Mainokset

Reseptit sanoilla ‘oluessa’

Kanaa oluessa

Resepti: Kanaa oluessa

Ainekset

  • 4 hengelle broilerin nuijia, koipireisipaloja ja siipiä
  • esim. yhdet koivet, pari nuijaa ja siipeä per henkilö
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 50 g inkivääriä hienonnettuna
  • muutama kuivattu chili
  • n. 5-7 kiinanpippuria (szechuanpippuri)
  • 2 tähtianista
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl kiinalaista chilitofua (löytyy pienestä purkista kiinalaisia
  • elintarvikkeita myyvistä liikkeistä.Purkissa on tofupaloja
  • tulisessa chilikastikkeessa.
  • Korvaavaksi tuotteeksi voit käyttää sambal oelek-tahnaa ja
  • kuutioitua maustamatonta tofua.
  • 1 dl Goij-marjoja (löytyy kiinalaisia elintarvikkeita myyvistä
  • liikkeistä sekä luontaistuotekaupoista)
  • 2 x 330 ml pulloa kiinalaista olutta esim. Tsingtao jota saa hyvin
  • varustetuista ruokakaupoista
  • tarjolle lisäksi riisiä, höyrytettyä paksoita ja sieniä

  1. Keitä broilerit nopeasti kiehuvassa runsaassa vedessä, noin 2-3 min
    ajan. Kaada vesi pois. Kuumenna padassa öljyä ja lisää kuumaan öljyyn
    kaikki mausteet, chilitofu ja goij-marjat. Anna kuumentua hetken aikaa
    ja lisää broilerinlihat. Paistele noin 5-10 min, kunnes lihat ovat
    saaneet väriä pintaan. Lisää joukkoon olut ja anna muhia kannen alla
    noin tunti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Simpukoita oluessa ja maalaisranskalaisia

Resepti: Simpukoita oluessa ja maalaisranskalaisia

Ainekset

  • 2 kg sinisimpukoita
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl voita
  • 6 dl belgialaista vehnäolutta esim. Hoegaarden
  • suolaa, mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
  • tuoretta timjamia
  • lisäksi maalaisranskalaisia ja sinapilla maustettua majoneesia

  1. Harjaa simpukat puhtaiksi kylmässä vedessä. Heitä pois kaikki
    kuorestaan rikkoutuneet ja kuolleet simpukat. Jos simpukan kuori
    sulkeutuu sitä kevyesti kopauttamalla, on se elävä. Jätä simpukat
    kylmään veteen odottamaan keittämistä. Hienonna salottisipulit ja
    valkosipulin kynsi. Viipaloi sellerin varret. Purista sitruunasta mehu.
    Kuumenna voi suuressa kattilassa tai kasarissa. Kuullota kasvikset
    miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon sitruunan mehu ja vehnäolut. Kuumenna
    kiehuvaksi. Lisää simpukat. Anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia.
    Käännä simpukat varovaisesti kerran kiehumisen aikana. Siirrä
    avautuneet simpukat tarjoiluastiaan, heitä pois kiinni jääneet.
    Tarkista liemen maku, lisää suolaa ja mustapippuria sekä hienonnettua
    tuoretta persiljaa ja timjamia. Kaada liemi simpukoiden päälle.
    Tarjoile lisänä maalaisranskalaisia ja sinapilla maustettua majoneesia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Oluessa haudutettu possunkylkirulla ja paistoliemijuurekset

Resepti: Oluessa haudutettu possunkylkirulla ja paistoliemijuurekset

Ainekset

  • 1 kg luutonta possunkylkeä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 1 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dl savupukkiolutta
  • n. 5 dl 5 dl vettä
  • Liemijuurekset
  • 1 selleri
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl voita

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit paistinpannussa
    öljyssä läpikuultavaksi. Poista possunkyljestä rasvapuolelta kumimainen
    kamara. Leikkaa liha 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Mausta suolalla ja
    pippurilla, sivele sinappi pintaan ja lisää sipulit, timjami ja hunaja
    päälle. Kääri possu rullalle ja sido rulla tiukaksi paketiksi
    paistinarulla. Ruskista kylkirullan pinta paistinpannussa öljytilkassa.
    Laita rulla uunivuokaan.
  2. Paloittele juurekset ja sipulit. Ruskista kasvikset pannussa öljyssä.
    Kaada olut ja vesi pannuun, anna kiehahtaa ja kaada uunivuokaan.
    Nesteen tulee yltää hieman kylkirullan puolen välin yli, lisää vettä
    tarvittaessa.
  3. Anna possun kypsyä 140-asteisen uunin keskitaossa 3–5 tuntia, kunnes se
    on aivan mureaa ja ohut veitsi menee helposti läpi lihasta. Mitä
    kauemmin liha hautuu, sitä mureampaa siitä tulee. Lisää tarvittaessa
    haudutuksen aikana vettä. Nosta possu vuoasta ja poista paistinarut.
    Siivilöi liemi kattilaan. Juureksia ei käytetä.
  4. Paloittele selleri, perunat ja porkkana. Hauduta juureksia
    paistoliemessä 4–8 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Sekoita
    lopuksi voi joukkoon. Tarkista liemen maku ja lisää halutessasi suolaa
    ja hieman hunajaa.
  5. Leikka possu 1–2 cm:n viipaleiksi ja tarjoa juuresten ja
    paistoliemikastikkeen kanssa.
    Ohje: Kristian Perkola
    Kuva: Tuukka Koski

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit