Mainokset

Reseptit sanoilla ‘omenainen’

Nopea omenainen possukastike nuudeleille resepti

Ainekset
400 g porsaan fileesuikaleita
1 kpl Sipuli
2 dl omena tuoremehua
5 cm:n pätkä sinappia
1-2 kpl valkosipulin kynttä
1 tl siirappia
1 tl soijakastiketta
1 dl vettä
1 tl lihafondia
2 dl Kermaa
reilusti roseepippuria rouhittuna
Ohjeet
Ota lihasuikaleet ajoissa huoneenlämpöön.
Hienonna sipulit silpuksi.
Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista siinä possun suikaleet + sipulit.
Lisää valkosipuli, omenamehu, sinappi ja loput mausteet.
Kuumenna kiehuvaksi ja lisää vesi + kerma. Rouhi joukkoon roseepippuri.
Hauduta 10-20 min.
Tarjoa nuudeleiden kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Omenainen täyte letuille (11.7.08) resepti

Ainekset
2 dl kermaviiliä
3-4 rkl fariinisokeria
4-5 hapahkoa omenaa, kuorittuna ja raastettuna.
kanelia
Ohjeet
Sekoita ainekset keskenään.Tarjoa lettujen ja ohukaisten ym. sellaisten
kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Omenainen marjasmoothie resepti ja ruokaohje

* 2 dl maitoa
* 1 rkl ruisleseitä
* 1 dl jäisiä marjoja
* 1 rkl omenahilloa
* 1/2 tl vaniliinisokeria
*
*
*
*
Omenainen marjasmoothie 1 Annosta
1. Lisää kaikki aineet kippoon.
2. Survo ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
* Omenainen marjasmoothie
Resepti: Omenainen marjasmoothie 1 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Omenainen possupasta resepti

Ainekset
1 rkl voita
2½ rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
½ lihaliemikuutio
300 g kinkkua suikaleina
1 dl omenasosetta TAI
2 omenaa raastettuna
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl sinappia
2 dl Kermaa
½ dl hienonnettua persiljaa
Ohjeet
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja
murennettu lihaliemikuutio. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kattilaan kinkku, omena, mausteet ja kerma. Anna kiehua
hiljalleen muutama minuutti. Viimeistele persiljalla.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
Tarjoa kastikkeen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Omenainen vuohenjuustosalaatti

Resepti: Omenainen vuohenjuustosalaatti

Ainekset

  • 3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 700 g sekoitettua tammenlehvää, romaine ym salaattia
  • 3 kpl hapakasta omenaa
  • 2 rkl voita
  • 1 kpl punasipuli, pieni
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • ruohosipulia

  1. Kiitokset tästä reseptistä Irmalle! Kastike: Sekoita öljy, etikka ja
    mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna makujen tasaantua
    jonkin aikaa. Salaatti: Revi salaatinlehdet käsin sopivan kokoisiksi 4
    annokseen. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikka ohuiksi
    viipaleiksi ja kuullota voissa. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi
    renkaiksi. Leikkaa ruohosipuli pätkiksi. Käännä salaatinlehtiä
    kastikkeessa, ja jaa salaatti neljälle lautaselle. Lisää omenalohkot,
    sipulirenkaat ja pähkinät. Lisää vuohenjuusto ja koristele
    ruohosipulilla. Viimeistele hyppysellisellä suolaa ja käännä suoraa
    myllystä mustapippuria salaatin päälle ennen tarjoilua.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Omenainen pottu-unelma

Resepti: Omenainen pottu-unelma

Ainekset

  • 5 keskikoista perunaa
  • 1 iso, makea omena
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 prk ruokacremeä (kasvisrasva)
  • 20 kpl viherpippureita sekä Matti Aroa tujaus

  1. Paloittele sipuli ja paprika kuutioiksi sekä hyvinpestyt perunat
    KUORINEEN sekä omena KUORINEEN samanmoisiksi palasiksi. Lorauta pannuun
    öljyä ja heitä kaveriksi vähän voita. Kuullota sipuleita hetki ja
    nakkaa perunat sekaan. Muutaman minuutin sekoittelun jälkeen lisää
    paprika ja lopuksi omena. Parin minuutin paistelun jälkeen kaada sekaan
    ruokacreme, murskatut viherpippurit ja aromattitujaus. Levy pienelle
    lämmölle (2-3), kansi päälle. Haudutus 20 min > riippuen
    perunalajikkeesta. Kaveriksi omatekoista
    kauravehnäleiväkettä(perusleipätaikina, puolet kaurahiutaleita, puolet
    vehnäjauhoja) ja eikun syömään! Punaviini tuntui sopivan tämän herkun
    kera. Itse maistelimme Millcreek Merlotia, joka on pehmeä maultaan ja
    hinnaltaan edullinen. Maukkaita makuhetkiä! Toivoopi: Ulla Pirtistä

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Omenainen perunamuusi

Resepti: Omenainen perunamuusi

Ainekset

  • 8 kpl perunoita
  • 1 sipuli
  • 1 kirpeä omena
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • n.2 dl maitoa

  1. Pese ja kuori perunat. Lohko neljään osaan. Kuori omena, poista
    siemenkota ja paloittele. Silppua kuoritu sipuli. Keitä omenat,
    sipulisilppu ja perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Vettä
    tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kun
    perunat ovat pehmeitä, kaada vesi pois. Survo perunat ja omenapalat
    survimella tai sähkövatkaimella.Lisää maito vähitellen. Vatkaa
    kuohkeaksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Omenainen maustekakku

Resepti: Omenainen maustekakku

Ainekset

  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1,5-2 dl rusinoita
  • 2-2,5 dl omenasosetta

  1. Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan
    vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja rusinat keskenään ja lisää ne
    taikinaan. Lisää omenasose tai omenamarmeladi varovasti sekoittaen.
    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175
    asteessa noin 50 minuuttia. Nauti herkku esimerkiksi kuuman kahvin tai
    jouluaikaan glögin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Saloniemen omenainen jälkiruoka resepti ja ruokaohje

* 10 syysomenaa, hapahkoa
* 5 rkl luomuhunajaa
* vaniljainen kastike:
* 1 l raakamaitoa
* 2 luomumunaa
* n.1 dl maissijauhoja
* 4 rkl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 200 g intohimo-vuohenrahkaa
* vähän sitruunamehua
Saloniemen omenainen jälkiruoka 4 Annosta
Poista siemenkodat ja lohko omena kuorineen. Paista lohkot hunajassa
pannulla.
Kastike: Lisää maissijauhot kylmään maitoon sokerin ja munien kera.
Kuumenna ja sekoita kunnes sakenee. Lisää vaniljasokeri, sitruunan mehu
ja rahka.
Nauti kuumat omenalohkot kastikkeen kera.
Ohje: Riitta Saloniemi.
Resepti: Saloniemen omenainen jälkiruoka 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Kalkkunapaisti, omenainen kastike ja parempi perunalaatikko

Resepti: Kalkkunapaisti, omenainen kastike ja parempi perunalaatikko

Ainekset

  • Kalkkunapaisti:
  • 1,5 kg kalkkunapaisti
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 pkt pekonia
  • Parempi perunalaatikko:
  • 1 rasia valmista perunalaatikkoa
  • 1 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • Omenainen kastike:
  • 8 dl hyvää lihalienlientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 2 rkl omenasosetta
  • 1 oksa rosmariinia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • maizenaa suurustamiseen

  1. Kalkkunapaisti: Mausta sulanut ja huoneenlämpöinen kalkkunapaisti
    kesyesti suolalla ja mustapippurilla sekä piparkakkumausteella. Levitä
    päälle pekoniviipaleet. Pistä paistolämpömittari paistin paksuimpaan
    kohtaan. Laita kalkkunapaisti uunivuokaan ja paista sitä 220 asteisessa
    uunissa niin, että pinta ruskistuu (20-30 minuuttia) ja laske sitten
    lämpö 150 asteeseen. Jatka paistamista kunnes sisälämpötila on n. 70
    astetta. Kääri paisti folioon ja anna sen vetäytyä n. 10 minuuttia.
    Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile. Parempi perunalaatikko:
    Kaada perunalaatikko kulhoon ja sekoita siihen voisula, sekä suolaa ja
    muskottipähkinää. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle
    korppujauhoja ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Omenainen
    kastike: Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää valkoviini, sinappi,
    omenasose sekä rosmariini. Keitä lientä kasaan kunnes noin puolet on
    haihtunut. Lisää seokseen lihaliemi ja loput mausteet. Keitä jälleen
    kunnes puolet on haihtunut. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja
    pippuria. Sekoita maizena pieneen vesitilkkaan ja suurusta kastike.
    Tarkista maku. Jos haluat varmistua kastikkeen tasaisuudesta voit
    siivilöidä sen tiheän siivilän läpi. Reseptit: Sanna Miettunen ja
    Teresa Välimäki

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit