Mainokset

Reseptit sanoilla ‘naudanliha-kasvispata’

Intialainen naudanliha-kasvispata ja halvajäädyke

Resepti: Intialainen naudanliha-kasvispata ja halvajäädyke

  • Intialainen naudanliha-kasvispata:
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 300 g naudan paistisuikaleita
  • 2-3 rkl garam masala mausteseosta
  • 1 tuore chili hienonnettuna
  • 1 sipuli
  • 2 dl kasvislientä
  • 250 g tuoretta pinaattia ruodittuna
  • tai pakastepinaattia
  • 5 keitettyä perunaa paloina
  • 2 keitettyä porkkanaa paloina
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • Halvajäädyke:
  • 4 dl ranskankermaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 250 g halvaa
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
    1. Intialainen naudanliha-kasvispata: Kuumenna öljy korkeareunaisessa
      paistinpannussa. Lisää paistisuikaleet ja ruskista ne hyvin. Lisää
      garam masala, chili ja hienonnettu sipuli. Laske lämpöä ja sekoittele
      muutama minuutti. Lisää sitten kasvisliemi, pyöräytä kerran kaksi ja
      lisää pinaatti. Anna pinaatin ’rentoutua’ ja lisää sitten peruna- ja
      porkkanapalat. Mausta suolalla, kuumenna ja tarjoile. Tarjoile padan
      kanssa suolalla, sitruunamehulla ja sokerilla maustettua kermaviiliä.
      Halvajäädyke: Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään
      ranskankerma, kermavaahto, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä kardemumma.
      Murenna halva ja hienonna pähkinöitä veitsellä. Sekoita ne kermaseoksen
      joukkoon. Kaada seos pakkasen kestävään pitkän omaiseen vuokaan ja
      pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli. Ota vuoka huoneen lämpöön
      hieman ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile valmiin
      kuumennetun kinuskikastikkeen kera. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitetyt_kananmunat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit