihin lisätä hiukan perunajauhoja, jotta täytteestä ei tule liian
    kosteaa.
  5. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit