Mainokset

Reseptit sanoilla ‘omenainen’

Nopea omenainen possukastike nuudeleille resepti

Ainekset
400 g porsaan fileesuikaleita
1 kpl Sipuli
2 dl omena tuoremehua
5 cm:n pätkä sinappia
1-2 kpl valkosipulin kynttä
1 tl siirappia
1 tl soijakastiketta
1 dl vettä
1 tl lihafondia
2 dl Kermaa
reilusti roseepippuria rouhittuna
Ohjeet
Ota lihasuikaleet ajoissa huoneenlämpöön.
Hienonna sipulit silpuksi.
Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista siinä possun suikaleet + sipulit.
Lisää valkosipuli, omenamehu, sinappi ja loput mausteet.
Kuumenna kiehuvaksi ja lisää vesi + kerma. Rouhi joukkoon roseepippuri.
Hauduta 10-20 min.
Tarjoa nuudeleiden kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Omenainen täyte letuille (11.7.08) resepti

Ainekset
2 dl kermaviiliä
3-4 rkl fariinisokeria
4-5 hapahkoa omenaa, kuorittuna ja raastettuna.
kanelia
Ohjeet
Sekoita ainekset keskenään.Tarjoa lettujen ja ohukaisten ym. sellaisten
kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Omenainen marjasmoothie resepti ja ruokaohje

* 2 dl maitoa
* 1 rkl ruisleseitä
* 1 dl jäisiä marjoja
* 1 rkl omenahilloa
* 1/2 tl vaniliinisokeria
*
*
*
*
Omenainen marjasmoothie 1 Annosta
1. Lisää kaikki aineet kippoon.
2. Survo ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
* Omenainen marjasmoothie
Resepti: Omenainen marjasmoothie 1 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Omenainen possupasta resepti

Ainekset
1 rkl voita
2½ rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
½ lihaliemikuutio
300 g kinkkua suikaleina
1 dl omenasosetta TAI
2 omenaa raastettuna
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl sinappia
2 dl Kermaa
½ dl hienonnettua persiljaa
Ohjeet
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja
murennettu lihaliemikuutio. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kattilaan kinkku, omena, mausteet ja kerma. Anna kiehua
hiljalleen muutama minuutti. Viimeistele persiljalla.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
Tarjoa kastikkeen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Saloniemen omenainen jälkiruoka resepti ja ruokaohje

* 10 syysomenaa, hapahkoa
* 5 rkl luomuhunajaa
* vaniljainen kastike:
* 1 l raakamaitoa
* 2 luomumunaa
* n.1 dl maissijauhoja
* 4 rkl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 200 g intohimo-vuohenrahkaa
* vähän sitruunamehua
Saloniemen omenainen jälkiruoka 4 Annosta
Poista siemenkodat ja lohko omena kuorineen. Paista lohkot hunajassa
pannulla.
Kastike: Lisää maissijauhot kylmään maitoon sokerin ja munien kera.
Kuumenna ja sekoita kunnes sakenee. Lisää vaniljasokeri, sitruunan mehu
ja rahka.
Nauti kuumat omenalohkot kastikkeen kera.
Ohje: Riitta Saloniemi.
Resepti: Saloniemen omenainen jälkiruoka 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Kalkkunapaisti, omenainen kastike ja parempi perunalaatikko

Resepti: Kalkkunapaisti, omenainen kastike ja parempi perunalaatikko

Ainekset

  • Kalkkunapaisti:
  • 1,5 kg kalkkunapaisti
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 pkt pekonia
  • Parempi perunalaatikko:
  • 1 rasia valmista perunalaatikkoa
  • 1 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • Omenainen kastike:
  • 8 dl hyvää lihalienlientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 2 rkl omenasosetta
  • 1 oksa rosmariinia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • maizenaa suurustamiseen

  1. Kalkkunapaisti: Mausta sulanut ja huoneenlämpöinen kalkkunapaisti
    kesyesti suolalla ja mustapippurilla sekä piparkakkumausteella. Levitä
    päälle pekoniviipaleet. Pistä paistolämpömittari paistin paksuimpaan
    kohtaan. Laita kalkkunapaisti uunivuokaan ja paista sitä 220 asteisessa
    uunissa niin, että pinta ruskistuu (20-30 minuuttia) ja laske sitten
    lämpö 150 asteeseen. Jatka paistamista kunnes sisälämpötila on n. 70
    astetta. Kääri paisti folioon ja anna sen vetäytyä n. 10 minuuttia.
    Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile. Parempi perunalaatikko:
    Kaada perunalaatikko kulhoon ja sekoita siihen voisula, sekä suolaa ja
    muskottipähkinää. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle
    korppujauhoja ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Omenainen
    kastike: Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää valkoviini, sinappi,
    omenasose sekä rosmariini. Keitä lientä kasaan kunnes noin puolet on
    haihtunut. Lisää seokseen lihaliemi ja loput mausteet. Keitä jälleen
    kunnes puolet on haihtunut. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja
    pippuria. Sekoita maizena pieneen vesitilkkaan ja suurusta kastike.
    Tarkista maku. Jos haluat varmistua kastikkeen tasaisuudesta voit
    siivilöidä sen tiheän siivilän läpi. Reseptit: Sanna Miettunen ja
    Teresa Välimäki

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Jauhelihavuoka ja omenainen juurespaistos

Resepti: Jauhelihavuoka ja omenainen juurespaistos

  • Jauhelihavuoka:
  • 1 sipuli
  • 2 kokonaista raakaa punajuurta
  • 4 rkl raastettua piparjuurta
  • rypsiöljyä kuullotukseen
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 tl meiramia
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 siivua ruisleipää
  • 2 dl lihalientä
  • 1 kananmuna
  • Omenainen juurespaistos:
  • 2 naurista
  • 4 porkkanaa
  • 2 hapanta omenaa
  • 2 tl timjamia
  • voita kuullotukseen
  • suolaa
  • mustapippuria
    1. Jauhelihavuoka: Liota leipää lihaliemessä noin 10 min. Silppua sipuli.
      Kuori ja raasta punajuuret ja piparjuuri. Kuullota pannulla hetki
      sipulia ja punajuuri raastetta. Lisää piparjuuriraaste, hunaja, meirami
      ja suola sekä pippuri. Sekoita pannulla kuullottuneet ainekset
      jauhelihan joukkoon, lisää pehmennyt leipä sekä kananmuna ja sekoita
      taikinaksi. Korppujauhota uunivuoka ja nosta taikina vuokaan. Paista
    2. 20 asteessa noin 40 min. Omenainen juurespaistos: Kuutioi juurekset ja
      omena. Kuullota niitä timjamin kera voissa pannulla niin, että ne
      pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Omenainen porsaspata punaisella riisillä ja kaneliletut

    Resepti: Omenainen porsaspata punaisella riisillä ja kaneliletut

    Ainekset

    • Possupata:
    • 600 g porsaan suikalelihaa
    • 2 tl curryjauhetta
    • 2 sipulia
    • 0,5 purjo
    • öljyä kuullotukseen
    • 3 hapokasta omenaa
    • suolaa, pippuria
    • 2 dl omenamehua
    • 2 dl lihalientä
    • 2 rkl maizenaa
    • 4 rkl vettä suurustukseen
    • punaista riisiä tarjoiluun
    • Lettutaikina:
    • 2 dl maitoa
    • 1 dl vehnäjauhoa
    • 1 kpl kananmuna
    • 1 rkl sokeria
    • 1 tl kanelia
    • Karamellisoidut omenat:
    • 3 hapanta omenaa
    • 50 g voita
    • 0,5 dl fariinisokeria

    1. Possupata: Hienonna sipuli ja purjo. Ja kuutioi omenat. Lisää öljyttyyn
      kasariin tai pannulle porsaanlihasuikaleet ja curryjauhe. Ruskista
      possusuikaleille kaunis väri ja lisää joukkoon sipuli, purjo ja
      omenasuikaleet. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna muhia hetki. Kaada
      joukkoon omenamehu, lihaliemi ja suurusta tarvittaessa. Anna muhia
      vielä noin 10-15 min. Tarjoile punaisen riisin kanssa. Kanelilettuja ja
      karamellisoitua omenaa: Sekoita kulhossa maito, munat, ja vehnäjauho,
      sokeri ja kaneli. Anna taikinan turvota hetken aikaa ja paista siitä
      sitten lettuja. Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi. Sulata
      voi pannulla ja lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää
      siihen omenakuutiot. Hauduta omenakuutioita pannulla miedolla lämmöllä
      niin että seos muuttuu kauniin kullan ruskeaksi. Varo ettei sokeri
      pala. Tarjoile omput lettujen kanssa. Tarjoile lisänä
      vaniljakastiketta. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Omenainen savulohikastike (vko 47)

    Resepti: Omenainen savulohikastike (vko 47)

    Ainekset

    • 1 kpl sipuli
    • 1 kpl omena
    • 500 g lämminsavulohta
    • 2 dl kevyt ruokakermaa
    • 2 tl currya

    1. Kiitokset tästä reseptistä Outille! Outille lähti palkinnoksi
      sähkövatkain. Ruokala onnittelee! Pannulle tilkka öljyä sekä curry.
      Näiden seuraksi kuutioidut sipulit ja annetaan hautua pari minuuttia.
      Joukkoon lisätään omenakuutiot,ruodittu lämminsavulohi sekä ruokakerma
      ja annetaan hautua viitisen minuuttia. Tarjoa pastan ja tuoreen
      basilikan kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasvikset

    Omenainen vuohenjuustosalaatti

    Resepti: Omenainen vuohenjuustosalaatti

    Ainekset

    • 3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
    • 3 rkl omenaviinietikkaa
    • suolaa ja mustapippuria
    • 700 g sekoitettua tammenlehvää, romaine ym salaattia
    • 3 kpl hapakasta omenaa
    • 2 rkl voita
    • 1 kpl punasipuli, pieni
    • 150 g vuohenjuustoa
    • 1 dl saksanpähkinöitä
    • ruohosipulia

    1. Kiitokset tästä reseptistä Irmalle! Kastike: Sekoita öljy, etikka ja
      mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna makujen tasaantua
      jonkin aikaa. Salaatti: Revi salaatinlehdet käsin sopivan kokoisiksi 4
      annokseen. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikka ohuiksi
      viipaleiksi ja kuullota voissa. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi
      renkaiksi. Leikkaa ruohosipuli pätkiksi. Käännä salaatinlehtiä
      kastikkeessa, ja jaa salaatti neljälle lautaselle. Lisää omenalohkot,
      sipulirenkaat ja pähkinät. Lisää vuohenjuusto ja koristele
      ruohosipulilla. Viimeistele hyppysellisellä suolaa ja käännä suoraa
      myllystä mustapippuria salaatin päälle ennen tarjoilua.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ranskalaiset_perunat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit