Mainokset

Reseptit sanoilla ‘mummon’

Mummon kalkkunamuussi resepti ja ruokaohje

* 300 gr Karinniemen kalkkunan paistijauhelihaa
* 1 kpl isohko sipuli
* 1-3 tl currya
* 50 gr voita tai oivariinia
* 6 kpl perunoita
* 1 kourallinen juustoraastetta
* 1/2 rl valkoista bianka balsamicokastiketta
Mummon kalkkunamuussi 4 Annosta
Keitä ensin perunat ja tee siitä makusi mukaista perunamuussia.
Paista jauheliha paistinpannussa. Jätä se hetkeksi lepäämään ja paista
pieneksi pilkotut sipulit runsaassa voissa tai oivariinissa pehmeiksi.
Lisää jauheliha joukkoon ja mausta suolalla, balsamicolla ja currylla
(laita currya makusi mukaan).
Paista hetki ja lisää vielä pannuun muutama rl voita tai oivariiniä.
Lusikoi laakean paistovadin pohjalle muusia noin puolentoista sentin
kerros. Kaada jauheliha/sipulipaistos muusin päälle. Lisää muusia
samanlainen kerros päälle. Ripottele päälle vielä kourallinen
juustoraastetta.
Paista noin 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarkkaile, että pinta
ei ruskistu liikaa. Kun pinta on sopivan ruskea, mummon kalkkunamuussi
on valmis.
* Mummon kalkkunamuussi
Resepti: Mummon kalkkunamuussi 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala

Mummon Hillokakku resepti

Ainekset
150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 kanamunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiinteää mansikkahilloa
Ohjeet
Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka.
Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi lisää kanamunat yksitellen
voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon.
Laita noin ½ taikinasta vuokaan. Levitä hilloa päälle ja lisää loput
taikinasta.
Paista 175 asteessa n ½ tunnista 45 min.
Koristele kakku mielesi mukaan.
Paranee vanhetessa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Mummon viili resepti

Ainekset
2-3 dl kevyt maitoa
1 rkl kevyt viiliä
Ohjeet
Otan kaupasta ostetusta viilistä lusikallisen viiliä ja sekoittelen
sitä vähän vaikkapa sopivan kokoisessa pakasterasiassa. Päälle kaadan
2-3 dl maitoa. Pidän rasiaa huoneen lämmössä seuraavaan päivään.
Kannellisissa rasioissa viiliä voi laittaa päällekkäin tarvittavan
määrän.
Valmiin viilin siirrän jääkaappiin. Syödessä laitan viilin päälle vähän
soijarouhetta, mysliä, leseitä, marjoja, hilloa – mitä nyt sattuu
sopivaa kaapissa olemaan. Niin, eikä pidä unohtaa, että viilin
päällehän kuuluu laittaa tietty talkkunajauhoja.
Lastenlapsetkin mökillä innostuivat syömään viiliä mukavana välipalana,
possut ja siilit laulun innoittamina 🙂
”Yksi ja kaksi ja kolme pientä possua
olivat ulkona aivan ilman tossuja.
Yksi ja kaksi ja kolme pientä siiliä
tahtoivat maistella mummon hyvää viiliä.
Possut ja siilit ne tapasivat torilla,
possut sai tossut ja siilit hyvää viiliäääää…”

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Mummon paras piirakka resepti

Ainekset
1 dl perunamuusijauhetta
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
2 dl vettä
TÄYTEVAIHTOEHDOT
1 ehdotus kypsää riisiä, tonnikalaa,munanviipaleita,mausteita
2 ehdotus kypsää riisiä, ruskistettua jauhelihaa sipulia,mausteita
Ohjeet
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon rasva. Lisää vesi ja
sekoita taikina tasaiseksi. Jos tarvii lisää jauhoja. Jaa perunataikina
2 osaan.2 piirakkaa varten. Kaaviloi kumpikin levy leivinpaperin päällä
suorakaiteen muotoiseksi levyksi. levitä valitsemasi täyte
piirakkalevyn toiselle laidalle ja taita toinen reuna leivinpaperin
avulla täytteen yli. Painele reunat tiiviisti yhteen. Voitele munalla
ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa n.25min. Piirakoiden sijasta
voit leipoa myös pasteijoita. Sopivat pikkusuolaiseksi kahvipöytään tai
iltapalaksi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Lanttukukko mummon tapaan resepti

Ainekset
Ruiskuori
½ l kylmää vettä
reilu 10 dl ruisjauhoja
2-3 dl vehnäjauhoja
sopivasti suolaa
loraus öljyä
TÄYTE
2 isoa lanttua
500 g sianlihaa (rasvaista)
reilusti suolaa
hieman mustapippuria
kourallinen puuroriisiä
voita
Ohjeet
Aloita kuorimalla ja suikaloimalla lantut. Laita lantunpalaset ja
suolaa kannelliseen kulhoon ja ravistele voimakkaasti hetki jotta
lantut hieman pehmenevät ja suola sekoittuu. Siirrä syrjään muhimaan.
Seuraavaksi valmista ruiskuori. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi,
joka ei saa tarttua käsiin kiinni. Käytä kaulimiseen reilusti
ruisjauhoja. Kauli taikina ovaalin muotoiseksi levyksi jonka tulee olla
keskeltä paksu, reunoilta ohuempi.
Ripottele puuroriisit taikinalevyn keskelle sitomaan kosteutta. Kasaa
päällekkäin paksu kerros lanttua ja hieman ohuemmalti sianlihaa,
ripottele väliin hieman mustapippuria ja jos tuntuu että suolalle on
vielä tarvetta, lisää sitäkin. Taittele kuoren reunat lanttujen päälle
ja saumaa kylmällä vedellä tiiviiksi paketiksi.
Mummollani on tapana paistaa kukkoa puulämmitteisessä uunissa ja jättää
se hautumaan yöksi hellankulmalle. Sähköuuniin suosittelisin ensin n.
tunnin paistoaikaa 250 asteessa niin että kukko saa väriä pintaan.
Tämän jälkeen kukkoa voi halutessa voidella voilla tai
voi-vesiseoksella. Se kääritään folioon ja annetaan paistua reilussa
sadassa asteessa neljästä kuuteen tuntia.
Jotta kuori vähän pehmenisi paistamisen jälkeen olisi kukko syytä
kääriä pyyhkeeseen.
Rasvaista ja suolaista mutta silti (tai juuri siksi) niin hyvää.
Samalla ohjeella syntyy myös savolaista pottukukkoa kun lantut korvaa
perunoilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Oman mummon kurkut resepti ja ruokaohje

* 1 kpl tuoretta kurkkua
* suolaa
* sokeria
* etikkaa
* tilliä
Oman mummon kurkut
Kuori kurkku ja leikkaa ohkaisia siivuja. Laita kahden lautasen väliin
ja sokeria ja suolaa ripotellaan väliin. Ravistele lautasia joiden
välissä kurkut ovat voimakkaasti että neste irtoaa. Kaada kurkut
siivilään, että neste valuu pois. Pane kurkut salattikulhoon ja kaada
etikkaa ja tillisilppua kurkkujen päälle.
Kurkkuja tarjoilttiin ennenvanhaan aina kesällä joka käänteessä. Myös
leivän päällä.
* Oman mummon kurkut
* Oman mummon kurkut
Resepti: Oman mummon kurkut

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Riisirunko (1800-luvun mummon ohje)) resepti ja ruokaohje

* 200 g kylmää riisipuuroa
* 2 dl Kermaa
* 1 d keksin tai kakun muroja
* 2 tl kanelia
* 2 tl mantelia
*
*
*
*
Riisirunko (1800-luvun mummon ohje))
Riisipuuro ja kerma sekoitetaan hyvin ja kaadetaan pitkään vuokaan.
Keksin- tai kakun muroja päälle, niiden päälle asetetaan makeita
manteleita sinne tänne ikään kuin ”oksia”.
Tarjotaan ”keitinmehun” tai mansikkahillon kera.
Resepti: Riisirunko (1800-luvun mummon ohje))

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Mummon maksakeitto

Resepti: Mummon maksakeitto

Ainekset

  • 150- 250g naudan maksaa
  • 50- 100g sianlihaa
  • 1 litra perunalohkoja
  • 0,5 lira porkkanakuutioita
  • 1 dl kermaa
  • 3 kpl pihvitomaatteja
  • ketsuppia, suolaa, valkopippuria

  1. Poistetaan kalvo maksasta, pilkotaan ja ruskistetaan yhdessä sianlihan
    kanssa maustetaan suolalla ja valkopippurilla. Kattilaan pannaan vajaa
    litra vettä, lisätään peruna- ja porkkanalohkot sekä lhat ja
    tomaattilohkot. Kiehautetaan kypsäksi. Lisätään ketsuppia, niin
    paljon,että liemi muuttu punaiseksi. Lisätään kerma, jolloin maku
    pehmenee. Hyvä ruoka kylmiin pakkaspäiviin!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Mummon herkkullinen maksakastike

Resepti: Mummon herkkullinen maksakastike

Ainekset

  • 400 g maksaa
  • 4 kpl porkkanoita
  • 1 kpl sipulia, vehnäj. suolaa, pippuria, kermaa

  1. ruskista silputtu sipuli ja porkkanakuutiot.Ruskista
    maksasuikaleetlisää suola ja pippuri. Tee soossi päälle. Anna kiehahtaa
  2. 5min ja lopuksi lisää kermaa tms. Tarjoile perunoiden, salatin ja
    puolukan kera

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Mummon mahtava ompputorttu

Resepti: Mummon mahtava ompputorttu

  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • reilu 2 dl maitoa
  • reilu 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g sulaa margariinia tai voita
  • omenoita
  • kanelia ja sokeria
    1. Kiitokset tästä reseptistä Mirvalle! Laita kulhoon sokeri, munat, maito
      ja sula rasva sekä vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita puuhaarukalla
      tai vaikkapa lusikalla seos tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla
      vuoratulle uunipellille tai halkaisijaltaan n.30 cm korppujauhotettuun
      vuokaan. Lisää päälle omenaviipaleet, kaneli ja sokeri. Paista 200
      asteessa noin puoli tuntia (kunnes torttu on kauniin ruskea). Tarjoile
      vatkatun Creme Vanillan tai jäätelön kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    friteerattu_kana
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit