Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ohje’

Porkkanakakku (mikro-ohje) resepti

Ainekset
4 dl porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl fariinisokeria
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1 tl kanelia
0,25 tl suolaa
0,5 dl mantelirouhetta
1,5 dl öljyä
2 kananmunaa
Ohjeet
Ota mikroaaltouunin kestävä soikea tai pyöreä vuoka. Sekoita siinä
kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja mantelirouhe.
Kaada päälle öljy. Sekoita hyvin. Hämmennä joukkoon kananmunat
yksitellen voimakkaasti haarukalla sekoittaen. Kun taikina on tasaista,
aloita kypsennys ilman kantta. Jos sinulla on pyöriväalustainen mikro,
voit kypsentää kakun kerralla – noin kahdeksan minuuttia täydellä
teholla. Jos alusta ei pyöri, käännä vuoka kerran kypsennyksen
puolivälissä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Punakampelarullat (mikro-ohje) resepti

Ainekset
400 g punakampelafileitä
1 purjo
1 tlk säilyketomaatteja
1 tl suolaa (ellei tomaattisäilykkeessä ole)
0,5 tl valkopippuria
1 dl tillisulatejuustoa tai yrttituorejuustoa
1 dl tuoretta persiljaa
Ohjeet
Ota mikroaaltouunin kestävä vuoka.
Halkaise purjo ja huuhtele puoliskot hyvin. Leikkaa ne ohuiksi
viipaleiksi. Kaada vuokaan säilyketomaatit nesteineen ja
purjoviipaleet.
Mausta (sulatetut) kalafileet suolalla ja pippurilla. Sekoita juusto ja
persilja, jonka olet leikannut pieneksi silpuksi. Levitä seosta
jokaiselle fileelle ja kääri fileet rullalle.
Aseta kalarullat tomaattien lomaan vuokaan niin, että ne ovat vähintään
noin kolmanneksen nesteessä.
Kypsennä kannen alla 8-10 minuuttia täydellä teholla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Muffini, muffinssi suklaa (minun paras muffini ohje) resepti

Ainekset
2 dl kaakaojauhetta sokeroimaton
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kukkura leivinjauhetta
1,25 dl kiehuva vesi tai kuumaa kahvia
200 g voita sulatettuna tai öljyä!!
2 kpl munaa
3 dl sokeria
3,3 dl vehnäjauhoa
1 mm suolaa
1,25 dl suklaa muruja jos haluaa
1,25 dl saksanpähkinää jos haluaa
Kuorrutus:
Tee ensin maitoseos
1,25 dl maitoa
2,5 rkl vehnäjauhoa
Sitten
80 g kookosrasvaa OTA LÄMPIMÄÄN AJOISSA
80 g voita
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Ohjeet
Jos teet kuorrutuksen. Ota kookosrasva ajoissa lämpenemään. Jos kiire
leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Näin se pehmenee nopeasti. Pehmeä on
parempi kuin sulatettu.
Tein teflon muffinivuokassa. Voitelin vuokan KAKUT IRTI VUOKISTA
öljyllä. Silloin voi huoletta täyttää piripintaan taikinalla.
Paistoaika riippuu kuinka isoja vuokia käytät. Minulla oli siis
piripintaan täytetty ja paistoin 30min. Siten tuli 8 isoa muffinia.
Tein taikinan suoraan mehukannuun niin oli helpompi kaataa ja kauhoa
vuokiin. Ei tarvitse kuorruttaa mutta jos haluat kuorruta.
Puukapusta on tässä hyvä. Sekoita kaakaojauho ja leivinjauho ja
vaniljaokeri keskenään. Lisää kuuma kahvi. sekoita tasaiseksi. Lisää
sula voi ja sekoita. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri ja
sekoita. Sekoita suola hyvin jauhoihin ja lisää jauhot ja sekoita.
Lisää lopuksi suklaanpalat ja pähkinät.
Laita voideltuihin muffinivuokiin taikinaa. Paras olisi oikea
muffinipelti silikoninen tai teflon.
Paista 175 30 min. Paistoaika siis riippuu muffinin koosta!!!
Kuorrutus:
Sekoita kylmään maitoon jauhot ja lämmitä pienessä kattilassa, pienellä
lämmöllä. Kunnes seos paksuuntuu. noin 5min. Vie jäähtymään
Sulata mikrossa kookosrasva ellei se ole pehmeää. Ja kaada voin päälle.
Rasvat tulisi saada vatkattavaan muotoon eli pehmeäksi.
Vatkaa rasvat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt maitojauho ”kiisseli” Ja vatkaa vielä 10 minuuttia!!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Juustopiiras ranskalaisittain Valion ohje resepti

Ainekset
75 g voita
1½ dl juustoraastetta (emmental)
1 dl vehnäjauhoja
täyte 1
2 kpl munaa
2 dl kuohukermaa
3 dl juustoraastetta (emmental)
100 g savukinkkukuutioita
tai
100 g katkarapuja +1dl hienonnettua tilliä
Täyte 2
150 g purjoa
1 rkl voita
1 rkl vettä
200 g savukalaa esim. pallasta
4 kpl munaa
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 rkl hienonnettua tilliä
1/4 tl sitruunapippuria (suolaa )
Ohjeet
Sekoita pehmeä voi ja juustoraaste. Lisää vehnäjauhot. Sekoita
tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija n. 25cm) pohjalle
ja reunoille. TÄYTE1: Vatkaa munia kevyesti. Lisää kerma,juustoraaste
ja savukinkkukuutiot (tai katkaravut ja tilli ). Levitä täyte pohjalle.
Paista 200 asteess.a 35-40 min,eli kunnes täyte on hyytynyt.
TÄYTE 2 Leikkaa purjo hienoksi. Sulata voi pannulla. Lisää purjo ja
vesi. Hauduta 5min. Leikkaa savukala paloiksi. Vatkaa munien rakenne
rikki. lisää kerma, maito, tilli ja pippuri sekä tarvittaessa hiven
suolaa.Levitä täyte pohjalle. Paista 225 asteessa n. 25min. Tarjoa esim
teen ja raikkaan salaatin kanssa

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Ruishiivaleipä (Nykyaikaistettu ohje) resepti

Ainekset
3½ kg ruisjauhoja
3 l haaleaa vettä
2 rkl hiivaa
2 rkl suolaa
Ohjeet
Hiiva liotetaan hhaaleaan veteen ja lisätään osa jauhoista. Seosta
haatetaan vuorokausi lämpimässä paikassa, sitten lisätään loput jauhot
ja alustetaan taikina, joka saa nousta kaksinkertaiseksi.Leivotaan
soikeita tai pyöreitä ruisleipiä, paistetaan mieluiten arinauunissa n.
1 tunti. Leipä on kypsää kun se pohjasta kopauttamalla”kumisee”.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Riisirunko (1800-luvun mummon ohje)) resepti ja ruokaohje

* 200 g kylmää riisipuuroa
* 2 dl Kermaa
* 1 d keksin tai kakun muroja
* 2 tl kanelia
* 2 tl mantelia
*
*
*
*
Riisirunko (1800-luvun mummon ohje))
Riisipuuro ja kerma sekoitetaan hyvin ja kaadetaan pitkään vuokaan.
Keksin- tai kakun muroja päälle, niiden päälle asetetaan makeita
manteleita sinne tänne ikään kuin ”oksia”.
Tarjotaan ”keitinmehun” tai mansikkahillon kera.
Resepti: Riisirunko (1800-luvun mummon ohje))

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit