Mainokset

Reseptit sanoilla ‘omenaa’

Kuumaa omenaa

Resepti: Kuumaa omenaa

Ainekset

  • 2 cl Grand Marnier
  • 2 cl Calvados
  • 1 ml Kanelia
  • 1 ml Muskottipähkinää
  • 1 dl Kuivaa siideriä, esim. Ecusson Doux
  • 5 cm Appelsiininkuorta
  • 1 kpl Kanelitanko

  1. Kiitokset tästä reseptistä Kallelle! Sekoita kaikki ainekset kattilassa
    kuumentaen vaan älä missään nimessä anna kiehua. Koristele
    appelsiininkuorikiehkuralla ja kanelitangolla. Erittäin hywää syksyn
    pimeyden ja kalseuden torjunnassa!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Pekoniin käärittyä possunfileetä ja paistettua omenaa

Resepti: Pekoniin käärittyä possunfileetä ja paistettua omenaa

Ainekset

  • Porsas:
  • 800 g porsaan sisäfileetä
  • 8 siivua pekonia
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja mustapippuria
  • Omenat:
  • 5 kiinteää omenaa
  • nokare voita
  • 2 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • Basilika-perunasose:
  • 8 jauhoista perunaa
  • 2 rkl voita
  • 2-3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 rkl tuoretta basilikaa silputtuna

  1. Pekoniin kääritty porsaanfilee: Leikkaa sisäfileestä pieniä pihvejä (n.
  2. kpl/ syöjä). Nuiji ne kevyesti kämmenellä pihvin muotoon. Kääri
    jokaisen ympärille pekoniviipale ja kiinnitä tikulla. Mausta kevyesti
    suolalla ja pippurilla sekä timjamilla. Paista pannulla pihvien pintaan
    kaunis väri. Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa noin 10
    minuuttia. Paistetut omenat: Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi.
    Sulata voi pannulla ja ripottele mukaan sokeri. Anna sokerin sulaa ja
    lisää omenat pannulle. Paista omenat kypsiksi niin, että niihin
    kuitenkin jää purutuntumaa. Mausta kevyesti suolalla ja
    mustapippurilla. Basilika-perunasose: Keitä perunat kypsiksi ja valuta
    vesi hyvin pois. Kuumenna maito ja sulata sinne voi. Soseuta perunat ja
    lisää joukkoon kuumaa maitoa niin, että saat sopivan paksuista sosetta.
    Mausta sose suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon
    hienonnettu basilika. Tarkista maku. Reseptit: Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Rommiglaseerattua omenaa ja bataattia

Resepti: Rommiglaseerattua omenaa ja bataattia

Ainekset

  • 600 g Bataattia, kuorineen
  • 2 kpl Golden Delicious omenaa 1 cm viipaleina
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 100 g kevyesti paahdettuja kastanjoita
  • 3 rkl suolatonta voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl hunajaa
  • 30 ml tummaa rommia, esim.Martinique
  • 3 ml kanelia
  • 3 ml jauh. inkivääriä
  • 1 ml muskottia

  1. Kiitokset tästä reseptistä Kallelle! 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
    Kypsennä kokonaisia bataatteja uunissa n. 45 min (kokeile, että ovat
    kypsiä mutteivat muusia). Jäähdytä. Kuori ja leikkaa vinottain 1 cm
    siivuiksi. 2. Sekoita kulhossa varovasti omenaviipaleet ja
    sitruunamehu. Laita bataatti- ja omenaviipalet uunivuokaan. Rouhi vähän
    kastanjoita ja sirottele päälle. 3. Laita kattila keskilämmölle ja
    sekoita loput ainekset keskenään. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Kaada
    seos vuokaan ainesten päälle. 4. Kypsennä 20-30 min, kunnes omenat ovat
    pehmeitä. Nosta vuoka lopuksi lähelle uunivastuksia ja gratinoi
    nopeasti muutama minuutti (reunat saa vähän väriä).

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Omenaa & fetaa resepti ja ruokaohje

* 1 omena
* feta- tai salaattijuustoa kuutioina
Omenaa & fetaa 1 Annosta
1. Pilko omena, lisää fetajuustoa makusi mukaan ja nauti.
* Omenaa & fetaa
* Omenaa & fetaa
Resepti: Omenaa & fetaa 1 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa

Resepti: possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa sekä friteerattua omenaa

Ainekset

  • Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa:
  • 400 g possun fileesuikaleita
  • puolikas kiinankaali
  • 1 punainen paprika
  • 100 g tuoretta ananasta paloina
  • 1 punasipuli suikaleina
  • Kastike:
  • 1 prk mangososetta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl siirappia
  • puolikas palko punaista chiliä hienonnettuna
  • Friteeratut omenat:
  • frityyritaikina:
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1-1,5 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • kanelia
  • 4 hapokasta omenaa
  • tarjoiluun vaniljajäätelöä

  1. Possua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa: Sekoita kaikki
    kastikeainekset sekaisin ja sekoita possun fileesuikaleiden joukkoon.
    Anna marinoitua hetki. Kuumenna wokkipannulla hieman öljyä ja laita
    suikaleet kuumalle pannulle, kypsennä muutama minuutti, lisää
    suikaloitu paprika ja sipuli sekä paloiteltu ananas. Pyöräytä pari
    kertaa ja lisää kiinankaalisuikaleet. Kääntele hetki ja tarjoa keitetyn
    riisin kera. Friteeratut omenat: Sekoita kaikki taikinan ainekset
    keskenään ja anna taikinan turvota hetki. Kuori omenat, poista kota
    omenaporalla ja leikkaa omenat renkaiksi. Kasta renkaat
    frityyritaikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä kauniin kullan
    ruskeiksi. (Voit kokeilla öljyn kuumuutta taikina tilkalla. Kun sen
    ympärillä poreilee pieniä kuplia, öljy on riittävän kuumaa.) Reseptit:
    Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit